Vyhľadávať v tomto blogu

sobota 10. augusta 2019

Kam patrí žabka Mentolka?

Tento článok vyšiel v júnovom čísle Magazínu o knihách v roku 2019. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s touto knihou detailnejšie zoznámiť.

Zuzana Randáková: O žabke Mentolke (Ikar – Stonožka 2019)

Jazierko na okraji lesa je domovom mnohých žiab. Každodenný život obyčajných žiab je plný zábavy a hodovania. Plavia sa na maličkých člnoch, skáču do vody a pochutnávajú si na hmyzích dobrotách. Tu žila aj Mentolka, ku ktorej sa označenie obyčajná žaba nehodí. Jej telíčko je pokryté ružovými a zelenými prúžkami, nie hnedým pásikom, typickým pre ostatné žaby. Mentolka sa na vlastnej koži presvedčila, že odlišnosť vyvoláva medzi ostatnými tvormi rozmanité reakcie. Od okúzlenia po nepochopenie a neprijatie. Mentolke bolo veľmi ľúto, že nemá priateľov, ktorí by ju mali úprimne radi a ich pozornosť by stále nepriťahovali jej krásne prúžky. Jedného dňa sa preto rozhodla opustiť jazierko a nájsť miesto, kde by našla skutočný domov. Po dlhom skákaní cez tajomný les sa ocitla v malebnej dedinke. Mentolka to vtedy ešte netušila, ale jej cesta sa blížila ku šťastnému koncu... 

Nežne, sviežo ilustrovaný príbeh o túžbe po úprimnom vzťahu a prijatí vlastnej jedinečnosti je vhodný pre deti od troch rokov. 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára