Vyhľadávať v tomto blogu

streda 18. októbra 2023

Beethoven - Moja ľúbezná symfónia

Tento článok vyšiel v septembrovom čísle Magazínu o knihách v roku 2023. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.
 
Carolina Búzio (ilustrátorka): Beethoven - Moja ľúbezná symfónia 
(Yoyo Books 2023)

 
Nikdy nie je príliš skoro zoznámiť dieťa s klasickou hudbou. Započúvať sa do najkrajších skladieb svetových skladateľov môžu aj tie najmenšie deti – čo tak začať Beethovenom?

Zvukové leporelo Beethoven - Moja ľúbezná symfónia obsahuje šesť kratučkých ukážok slávnych Beethovenových skladieb – Piata symfónia, Pre Elišku, Deviata symfónia, Klavírna sonáta č. 8, Klavírna sonáta č. 14, Ruiny Atén. Každá z nich zaznie iba na pár sekúnd, ale ak dieťa zaujme, rodič mu môže na internete nájsť dlhšiu verziu. Každé z týchto hudobných diel obýva jednu dvojstranu, na ktorej je aj jedno alebo viacero zvierat. Ich počet rastie otočením strany. Dieťa tak môže spoznávať aj vybrané zvieratá a učiť sa rátať do šesť.

Klasická hudba je jednoducho nádherná! Malí čitatelia sa o tom môžu presvedčiť aj pri počúvaní ostatných zvukových leporel, patriacich do série Nádherná hudba od Yoyo Books - Vivaldi, Bach a Mozart.
 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára