Vyhľadávať v tomto blogu

streda 4. októbra 2017

Októbrové knižné novinky (2017)

 

Knihy pre dospelých



Názov: Cesta do strědu země
Autor: Jules Verne
Vydavateľ: XYZ

Oficiálna anotácia: Dobrodružný román od zakladatele žánru vědeckofantastické literatury.

Klasický dobrodružný román francouzského autora popisuje dramatické příhody neobvyklé výpravy vedené německým vědcem na Islandu v druhé polovině 19. století. Německý profesor Otto Lidenbrock objevil v roce 1863 starý dokument, v němž islandský alchymista ze 16. století zašifroval svou zprávu o sestupu do středu země. Svérázný vědec se rozhodne jít v jeho stopách spolu se svým synovcem a zkušeným islandským lovcem. Dobrodružná výprava začíná v kráteru islandské sopky a než se šťastně uzavře, vystaví její účastníky řadě dramatických a nebezpečných příhod.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/705057

Názov: Bláznovy zápisky
Autor: Nikolaj Vasiljevič Gogol
Vydavateľ: Odeon

Oficiálna anotácia: Výbor ze čtenářsky oblíbených Gogolových povídek, které patří k tomu nejlepšímu z klasické ruské literatury. Příběhy Gogolových hrdinů jsou vesměs satirou na tupost a hamižnost carských úředníků a na dlouhý a zdánlivě marný boj s hmotnou nouzí. Nechybí jim ale nikdy laskavá, byť melancholická atmosféra starých ruských časů. 

zdroj: http://www.gorila.sk/product/702744

Názov: O dívce Grace
Autor: Anthony Doerr
Vydavateľ: Moba
Poznámka: kniha má vyjsť 31. 10., takže nie je isté, že naozaj vyjde v októbri

Oficiálna anotácia: David Winkler, tichý chlapec okouzlený nestálostí počasí a posedlý sněhem, žije na Aljašce ve městě Anchorage. Někdy vidí události ještě předtím, než se stanou ‒ muže s krabicí na klobouky srazí autobus, sám David se v supermarketu zamiluje do krásné ženy. Sen o tom, že se mu nepodaří zachránit svou malou dceru při záplavách, ho naprosto zdrtí. Odjede tisíce mil daleko, opustí svou rodinu, domov i budoucnost, aby vyplnění tohoto snu zabránil. Na ostrově v Karibiku, kde skončí sám a bez peněz, navíc netuší, jestli jeho dcera přežila a jestli mu manželka útěk kdy odpustí, mu poskytne přístřeší rodina s mladou dcerou. A právě ta ho nakonec probudí zpět k životu a přiměje ho hledat všechny, jež opustil.

Doerrovy postavy jsou plné smutku a nenaplněných tužeb, ale také laskavosti. Jeho pochopení pro lidskou slabost je až neuvěřitelně jímavé.

zdroj: https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/o-divce-grace.html

Názov: Podivuhodná odhalení Artura Peppera
Autor: Phaedra Patrick
Vydavateľ: Mladá fronta

Oficiálna anotácia: Devětašedesátiletý Artur Pepper vede jednotvárný život. Vstává přesně v 7.30, docela stejně jako v dobách, kdy ještě žila jeho manželka Miriam. Oblékne si vždy tytéž šedé kalhoty a pletenou vestu barvy hořčice, zalije kapradinu Frederiku a zamíří na zahrádku.

Jenže v den prvního výročí Miriaminy smrti se cosi změní. Při třídění jejích věcí Artur nachází nápadný zlatý náramek s přívěsky, který nikdy neviděl. Následuje překvapivá a nezapomenutelná odysea, která ho zavádí přes Londýn do Paříže a daleké Indie. Podniká epickou výpravu za pravdou o utajovaném životě vlastní ženy v dobách, než se poznali – cestu, při níž na těch nejméně očekávaných místech nalézá naději, útěchu i poznání sebe sama.

V Podivuhodných odhaleních Artura Peppera poznáváme plejádu nezapomenutelných postav s velkým srdcem a neodolatelnými chybami. Autorčin půvabný debut je tak radostnou oslavou nekonečných možností lidského života.

zdroj: https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/podivuhodna-odhaleni-artura-peppera.html

Názov: Kniha ke spálení
Autor: Bruce Holsinger
Vydavateľ: BB/art

Oficiálna anotácia: Jsme v Londýně roku 1385. Ve městě plném stínů a strachu, kterým obchází přízrak povstání a jemuž vládne svéhlavý král Richard II. John Gower je občasným básníkem a stálým obchodníkem ožehavými informacemi a utajovanými skutečnostmi. Když mu jeho důvěrník a rovněž básník Geoffrey Chaucer připomene starý dluh, Gower mu nemůže odepřít pomoc. Přítel požaduje jedinou věc – aby pro něho vyhledal pohřešovanou knihu. 

zdroj: http://www.bbart.cz/katalog.asp?id=3255

Názov: Jediný muž: záchranná mise vedoucí do pekla jménen Osvětim
Autor: Andrew Gross
Vydavateľ: CPRESS

Oficiálna anotácia: Poručík zpravodajské služby Nathan Blum rutinně dekóduje zprávy z obsazeného Polska. Po útěku z krakovského ghetta - poté, co nacisté popravili jeho rodinu – však Nathan touží udělat něco velkého pro svoji rodnou zemi zmítanou válkou. Nikdy však neočekával návrh, který obdrží od svého nadřízeného Billa Donovana. Úkol, aby se dostal na nejhorší místo na zemi, živoucí peklo, ve kterém má najít a poté utéct s jedním člověkem, jediným mužem, který může Spojencům zajistit vítězství ve válce. Ten muž se jmenuje Alfred Mendl a je světově uznávaným fyzikem a vědcem. Osudy Bluma a Mendla se protnou v místě s jménem Osvětim…

zdroj: http://www.gorila.sk/product/703334

Názov: Mrazivá hlubina
Autor: Adrian McKinty
Vydavateľ: Vyšehrad

Oficiálna anotácia: První díl plánované trilogie zasadil oceňovaný irský autor do Severního Irska roku 1981. Neklidný Belfast se stává kulisou surových zločinů, které se pokouší vyřešit detektiv seržant Sean Duffy, mladý vzdělaný muž, který má své přednosti i slabosti. Zajímavá směsice dobré policejní práce a usilování mladého policisty, který si chce vybudovat kariéru a dostat se dál než jen do malého policejního okrsku, zaručují poutavý, dynamický příběh. Pátrání Duffyho zavede i do dalších menších měst, od jednoho podezřelého k druhému a zase zpátky, jako by se pohyboval v kruhu. Napohled se zdá, že tři případy vražd, jež Duffy vyšetřuje, spolu nijak nesouvisejí, ale v temném světě špinavých válek jen málokdy chybí mezi mrtvými spojitost, když volají z mrazivých hlubin země a dožadují se spravedlnosti.

zdroj: https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/mraziva-hlubina.html

Názov: Velké maličkosti
Autor: Jodi Picoult
Vydavateľ: Ikar

Oficiálna anotácia: Co byste poslechli vy – příkaz, nebo svoje svědomí?

Ruth je zkušená sestra pracující na novorozeneckém oddělení. Svého syna vychovává sama, neboť je vdovou po válečném hrdinovi. Nyní stojí před soudem, protože ji obvinili ze smrti novorozence – syna bílého amerického fašisty. Ruth je totiž černoška. Je však v tomto případu důležité, jakou má kdo pleť? Nebo je to jenom zástěrka pro předsudky a přesvědčení, které řídí životy nás všech?

zdroj: https://www.databazeknih.cz/knihy/velke-malickosti-349796

Názov: Žena v Orient Expresu: inspirováno životem Agathy Christie
Autor: Jane Lindsay Ashford
Vydavateľ: Jota

Oficiálna anotácia: V hlavní roli Hercule Poirot? Ne, tentokrát přímo Agatha Christie.

Agatha Christie chce zapomenout na své nevydařené manželství, které po mužově nevěře skončilo rozvodem, a tak se zlomeným srdcem a pod falešným jménem nastupuje do Orient expresu, aby alespoň na nějaký čas utekla co nejdál. A není jedinou cestující, která skrývá tajemství. Její spolucestující Katharine Keelingová, jejíž manželství skončilo tragicky po šesti měsících, je velmi přitažlivá žena, za níž se muži otáčejí, ona si ale své ženství plně vychutnat nemůže. Trojlístek doplňuje čerstvě provdaná Nancy Nelsonová, která však pod srdcem nosí dítě jiného muže, s nímž se brzy shledá, nebo v to alespoň doufá. Všechny tři ženy pečlivě tají svou minulost, ale jak se vlak blíží na Blízký východ, jejich životní příběhy se překvapivě proplétají a nečekaně rozvíjejí. Ženy pomalu a opatrně sdílí svou bolest a utvářejí mezi sebou přátelské pouto s puncem sdíleného tajemství.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/705470

Názov: Revolver v kabelce: životy Vladimira Nabokova
Autor: Monika Zgustová
Vydavateľ: Odeon

Oficiálna anotácia: Jméno Nabokov znají všichni, hlavně díky Lolitě. Považujeme ho za klasika moderní literatury, jeho díla tvoří kánon – a také kult. Monika Zgustová přibližuje čtenářům jeho osobnost spisovatelskou, ale také lidskou. V novele Revolver v kabelce sledujeme spisovatele v Cannes roku 1937, kdy váhal mezi dvěma ženami, sledujeme ho ve švýcarském Montreux o čtyřicet let později, v roce jeho smrti. Ve dvou životních etapách pozorujeme jeho manželku Veru, která Vladimira přežila o čtrnáct let. Zgustová píše jeho portrét s lehkostí, grácií a suverenitou – a rovněž s úctou vůči Nabokovově dílu.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/702758

Názov: Senzační sestry Turnerovy
Autor: Juliette Fay
Vydavateľ: Argo

Oficiálna anotácia: Když přijde otec živitel následkem úrazu o práci, hrozí celé rodině vystěhování a bída. Rázná matka však najde řešení – své čtyři dcery promění v Senzační sestry Turnerovy, akrobatické číslo, s nímž budou vystupovat po kabaretech. Gert, Winnie, Kit i Nell se tak ze dne na den změní svět – budou muset odložit své plány, ale současně se jim otevře nespočet nových možností. A kde jinde by potkaly tak různorodé povahy, tolik národností, kde jinde by zažily tolik emocí? Čteme tak vlastně hned dva příběhy – ten osobní, o proměnách čtyř mladých duší, a ten „větší“ o americké historii na prahu 20. let dvacátého století.

zdroj: https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/senzacni-sestry-turnerovy.html

Názov: Šifra mistra bestselleru
Autori: Jodie Archer & Matthew L. Jockers 
Vydavateľ: XYZ

Oficiálna anotácia: Jak poznat skutečný bestseller?

Přemýšleli jste někdy nad tím, co přivedlo stovky tisíc čtenářů po celém světě ke knižním hitům jako Zmizelá, Dívka ve vlaku nebo k trilogii Milénium? Co kdyby existoval algoritmus, který by uměl předpovědět, ze kterých románů se stanou #1 knižního trhu? Autoři Jodie Archerová a Matthew Jockers zpracovali data z více než 20 000 románů vydaných za posledních padesát let a přišli s odvážným tvrzením – až s 97% jistotou lze předem určit, jestli rukopis bestsellerový potenciál má!

zdroj: http://www.gorila.sk/product/703326

Názov: Kompletní utajené zápisníky Agathy Christie: zákulisí promyšlených vražd
Autor: John Curran
Vydavateľ: Knižní klub

Oficiálna anotácia: „Mnohá odhalení v této knize se stanou klíčovými k tomu, jak budou příští generace číst Christie.“ Independent on Sunday

Kompletní utajené zápisníky Agathy Christie vznikly spojením a doplněním toho nejpodstatnějšího z publikací Johna Currana, jenž měl možnost prostudovat 73 autorčiných poznámkových bloků, do nichž si Christie zapisovala zápletky svých detektivek (viz Utajené zápisníky Agathy Christie a Promyšlené vraždy Agathy Christie). V chronologickém sledu šesti desetiletí – od roku 1916, kdy Christie stvořila Poirota, do smrti této nejpopulárnější spisovatelky všech dob – Curran detailně odkrývá způsob, jak Christie dosáhla svého pozoruhodného úspěchu, překonává řadu zažitých pohledů na její tvorbu a přináší množství detailů a nejnovějších zjištění o spisovatelčiných uskutečněných i neuskutečněných, zdařilých, ale i méně povedených nápadech, o alternativních vyústěních jejích detektivek i o nově nalezených autorčiných povídkách (kniha zahrnuje jejich texty). Analýzu doplňují reprodukce vybraných stránek spisovatelčiných zápisníků, celek pak tvoří neocenitelného průvodce dílem Agathy Christie pro všechny milovníky jejích próz i detektivního žánru.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/702745

Názov: Tancujúce medvede
Autor: Witold Szabłowski
Vydavateľ: Absynt

Oficiálna anotácia: Dvadsaťpäť rokov po páde komunizmu nám Witold Szabłowski ukazuje, ako sme žili po roku 1989 – pomocou metafory cvičeného cirkusového medveďa.

V tejto knižke stačí zameniť slovo „medveď“ za iné, napríklad Poliak, Slovák, Rumun, aby sme pochopili, aká bola naša cesta za slobodou a ako sme sa s ňou vyrovnali. V cvičenom medveďovi, ktorému darujete slobodou, totiž môže ľahko prevládnuť aj bezradnosť.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/687299

Názov: Přípitek předkům
Autor: Wojciech Górecki
Vydavateľ: Dokořán

Oficiálna anotácia: Reportážní kniha Přípitek předkům nabízí fascinující pohled na historii i současnost tří států z oblasti Kavkazu - Ázerbájdžánu, Gruzie a Arménie. Autor čerpá z řady svých cest po méně i více známých zákoutích tohoto kousku světa a originálním způsobem propojuje historická fakta (a tedy pohled profesionálního historika) i řadu informací ze současné politiky a kultury (a tedy zkušenost z diplomatických služeb v tomto regionu) s uměleckou reflexí (a tedy duší spisovatele). Na pozadí jednotlivých příběhů proslulých i zcela anonymních hrdinů přibližuje čtenáři kulturu a mentalitu obyvatel této části světa, kde se neustále mísí (či střetávají?) evropské a asijské vlivy. Individuální příběhy se přitom dnes a denně prolínají s tíživým dědictvím, které zde zanechal Sovětský svaz, i s neméně komplikovanou současností, v níž Ázerbájdžán, Gruzie i Arménie těžce budují svou novou národní identitu.

zdroj: https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/pripitek-predkum.html

Názov: Techniky malby
Autor: neuvedený
Vydavateľ: Universum

Oficiálna anotácia: Tato kniha vás provede od základů malby až po práci s vodovými, akrylovými a olejovými barvami. Naučíte se vše, co potřebujete znát o tónech, barvách, texturách a práci se štětci, abyste sebevědomě vytvořili vlastní mistrovské dílo. Pusťte se do plně ilustrovaných uměleckých cvičení a projektů sestavených odborníky, objevte svůj styl a pozorujte svou proměnu v umělce.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/702695

Názov: Mapy měst: historická výprava za mapami, plány a obrazy měst
Autori: kolektív autorov
Vydavateľ: Universum

Oficiálna anotácia: Tato knížka vás prostřednictvím více než 70 nádherně ilustrovaných městských plánů a map seznámí s hlavními centry lidské civilizace – od starověké metropole Říma po současný městský kolos, jakým je New York. Vybrané detaily podrobně představují nejvýznamnější místa a stavby v každém městě. Díky důkladné analýze vystupují do popředí velmi zajímavé příběhy spojené s tvůrci map, jejich prací i s městy samotnými.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/702691

Názov: Ako si zostaviť rodokmeň: spoznajte históriu svojho rodu
Autori: Marek Tettinger & Juraj Snopek 
Vydavateľ: Ikar

Oficiálna anotácia: Viete, kto boli vaši predkovia? odkiaľ sa vaši prastarí rodičia prisťahovali na Slovensko? táto kniha vám na to neodpovie. pomôže vám však s inými vecami. Zoznámi vás s tým, že pátrať musíte začať doma a medzi najstaršími príbuznými. naučí vás, ako si overovať informácie v archívoch a ukáže vám, ako svoj rodokmeň správne spracovať.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/705093


Knihy pre deti



Názov: Obejmi mě, prosím
Autor: Przemyslaw Wechterowicz
Vydavateľ: Host

Oficiálna anotácia: Úplně nejlepší je, když můžeš někoho pořádně obejmout!

Táta Medvěd s malým Medvídkem vyrážejí na pouť lesem, aby objali všechny jeho obyvatele. Medvídek dobře ví, že je to recept na krásný a povedený život, a ani ostatní – od malinké housenky až po překvapeného myslivce – po jejich setkání nedají na objímání dopustit.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/705221
 
Názov: Malý podvodní průvodce
Autor: Magdalena Wagnerová
Vydavateľ: Nakladatelství JaS

Oficiálna anotácia: Napadlo vás někdy, jaké je to pod vodou? Veselé nebo smutné? Je tam úplné ticho anebo rámus? Co všechno se odehrává pod hladinou rybníka, kam chodí děda na ryby? Kolik kaprů neumí počítat a která plotice je na štíru s gramatikou? A jak to vlastně chodí mezi dravými rybami? Mají se rády, nebo se povyšují nad druhé jako lidé? Možná že ano, možná že ne. Možná že v potocích, řekách, rybnících a jezerech existuje podvodní život, který má svoje pravidla a zákonitosti, jen my o nich vůbec nic nevíme. Není se čemu divit, když patříme k prostým suchozemcům.

zdroj: https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/maly-podvodni-pruvodce.html
 
Názov: Kontrasty: V cirkuse
Autor: Elena Rabčanová
Vydavateľ: Fortuna Libri

Oficiálna anotácia: Bábätká zbožňujú kontrastné farby a svoj odraz v zrkadle. Vnímajú a pozorujú ich už od najútlejšieho veku. Knižka podnecuje zrakové vnímanie dieťaťa a napomáha trénovať jeho pozornosť.

zdroj: https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/v-cirkuse-18183859.html
 
Názov: Kontrasty: Na prechádzke
Autor: Elena Rabčanová
Vydavateľ: Fortuna Libri

Oficiálna anotácia: Bábätká zbožňujú kontrastné farby a svoj odraz v zrkadle. Vnímajú a pozorujú ich už od najútlejšieho veku. Knižka podnecuje zrakové vnímanie dieťaťa a napomáha trénovať jeho pozornosť.

zdroj: https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/na-prechadzke.html

Názov: Rok v lese
Autor: Emilia Dziubaková
Vydavateľ: Host
Poznámka: české vydanie

Oficiálna anotácia: Je úžasné, co všechno se dá naučit z knížky beze slov!

Ověřeno na dětech malých i velkých. Všechny bez rozdílu věku baví hledat na obrázcích příběhy jednotlivých zvířátek a dozvídat se tak o jejich zvyklostech.

Kdo v noci bdí a ve dne spí? A kdo zaspí celou zimu? Kdo je čistotný a kdo se hrabe v odpadcích? Kdo a jak dlouho se stará o svá mláďata? Kdo je vynikající stavitel? Kdo má nejlepší spižírnu? Kdo si na koho brousí zuby?

Jak vypadá život v lese na jaře, v létě, na podzim a v zimě?

Bohatě ilustrované dvoustrany zachycují proměny jednoho místa v průběhu celého roku. Děti mohou pozorovat chování zvířat během jednotlivých ročních období, za různého počasí a v různou denní dobu.

Rok v lese podněcuje zvídavost, rozvíjí postřeh, podporuje představivost i logické myšlení. Ale především je skvělou zábavou pro celou rodinu. Máte-li rádi „hledací“ knížky Rotraut Susanne Bernerové, je Rok v lese tím pravým čtením pro vás.

zdroj: https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/rok-v-lese-18153442.html

Názov: Ochutnaj svet
Autor: neuvedený
Vydavateľ: Ikar
Poznámka: vekové odporúčane: 7+

Oficiálna anotácia: Spoznaj rozmanité chute celého sveta s ilustrovaným atlasom.

Cestuj po jednotlivých kontinentoch a dozvieš sa, kde vznikli rozličné druhy potravín a ako sa dnes pripravujú a jedia. Zistíš, ako moreplavci na lodiach prevážali potraviny z jedného brehu oceána na druhý, kde sa čo pestuje alebo chová aj ako ľudia na celom svete oslavujú jedlo počas festivalov a sviatkov. Mapy znázorňujú všetky svetadiely – nájdeš na nich príbehy, zaujímavosti a techniky, ktoré sa skrývajú za pokrmami typickými pre jednotlivé krajiny a osobitými prísadami, z ktorých sa skladajú.

S týmto ilustrovaným atlasom spoznáš gastronomické divy z celého sveta. Prídeš na to, že potraviny a chute sú v rozličných krajinách a kultúrach odlišné, ale aj rovnaké.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/703465
 
Názov: Svetové mestá
Autor: neuvedený
Vydavateľ: Ikar

Oficiálna anotácia: 20 úžasných miest, 20 nezabudnuteľných ciest!

S týmto nádherne ilustrovaným atlasom spoznáš najkrajšie a najživšie veľkomestá na svete, ich príbehy, atrakcie, chute aj tradície. Najprv ich precestuj prstom po mape a potom – prečo nie – aj s priateľmi a rodinou.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/705099
 
Názov: Úplne nová Mamutia kniha techniky
Autor: David Macaulay
Vydavateľ: Slovart
Poznámka: nové, rozšírené vydanie
Poznámka: vekové odporúčanie: 8+

Oficiálna anotácia: Celosvetový bestseller Mamutia kniha techniky sa dočkal úplne nového vydania a rozšírenia o najnovšie výdobytky vedy a techniky, aby mladí čitatelia pochopili, ako funguje všetko od veterných mlynov až po WiFi. V tejto výnimočnej knihe sa zoznámite so základnými princípmi, na ktorých fungujú rôzne vynálezy, a zistíte, ako objavy z minulosti pomáhajú budovať lepšiu budúcnosť. V tomto úplne novom vydaní nájdete aj najnovšie technológie ako dotykové displeje či 3D tlačiarne. Každý vynález je úžasne vysvetlený milým, i keď trochu nechápavým mamutom.

zdroj: Slovart

Názov: Ptáci našich lesů
Autori: Andrea Pinnington & Caz Buckingham
Vydavateľ: Edika
Poznámka: vekové odporúčanie: 4+

Oficiálna anotácia: Pozorovat volně žijící ptáky je veliké dobrodružství, ale kdo to zkoušel, ví, že to není zrovna snadné. Vyplatí se proto jít do přírody připraven a obeznámen s tím, co můžeme vidět a v našem případě i slyšet. Ať už půjde o vyhlášené mistry zpěvu nebo známé křiklouny. A může jít o zvuky tak výrazné a vzájemně odlišné, že i malé děti s drobnou průpravou dokážou záhy odhalit jejich původce. Díky této knížce se můžete nejen naučit rozeznávat jednotlivé ptáky podle zvuků, které vydávají, ale ledasco zajímavého se tu o nich také dočtete. Až dokážete rozeznat jednotlivé zvuky – od budníčkova tesklivého zpěvu až po zklidňující vrkání holuba hřivnáče – bude pro vás procházka lesem něčím úplně novým. Vykročme tedy nyní společně do přírody s otevřenýma očima i ušima za velkým ptačím dobrodružstvím a nekončící zábavou!

zdroj: https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/ptaci-nasich-lesu.html
 
Názov: Velká knihovna: z kostí a inkoustu
Autor: Rachel Caine
Vydavateľ: CooBoo
Poznámka: vekové odporúčanie: 14+

Oficiálna anotácia: Informace a vědomosti byly a jsou klíčem k moci!

Alexandrijská knihovna – největší a nejslavnější knihovna starověku – uchovávala tisíce vzácných knih a dokumentů. Pak ale přišel ničivý požár, který vše pohltil. Co by se však stalo, kdyby k jejímu zničení nedošlo? Jess Brightwell je pašerák knih. I když je mu teprve šestnáct, už velice dobře chápe, že černý obchod s knihami vynáší. Ve Velké knihovně v Alexandrii je totiž uloženo veškeré vědění světa a vlastnit knihy je přísně zakázáno. Proto se najdou mnozí, kteří jsou za ně ochotni nemálo zaplatit. Když Jess dostane možnost studovat ve Velké knihovně a stát se jedním z mála, kteří tam mohou pracovat, neváhá. Je přeci skvělé dostat se k zákulisním informacím tolik důležitým pro jejich rodinný obchod! Brzy se však ukazuje, že knihovna je mnohem temnější a zlověstnější místo, než si vůbec dokázal představit. Nevysvětlená úmrtí spolužáků, tajuplný učitel a podivná atmosféra strachu dávají tušit, že ti, kteří knihovnu ovládají, nehrají čestnou hru. Nejde jim o ochranu velkých myšlenek. Jde jim o ovládání vědomostí, a tím i celého světa…

zdroj: http://www.gorila.sk/product/705660

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára