Vyhľadávať v tomto blogu

nedeľa 1. júla 2018

Podujatia/besedy/autogramiády v kníhkupectvách počas júla 2018

01. 07. - 04. 08. 2018 

Názov: Mesiac autorského čítania
Kde: Brno, Wroclaw, Ostrava, Košice, Ľvov
Kedy: -
 
Popis: Mesiac autorského čítania, najväčší stredoeurópsky literárny festival. Čestným hosťom 19. ročníka tohto festivalu je Turecko. Na organizovaní tohto festivalu sa od roku 2011 podieľa aj Knižnica pre mládež mesta Košice. Informácie o programe a bližšie informácie o jednotlivých podujatiach nájdete tu
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku, tu (oficiálne webové sídlo festivalu) a tu (prehľad podujatí na webovom sídle Knižnice pre mládež mesta Košice).

03. 07. 2018 

Názov: Čítanie v tráve
Kde: Letná čitáreň Medická záhrada 
Kedy: 16:30-18:00
Popis:
Pozývame vás na Letné čítanie v tráve. Spríjemnite si čas po práci a stretnite sa s tromi úspešnými knižnými debutantkami: Lenka Kyselicová, Lenkou Hrubovou a Hana Repová. Môžete sa tešiť na úryvky z kníh, no prezradia vám aj, aké je písať prvú knihu a čo všetko treba prekonať kým vyjde. Aký je to pocit, keď vaše dielo čítajú stovky ľudí?
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku a tu.

06. 07. - 07. 07. 2018 

Názov: Literárny stan Martinus na festivale Pohoda 2018
Kde: Pohoda 2018 - Literárny stan Martinus
Kedy: 06. 07. od 9:00 do 00:00 & 07. 07. od 9:00 do 23:00
Popis:
Už niekoľko rokov je festival Pohoda oázou nielen pre ľudí, ktorí majú radi dobrú hudbu a pohodovú náladu, ale aj pre tých, ktorým učaroval svet kníh a príbehov. A inak tomu nebude ani tento rok, kedy vás opäť radi privítame v Literárnom stane Martinus s programom a akciami, ktoré jednoducho nemôžete vynechať :)

V spolupráci s literarnyklub.sk sme aj tento rok pripravili zaujímavý program. Medzi najväčšie hviezdy bude patriť Hassan Blásim z Iraku, ktorému v slovenčine vyšla kniha Blázon z Námestia slobody. Zaplnený stan isto privíta aj dvoch „prekliatych reportérov” z vydavateľstva Absynt - príde Witold Szablowski, ktorý predstaví knihy Tancujúce medvede a Vrah z mesta marhúľ, a Andrej Bán s čerstvou novinkou Slon na Zemplíne. Privítame aj aktuálneho víťaza Magnesia Litera Erika Taberyho, ktorý bude debatovať s Martinom M. Šimečkom, príde aj autor slovenského bestselleru Mäso Arpád Soltész. Nebudú chýbať finalisti prestížnych súťaží Anasoft Litera či Básne, obľúbený fantasy kvíz a debata o tom, prečo by sme mali čítať deťom.
 
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku (tu & tu) a tu (program dostupný na webovom sídle Martinusu).

16. 07. - 23. 07. 2018 

Názov: 7 dní - 7 nocí 2018
Kde: viaceré miesta (viac informácií nájdete na Facebooku - odkaz nižšie)
Kedy: od 16. 07. o 10:00 do 23. 07. o 10:00
Popis:
Projekt Literárna bašta a kníhkupectvo Artforum Banská Bystrica prinášajú tretí ročník literárneho festivalu 7 dní — 7 nocí. Nonstop prevádzka kníhkupectva Artforum, ale aj výnimočné diskusie s autormi, koncerty, divadlo a veľa pekných stretnutí. ...Program festivalu je zverejnený na Facebooku (odkaz nižšie).
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára