Vyhľadávať v tomto blogu

streda 18. októbra 2023

Veveričky, čo sa škriepili

Tento článok vyšiel v septembrovom čísle Magazínu o knihách v roku 2023. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.
 
Rachel Brightová, Jim Field (ilustrátor): Veveričky, čo sa škriepili 
(prebásnila Jana Kantorová-Báliková, Tatran 2023)

 
V lese sa naplno realizuje jeseň a zvieratá vedia, že si treba prichystať zásoby na zimu. Veveričiak Vratko trávi malebné jesenné dni inak – naplno si ich vychutnáva, nad zimným hladovaním sa nezamýšľa – teda, až kým si neuvedomí, že jedlo je neprítomné nielen v jeho skrinke, ale aj všade navôkol. Drsná realita opäť získa nádych pohody v momente, keď Vratko zbadá na borovici poslednú šišku. Blízka budúcnosť vyzerá pohostinne. Nuž, nebude taká. Šišku totiž zbadá aj veveričiak Filip. Ten sa síce na zimu pripravuje zodpovedne a jeho zásoby sa vŕšia do obdivuhodných výšin, ale jedna šiška by sa k nim ešte mohla pripojiť. Za šiškou sa rozbehnú obaja...
 
Vydavateľstvo Tatran už deťom ponúklo niekoľko veršovaných, milo ilustrovaných príbehov od Rachel Brightovej a Jima Fielda. Každá z nich deťom rozpráva o zvieracích hrdinoch, ktorých životné príbehy ich zabavia a poučia. Teraz prišli na scénu veveričiaci túžiaci po rovnakej veci, no cesta k jej získaniu vedie k získaniu niečoho omnoho cennejšieho – priateľstva a ochoty sa podeliť. 
 


                          
     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára