Vyhľadávať v tomto blogu

sobota 7. marca 2020

Boj s huňatým zločincom pokračuje!

Tento článok vyšiel vo februárovom čísle Magazínu o knihách v roku 2020. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.

Aaron Blabey: Smrady: Epizóda 4 – Zombie mačiatka útočia 
(preklad Kristína Balalová, Albatros 2019)

Stať sa hrdinom v prípade, že ste v očiach spoločnosti zaškatuľkovaný ako zlá bytosť či dokonca smrad, je nepredstaviteľne ťažké. Väčšina takto zaškatuľkovaných tvorov berie svoje nelichotivé spoločenské postavenie ako nezmeniteľný stav. Pán Vlk rozhodne nepatrí k väčšine. Chce byť hrdinom a zmenu statusu dopraje aj svojim priateľom.  

Páni Vlk, Žralok, Piraňa, Had a Noháč sú členmi klubu hrdinov a čitatelia môžu sledovať ich dobrodružnú cestu k zmene statusu. V predchádzajúcich dieloch komiksovej série Smradi sledovali priebeh záchrany na strome uviaznutého mačiatka, vyslobodenia 200 psov zo psieho útulku, 10 000 sliepok zo slepačej farmy a boja proti šialenému nepriateľovi, doktorovi Rupertovi Marmeládovi.

Boju hrdinov proti malému zlosynovi je venovaný aj štvrtý diel Zombie mačiatka útočia. Marmeláda zaplavil mesto krvilačnými uslintanými zombie mačiatkami s bezodným apetítom. Vlk a jeho kamaráti našťastie nie sú v boji osamotení. Na strane hrdinov stojí aj šarmantná agentka Foxová a babička Jedáčka. Táto značne nepredvídateľná, pažravá a bláznivá „starenka“ vnesie do už tak napínavej situácie ešte viac napätia a zábavy.

Aaron Blabey ponúka bláznivú dobrodružnú jazdu, ktorá rýchlo ubehne a zaručene vyvolá dobrú náladu i netrpezlivé čakanie na ďalšiu jazdu.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára