Vyhľadávať v tomto blogu

streda 10. októbra 2018

Rozpovie ti táto knižka, koho zjedla Mikimyška

Medzi Danielkových knižných obľúbencov patrí leporelo s dlhým názvom Rozpovie ti táto knižka, koho zjedla Mikimyška. Autorkou tohto vtipného veršovaného príbehu je Krista Bendová a ilustrácie nakreslil Marek Mertinko.


Koho zjedla Mikimyška?


Mikimyška je hladná! Lenže nájsť niečo, čo by zaplnilo jej prázdne bruško, je až prekvapivo náročné. Presnorila štyri pôjdy, desať pivníc a jeden sklad, ale nikde nič nenašla. Potom ju labky zaviedli do hračkárstva. Ani tu to spočiatku nevyzeralo nádejne a obyvatelia hračkárstva z myšky vôbec neboli nadšení. Nechceli sa nechať zjesť! Had zasyčal, že nie je jedlý a koník odvrkol, že je drevený. Gumený kohút, vláčik, lopta a železné autíčko... Myška už bola zúfalá a jej hlad obrovský. Z pohľadu myšky sa však príbeh skončí dobre. Objavila spiacu mačku a jej hľadanie sa týmto mäkkým objavom skončilo.




Danielko & Rozpovie ti táto knižka...


Danielko si veľmi rád prezerá ilustrácie, ukazuje na hračky a "komentuje" ich. Myšku ale nemá rád, pretože zjedla mačičku a to sa mu nepáči. Má mačky rád, jedna je súčasťou aj našej rodiny, ale našu Lunu našťastie žiadna myš nezje.

Mačička Luna, náš rodinný maznáčik

Pri čítaní tohto vtipného príbehu zvyknem prispôsobovať hlas jednotlivým postavám a vydávam rovnaké zvuky ako hračky, ktoré myška stretla. Danielka najčastejšie zaujmú a pobavia práve tie zvuky (erdžanie koníka, syčanie hada...). Odporúčam aj vám pri čítaní tohto príbehu nehanbiť sa meniť hlas. Verím, že to aj vaše deti ocenia a dobre sa zabavíte.


Vtipný príbeh Kristy Bendovej o veľmi hladnej myške a jej ceste za zaplnením bruška vám obaja odporúčame. Len to nepovedzte našej mačičke Lune, tej by sa to asi nepáčilo. :)

Bibliografické údaje leporela a jeho oficiálnu anotáciu nájdete v tematickej kategórii Moja knižnica, v časti Danielkova knižnica, konkrétne tu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára