Vyhľadávať v tomto blogu

štvrtok 7. júla 2016

Y


Autor: Richard Yates
Názov: Núdzový východ
Vydavateľ: Slovart
Rok vydania: 2008

Oficiálna anotácia: Núdzový východ je príbeh o odvrátenej strane amerického sna, ktorý bol v 50. rokoch minulého storočia v USA ideálom strednej vrstvy – dom na predmestí, manželka starajúca sa o deti v domácnosti, dobrá práca pre manžela a zaistené živobytie. V súlade s týmto ideálom žijú aj manželia April a Frank, ale postupne prichádzajú na plytkosť a prázdnotu takéhoto života. Museli mu obetovať vyššie ambície, ktoré kedysi mali. Z tohto života sa chcú vytrhnúť netradičným riešením, ale stroskotajú tak, ako si to ani jeden z nich nepredstavoval. 

Núdzový východ je majstrovský román spisovateľa, ktorého tvorbu prirovnáva kritika ku Scottovi Fitzgeraldovi, a cenili si ho takí autori ako Tennessee Williams či Kurt Vonnegut.

Román sa stal predlohou na napísanie scenára k úspešnému filmu režiséra Sama Mendesa s Kate Winslet a Leonardom DiCaprio v hlavných úlohách.
























Autor: William Paul Young
Názov: Chatrč
Vydavateľ: Tatran
Rok vydania: 2009

Oficiálna anotácia: Missy, najmladšiu dcéru Mackenzieho Allena Philipsa, unesú počas rodinného výletu, a v opustenej chatrči hlboko v oregonskej divočine sa nájde dôkaz, že ju zrejme brutálne zavraždili. O štyri roky neskôr, uprostred svojho Veľkého smútku, dostáva Mack podozrivý odkaz, podľa všetkého od Boha, v ktorom ho pozýva na víkendové stretnutie v tejto chatrči. Navzdory zdravému úsudku prichádza počas zimného popoludnia do chatrče a vracia sa do svojej najtemnejšej nočnej mory. To, čo tam Mack nájde, navždy zmení jeho svet.

V období, keď sa náboženstvo stáva čoraz bezvýznamnejším, zápasí CHATRČ s nadčasovou otázkou: Kde je Boh vo svete, ktorý je taký plný nevýslovnej bolesti? Odpoveď, ktorú Mack dostáva, vás ohromí a azda zmení rovnako, ako zmenila jeho. Budete chcieť, aby si túto knihu prečítali všetci!






















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára