Vyhľadávať v tomto blogu

sobota 1. mája 2021

Karneval v ZOO

Tento článok vyšiel v aprílovom čísle Magazínu o knihách v roku 2021. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť. 

Sophie Schoenwaldová, Günther Jakobs (ilustrátor): Karneval v ZOO (preklad Zuzana Dodoková, Ikar 2021)



V zoo vídame driemajúce, prežúvajúce, pobehujúce zvieratá a nič neobvyklé sa tam zvyčajne nedeje. Nájdu sa však aj výnimky, napríklad zoo pod vedením Alfréda Vervu.

Deti sa v nej už ocitli v knihe Veľké čistenie zubov v ZOO a sledovali bláznivé dobrodružstvo zahŕňajúce čistenie zanedbaných chrupov jej obyvateľov. Teraz majú možnosť sa sem vrátiť...

Zvieratá mali pre riaditeľa a ježka Ignáca prichystané prekvapenie a ich úlohou je sa s ním popasovať. Vyrobili si kostýmy, ktoré prezrádzajú, akým zvieraťom by si aspoň raz priali byť. Žirafon, plaroch, tupagáj, sloliak, surilev, prarožec, kobranožka...

Niektoré zvieratá poňali výber kostýmu svojsky a netematicky a vďaka tomu sa môžeme zabaviť na opiciach, ktorých kostýmy odzrkadľujú vkus mnohých detí. Na opičej skale nájdeme rytiera, lekára, piráta, ježibabu, ba dokonca aj Harryho Pottera!

Karnevalové dobrodružstvo deťom prináša štedrú nádielku zábavy a hravých slovných aj obrázkových hádaniek. Návšteva tejto jedinečnej zoo nadchne celú rodinu a možno vyvolá chuť usporiadať vlastný karneval, prekvapiť svojich blízkych nápaditým kostýmom. 
 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára