Vyhľadávať v tomto blogu

streda 2. augusta 2023

Pán Oskar na prázdninách

Tento článok vyšiel v augustovom čísle Magazínu o knihách v roku 2023. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.
 
Jim Field: Pán Oskar na prázdninách 
(prel. Veronika Lašová, Ikar - Stonožka 2023)

 
Jim Field zoznámi čitateľa so psom pánom Oskarom a s jeho zlatou rybkou Pipom. Oskar ho, stojac na balkóne svojho bytu, priateľsky pozdraví, ale na návštevu nie je čas! Kamaráti totiž vyrážajú na nezabudnuteľné prázdniny. Malý čitateľ sa ocitne na rôznych miestach a všade sa bude hravou formou učiť po anglicky.

Pán Oskar a Pipo nasadli na bicykel a vydali sa na prázdninovú cestu. Len tak-tak stihli vlak, ktorý ich doviezol na vidiek, kde si užili stanovanie s kamarátkou. Dlho tu však nepobudli, na druhý deň pokračovali v ceste a onedlho sa ocitli v zasnežených horách. Pán Oskar si doprial jazdu zo strmého kopca a išlo sa ďalej. Neskôr dorazili k jazeru, kde našli kamarátku Noru, s ktorou zažili okružnú plavbu po jazere. Ani tu však nezostanú dlho...

Prázdniny pána Oskara a rybky Pipa sú naplnené množstvom výletov a zážitkov. Jedno prázdninové miesto strieda druhé, všade je čo vidieť, robiť, koho stretnúť. Strany plné milých a vtipných detailov (oplatí sa všímať si Pipa) obsahujú anglicko-slovenský slovník, umožňujúci dieťaťu ľahko sa naučiť nové anglické slovíčka a jednoduché frázy. Kniha je vhodná pre deti od troch rokov. 

 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára