utorok 31. júla 2018

Podujatia/besedy/autogramiády v kníhkupectvách počas augusta 2018

01. 08. 2018 

Názov:
Augustový debaččág o knihách a písaní
Kde: Rosetta / coffee shop / kaviareň (Farská 37, 949 01 Nitra)
Kedy: 17:30-19:00
Popis: V augustovom pokračovaní talkshow Nitránsky debaččág bude jeho moderátorka Nikoleta Mars Kovacova debatovať s nitrianskymi spisovateľmi o knihách. Pozvanie prijali Lucia Sasková a Noro Olvecký, ktorí vám prezradia, čo ich viedlo k tomu, začať písať a určite odhalia aj to, na čom aktuálne pracujú. Začíname v stredu 1. 8. 2018 o 17:30 hod. v Rosetta / coffee shop / kaviareň.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

02. 08. 2018 

Názov:
Art Debut: Radovan Potočár & Trio Szabó/Turcerová/Fiala
Kde: Zichyho palác
Kedy: 18:00-19:00
Popis:
V programe Art Debut predstavujeme mladých umelcov. Radovan Potočár je víťazom literárnej súťaže Poviedka 2015. Tento rok vydáva svoju debutovú zbierku poviedok „Nádych“, ktorú ilustroval mladý slovenský výtvarník Peter Cvik. Spolu s Nádychom sa odprezentuje debutový album Tria Szabó/Turcerová/Fiala, ktorý vychádza v sérii Supernova Sessions! v hudobnom vydavateľstve Real House Music.

Artdebut
poviedky: Radovan Potočár
maľba: Peter Cvik
hudba: Trio Szabó/Turcerová/Fiala
Program moderuje Oliver Rehák. 

Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku

02. 08. 2018 

Názov: Ruzká klazika

Kde: Kultúrne centrum Modra (Sokolská č. 8, 900 01 Modra)
Kedy: 19:00-21:00
Popis:
Pozývame všetkých nadšencov literatúry na autorské čítanie a besedu s Danielom Majlingom, autorom knihy RUZKÁ KLAZIKA.

Daniel Majling je známy skôr z divadelného prostredia, momentálne zastáva pozíciu dramaturga Činohry SND. Kniha Ruzká klazika je jeho prvou prozaickou knihou a hneď sa dostala medzi desiatku nominácií na tohtoročnú najprestížnejšiu literárnu cenu za prozaickú tvorbu Anasoft litera. Ruzká klazika je vlastne antológiou „fejkových“ poviedok, ktoré sú imitáciami ruskej klasiky. Kritici ju označil za odvážnu, drzú a zábavnú, za knihu, ktorá prináša svieži závan na slovenskú literárnu scénu. V rozhovore s Dadom Nagyom nám autor predstaví svoju úspešnú debutovú knihu.

Literárny večer zakončíme koncertom Petra Bonza Radványiho a Ľuboša Beňa - unikátne a originálne duo, ktoré znie ako celá kapela. Ľuboš Beňa a Bonzo Radványi patria k najaktívnejším slovenským bluesmanom. Ich repertoár pozostáva z klasických amerických bluesových a countryových štandardov, ale i vlastných originálov spievaných v slovenčine.

PROGRAM:
19.00 – autorské čítanie a beseda
20.30 – koncert

Vstup na podujatie voľný!

Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku

03. 08. 2018 

Názov: Čítame: slávnych prorokov

Kde: KLUB (Štúrova 11, 040 01 Košice)
Kedy: 18:00-21:00
Popis: Čitáreň KLUB organizuje cyklus podujatí s názvom "Čítame", ktorý sa bude organizovať v pravidelných intervaloch, na rozličné témy. Pôjde o rozbory a prednes literárnych diel autorov svetovej i slovenskej literatúry. Každý cyklus bude venovaný konkrétnej tématike, pri ktorej sa dozviete viac o autorovi a jeho poetike. Po krátkej prednáške bude nasledovať spoločné čítanie, na ktoré si môžete priniesť vlastnú knihu, ideálne v súvislosti s témou ale nie je to nevyhnutné. Súčasťou programu budú aj rôzne aktivity.

Vstup: dobrovoľný, príspevkom podporíte chod nášho autonómneho kultúrneho centra KLUB Košice.

Túžba poznať budúcnosť fascinovala ľudí už od nepamäti. Veľké nádeje vkladali do prorokov, či veštcov, ktorí dokázali predpovedať budúce udalosti. Medzi tých najpresnejších patrí určite Sybila, Kráľovná zo Sáby alebo Nostradamus. Príďte si vypočuť ich predpovede, ktoré v sebe nesú aj odkaz do súčasnej doby. A nezabudnite si priniesť svoju obľúbenú knihu. :-)

Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

03. 08. 2018 

Názov: Poetický večer v čajovni

Kde: Čavango
Kedy: 18:00-21:00
Popis: Príďte si vypočuť autorskú poéziu, alebo nám prečítajte svoju vlastnú. K tomu sviečky, hudba. Nálevy čaju a výlevy srdca.

Čítať Vám budú: Marcel Lacko, Denis Jacko, Jano Marton, Lucia Tóthová a Náhodní Dobrodruhovia.

Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

04. 08. 2018 

Názov:
Ako a čo čítať deťom?
Kde: River Park (Dvořákovo nábrežie 10, 811 02 Bratislava)
Kedy: 15:30-16:30
Popis:
Rozprávkové príbehy sú v živote detí veľmi dôležité. Prečo to tak je? Aké knihy sú pre ne vhodné?

Pozývame vás na diskusiu so zástupkyňou Panta Rhei, ktorá predstaví odporúčané knihy pre deti a autorkou detských kníh Dianou Lokšovou Astrabovou: Moji zeleninkoví kamaráti, Moji ovocní kamaráti. - Čo dokáže mama.

Je to také jednoduché a pritom také vzácne. Večerný rituál čítania deťom rodičmi alebo starými rodičmi prináša viac ako len zážitok. Pozitívne tým ovplyvňujeme aj budúcnosť našich detí a zároveň spájame generácie.

Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.  

07. 08. 2018 

Názov: Literatúra a film: Mária Ferenčuhová

Kde: Kino Úsmev (Kasárenské Námestie 1, 040 01 Košice)
Kedy: 19:00-22:00
Popis: Kino Úsmev a Kníhkupectvo Artforum Košice Vás pozývajú na čítanie poetky a filmovej teoretičky Márii Ferenčuhovej a premietanie filmu vybraného autorkou v rámci cyklu Literatúra a Film (autorské čítanie a premietanie filmu, ktorý vybral/a a uvedie autor/ka). Moderuje: Juliana Sokolová.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

08. 08. 2018 

Názov: Literárna čajovňa

Kde: Dobrá Čajovňa Košice (Mäsiarska 42, 040 01 Košice)
Kedy: 18:00-21:00
Popis: Po júlovej pauze z dôvodu Mesiaca autorského čítania sa napriek horúčavám neohrozene vraciame :-) Témou augustového večera bude poviedka Múza od Ivana Alexejeviča Bunina. Alebo inak: Od Majlinga späť k ruskej klasike. Diskutovať budeme najmä o Buninovej poviedke zo zbierky Temné aleje (pripájame v prílohe), ale uvítame, keď si pripravíte aj ukážky z iných diel, ktoré vám pri čítaní Múzy prídu na um. Miestom stretnutia bude Dobrá čajovňa. Tešíme sa na vás!
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

09. 08. 2018 

Názov:
Tomáš Ulej: Žuvot / slávnostné uvedenie knihy
Kde: Zichyho palác
Kedy: 18:00-19:00
Popis: 

Aforizmy: Tomáš Ulej
Kresby: Matúš Maťátko / fb: Matatko Matus
Hudba: Vec
Vydavateľstvo: Koloman Kertész Bagala
Slávnostné uvedenie tretej zbierky aforizmov Tomáša Uleja s názvom Žuvot, ktorú ilustroval Matúš Maťátko. Moderuje Samo Trnka.

„Slovné hračkárstvo na vysokej úrovni. Ticho závidím a hlasno sa bavím,“ povedal o Ulejovej tretej zbierke aforizmov a epigramov krstný otec knihy Branči Kováč (Vec).  

Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku

11. 08. 2018 

Názov: Andrej Bán na
#grape18
Kde: GRAPE FESTIVAL (Letisko Piešťany, 921 01 Piešťany)
Kedy: 12:00-13:00
Popis:
Kníhkupectvo Panta Rhei vás pozýva na besedu ku knihe Slon na Zemplíne s autorom Andrejom Bánom, ktorý zavíta na festival GRAPE v sobotu, 11. augusta o 12:00 hod.

Vyrazte na cestu po Slovensku spolu s reportérom Denníka N Andrejom Bánom. Cesta z východu na západ, od Čiernej nad Tisou po Bratislavu, a rovnako aj kľukatá púť v čase, od Jánošíka, cez Tisa, až po ´Ndranghetu a „našich ľudí“.

Reportážna kniha Slon na Zemplíne je výsledkom takmer tridsiatich rokov reportérskej práce. Je intímnym svedectvom o krajine i ľuďoch žijúcich svoje životy v dedinách a mestečkách ďaleko za horizontom všeobecnej pozornosti. Kniha vychádza vo Absynt - reportážna literatúra. 

Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku

11. 08. 2018 

Názov:
Cestovateľské kino na #grape18
Kde: GRAPE FESTIVAL (Letisko Piešťany, 921 01 Piešťany)
Kedy: 19:00-20:00
Popis:
Kníhkupectvo Panta Rhei v spolupráci s cestovnou kanceláriou BUBO, vám na festival Grape prináša cestovateľské kino, na tému Z Londýna do Severnej Kórey. 

Príďte si vypočuť príbehy, ktorým budete mať problém uveriť a určite vás nenechajú ľahostajnými. Peter Hliničan predstaví aj tri mestá, o ktoré budete súťažiť s Panta Rhei a BUBO v ich pripravovanej kampani, ktorá začína už 16. augusta. Peter vám porozpráva, ktoré destinácie určite odporúča navštíviť a kde nechal kúsok svojho srdca.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku

16. 08. 2018 

Názov:
Daniel Majling / uvedenie knihy Zóna
Kde: Zichyho palác
Kedy: 18:00-20:00
Popis:
Bratislavské uvedenie nového komiksu Zóna (vyd. BRaK) Daniela Majlinga, autora kultového komiksu Rudo a mimoriadne obľúbenej zbierky poviedok Ruzká Klazika. Autorova novinka pokračuje v prehlbovaní jeho zmyslu pre suchý humor a absurdno, ktoré sa tentokrát púšťajú do nešetrnej hry s detektívnym žánrom.  
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku

16. 08. - 18. 08. 2018 

Názov: CAPALEST 2018
Kde: Banská Štiavnica
Kedy: -
Popis:
Tento rok sme zmenili smer. Ideme na západ! Vitajte na CAPALOUEST!

Pozývame Vás na stretnutia s poéziou, jej tvorcami, prekladateľmi a interpretmi do Banskej Štiavnice.
Viac informácií: Informácie o konkrétnych podujatiach nájdete tu

17. 08. 2018 

Názov: HideKnižnica: Manželská poézia
Kde: Hidepark Nitra (Hidepark, 949 01 Nitra)
Kedy: 20:00-21:15
Popis:
V rámci prvej čítačky komunitnej knižnice na Hideparku /HideKnižnica/ svoju spoločnú tvorbu predstaví dvojica súčasných poetov, Ivona Šimková Pekárková a Vladimír Šimek.

Ivona Pekárková - publikovala vo viacerých literárnych periodikách. V súčasnosti pripravuje debutovú zbierku, zároveň píše s manželom Manželskú poéziu.

Vlado Šimek - vydal dve zbierky Spam a iné (2009) a Modlitba za Felvidék (2013). Aktuálne spolu s manželkou chystá zbierku Manželská poézia.

Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

25. 08. - 26. 08. 2018 

Názov:
Pop Kultúra Fest 2018 - na tému knihy, komiksy, pop art a umenie
Kde: Kino Úsmev
Kedy: od
25. 8. o 10:00 do 26. 8. o 2:00
Popis:
Vstúpte s nami do sveta pop-kultúry otvorenými dverami a nechajte vašu myseľ pohybovať vo vašich snoch vďaka festivalu pre všetkých milovníkov súčasnej pop-kultúry, komiksu, hier a spoločenských hier a stretnite sa so svojimi obľúbenými autormi komiksových príbehov, artistov, sci-fi, fantasy a hororových kníh z Česka a zo Slovenska, ktorý sa s Vami na mieste radi odfotia, podpíšu Vám knihy alebo niečo pekné aj na pamiatku nakreslia. Vďaka širokej ponuke obchodov si budete môcť vybrať všetko zo sveta pop-kultúry od tričiek, figúrok, kníh až po hry či spoločenské hry. Možností tu bude skrátka nekonečne veľa. Zahrajte si hry na konzolách, simulátoroch, vypočujte koncerty, absolvujte prednášky a nakúpte si niečo pekné čo poteší vaše srdiečko. Máte na to 3 dni!

Nebojte sa a vstúpte s nami do levelu číslo 1! Pretože len spoločne to dokážeme všetko zvládnuť!

Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára