Vyhľadávať v tomto blogu

sobota 29. júla 2017

Augustové knižné novinky (2017)

 

Knihy pre dospelých


Názov: Černý obelisk
Autor: Erich Maria Remarque
Vydavateľ: Ikar CZ
Poznámka: 11. vydanie (zdroj: Gorila.sk)

Oficiálna anotácia: Německo po 1. světové válce zaplavila vlna inflace, mnohé ožebračila, jen málokomu přinesla zisky. Invalidní váleční veteráni se na ulicích potkávají s prvními ozbrojenými skupinami hnědých košil.

Ludvík Bodmer, bývalý učitel, nyní zaměstnanec firmy s náhrobky, varhaník v kostele ústavu pro choromyslné a básník, bojoval na frontě a válka ho notně poznamenala. Nyní hledá smysl života, protože příliš zblízka poznal smrt. Je mluvčím a zároveň kritikem své doby. Jeho životní filozofii a pohled na současný svět ovlivňují blízcí přátelé a lidé kolem něho.

zdroj: http://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/cerny-obelisk-16382395.html

Názov: Co by můj syn měl vědět o světě
Autor: Fredrik Backman
Vydavateľ: Host

Oficiálna anotácia: Vrávoravý pokus otce vysvětlit dvouletému synovi, jak funguje svět.

Fredrik Backman vtipně stírá všechny úzkosti a nedostatky rodičů jednadvacátého století v půvabné knize plné poctivých obav a nepodmíněných vyznání lásky, která zasáhnou čtenářovo srdce.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/671366

Názov: To
Autor: Stephen King
Vydavateľ: Ikar

Oficiálna anotácia: Ak si nespomenieš, neprežiješ. Ak si spomenieš, zomrieš.

Derry nie je obyčajné malomesto. Pod jeho povrchom spí prastaré zlo. Vždy keď sa prebudí, na niekoľko rokov rozpúta v Derry a okolí smršť neopísateľných hrôz. Strašná sila, ktorú možno nazvať len To, ovláda obyvateľov, vraždí nevinné deti a zdá sa, že ju neuspokojí nič okrem najvyššej obete. Kto ju prinesie tentoraz?

Skupinka priateľov, ktorí v Derry vyrástli, dnes žije roztrúsená vo všetkých kútoch sveta. Sú bohatí, úspešní aj slávni, ale nie sú šťastní. A najmä im chýba veľká časť spomienok na desivé udalosti z detstva. Kto im vymazal pamäť?

Ak to chcú zistiť, musia sa opäť stretnúť s pradávnym zlom. Kedysi sa mu dokázali vzoprieť a prežiť. Ale dnes už nie sú deťmi a niečo podstatné, čo im kedysi pomohlo zahnať To, im chýba.

zdroj: http://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/to-2-vydanie.html

Názov: Koniec hliadky
Autor: Stephen King
Vydavateľ: Ikar

Oficiálna anotácia: Detektív vo výslužbe Bill Hodges dúfal, že všetky závažné životné bitky už vybojoval. Ale mýlil sa. Tentoraz má toho najhoršieho nepriateľa priamo v sebe!

Brady Hartsfield alias pán Mercedes sa po údere do hlavy, ktorým ho zneškodnila Holly Gibneyová a zabránila mu tak v masovej vražde, nadlho stal iba telom bez duše. Vďaka experimentálnej liečbe sa však vrátil z tmy a je silnejší a nebezpečnejší než predtým. Jeho chorá myseľ má schopnosť pohybovať nielen predmetmi, ale aj ľuďmi a teraz rozpútala vlnu samovrážd.

Kto sa stane Bradyho obeťou? A kto nedobrovoľným spolupáchateľom? Aj tí, ktorí vždy stáli na strane dobra, počujú v hlave jeho zlovestný šepot. Brady ich ako sám diabol navádza na tie najnepredstaviteľnejšie šialenosti.

Bill Hodges, Holly Gibneyová a Jerome Robinson sú odhodlaní Bradyho zastaviť. Lenže tentoraz nie sú na ich strane ani čas, ani okolnosti.

Koniec hliadky uzatvárá veľkolepú bestsellerovú detektívnu trilógiu.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/676759

Názov: Půlnoční kluk
Autor: Mark Hill
Vydavateľ: Knižní klub

Oficiálna anotácia: JEDEN DETEKTIV. JEDEN VRAH. JEDNO SPOLEČNÉ TAJEMSTVÍ.

Dětský domov Longrace, jehož chovanci byli vydáni na milost a nemilost krutým rozmarům nevypočitatelného ředitele Gordona Tallise, stával ve zpustlé londýnské ulici lemované chátrajícími viktoriánskými domy. Jediným, kdo se kdy dokázal Tallisově hrůzovládě vzepřít, byl Connor Laid, až uhrančivě chladnokrevný chlapec. Když pak jednoho dne domov zachvátí plameny a celá budova lehne popelem, o život při požáru přijde i její obávaný ředitel. Okolnosti oné hrůzné noci zůstanou na dlouho pohřbené pod příkrovem času.

Po třiceti letech začne záhadný zabiják, vystupující pod přezdívkou Půlnoční kluk, postupně vraždit všechny, kteří v domově svého času vyrůstali. Detektiv inspektor Ray Drake dělá, co může, aby vražednou sérii zastavil. Ještě víc dělá však proto, aby skutečné pozadí těchto zločinů nikdy nevyšlo najevo...

zdroj: http://www.pantarhei.sk/knihy/beletria/detektivky-trilery-horory/pulnocni-kluk.html

Názov: Uloupená hvězda
Autor: Ed McBain
Vydavateľ: Baronet

Oficiálna anotácia: Říká se, že spisovatel, matematik a fotograf, jehož svět zná pod jménem Lewis Caroll, byl milý, zábavný člověk, který měl rád děti. A právě jeho nesmyslné verše o Tlachapoudovi z knížky laskavých, ztřeštěných vyprávění o Alence učinil Ed McBain průvodcem po svém temném příběhu. Jde v něm o únos a o vraždu. A taky o chamtivost, to především. Aby to nebylo tak jednoduché, vloží se do případu FBI. Federální agenti shlížejí na místní detektivy svrchu, ale každý čtenář McBainových příběhů o 87. revíru ví, že Steve Carella a jeho kolegové jsou prostě nejlepší a pachatele vypátrají, i kdyby jim šlapal na paty celý pluk federálů.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/683198

Názov: Ta přede mnou
Autor: J. P. Delaney
Vydavateľ: Ikar CZ

Oficiálna anotácia: Temný psychologický thriller jako dělaný pro všechny fanoušky Dívky ve vlaku či Zmizelé, který byl ještě před vydáním prodán do více než 30 zemí po celém světě a jehož autorem je úspěšný spisovatel, vystupujícího pod pseudonymem J. P. Delaney.

EMMA
se snaží vzpamatovat z traumatického přepadení a se snoubencem hledá místo, kde by mohla začít nový život. Ovšem žádný z bytů, které navštíví, pro ni není cenově dostupný – anebo se v něm necítí bezpečně. Dokud nenavštíví ten dům na Folgate Street. Je to mistrovské architektonické dílo – minimalistický design ze světlého kamene a skla se vzdušnými, otevřenými prostory. Ten dům má ovšem také svá pravidla. Tajemný architekt, který ho projektoval pro svou rodinu, má totiž pro nájemníky celou řadu nařízení a restrikcí – nesmí mít např. žádné knihy, ozdobné polštáře či jiné dekorativní předměty, dokonce ani fotografie. Tenhle prostor má totiž své nájemníky změnit – a také to udělá.

JANE
prožila osobní tragédii a také ona potřebuje nový začátek. Když objeví dům na Folgate Street, okamžitě ji uchvátí – stejně jako jeho sice trochu odměřený, ale přitažlivý tvůrce. Brzy po nastěhování se však Jane dozvídá o záhadném předčasném úmrtí předchozí nájemnice – ženě, která byla Jane podobná jak vzhledem, tak věkem. Čím více se Jane snaží v onom příběhu rozlišit pravdu od lží, tím více je nucena podřídit se stejným pravidlům, dělat stejná rozhodnutí, stýkat se s těmi samými lidmi a zažívat stejný teror jako ta předešlá…

zdroj: http://www.gorila.sk/product/686100
 
Názov: Architektov učeň
Autor: Elif Shafak
Vydavateľ: Slovart
Poznámka: kniha vyjde v auguste podľa Gorily (30. 8.) a Panta Rhei (31. 8.), Martinus uvádza predpokladaný dátum vydania 30. 9.

Oficiálna anotácia: V polovici šestnásteho storočia, za vlády sultána Sulejmana, vpláva do istanbulského prístavu loď. Privezie indického chlapca Džahana a spolu s ním dar pre panovníka - bieleho slona Chotu. Mesto plné ľudí rôzneho vyznania a kultúr, labyrint ulíc, to všetko je nové pre sotva dvanásťročného Džahana i Chotu. Jedného dňa Džahan stretne architekta majstra Sinana a práve on zmení chlapcov osud. Elif Shafak je nositeľkou viacerých literárnych cien a v súčasnosti je považovaná za spisovateľku, ktorej knihy sa čítajú v Turecku najviac. Pôsobí aj ako politická komentátorka a hovorkyňa. V slovenskom preklade vyšli jej romány Štyridsať pravidiel lásky a Rebelka z Istanbulu. 


zdroj: http://www.pantarhei.sk/knihy/beletria/historicke-romany/architektov-ucen.html

Názov: Stratené prípady Sherlocka Holmesa: záhady a rébusy
Autor: John Watson
Vydavateľ: Ikar

Oficiálna anotácia: Najslávnejší detektív sa vracia na scénu.

Viete dedukovať ako Sherlock Holmes? Skúste to! Vyriešte vyše 140 dômyselných hádaniek, ktoré súvisia so stratenými prípadmi Sherlocka Holmesa.

V tejto pozoruhodnej zbierke holmesovských hlavolamov nájdete úlohy pre každého – od jednoduchých až po diabolsky zložité. Svoje deduktívne schopnosti si overíte v odpovediach a vysvetleniach na konci knihy.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/676762
 
Názov: Príbeh stratenej dcéry
Autor: Elena Ferrante
Vydavateľ: Inaque.sk
.
Oficiálna anotácia: „Nič podobné tu ešte nikdy nevyšlo,“ napísal britský Guardian o Neaposlskej ságe. Na pozadí Neapola, ktorý je tak zvodný, ako aj nebezpečný a radikálne sa meniaceho sveta, rozpráva Elena Ferrante s bezprecedentnou úprimnosťou a genialitou príbeh celoživotného priateľstva dvoch žien.

Príbeh stratenej dcéry je záverečným dielom strhujúcej ságy o dvoch ženách – premýšľajúcej a vzdelanej Eleny a neskrotnej Lily. Obe sú dospelé, majú manželov, milencov, deti a starnúcich rodičov. Priateľstvo im slúžilo ako kotva v živote. Obe sa snažili uniknúť zo štvrte, v ktorej vyrástli – bola väzením konformity, násilia a neporušiteľných tabu. Elena sa vydala, odišla do Florencie a napísala niekoľko kníh. V záverečnej časti ju neviditeľná sila znovu ťahá do Neapola.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/674228
 
Názov: Jakubov rebrík
Autor: Ľudmila Ulická
Vydavateľ: Slovart

Oficiálna anotácia: Monumentálna epická freska, ktorá zachytáva viac ako storočie ruských dejín, je rozvetvenou rodinnou ságou s množstvom hrdinov a dômyselne vybudovaným príbehom. Najnovší román vynikajúcej ruskej spisovateľky Ľudmily Ulickej rozpráva príbeh o niekoľkých generáciách rodiny Osetských, pochádzajúcich z Kyjeva a neskôr presťahovaných do Moskvy. Nora, divadelná výtvarníčka, suverénna a praktická žena, spoznala svojich predkov začiatkom 21. storočia, keď si prečítala korešpondenciu starého otca Jakuba a starej mamy Marusie a v archíve KGB získala prístup k Jakubovmu prípadu.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/686000

Názov: Tieňová vojna
Autori: Sean McFate & Bret Witter
Vydavateľ: Ikar

Oficiálna anotácia: Tom Locke pracuje ako elitný žoldnier pre Apollo Outcomes, úspešnú vojenskú firmu. Po návrate z misie v Líbyi mu pridelia prísne tajnú nelegálnu operáciu na Ukrajine. Má len sedem dní, aby zachránil rodinu známeho ukrajinského oligarchu a realizoval veľkolepú útočnú akciu.

Locke však netuší, že jeho ctižiadostivý a záhadný šéf Brad Winters sa zaplietol do vysokej geopolitickej hry s vplyvnými kapitálovými investormi po celom svete. Jediným chybným krokom riskujú všetko. A toho chybného kroku sa už možno dopustila Lockova stará láska, vojnová korešpondentka Alie MacFarlanová, ktorá impulzívnym konaním ohrozí ich život.

Locke tak musí vynaložiť všetky sily, aby predišiel zrade, ktorá by mohla vyústiť do katastrofy... a nakloniť misky mocenských váh na stranu Putinovho Ruska.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/687363

Názov: Zmiznuté dievčatá
Autor: Angela Marsons
Vydavateľ: Ikar

Oficiálna anotácia: Niekto sa chce asi hrať, ale vybral si hru krutú, bezcitnú a zvrátenú. Unesie dve deväťročné kamarátky Charlie a Amy a vzápätí pošle obom rodinám esemesku so svojou požiadavkou. Vyzve ich, aby za deti ponúkli určitú sumu. Kto ponúkne viac, vyhráva. No takýmto spôsobom zároveň vynesie rozsudok smrti nad druhým dievčaťom. Prípadu, ktorý sa nápadne podobá na únos spred roka, sa ujme inšpektorka Kim Stonová. Spočiatku je bezradná a nemá sa čoho zachytiť, lebo únosca starostlivo zametá za sebou každú stopu. Po ďalších esemeskách s desivým obsahom si uvedomuje, že jej súperom je azda ten najšialenejší zločinec, s akým sa kedy vo svojej kariére stretla. Čas neúprosne beží a šance, že by sa dievčatá vrátili domov živé, sa pre ne každou hodinou zmenšujú. Kľúčom k vyriešeniu prípadu by možno bolo odkrytie temných tajomstiev z minulosti oboch rodín. Môže si však Kim dovoliť tak dlho čakať? Alebo niečie dieťa naozaj zaplatí tú najvyššiu cenu?

zdroj: http://www.gorila.sk/product/676758

Názov: 60 Montessori aktivit pro miminko
Autorka: Marie-Héléne Place
Vydavateľ: Svojtka&Co.

Oficiálna anotácia: Když přijde miminko na svět, přivítáme je, chráníme a staráme se o něj. Tato kniha vycházející z pedagogiky Marie Montessori pro nejmenší, od narození do 15 měsíců, přináší náměty, jak se připravit na příchod novorozence, jak uspořádat dětský pokoj, připravit vhodné místo na spaní i ke hře a jaké pomůcky a hračky dítě zaujmou a nenásilnou formou mu pomohou rozvíjet jeho schopnosti a smyslové vnímání, přesně dle jeho vývojových fází. Vytvořte klidné prostředí, v němž se miminko může plně rozvíjet plně v souladu s principy Montessori pedagogiky.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/686175
 
Názov: Byl jsem nechtěné dítě beze jména
Autor: Petr Hroch Binder
Vydavateľ: Klika
Poznámka: informácie o plánovanom vydaní tohto titulu som našla iba v Gorile (august 2017) a v Nejlevnějších knihách (30. 8.)

Oficiálna anotácia: Skutečný příběh dítěte, které se nemělo narodit. Přesto se za dramatických okolností předčasně narodilo, bylo odloženo a čekalo na nové rodiče.

Jak vnímá svět novorozenec, který si uvědomuje nespravedlnost a touží po lásce? Jaké vzpomínky si přináší z lůna cizí ženy? Kolik potenciálních rodičů musí odejít, aby přišli ti praví a skuteční? Kdy konečně získá svoje jméno?


zdroj: http://www.gorila.sk/product/688900

Názov: Slovensko: hrady, zámky, kaštiele
Autor: Pavol Škubla
Vydavateľ: Ottovo nakladateľstvo

Oficiálna anotácia: Táto publikácia prináša výber textových a obrazových informácií o našich 120 najznámejších hradoch, zámkoch a kaštieľoch. Chronologický text dopĺňajú príbehy, zaujímavosti, povesti, legendy aj povery. Obrazové informácie aktuálnej podoby stavieb obohacujú historické ilustrácie. Takto je čitateľ postupne vtiahnutý do obdobia, keď kamennými dlažbami cválali kone, hrkotali koče a nádvorím sa niesla vôňa pečenej diviny, ale nezriedka aj zápach dymu a pušného prachu.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/683756
 
Názov: Živočíchy v kocke
Autor: John Woodward
Vydavateľ: Ikar

Oficiálna anotácia: Úžasné digitálne ilustrácie vám ukážu svet zvierat v úplne novom svetle.

Stretnete sa so všetkými typmi zvierat od drobnej perloočky po ohromného vráskavca obrovského.

Objavíte fascinujúce detaily – od trblietavých šupiniek na motýlích krídlach cez drsné hrany tigrích zubov až po jedový osteň vtákopyska.

Dozviete sa, ako tučniaky chránia svoje mláďatá, prečo chameleóny menia farbu aj ako navzájom komunikujú mravce.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/686934

Názov: Česká čtenářská republika
Autor: Jiří Trávníček
Vydavateľ: Host

Oficiálna anotácia: Kniha o současné české čtenářské kultuře vychází z anonymních čtenářských životopisů, které se nahrávaly v letech 2009—2015. Tyto výpovědi (celkem jich je 138) slouží jako základ pro trojí pohled na naše čtenářství. Úhel generační portrétuje čtyři generace (rozhlasovou, televizní, počítačovou a internetovou), konkrétně to, čím musely projít a jaké jsou jejich dominanty. Druhá perspektiva (fenomény) se zabývá tematickými průsečíky, tedy tím, co z jednotlivých čtenářských životopisů vyplynulo — například Babička, detektivka, film a kniha, odpadlictví, povinná četba, Švejk, tipaři, zákazy a další. Třetí úhel (životopisy) přináší devět životních čtenářských příběhů, které jsou něčím typické a zároveň něčím podnětné, to vše s malou interpretační nápovědou.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/671154

Názov: Proč je na světě tolik bohů?
Autor: Petr Kostka
Vydavateľ: Nakladatelství Fragment

Oficiálna anotácia: Vyprávění o světových náboženstvích pro dětské čtenáře.

V čem se liší křesťanství od budhismu? Jaký je rozdíl mezi islámem a judaismem? Co jsou to svaté knihy, v čem se liší a co mají společného? Jak se modlí věřící v různých koutech světa? Které náboženství má nejvíc vyznavačů? Odpovědi na tyto otázky a mnohé další zajímavé informace jsou zpracovány tak, aby jim dobře porozuměly i děti. Čtenáři se seznámí s historií, současností a uspořádáním nejrozšířenějších světových náboženství. Dozví se, které osobnosti stály u jejich vzniku, které myšlenky tvoří základ dané víry nebo které knihy jsou uctívány jako posvátné. Zvídavé děti získají základní povědomí o náboženstvích, která mnohdy ovlivňují každodenní životy lidí po celém světě. Začnou rozumět pojmům a slovům, kterým dříve nerozuměly, nebo o nich nikdy neslyšely, a nenásilnou formou tak rozšíří své všeobecné vzdělání.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/688051
 
Názov: Príbeh umenia
Autor: E. H. Gombrich
Vydavateľ: Ikar
Poznámka: kniha vyjde v auguste podľa vydavateľa a Panta Rhei (10. 8), podľa Gorily vyjde v priebehu septembra a podľa Martinusu kniha vyjde 11. 9.

Oficiálna anotácia: Príbeh umenia už desaťročia zostáva bezkonkurenčným úvodom do dejín umenia. Vzdeláva a zároveň prináša radosť. Čitatelia všetkých vekových kategórií a vzdelanostnej úrovne na celom svete našli v profesorovi Gombrichovi skvelého rozprávača, ktorý niekoľkými slovami dokáže vysvetliť celkovú atmosféru daného historického obdobia. Chce, aby sme dejiny umenia vnímali ako „príbeh sústavného prelínania a zmeny tradícií, v ktorých sa každé dielo vzťahuje na minulosť a ukazuje na budúcnosť“, ako „živú reťaz, ktorá trvalo spája umenie našich dní s umením z čias pyramíd“.

V novej úprave pokračuje 16. vydanie tohto klasického diela vo svojom triumfálnom postupe v oslovení budúcich generácií a zostáva prvou voľbou pre všetkých nováčikov v poznávaní umenia.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/675505

 

Knihy pre deti 



Názov: Prefíkané bájky
Autori: John Matthews & Caitlin Matthewsová
Vydavateľ: Ikar

Oficiálna anotácia:  Ako havran prinavrátil ľuďom slnko? Kto ukradol chobotnici jej krásu? A prečo sa mocný leopard bojí malého zajaca? Svojrázny svet prefíkancov, prešibaných zvierat, ktoré svojimi schopnosťami a trikmi balamutia ostatné zvieratá, aby tým samy niečo získali. Niekedy vyhrajú, inokedy im zas ostatní prejdú cez rozum, no musíte sa mať vždy na pozore pred ich šibalstvami. Príbehy zozbierané zo všetkých kútov sveta, oživujú pozoruhodné ilustrácie tomislava tomića, prekypujúce humorom a prepracovanými detailmi.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/678204
 
Názov: Nick a Tesla a super kyborgská rukavice
Autor: Bob Pflugfelder
Vydavateľ: Triton
Poznámka: vekové odporúčanie: 8+ (zdroj: Martinus)

Oficiálna anotácia: Einstein se pomátl! Darwin ztrácí hlavu! Muzeum vědy a techniky v městečku Half Moon Bay má velké problémy, protože robotické repliky největších vědců v dějinách jsou pořád porouchané. Jedenáctiletí amatérští vynálezci Nick a Tesla Holtovi tomu chtějí přijít na kloub, a tak budou potřebovat ke svému nejnovějšímu výtvoru – super kyborgské rukavici – přidávat nové a nové vychytávky. Přečtěte si jejich příběh a potom si takovou kyborgskou rukavici můžete podle návodu sestavit sami. Je na ní signální světýlko, poplašný alarm, nahrávací zařízení a UV zařízení na čtení tajných vzkazů!

zdroj: http://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/nick-a-tesla-a-super-kyborgska-rukavice.html

Názov: Veselá abeceda
Autor: Ivona Ďuričová
Vydavateľ: Ikar
Poznámka: pravdepodobne sa jedná o ďalšie vydanie

Oficiálna anotácia: Aká môže byť abeceda? Môže byť napríklad veršovaná, abeceda v šlabikári alebo taká, čo zjedla deda... A najlepšie, keď je abeceda múdra a veselá. Ako dnešné myši: „Máme múdre myši, nebývajú v skrýši. Nebežia pred mačkou s plačom, patria k našim počítačom!“ Knižka pre malých čitateľov aj budúcich školáčikov je plná krátkych a hravých básničiek, do ktorých autorka povkladala čo najviac slov na všetky písmenká abecedy ? i tie s dĺžňami či mäkčeňmi. A celú abecedu zaodel ilustrátor do pôvabných obrázkov.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/686933
 
Názov: Příhody z notového sešitu
Autor: Radek Huštan
Vydavateľ: Albatros
Poznámka: vekové odporúčanie: 6+ (zdroj: Martinus)

Oficiálna anotácia: Sedmnáct zábavných příběhů o hudbě.

Každý popsaný notový sešit je plný zábavy a dobrodružství: ukrývá záhadné znaky, tajemné šifry, neznámé zkratky a symboly. Abyste si v něm dokázali číst, musíte znát noty a hudební teorii. Že je to nuda? Ale kdepak! Začtěte se do Příběhů z notového sešitu, kde ožívají hudební nástroje a slavní skladatelé. S nimi se naučíte o hudbě všelico, a ještě se budete smát.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/688024

Názov: [Tintinova dobrodružství:] Faraonovy doutníky
Autor: Hergé
Vydavateľ: Albatros
Poznámka: vekové odporúčanie: 9+ (zdroj: Martinus)

Oficiálna anotácia: V tomto příběhu podniká Tintin výpravu na Dálný východ. Během cesty lodí je však obviněn z pašování opia a rázem se zaplétá do neuvěřitelného sledu náhod, při němž odhalí mocný gang pašeráků drog. Faraonovy doutníky patří mezi jedno z nejnapínavějších a nejbláznivějších Tintinových dobrodružství.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/688028
  
Názov: Už zasa ten Paddington
Autor: Michael Bond
Vydavateľ: Slovart
Poznámka: vekové odporúčanie: 7-9 rokov (zdroj: Slovart)

Oficiálna anotácia: Paddington je medveď, ktorému sa vždy podarí čosi vyparatiť. Aj napriek tomu, že má dobrú výchovu a jeho úmysly sú čestné, neprejde deň, aby sa medveďovi z Čiernočierneho Peru nestalo čosi nečakané. Nech už ide o nevydarený pokus s prípravou karameliek, ktorý sa takmer skončí operáciou, opravu televízora, pri ktorej musí asistovať polícia, alebo o výhru v televíznej šou, zakaždým sa všetko zvrtne a on z toho musí nejako vycúvať. Tak sa na to pozrime, Paddington je predsa najlepší!

zdroj: Slovart

Názov: Z vajca sliepka, zo semienka slnečnica
Autor: neuvedený
Vydavateľ: Svojtka&Co.
Poznámka: kniha vyšla v edícii Životný cyklus - niektoré zdroje uvádzali tento názov ako súčasť názvu knihy 

Oficiálna anotácia: Prírodné cykly, cykly života... Priučte, sa ako prebieha život živočíchov a rastlín, ktoré človek stretne v prírode alebo využíva v poľnohospodárstve.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/688507

Názov: Z larvy včela, z kukly motýľ
Autor: neuvedený
Vydavateľ: Svojtka&Co.
Poznámka: kniha vyšla v edícii Životný cyklus - niektoré zdroje uvádzali tento názov ako súčasť názvu knihy 

Oficiálna anotácia: Prírodné cykly, cykly života... Priučte sa, ako prebieha život včiel a motýľov. 

zdroj: http://www.gorila.sk/product/688385

Názov: Učíme se s Montessori: Příroda
Autor: neuvedený
Vydavateľ: Svojtka&Co.

Oficiálna anotácia: Tato knížka seznamuje děti s rostlinami, zvířaty a vším, nač mohou v přírodě narazit. Vychází z metod pedagogiky Montessori, která pomáhá dětem rozvíjet se vlastním tempem, podporuje jejich sebedůvěru a samostatnost. Knížka je plná aktivit, vzrušujících her a určitě děti pobaví i spousta jednoduchých, ale zajímavých pokusů. Budou poznávat zvířecí stopy, pozorovat, jak roste řeřicha, a dokonce si upečou i vlastní chléb! Součástí knihy jsou také samolepky a pexeso, takže si s ní užijete spoustu zábavy.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/683787
 
Názov: Učíme se s Montessori: Matematika
Autor: neuvedený
Vydavateľ: Svojtka&Co.

Oficiálna anotácia: Tato knížka seznamuje děti s čísly, porovnáním, co je větší a co menší, prvním počítáním a vším, co souvisí s matematikou. Vychází z metod pedagogiky Montessori, která pomáhá dětem rozvíjet se vlastním tempem, podporuje jejich sebedůvěru a samostatnost. Knížka je plná aktivit, vzrušujících her a určitě děti pobaví i spousta jednoduchých, ale zajímavých pokusů. Budou se učit dělit koláče na části, vybarvovat podle čísel, poznávat hodiny, a dokonce si připraví palačinky! Součástí knihy jsou také samolepky a pexeso, takže si s ní užijete spoustu zábavy.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/683788

Názov: Učíme se s Montessori: První objevování
Autor: neuvedený
Vydavateľ: Svojtka&Co.

Oficiálna anotácia: Tato knížka seznamuje děti s různými činnostmi a věcmi, díky nimž se lépe seznámí s okolním světem. Vychází z metod pedagogiky Montessori, která pomáhá dětem rozvíjet se vlastním tempem, podporuje jejich sebedůvěru a samostatnost. Knížka je plná aktivit, vzrušujících her a zajímavých experimentů pro předškolní děti. Děti budou kreslit různá zvířátka, pomáhat Julii se vstáváním a hledat cestu z bludiště! Součástí knihy jsou také samolepky a pexeso, takže si s ní užijete spoustu zábavy.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/683786

Názov: Mláďata z farmy 
Autor: neuvedený
Vydavateľ: Svojtka&Co.
Poznámka: kniha vyšla v rámci edície Otoč, posuň!

Oficiálna anotácia: Kde má tele maminku? Přeci v kravíně! Prozkoumej, co všechno tam lze najít. Pst! Slepice spí v kurníku a kuřátko se právě klube z vajíčka. Pozoruj je! V chlívku se na tebe pro změnu těší prasnice se selátkem. A nakonec navštívíš koně ve stájích a podíváš se na krásné hříbě. Interaktivní knížka pro nejmenší rozvíjí díky pohyblivým prvkům jemnou motoriku dítěte a předává přirozenou formou poznatky o životě domácích zvířat.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/683781

Názov: Mláďata z divočiny 
Autor: neuvedený
Vydavateľ: Svojtka&Co.
Poznámka: kniha vyšla v rámci edície Otoč, posuň!

Oficiálna anotácia: Lvi žijí na savaně. Koho dalšího tam lvíče může potkat? Kdy mu konečně naroste taková hříva, jakou má táta? I malé hádě jednou povyroste. Zatím se plazí džunglí. V zátoce na tebe čeká krokodýl a v lese pro změnu medvěd. Nespadne medvídě ze stromu? Neboj, otevři knížku a uvidíš! Interaktivní knížka pro nejmenší rozvíjí díky pohyblivým prvkům jemnou motoriku dítěte a předává přirozenou formou poznatky o životě divokých zvířat.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/683782

Názov: Svět v pohybu: dětská encyklopedie dopravy
Autor: neuvedený
Vydavateľ: Nakladatelství Junior

Oficiálna anotácia: Obsáhlá dětská encyklopedie se zabývá všemožnými dopravními prostředky. Pomocí názorných ilustrací a srozumitelných textů seznamuje děti s minulostí i současnosti všeho, co létá, jezdí nebo plave – od jízdních kol, prvních aut, sportovních automobilů, nákladních vozů, vlaků, letadel, vzducholodí až po vesmírné rakety.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/688952

Názov: První encyklopedie vesmíru
Autor: neuvedený
Vydavateľ: Pikola
 
Oficiálna anotácia: První svazek série pro malé čtenáře a začínající spisovatele, věnovaný vesmíru. V encyklopedii děti najdou informace o tom, jak vznikla sluneční soustava, poznají její planety a vydají se na cestu do hlubin tajemného vesmíru. Poutavé texty provázejí názorné ilustrace a úchvatné fotografie ukazující vesmír v celé jeho kráse. Se stručnými fakty a zábavnými kvízy se získávání nových informací stane zábavou.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/683961

Názov: Co v učebnicích nebývá 2 aneb Čeští panovníci, jak je (možná) neznáte
Autor: Stanislava Jarolímková
Vydavateľ: Motto
Poznámka: vekové odporúčanie: 10+ (zdroj: Martinus)

Oficiálna anotácia: Jak žili králové a císaři, kteří vládli v naší zemi od 16. století do roku 1918? Co víte o českých vladařích? Jací to byli lidé? Jaký byl jejich způsob života, podle čeho se rozhodovali, kdo vedl jejich kroky? Víte, že se Fridrich Falcký bál výstřelů z děla? A že Marie Medicejská se odmítla stát manželkou Rudolfa II.? Proč byly ostatky Jana Jessenia rozčtvrceny? Kdo zavedl upálení jako trest za čarodějnictví? Víte, že prázdniny do Čech přinesl až Jan Ámos Komenský? Že Josef II. nařídil vodění psů na vodítku? A že císařovna Sisi se koupala v mléce a trpěla anorexií a k Františku Josefu I. se nikdo nesměl otočit zády?

zdroj: http://www.gorila.sk/product/688060

Názov: Rok zábavného učenia
Autor: kolektív autorov
Vydavateľ: Svojtka&Co.

Oficiálna anotácia: Zažite so svojimi deťmi nádherné okamihy, podporte ich zvedavosť a bavte sa po celý rok vďaka tejto knižke s vyše 150 rôznymi aktivitami.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/688505

Názov: Detský atlas sveta
Autor: neuvedený
Vydavateľ: Svojtka&Co.

Oficiálna anotácia: Tento atlas sveta je určený deťom. Malých čitateľov naučí aktívne študovať a používať najrôznejšie typy máp.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/688387
 
Názov: História - zaujímavosti a fakty
Autor: neuvedený
Vydavateľ: Svojtka&Co.

Oficiálna anotácia: V tejto knihe nájdete 1095 historických zaujímavostí. Obsahuje stovky farebných ilustrácií, kresieb a fotografií a mnoho zaujímavých informácií.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/688388

Názov: Lokomotívy - veľká kniha
Autor: Michael Dörflinger
Vydavateľ: Ikar

Oficiálna anotácia: Od začiatku 19. storočia predstavujú lokomotívy symbol sily a mobility. Prvé parné typy sa spočiatku používali najmä v banských prevádzkach, ale čoskoro inžinieri ako George Stephenson skonštruovali stroje, ktoré fungovali ako ťažné lokomotívy osobných vlakov, napríklad známy Adler (Orol – prvá nemecká lokomotíva).

Pre každý región a každú oblasť využitia dnes existujú špeciálne lokomotívy, či ide o kopce alebo roviny, osobnú alebo nákladnú dopravu. Táto nádherná, bohato ilustrovaná kniha odborným a názorným spôsobom dokumentuje úžasný technický pokrok v konštrukcii lokomotív. Prostredníctvom prekrásnych fotografií a zaujímavých textov objavíte fascinujúci svet lokomotív od prvých parných rušňov cez dieselové giganty na dlhé trate až po moderné vlaky, ktoré hravo zvládnu rýchlosť viac ako 500 kilometrov za hodinu.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/687536

Názov: Povedz mi - Dinosaury
Autor: neuvedený
Vydavateľ: Ikar
Poznámka: vekové odporúčanie: 3+ (zdroj: vydavateľ) 

Oficiálna anotácia:  Podľa čoho spoznáme dinosaura? Čo bolo obávanou zbraňou diplodoka? Ako sa volá najmenší dinosaurus? Sú morské plazy dinosaury? Ako pterosaury lietali?

Táto kniha prináša odpovede na vyše 200 otázok, ktoré kladú všetky deti o týchto fascinujúcich zvieratách!

Farebné strany so samolepkami oddeľujú 4 samostatné témy: obdobie dinosaurov, neuveriteľné dinosaury, lietajúce jaštery a morské plazy, rekordy.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/686939

Názov: Povedz mi, ako to funguje
Autor: neuvedený
Vydavateľ: Ikar
Poznámka: vekové odporúčanie: 3+ (zdroj: vydavateľ)

Oficiálna anotácia: Táto kniha prináša odpovede na vyše 200 otázok, ktoré kladú všetky deti a na ktoré dospeláci nie vždy vedia odpovedať.

Farebné strany so samolepkami oddeľujú 4 samostatné témy:
– príroda
– ľudské telo
– každodenný život
– veda a technika

Vtipné ilustrácie
Otázky o svete, ktorý nás obklopuje
Jednoduché odpovede
A navyše množstvo samolepiek

zdroj: http://www.gorila.sk/product/683061

Názov: Animalium
Autor: neuvedený
Vydavateľ: Albatros
Poznámka: podľa vydavateľa a Martinusu vychádza 28. 8.

Oficiálna anotácia: Vítejte v Animaliu! V muzeu, které je otevřené 365 dní v roce. Vystavuje ty nejkrásnější exponáty a vy do něj můžete chodit, kdy se vám zachce. Najdete zde pestrou paletu téměř dvou set živočichů, kteří okouzlí návštěvníky každého věku. Prozkoumáte rozmanité biotopy planety Země. A co víc? Dozvíte se, jak se živočišstvo vyvíjelo, jak vypadají zvířecí útroby, a další zajímavosti. Račte vstoupit – království zvířat se vám otevírá v celé své kráse!

zdroj: http://www.gorila.sk/product/652114

Názov: Prírodné vedy: spolu to zvládneme
Autor: Carol Vonderman
Vydavateľ: Slovart

Oficiálna anotácia: Trápia sa vaše deti s domácimi úlohami z prírodných vied?

Je pre vás zložité pochopiť, čo sa snažia naučiť? Kniha Prírodné vedy. Unikátny obrazový sprievodca základmi biológie, chémie a fyziky z edície Spolu to zvládneme – je presne to, čo frustrovaní rodičia hľadajú a potrebujú. Vďaka inovatívnemu vizuálnemu prístupu s množstvom ilustrácií, grafov a tabuliek spojeného s jasným a zasväteným výkladom bude pre vás veda zrozumiteľnejšia ako kedykoľvek predtým. Kniha poskytuje základné informácie z troch kľúčových oblastí prírodných vied - biológie, chémie a fyziky. Stane sa neoceniteľným sprievodcom rodičov i detí, ktorým umožní spoločne odhaliť a pochopiť aj tie najkomplikovanejšie procesy odohrávajúce sa v prírode. Kedykoľvek budete potrebovať pomoc v problematike týkajúcej sa niektorej z týchto vied, s dôverou sa obráťte na túto publikáciu - aj tie najzložitejšie fakty a súvislosti sa vám hneď budú zdať jednoduchšie a prístupnejšie.

zdroj: Slovart


Názov: Ako maliari vidia svet
Autori: Katarína Kosánová & Andrea Gregušová
Vydavateľ: Slovart

Oficiálna anotácia: V knihe Ako maliari vidia svet prevedú kamaráti GALÉ a RIA galériou slávnych slovenských maliarov všetky deti. Naučia sa, ktoré výtvarné techniky používali, a uvidia, aké zázraky s nimi dosiahli.  Na vlastnej koži si naši malí umelci môžu vyskúšať, akým spôsobom slávni maliari svoje diela vytvorili.  Ak ešte neviete, čo je to línia, reprodukcia, ornament či figúra, a pritom máte kreslenie zo všetkého najradšej, táto kniha je presne pre vás. Všetky tieto veci a ešte oveľa vás naučia nezbedníci GALÉ a RIA. Tak už poďme nato! Čítajte, kreslite, maľujte a hrajte sa v galérii slovenských výtvarníkov.

zdroj: Slovart

Názov: Zem za 30 sekúnd
Autor: Anita Ganeri
Vydavateľ: Slovart

Oficiálna anotácia: Nová edícia jednoduchých a prehľadných encyklopédií. Čitatelia objavia na stránkach 30 tematických okruhov, o ktorých sa dozvedia to najdôležitejšie za 30 sekúnd. Súčasťou sú aj trojminútové výzvy, kde si môžu čitatelia vyskúšať a overiť získané poznatky. Prečítajte si 30 úžasných kapitol o planéte Zem. Spoznajte našu planétu od zemského jadra až po atmosféru. Zistite, ako funguje deň, noc a ročné obdobia. Pochopte, ako vznikajú zemetrasenia, sopky a klimatické zmeny. Objavte podmorský svet a jeho extrémne ekosystémy.

zdroj: Slovart

Názov: Ľudské telo za 30 sekúnd
Autor: Anna Claybourne
Vydavateľ: Slovart

Oficiálna anotácia: Nová edícia jednoduchých a prehľadných encyklopédií. Čitatelia objavia na stránkach 30 tematických okruhov, o ktorých sa dozvedia to najdôležitejšie za 30 sekúnd. Súčasťou sú aj trojminútové výzvy, kde si môžu čitatelia vyskúšať a overiť získané poznatky. Spoznajte svoju telesnú stavbu od najmenších buniek po kosti. Objavte, ako vaše telo funguje a udržiava vás nažive. Prečítajte si 30 úžasných kapitol o vašom tele. Pochopte, ako funguje mozog a ako vnímate zmyslami svet okolo. Zistite, vďaka čomu ste iní ako všetci ostatní.

zdroj: Slovart

Názov: Mýty za 30 sekúnd
Autor: Anita Ganeri
Vydavateľ: Slovart

Oficiálna anotácia: Nová edícia jednoduchých a prehľadných encyklopédií. Čitatelia objavia na stránkach 30 tematických okruhov, o ktorých sa dozvedia to najdôležitejšie za 30 sekúnd. Súčasťou sú aj trojminútové výzvy, kde si môžu čitatelia vyskúšať a overiť získané poznatky. Prečítajte si 30 úžasných prerozprávaní najznámejších svetových mýtov. Zistite, ako si ľudia kedysi vysvetľovali záhady sveta. Objavte hrdinov, obrov, bohov, príšery, kúzla a ďalšie magické bytosti. Spoznajte, v čo verili starovekí Európania a pôvodní obyvatelia Afriky, Austrálie a Ameriky. Otestujte sa v super rýchlych výzvach roztrúsených po celej knihe.

zdroj: Slovart

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára