Vyhľadávať v tomto blogu

utorok 28. novembra 2017

Decembrové knižné novinky (2017)

 

Knihy pre dospelých



Názov: Piata loď 
Autorka: Monika Kompaníková 
Vydavateľ: Artforum
Poznámka: 5. vydanie 

Oficiálna anotácia: Román Piata loď získal v roku 2011 najprestížnejšie slovenské literárne ocenenie Anasoft litera, bol preložený do ôsmich jazykov a inšpiroval úspešný rovnomenný celovečerný film režisérky Ivety Grófovej. Príbeh detí, ktoré sa na ulici cítia bezpečnejšie, ako doma. Krehká výpoveď o svete dospelých videnom očami detí, rovnako však aj drsný obraz pohľadu dospelých na detský svet. Hra na rodinu, ktorá navždy zmení životy detí. Jarka prežíva svoje detstvo v nestabilnom rodinnom ženskom trojuholníku spolu s matkou Luciou a starou mamou Irenou. Všetko sa zmení, keď si spolu s malým Kristiánom a dvoma opustenými batoľatami vytvoria v záhradnom domčeku svoju náhradnú rodinu.  

zdroj: https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/piata-lod-18628528.html

Názov: Sám proti noci 
Autor: Dominik Tatarka 
Vydavateľ: Artforum 

Oficiálna anotácia: Sedemdesiate roky minulého storočia, normalizačná moc šliape na všetko, čomu by sa žiadalo rozkvitnúť. Na Mišíkovej ulici v Bratislave v rodinnom dome na poschodí sedí proskribovaný básnik. Ťuká do písacieho stroja. Papiere ukladá do veľkého prúteného koša na bielizeň. Dominik Tatarka píše, prepisuje, variuje. Celkom krátke či o kúsok dlhšie autobiografické zápisy. Sny, spomienky, úvahy, metafory, dumky. O matke, ženách, láske, o moci, čo zabudla na zodpovednosť a slušnosť, o priateľoch a kolegoch, tvorbe, spoločenstve... Kráča v myšlienkach sám proti noci.

zdroj: https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/sam-proti-noci.html

Názov: Cigaretka na dva ťahy 
Autor: Dominik Dán 
Vydavateľ: Slovart 

Oficiálna anotácia: Ubehol presne rok od vraždy na brehu rieky a od vraždy Tibora Hakla – jedného z kapitánov Bossa podsvetia. V oboch prípadoch zohrali dôležitú úlohu Krauzove kontakty na podsvetie. Občas sa vypečení kamaráti z detstva zídu aj detektívovi z oddelenia vrážd. Našťastie Tiborovu mŕtvolu nikto neobjavil, oficiálne sa nevyšetrovalo, nikto nepátral po súvislostiach. Jedine Burger tušil, že jeho žiak mu prerástol cez hlavu – ak nie profesionálne, tak v riskovaní určite. No v polovici deväťdesiatych rokov sa aktivizovalo nielen podsvetie, ich metódy sa pokúsili napodobniť aj iní. Hoci amatéri, v brutálnosti vraždenia si s podsvetím vôbec nezadali. Na jar 1995 sa chlapcom z oddelenia vrážd dostal na stôl prípad vodiča dodávky – chlapca zastrelili a upálili v aute. Hrozná smrť, desivé zohavenie mŕtvoly, ťažký kriminálny zločin. No nielen pátranie po vrahovi trápilo Krauza a Chosého, ako vždy, aj tentoraz prišiel problém ruka v ruke s ešte väčším...

zdroj: http://www.gorila.sk/product/705757

Názov: Veľké asi ako vesmír 
Autor: Jón Kalman Stefánsson 
Vydavateľ: Artforum 

Oficiálna anotácia: Pokračovanie románu Ryby nemajú nohy od islandského mága - rozprávača Jóna Kalmana Stefánssona. Nechajte sa vtiahnuť do sugestívnej severskej atmosféry, kde rytmus života diktuje príliv mora a generácie Ariho rodiny žijú v blízkosti vody a rýb.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/709719

Názov: Adresát neznámý 
Autor: Taylor Kressmann 
Vydavateľ: Bourdon 

Oficiálna anotácia: Nové zpracování klasiky americké literatury citlivě doplněné dílem fotografa Tomáše Rasla, v krásném grafickém provedení.

Strhující příběh o síle slova a proměně osobnosti pod tlakem ideologie přečtete za hodinu, ale bude ve vás doznívat ještě dlouho poté.
Dílo, které ani téměř po 80 letech od svého prvního vydání neztrácí na síle. Novela v dopisech mezi americkým obchodníkem s uměním a jeho někdejším společníkem, který se z USA vrací do meziválečného Německa, není jen připomínkou zločinů páchaných ve jménu nacistické ideologie, ale také stále aktuálním varováním před rasismem, nacionalismem a nesnášenlivostí obecně.


zdroj: https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/adresat-neznamy-18384468.html
  
Názov: Dům špionů 
Autor: Daniel Silva
Vydavateľ: HarperCollins Publishers 

Oficiálna anotácia: Již sedmnáctý špionážní thriller s legendárním špionem Gabrielem Allonem, teď už šéfem izraelské tajné služby!
Hon na tajemného Saladina, nového krále terorismu pokračuje! Jenže štvanec se odmítá smířit se svým osudem a mění se z loveného v lovce. A nechává za sebou desítky a desítky nevinných obětí.
Své síly musejí spojit ti nejlepší z nejlepších, nám už dobře známí agenti americké CIA, britských tajných služeb MI5 a MI6, skupiny Alfa francouzského DGSE, především pak ale Ústavu, izraelské tajné služby v čele s Gabrielem Allonem, pro kterého se dopadení Saladina stává otázkou osobní cti – a osobní pomsty.


Cesta za islamistickým vrahem vede přes celou Evropu až do severní Afriky, kde se v „Domě špionů“ síly dobra chystají na poslední střet…


zdroj: https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/dum-spionu.html

Názov: Dobře mi tak 
Autor: Radka Třeštíková 
Vydavateľ: Motto 

Oficiálna anotácia: Sebestředný a bezohledný malíř Boris se rozvádí se svou ženou a stěhuje se ze společného bytu ke kamarádu Viktorovi. Tento životní zlom ho nutí zamyslet se nad sebou samým a bilancovat. Boris si postupně uvědomuje všechny svoje selhání a poněkud neohrabaně se pokouší napravit chyby. Hledá cestu zpět ke svému dospělému synovi, minulost se mu ale vrací jako bumerang. V té chvíli mu navíc zkříží cestu šestnáctiletá Erika.

zdroj: https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/dobre-mi-tak-18344286.html

Názov: Paul McCartney: biografie 
Autor: Philip Norman 
Vydavateľ: XYZ 

Oficiálna anotácia: Jediná oficiální biografie hudebníka, zpěváka, skladatele a bývalého člena kapely The Beatles!

Jaký je historicky nejúspěšnější skladatel Paul McCartney? Nejuznávanější autor biografií hudebních legend ho vykresluje jako složitého, nejistého workoholika, který má potřebu stále si něco dokazovat. Autor se nevyhýbá ani tématům, jako je složitý vztah s Johnem Lennonem, deprese po rozpadu Beatles nebo dojemná smrt jeho ženy Lindy. To a mnohem více najdete v první a jediné biografii schválené Paul McCartneym a jeho nejbližšími. 

zdroj: http://www.gorila.sk/product/707869

Názov: Numismatika a notafilie 
Autor: Miloš Kudweis 
Vydavateľ: Edika 

Oficiálna anotácia: Populárně-naučná kniha Numismatika a notafilie s podtitulem Základy sběratelství zájmových předmětů by měla pomoci začínajícím i pokročilejším sběratelům orientovat se ve vybraném oboru sběratelství. Největší část knihy je věnována sběratelství mincí a bankovek, okrajově pak budou čtenáři zasvěceni do problematiky sběratelství známek, odznaků, medailí a dalších méně obvyklých předmětů. Přestože je kniha věnována začátečníkům, nebudou její čtenáři ochuzeni ani o novinky v daných sběratelských oborech a seznámí se v ní i s nejnovějšími trendy a prvky v dané oblasti, které se objevují až v posledních letech. 

zdroj: http://www.gorila.sk/product/707838

Názov: Jak číst současné umění: umění 21. století zblízka 
Autor: Michael Wilson 
Vydavateľ: Kniha Zlín 

Oficiálna anotácia: Kniha přináší působivý a nově pojatý přehled děl současných výtvarných umělců, jehož prostřednictvím autor zkoumá proměnlivý a často zarážející svět umění jednadvacátého století.

Tvorba dnešních umělců je provokativní, složitá a nezřídka vyvolává rozpačité reakce. Jak číst současné umění může čtenářům posloužit jako vodítko, pokud chtějí porozumět a vychutnat si ohromné množství rozmanitých děl vystavených v muzeích a galeriích po celém světě. Soubor v abecedním řazení podle příjmení autorů představuje více než dvě stovky děl – fotografií, instalací, soch, maleb, videí a performancí – vytvořených žijícími umělci v průběhu posledních dvou desetiletí. Wilson se zde zabývá tvorbou široké škály současných nejvýznamnějších umělců, mezi jinými Francise Alÿse, dvojice Allora & Calzadilla, Luca Tuymanse a Mariny Abramovićové. Jedná se nejen o umělce, kteří „v současné době patří k nejoslavovanějším, ale také o ty, jimž se dostává uznání jiných umělců a mají významný vliv, aniž se sami stali celebritami.“...


zdroj: http://www.gorila.sk/product/709779

Názov: Dejiny písané vodkou: alkohol, autokracia a tajné dejiny Ruska Autor: Mark Lawrence Schrad 
Vydavateľ: Premedia 

Oficiálna anotácia: Vodka v minulom storočí zabila v Rusku viac ľudí ako Hitler. A zabíja ich dodnes. Krajinu s imidžom superveľmoci už stáročia ničí závislosť na alkohole, ktorú podporujú autokratickí vládcovia. Po väčšinu času štátnu kasu až z tretiny plnili príjmy z predaja vodky a všetky pokusy zbaviť sa jej skončili katastroficky – na prohibíciu doplatil posledný cár aj posledný komunistický vodca. Reformy zmietli reformátorov, vodka zostala. Oceňovaná kniha popredného amerického rusistu prináša prekvapivý pohľad na ruské dejiny a jeden dôležitý faktor, ktorý zvyčajne podceňujeme, či rovno prehliadame.

Zničujúce dedičstvo vodky je vari tou najväčšou politickou výzvou nielen súčasnej generácie ruských politikov, ale aj tých budúcich. Autor si kladie množstvo provokatívnych otázok: Akým spôsobom využívali ruskí vládcovia alkohol na upevnenie svojej autokratickej moci? Akú úlohu hral alkohol v cárskych sprisahaniach? Bolo katastrofálne rozhodnutie cára Mikuláša II. o prohibícii skutočným katalyzátorom boľševickej revolúcie? Stal by sa Sovietsky zväz svetovou veľmocou bez alkoholu? Ako prispela vodka k pádu komunizmu a poškodeniu verejného zdravia v 90. rokoch minulého storočia? Dokáže dnešný Kremeľ prekonať ťažkú historickú záťaž, zredukovať enormnú konzumáciu alkoholu v krajine a tým prispieť k skvalitneniu životnej úrovne, prosperite a demokracii v Rusku? ...


zdroj: http://www.gorila.sk/product/709872

Názov: Příběh matematiky: od projektování pyramid po objevení nekonečna
Autorka: Anne Rooneyová
Vydavateľ: Omega

Oficiálna anotácia: Od projektování pyramid po objevení nekonečnaAutorka Anne Rooney spřádá vlákna z každého věku a kultury do jednoho fascinujícího příběhu, který – mimo jiné – vypráví o tom, jak se lidstvo přesunulo z jeskyní k současnému stylu života. Kniha obsahuje spoustu zajímavých témat: vývoj sčítání a číselných systémů; vznik nuly; kultury, které neznají čísla; algebru; geometrii těles; symetrii; problémy a hádanky na téma matematická logika; třecí síly; subatomární částice nebo expanzi vesmíru. Poznáte též velké matematické myslitele, jako například Napiera, Liu Hui, Aryabhata, Galilea, Newtona, Russella, Einsteina, Riemanna, Eukleida, Carla Friedricha Gausse, Charlese Babbageho, Montmorta, Wittgensteina a mnoho dalších. Kniha je celobarevná, doplněná krásnými ilustracemi a fotografiemi. 

zdroj: https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/pribeh-matematiky.html

Názov: Kafka 2: Roky rozhodování 
Autor: Reiner Stach 
Vydavateľ: Argo 
Poznámka: 2. diel 3-dielnej biografie Kafka 

Oficiálna anotácia: Třídílná biografie o životě a díle jednoho z největších, nejznámějších a nejčtenějších autorů světové literatury, pražského německy píšícího spisovatele Franze Kafky (1883–1924) je rozsahem i významem monumentální, výjimečná a zcela ojedinělá. Německý literární historik, který kromě literární vědy vystudoval rovněž filozofii a matematiku, pracoval na třídílném souboru celých osmnáct let. Všechna fakta, každou drobnou jednotlivost pečlivě ověřoval a dokládal, striktně se vyhýbal zaplňování bílých míst v Kafkově životě fikcí, spisovatelovu osobnost a dílo zpodobnil v celé složitosti a komplexnosti. O Kafkovi přitom vypráví nesmírně poutavě, střídá esejistické i vyprávěcí pasáže, zpřítomňuje dobové panorama, každý díl se čte jako román. Roky 1910 až 1915 zachycují intenzivní proměnu Franze Kafky z ovlivnitelného, nevázaného mladíka v odpovědného úředníka, znejistělého a přecitlivělého muže s komplikovaným vztahem k ženám a zároveň v mistra slova, spisovatele, jenž dokázal precizně zachytit své noční můry a prodchnout je zvláštně odtažitým „kafkovským“ humorem a ironií. Kafkův život, stále pevně spojený s rodnou Prahou, je ve zmíněném období vytyčen rozhodujícími milníky, které určily Kafkovo další profesní, osobní a umělecké směřování: Kafka se seznamuje, blíže poznává a studuje židovské náboženství, poprvé vystupuje na veřejnosti jako spisovatel, zažívá vypuknutí první světové války a také komplikovaný vztah s Felice Bauerovou, s níž se dvakrát zasnoubil, pokaždé však zasnoubení zrušil a v roce 1917 vztah definitivně ukončil. Je to trovněž doba „strašlivého dvojího života“ mezi kanceláří a psacím stolem, na němž Kafka po nocích psal některá svá zásadní díla: povídkový soubor Rozjímání (Betrachtung), který je jeho vůbec první vydanou knihou (1913), povídky Proměna (Die Verwandlung, 1912, publikována 1915), Ortel (Das Urteil, 1912, vydána 1913) a V kárném táboře (In der Strafkolonie, 1914, uveřejněna 1919), románový fragment Nezvěstný (Der Verschollene,1911–1914, vydaný posmrtně), jehož první kapitola vyšla pod názvem Topič (Der Heizer) ještě za Kafkova života v roce 1913, a také nedokončený román Proces (Der Process, 1914–1915, vydaný posmrtně). Reiner Stach využil při práci na druhém svazku své trilogie mimo jiné i pozůstalost Felice Bauerové, kterou objevil v USA, kde Kafkova bývalá snoubenka v roce 1960 zemřela. 

zdroj: https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/kafka-2-roky-rozhodovani.html


Knihy pre deti



Názov: Stína 
Autor: Lani Yamamoto 
Vydavateľ: Knižná dielňa 

Oficiálna anotácia: Stína nemá rada zimu. V skutočnosti urobí čokoľvek, len aby sa jej vyhla. Dokonca ani v lete nikdy nevyjde bez pančúch a ponožiek, ktoré jej zakrývajú kolená. Keď prichádza zima, ustupuje dovnútra a vymýšľa dômyselné zariadenia, aby ju ochránili aj pred tým najmenším chladom. Ale pretože teplota ďalej klesá, Stína nakoniec podľahne vábeniu svojej periny a upadne do hlbokého a bezsenného spánku, z ktorého sa prebudí na búchanie na jej dvere. Pred dverami stoja dve deti ofúkané ľadovým vetrom, a Stína sa dozvie, že nič nemôže udržať teplo viac ako priateľstvo.
 

Kniha vytvorená na Islande je krásne ilustrovaný príbeh - ideálne čítanie pre deti do dlhých zimných nocí. 

zdroj: http://www.gorila.sk/product/710216

Názov: Knihy magie 
Autori: Neil Gaiman, John Bolton, Scott Hampton, Charles Vess a Paul Johnson 
Vydavateľ: Crew 

Oficiálna anotácia: Před Harrym Potterem tu byl ještě jeden brýlatý kouzelník. Jmenoval se Tim Hunter a do světa ho nepřivedl nikdo menší než Neil Gaiman. V komiksu Knihy magie se tento adept magických umění dostává do spárů čtyřem mágům (včetně Johna Constantina), kteří mu ukazují čtyři různé podoby magie. Každý v jedné části knihy kreslené jiným skvělým výtvarníkem. Najdete tu Johna Boltona (Vražedná tajemství), Scotta Hamptona (Lucifer), Charlese Vesse (Sandman) a Paula Johnsona (2000 AD). 

zdroj: https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/knihy-magie.html

Názov: Ako to, že vidím? 
Autor: neuvedený 
Vydavateľ: Svojtka&Co. 

Oficiálna anotácia: Zoznám sa so všetkými ľudskými zmyslami a spoznaj, ako vnímame svet okolo nás. 

Vieš vymenovať všetky ľudské zmysly? Vieš ako je možné, že cítime vôňu kvetov alebo vidíme farebného vtáka? Čím cítime chuť jedla a ako počúvame piesne? Nielen my, ale aj zvieratká vnímajú svet inými zmyslami. Vieš, že krt má vynikajúci čuch, ale zlý zrak? Dozvieš sa aj, ako sa dohovárajú ľudia, ktorí nič nepočujú. Odpovede na tieto a mnohé ďalšie otázky nájdeš v tejto krásnej knihe z radu obľúbených ilustrovaných encyklopédií s otváracími okienkami.

zdroj: https://www.svojtka.sk/shop/kniha/34370-ako-to-ze-vidim

Názov: Prečo potrebujeme včely? 
Autor: neuvedený 
Vydavateľ: Svojtka&Co. 

Oficiálna anotácia: Spoznaj čarovný svet usilovných včielok v tejto krásne ilustrovanej knižke. 

Kde včely bývajú, ako žijú a čím sa živia? Vieš, prečo včely chováme a čím sú pre nás užitočné? Nielen tým, že vyrábajú sladký med, ale bez nich by sme nemali vlastne žiadne ovocie ani kvety. Ako je to možné? Nielen na tieto otázky nájdeš odpovede v tejto krásnej knihe z radu populárnych ilustrovaných encyklopédií s odklápacími okienkami.

zdroj: https://www.svojtka.sk/shop/kniha/34371-preco-potrebujeme-vcely

Názov: Prvé otázky a odpovede - Ako vzniká dážď? 
Autor: neuvedený 
Vydavateľ: Svojtka&Co. 

Oficiálna anotácia: Prečo prší a aká veľká je dažďová kvapka? Odklápaj okienka v tejto ilustrovanej encyklopedickej knižke, nájdeš pod nimi odpovede na svoje zvedavé otázky.

Ako vzniká dážď? Prečo prší? Aká veľká je dažďová kvapka? Kedy sa objavuje dúha a čo je na jej konci? A môžem sa jej dotknúť? Aké žeravé je Slnko a prečo sa doň nemám pozerať? Prečo fúka vietor? Prečo blesky svietia a hromy hučia? Ako a z čoho vzniká sneh? V tejto krásne ilustrovanej encyklopedickej knižke s odklápacími okienkami nájdeš odpoveď na tieto otázky a ešte oveľa viac. Pozri sa pod jednotlivé okienka a objav niečo nové!

zdroj: https://www.svojtka.sk/shop/kniha/33952-prve-otazky-a-odpovede-ako-vznika-dazd

Názov: Siahni si do knihy - Čísla 
Autor: neuvedený 
Vydavateľ: Svojtka&Co. 

Oficiálna anotácia: Naučiť sa počítať od 1 do 5 a pritom si siahnuť do knihy? Teraz je to možné vďaka tomuto reliéfnemu leporelu, ktoré podnecuje viac zmyslov naraz. 

Štyri šarkany v oblakoch tancujú, štyri okná na slnko čakajú! Každá stránka v tomto reliéfnom leporele podnecuje zrak i hmat plastickými obrázkami. Má vaše dieťa zvedavé oči i pršteky? Potom je táto knižka presne preňho. Nechajte ho, nech si doslova siahne do knihy – teraz k tomu má jedinečnú príležitosť. Nápadité 3D ilustrácie s krátkym rýmovaným textom zaujmú aj najmenšieho čitateľa. Leporelo pomáha pri osvojovaní prvých slov a matematických schopností – tu konkrétne sa deti učia počítať od 1 do 5 –, rozvíja predstavivosť a stimuluje viac zmyslov naraz.

zdroj: https://www.svojtka.sk/shop/kniha/34307-siahni-si-do-knihy-cisla

Názov: Siahni si do knihy - Farby 
Autor: neuvedený 
Vydavateľ: Svojtka&Co. 

Oficiálna anotácia: Siahnuť si do knihy? Teraz je to možné vďaka tomuto reliéfnemu leporelu, ktoré podnecuje zmysly a hravou formou rozvíja slovnú zásobu z oblasti farieb. 

Zásoby v lese si veverička ukryla, kvetiny na nektár pozvali motýľa. Každá stránka v tomto reliéfnom leporele podnecuje zrak i hmat plastickými obrázkami. Má vaše dieťa zvedavé oči i pršteky? Potom je táto knižka presne preňho. Nechajte ho, nech si doslova siahne do knihy – teraz k tomu má jedinečnú príležitosť. Nápadité 3D ilustrácie s krátkym rýmovaným textom zaujmú aj najmenšieho čitateľa. Leporelo pomáha pri osvojovaní prvých slov – tu konkrétne sa deti učia farby –, rozvíja predstavivosť a stimuluje viac zmyslov naraz.

zdroj: https://www.svojtka.sk/shop/kniha/34305-siahni-si-do-knihy-farby
 
Názov: Siahni si do knihy - Protiklady 
Autor: neuvedený 
Vydavateľ: Svojtka&Co. 

Oficiálna anotácia: Veľký, alebo malý? Vnútri, alebo vonku? Naučiť sa rozoznávať protiklady a pritom si siahnuť do knihy? Teraz je to možné vďaka tomuto reliéfnemu leporelu! 

Môžeš zostať v suchu, alebo sa zmáčať – v psej búde je miesto pre jedného spáča. Každá stránka v tomto reliéfnom leporele podnecuje zrak i hmat plastickými obrázkami. Má vaše dieťa zvedavé oči i pršteky? Potom je táto knižka presne preňho. Nechajte ho, nech si doslova siahne do knihy – teraz k tomu má jedinečnú príležitosť. Nápadité 3D ilustrácie s krátkym rýmovaným textom zaujmú aj najmenšieho čitateľa. Leporelo pomáha pri osvojovaní prvých slov – tu konkrétne sa deti učia protiklady, ako veľký/malý, vnútri/vonku –, rozvíja predstavivosť a stimuluje viac zmyslov naraz.

zdroj: https://www.svojtka.sk/shop/kniha/34308-siahni-si-do-knihy-protiklady

Názov: Siahni si do knihy - Tvary 
Autor: neuvedený 
Vydavateľ: Svojtka&Co. 

Oficiálna anotácia: Siahnuť si do knihy? Teraz je to možné vďaka tomuto reliéfnemu leporelu, ktoré podnecuje zmysly a hravou formou rozvíja slovnú zásobu z oblasti tvarov. 

S plachetnicou vyrážame do sveta – do vesmíru zamierila raketa. Aký tvar má plachta loďky a telo rakety? Každá stránka v tomto reliéfnom leporele podnecuje zrak i hmat plastickými obrázkami. Má vaše dieťa zvedavé oči i pršteky? Potom je táto knižka presne preňho. Nechajte ho, nech si doslova siahne do knihy – teraz k tomu má jedinečnú príležitosť. Nápadité 3D ilustrácie s krátkym rýmovaným textom zaujmú aj najmenšieho čitateľa. Leporelo pomáha pri osvojovaní prvých slov – tu konkrétne sa deti učia tvary –, rozvíja predstavivosť a stimuluje viac zmyslov naraz. 

zdroj: https://www.svojtka.sk/shop/kniha/34306-siahni-si-do-knihy-tvary

Názov: Posuň, vytiahni a nechaj sa prekvapiť - Zvieratká v lese
Autor: neuvedený 
Vydavateľ: Svojtka&Co. 


Oficiálna anotácia: Veršované hádanky o zvieratách z lesa v leporele s dvojitými posúvacími okienkami. Na každej stránke čaká prekvapenie! 

Ktoré zvieratká žijú v lese? A čože tam robia? Zisti to! Kde býva králik? Prečo si veverička robí zásobu orieškov? Čo sa to ozýva od ďatlieho hniezda? A kto dáva dobrú noc malým líšťatám? Na každej strane ťa čaká hádanka a posunovacie okienko. Postrč ho, vytiahni – prekvapenie je zaručené! Veselé obrázkové leporelo plné básničiek a prekvapení, ktoré sa skrývajú za dvojitými posúvacími okienkami. 

zdroj: Svojtka

Názov: Posuň, vytiahni a nechaj sa prekvapiť - Lomoz v džungli 
Autor: neuvedený 
Vydavateľ: Svojtka&Co. 

Oficiálna anotácia: Veršované hádanky o zvieratách z džungle v leporele s dvojitými posúvacími okienkami. Na každej stránke čaká prekvapenie! 

Ktoré zvieratká žijú v džungli? A čože tam robia? Zisti to! Kto má ostré zuby a kto dlhý krk? Čo to v tráve štrká? A kto má rád banány a hojdá sa na liane? Na každej strane ťa čaká hádanka a posunovacie okienko. Postrč ho, vytiahni – prekvapenie je zaručené! Veselé obrázkové leporelo plné básničiek a prekvapení, ktoré sa skrývajú za dvojitými posúvacími okienkami.

zdroj: Svojtka
  
Názov: Posuň, vytiahni a nechaj sa prekvapiť - Rodinka z farmy 
Autor: neuvedený 
Vydavateľ: Svojtka&Co. 

Oficiálna anotácia: Veršované hádanky o zvieratách z farmy v leporele s dvojitými posúvacími okienkami. Na každej stránke čaká prekvapenie! 

Ktoré zvieratká žijú na farme? A čože tam robia? Zisti to! Prečo nezbedné prasiatka hnevajú svoju mamu prasnicu? Ako sa hovorí mláďatám koní? Kto má ocka býka a kto ocka barana? Na každej strane ťa čaká hádanka a posunovacie okienko. Postrč ho, vytiahni – prekvapenie je zaručené! Veselé obrázkové leporelo plné básničiek a prekvapení, ktoré sa skrývajú za dvojitými posúvacími okienkami.

zdroj: Svojtka

Názov: Posuň, vytiahni a nechaj sa prekvapiť - Zábava pri jazierku 
Autor: neuvedený 
Vydavateľ: Svojtka&Co. 

Oficiálna anotácia: Veršované hádanky o zvieratách pri jazierku v leporele s dvojitými posúvacími okienkami. Na každej stránke čaká prekvapenie! 

Ktoré zvieratká žijú pri jazierku? A čože tam robia? Zisti to! Kto sa preháňa v najväčších hĺbkach a kto vie lietať rovnako ako vážka? Prečo rybka skáče z vody von a ktorý vodný vták je zo všetkých najvernejší? Na každej strane ťa čaká hádanka a posunovacie okienko. Postrč ho, vytiahni – prekvapenie je zaručené! Veselé obrázkové leporelo plné básničiek a prekvapení, ktoré sa skrývajú za dvojitými posúvacími okienkami.

zdroj: Svojtka

Názov: Poďme si spolu čítať - Krásne narodeniny 
Autor: neuvedený 
Vydavateľ: Svojtka&Co. 

Oficiálna anotácia: Príbeh na prvé spoločné čítanie nielen pre oslávencov. 

Chystáte oslavu narodenín, menín alebo nejakú inú zábavu? Potom sa vám toto leporelo určite zapáči. Vďaka pevným vyťahovacím okienkam si najmenšie deti zábavným spôsobom precvičia motorické zručnosti. Dnes je veľký deň, Králiček má narodeniny! Hostia mu gratulujú a spoločne to idú osláviť. Bude aj nejaký darček? Tak rýchlo, pridaj sa k nám, začína sa oslava narodenín! 

zdroj: Svojtka

Názov: Poďme si spolu čítať - Na lodi 
Autor: neuvedený 
Vydavateľ: Svojtka&Co. 

Oficiálna anotácia: Krátky príbeh na prvé spoločné čítanie nielen pre malých námorníkov. 

Máte radi výlety? Potom sa vám toto leporelo bude určite páčiť. Vďaka pevným vyťahovacím okienkam si najmenšie deti zábavným spôsobom precvičia svoje motorické zručnosti. Zvieratká si na dnes naplánovali výlet, a nie hocijaký. Bude to dobrodružná plavba na lodi! Určite na ceste stretnú mnoho kamarátov, ale pozor, v džungli číha nebezpečenstvo! Naskoč a poď s nami. Loď už vyplávala!

zdroj: https://www.svojtka.sk/shop/kniha/34357-podme-si-spolu-citat-na-lodi

Názov: Poďme si spolu čítať - V noci 
Autor: neuvedený 
Vydavateľ: Svojtka&Co. 

Oficiálna anotácia: Krátky príbeh na prvé spoločné čítanie nielen pre malých dobrodruhov. 

Ak ste už niekedy spali pod stanom a páčilo sa vám to, potom si toto leporelo určite obľúbite. Vďaka pevným vyťahovacím okienkam si najmenšie deti zábavnou formou precvičia motorické zručnosti. Zvieratká sa chystajú stanovať v lese. Vôbec sa neboja, založia si oheň a budú sa pozerať na hviezdy. Ale už je čas ísť spať. Pridáš sa k nám?

zdroj: https://www.svojtka.sk/shop/kniha/34356-podme-si-spolu-citat-v-noci

Názov: Poďme si spolu čítať - Cesta autobusom 
Autor: neuvedený 
Vydavateľ: Svojtka&Co. 

Oficiálna anotácia: Krátky príbeh na prvé spoločné čítanie nielen pred spaním. 

Cestujete radi autobusom? Potom sa vám toto leporelo určite zapáči. Vďaka pevným vyťahovacím okienkam si najmenšie deti zábavnou formou precvičia motorické zručnosti. Jazda autobusom je skvelá zábava! Najprv musíme počkať, kým príde veľký autobus. Ach nie, začína pršať! Čo musí pán šofér urobiť, aby videl na cestu? Tak nasadaj a pripoj sa k nám, autobus už odchádza!

zdroj: https://www.svojtka.sk/shop/kniha/34358-podme-si-spolu-citat-cesta-autobusom
       
Názov: Neboj, neboj!: velká kniha o strachu nejen pro malé strašpytle 
Autori: Milada Rezková & Lukáš Urbánek 
Vydavateľ: Yinachi 

Oficiálna anotácia: NEBOJ, NEBOJ! je kniha o strachu pro malé strašpytle i velké nebojsy.

Čti ji od začátku, od konce či zprostředka. Na pořadí nezáleží a strach k životu prostě patří. Dokonce i máma s tátou se občas bojí! Napadlo tě někdy, že strachu není třeba se bát? Víš, co se děje s mozkem, když dostaneš strach? Proč se říká „Pokakal se strachy“? Existují lidé, kteří se nikdy nebojí? Dá se strach zneužít? A víš, že slon má strach z mravence a žralok z delfína? Nahlédni na strach z různých úhlů. Představ si ho jako úzkost, paniku, fobii, ale také jako odvahu. K ruce je ti chlapec Jirka, který se strachem prožívá plno dobrodružství. Dokáže tě rozesmát na celou stránku, tomu věř. Kdo se bojí, ten do lesa klidně může. Ale půjde se líp tomu, kdo si obavy dokáže přiznat, pojmenovat je a pochopit. To všechno a miliónkrát víc se dozvíš uvnitř! Tak strachu zdar!… A neboj, neboj.

zdroj: Nejlevnější knihy

Názov: Podívej se pod okénko - Staveniště 
Autor: neuvedený 
Vydavateľ: Svojtka&Co. 

Oficiálna anotácia: Podívej se na staveniště různých budov, mostů i silnic a nauč se poznávat různé stavební stroje v této zábavné knížce pro malé stavaře. 

Byl jsi někdy na staveništi? Víš, k čemu slouží všechny ty obrovské stroje, jak se staví dům, mosty či mrakodrapy? Někdy je ovšem třeba domy nejprve zbourat, než se postaví nové. To všechno se dozvíš z této úžasné knížky s více než 40 odklápěcími okénky. Podíváš se na stavby nejrůznějších budov, mostů i silnic a uvidíš, jak se staví základy domu nebo jak se staré domy bourají. Tak odklop okénka, všechny zajímavé informace ze staveniště už na tebe čekají!

zdroj: https://www.svojtka.cz/shop/kniha/4353-podivej-se-pod-okenko-staveniste
 
Názov: Počuješ rozprávať stromy?: malá objaviteľská cesta lesom 
Autor: Peter Wohlleben 
Vydavateľ: Tatran 
Poznámka: vekové odporúčanie: 6+ 

Oficiálna anotácia: Spia stromy v noci? Rozprávajú sa spolu? Kam chodia diviaky na záchod? A ako funguje lesný internet? Ak ste pripravení dozvedieť sa veľa zaujímavostí o stromoch a iných lesných obyvateľoch, o čom ste ani netušili a nepokladali to za možné, pridajte sa! Vyberieme sa spolu na napínavú expedíciu do lesa. Zasvätíme vás do tajomstiev jeho obyvateľov, ich zvláštností a trikov na prežitie. Lesník Peter Wohlleben vám na tejto pochôdzke porozpráva o svojich fascinujúcich pozorovaniach a prieskumoch. Už viac ako dvadsať rokov sprevádza rodiny a školské triedy po lese a zozbieral pri tom množstvo otázok detí na túto tému. Najzaujímavejšie nájdete v tejto knihe – jeho prvej knihe pre deti. Pre všetky deti a zvedavcov od šiestich rokov. 

zdroj: http://www.slovtatran.sk/knihy/pripravujeme/pocujes-rozpravat-stromy

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára