Vyhľadávať v tomto blogu

streda 18. októbra 2023

Hádaj, kto som! Zvieratká zo statku

Tento článok vyšiel v októbrovom čísle Magazínu o knihách v roku 2023. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.
 
Antonella Fant (ilustrátorka): Hádaj, kto som! Zvieratká zo statku 
(Yoyo Books 2023)

 
V dotykovej knihe Hádaj kto som! Zvieratká zo statku čakajú na čitateľov príchod dobre naladení zvierací obyvatelia statku. Keď sa tak stane, hravou formou sa s ním zoznámia. Sliepka, krava, ovca, kôň, koza – každý z nich vysloví veršovanú hádanku. Hádanky sú krátke a ľahké a ak by dieťa predsa len váhalo s odpoveďou, stačí sa zahľadieť na obrázok na ľavej strane, ktorý mu ponúka výstižnú kreslenú nápovedu. Keď dieťa vyriekne odpoveď, môže odkryť okienko, spoznať zviera, ktoré položilo hádanku, zistiť, či odpovedalo správne. Má príležitosť preskúmať a pohladkať ho, dozvedieť sa o ňom rôzne zaujímavosti – ako vyzerá jeho stopa v piesku a jeho telo, čo dáva človeku (vajcia, mlieko atď.), čo dokáže...

Po zodpovedaní veršovaných hádaniek a milom zoznámení sa s obyvateľmi statku dieťa ešte knihu neopúšťa – na záver si môže obzrieť ďalších obyvateľov statku, napríklad mačku, pštrosa, páva, králika, či moriaka. S nimi už strávi iba chvíľočku, hádanky a zaujímavé fakty mu nevenujú, ale aspoň v kľude postoja, aby si ich obzrelo.  

 

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára