Vyhľadávať v tomto blogu

piatok 30. júna 2017

Júlové knižné novinky (2017)

Knihy pre dospelých


Názov: Korene zla
Autor: Dominik Dán
Vydavateľ: Slovart

Oficiálna anotácia: Letná „dánovka“ sa odohráva v deväťdesiatych rokoch rovnako ako posledný román Smrť na druhom brehu. V tejto, už dvadsiatej štvrtej Dánovej krimi, obľúbená kancelária 141 opäť bojuje s podsvetím – s ich vydieračskými, výpalníckymi, násilníckymi, chorými praktikami a s vraždami, ktorým v deväťdesiatych rokoch nebolo konca-kraja.

Vražda na druhom brehu je vyriešená, vrah je zatknutý, oddelenie vrážd si môže na svoje konto pripísať ďalší úspech. Dohody s podsvetím sú uzavreté, život v Našom Meste by sa mohol uberať pokojnou cestou, no ako sa o pár dní ukáže, všetko je iba na chvíľu. Zranenie Viktora Prajsa je oveľa vážnejšie, než predpokladal, Tibor Hakl sa odpratal z mesta, no nie natrvalo, Boss stráca kontrolu nad svojimi ľuďmi. Krauz zisťuje, že veľký Boss sa neštíti vydierať aj bežných ľudí, začína sa jeho zlatá éra. Chosé dostane od Ivany nôž na krk, Krauz má svojich kamarátov z mladosti plné zuby. A do tohto chaosu príde vražda, jedna z prvých v podsvetí. Hrozia však ďalšie. Už sa nevraždí na druhom brehu, už sa vraždí na našom. Celé oddelenie vrážd sa mobilizuje a ide do boja s podsvetím, s ich vydieračskými, výpalníckymi, násilníckymi, chorými praktikami a s vraždami, ktorým v deväťdesiatych rokoch nebolo konca-kraja. Ako sa k nim postaví vtedajšia prokuratúra a súdy ovládané mocným mužom? Netušia.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/673901

Názov: Slon pro Karla Velikého
Autor: Dirk Husemann
Vydavateľ: Knižní klub

Oficiálna anotácia: Píše se rok 802. Frankové a Saracéni nelítostně bojují o politickou a náboženskou nadvládu. V této napjaté situaci posílá bagdádský chalífa svému odpůrci Karlu Velikému obrovský dar jako znamení míru: slona. Žid Izák a jeho saský otrok Thankmar mají tlustokožce bez úhony dopravit do Cách. Je to ožehavá mise, protože lidé, které při své dlouhé pouti franckou říší potkávají, považují slona za zplozence pekla. Jeho smrt by však velkoříše Franků a Saracénů uvrhla do strašlivé války.

Román vypráví příběh o pravděpodobně největším hrdinovi středověku. Slon Abúl Abbás byl dar chalífy Hárúna ar-Rašída císaři Karlu Velikému. Jeho cesta z Bagdádu do Cách je historicky písemně doložena.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/680944

Názov: Kam zmizla Julie
Autor: Amy Gentry
Vydavateľ: Ikar

Oficiálna anotácia: Keď trinásťročná Julie Whitakerová jednej noci zmizne z domu, vyzerá to ako učebnicový príklad únosu. Rodina je zdrvená, napriek tomu však verí, že ich dcéra je stále nažive. Lenže nikto nežiada výkupné, neobjavuje sa žiadna stopa… A zrazu, po dlhých ôsmich rokoch, sa na prahu rodinného domu Anny a Toma objaví mladá žena, ktorá o sebe tvrdí, že je Julie. Počiatočný úžas a nadšenie rodiny čoskoro vystriedajú pochybnosti a neodbytné otázky. Julie sa navyše s rodinou zbližuje len pomaly a niekedy sa správa viac než čudne. Dokonca sa občas záhadne vytráca z domu... A prečo odmieta chodiť na terapiu a už vôbec nechce hovoriť o tom, čo sa jej stalo? Po čase Annu osloví súkromný detektív, ktorý ju svojimi informáciami a otázkami ešte viac zneistí. A vtedy sa začína mučivé hľadanie pravdy. Annu však najviac trápi otázka – vrátila sa ako mladá žena skutočne ich dcéra Julie? 

zdroj: http://www.gorila.sk/product/683058

Názov: Náměsíčná
Autor: Chris Bohjalian
Vydavateľ: Ikar CZ

Oficiálna anotácia: Mrazivý, vzrušující psychothriller o lžích, ztrátách a touhách skrytých v hlubinách spánku…

Krásná Annalee Ahlbergová zmizela. V noci odešla z domu a zůstal po ní jen útržek noční košile na větvičce uschlého stromu u řeky. Městečkem se šíří strach a fámy. Stala se obětí zločinu, nebo opustila manžela a dvě dcery, aby mohla začít jiný život?

Její rodina však ví, k čemu došlo. Není to poprvé, co se Annalee vydala na bizarní noční výpravu – je totiž náměsíčná. A není to poprvé, co se kvůli tomu ocitla v ohrožení. Její starší dcera Lianna má dosud v živé paměti, jak matce zabránila vrhnout se z mostu do řeky.

O náměsíčnosti ví své i detektiv Gavin Rikert, který zmizení vyšetřuje. Snad právě to na něm Liannu přitahuje – ale co všechno ho vlastně spojuje s Annalee? A kdo ještě před Liannou ukrývá tíživá tajemství?

zdroj: http://www.gorila.sk/product/683976

Názov: Nevinný bratrovrah: román z doby Přemyslovců Václava a Boleslava
Autor: Jiří Dobrylov
Vydavateľ: Moba
Poznámka: predpokladaný dátum vydania sa už raz menil; aktuálna verzia: kniha vyjde 24. 7. 2017 podľa Martinusu, podľa Gorily vyjde v auguste (menil termín) a podľa Nejlevnější knihy 30. 8. 2017 (menil termín)

Oficiálna anotácia: Zakladatel českého státu kníže Boleslav I., byl panovníkem, za jehož vlády česká říše dosáhla největší rozlohy v dějinách, domohla se obrovské moci a mezinárodní prestiže a získala i církevní samosprávu v podobě zřízení pražského biskupství. Naproti tomu na Boleslavovi utkvěl stín vraždy vlastního bratra, knížete Václava, a bratrovražda mu v dějinách vynesla nechvalný přívlastek Ukrutný. Jenže k té bratrovraždě se váže řada otázek, vše mohlo být i jinak, a právě o tom pojednává tento román.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/683550

Názov: Tobě zahynouti nedám...
Autori: Ivana Cachová & Erik Gilk & Martin Lukáš
Vydavateľ: Akropolis

Oficiálna anotácia: Holokaust patří mezi významná témata české poválečné prózy. Předkládaný výbor se nesnaží tento obraz narušit, ale obohatit o hlasy, jež zůstávaly skryté na stránkách literárních časopisů. Antologie přináší povídky autorů a autorek známých (Ladislav Fuks, Arnošt Lustig či Jiří Weil), v kontextu literatury o šoa však nepříliš zmiňovaných (František Hrubín) či dnes již pozapomenutých (Mirek Elpl, Hermína Franková nebo Johana Vondřejcová), které dosud nevyšly v žádné samostatné knize či výboru. Antologie je rozdělena do tří tematických bloků, jež zachycují nelehké osudy Židů na sklonku druhé republiky a v protektorátu, v ghettech či vyhlazovacích táborech a v poválečných letech. Povídky nezobrazují jen tragický úděl židovského obyvatelstva, ale též realitu koncentračních táborů viděnou pohledem viníků, obtížnost či dokonce nemožnost návratu přeživších do běžného života po šoa. Antologii doprovází rozsáhlá původní studie Ivany Cahové, jež v úvodních pasážích shrnuje historii zobrazování šoa v české próze, její těžiště však spočívá v motivické analýze reeditovaných povídek. – Vychází za podpory Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/687180

Názov: Tekutý písek
Autor: Malin Persson Giolito
Vydavateľ: Knižní klub

Oficiálna anotácia: Nejlepší švédská krimi kniha roku 2016!

Osmnáctiletá Maja Norbergová, obyčejná dívka, výborná žačka a oblíbená kamarádka, se ze dne na den stala nejnenáviděnější osobou ve Švédsku, obviněnou z účasti na masakru na střední škole a vraždy svého chlapce a nejlepší přítelkyně. Maja však nebyla sama, kdo ten den střílel… Po devíti měsících začíná soudní proces. Po devíti měsících absolutní izolace se Maja pokusí dokázat, že se jen bránila. Veřejnost ani média jí ale nevěří. Případ však odkrývá mnohem hlubší příčiny – maska zdánlivě uhlazeného, bezproblémového života bohaté mládeže padá a vynořuje se skutečnost plná rasové i sociální šikany, drog, lhostejnosti a bezcitnosti… Tekutý písek byl vyhlášen nejlepší švédskou krimi roku, vychází ve 23 zemích.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/680951

Názov: Marplová: Oznamuje se vražda
Autor: Agatha Christie
Vydavateľ: Knižní klub

Oficiálna anotácia: Detektivní příběhy slečny Marplové, bystré pozorovatelky a zkušené znalkyně lidských povah, vycházejí v nové edici.

Poklidný a jednotvárný život obyvatel starosvětského městečka Chipping Cleghorn rozvíří inzerát otištěný v místních novinách – je v něm oznámen zločin, a to dokonce hrdelní. Na určené místo – do vily Little Paddocks – se okamžitě začnou sjíždět zvědaví hosté. V ohlášenou dobu světla v domě náhle zhasnou, tmu protne světlo baterky, výkřik „Ruce vzhůru!“ a dva výstřely. Paní domu je zraněna – a na podlaze leží neznámý mrtvý muž…

zdroj: http://www.gorila.sk/product/680948

Názov: Severská rapsodie
Autor: Jiří Hanibal
Vydavateľ: Knižní klub

Oficiálna anotácia: V druhé polovině padesátých let devatenáctého století se životem v Praze znechucený Bedřich Smetana vydává do Goteborgu, kde naváže vztah s Fröjdou Beneckovou. Jejich vášnivá láska však stále naráží nejen na bouřlivou tvorbu génia, ale i na přízrak Smetanovy mrtvé ženy Kateřiny. Román Severská rapsodie ukazuje modlu české hudby jako člověka – vášnivého, milujícího, ale také chybujjícícho a trpícího.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/680942

Názov: Utajené vládkyně
Autor: David Glockner
Vydavateľ: Ikar CZ

Oficiálna anotácia: Naděžda Allilujevová-Stalinová, Mileva Marićová-Einsteinová, Virginia Eliza Clemmová-Poeová, Linda Keithová a Olga Šplíchalová-Havlová: říká se, že za každým velkým mužem se skrývá ještě větší žena. Žena, obdařená stejně výrazným talentem jako její partner – byť jde jen o nadání věřit a zbožňovat. Při bližším pohledu zjistíme, že právě tato vlastnost, tato unikátní schopnost podpírat génia tak, aby mohl mít hlavu stále v oblacích a své dílo (někdy ďábelské) dotáhnout do zdárného konce, je rozhodující. A právě těmto ženám je věnována tato kniha.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/680946

Názov: Děti a emoce
Autori: Vojtěch Černý & Kateřina Grofová
Vydavateľ: Edika 
Poznámka: tento titul vyšiel už v roku 2013

Oficiálna anotácia: Učte děti vnímat a tvořivě pracovat s jejich vlastními pocity.

Co vám tato kniha nabízí? Tato kniha je určena rodičům a pedagogům, kteří vychovávají děti a ovlivňují tak jejich emocionální život. Na pozadí krátkých, emočně zabarvených příběhů dvou rodičů a jejich čtyř dětí jsou představeny nejdůležitější emoce, se kterými se my i naše děti setkáváme. Co v kapitolách najdete? • příběh s konkrétní emoční situací • komentář a doporučení pro rodiče a pedagogy • otázky k tématu a praktická cvičení (tělesná, dechová, tvořivá dílna) • hry rozvíjející vnímavost a další dovednosti v kontextu konkrétní emoční situace • básničky a písničky • náměty pro samostatná cvičení doma • poselství kapitoly pro děti, rodiče a pedagogy Co je poselstvím této knihy? Pomoci rodičům, pedagogům a všem, kteří vstupují do života dětí, rozvíjet u nich zvídavost, otevřenou mysl, sebedůvěru a sebepřijetí, zvládání strachu a dalších silných emocí, schopnost soustředění a nalézání klidu, schopnost objektivního vnímání toho, co se děje uvnitř nás i vně, schopnost naladit se na emoce blízkých, rozvíjet soucit a laskavost, sociální kompetence a pocit sounáležitosti.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/683615

Názov: Když šeptá listí: příběh stromů a mého života
Autor: Hope Jahren
Vydavateľ: Jota

Oficiálna anotácia: Fascinující memoáry vědkyně, která čtenářům s nadšením a otevřenou myslí přibližuje taje přírody.

Uznávaná vědkyně Hope Jahrenová vybudovala tři laboratoře, v nichž studuje stromy, květiny, semena a půdu. Její knižní prvotina odhaluje mnohé ze života rostlin – ale nejen to.

Když šeptá listí je kniha o práci a lásce, a o horách, které spojenými silami dokážou přenést. Přináší pozoruhodné příběhy o autorčině dětství na minnesotském venkově; o životě s nekompromisní matkou a otcem, který ji povzbuzoval k mnohahodinovým hrám v jeho školní laboratoři; o tom, jak nalezla útočiště ve vědě a naučila se dělat laboratorní práci „jak srdcem, tak rukama“; a také o nevyhnutelných součástech vědecké práce – zklamáních, úspěších i radostných objevech.

Jádro knihy však tvoří příběh vztahu, který si Jahrenová vybudovala s velmi nadaným, životem zkoušeným mužem jménem Bill, jenž se stává jejím pracovním partnerem a nejlepším přítelem. Jejich často nevyzpytatelná vědecká dobrodružství je zavedou ze středozápadu napříč Spojenými státy a zpět, přes Atlantik až na tropickou Havaj, kde v současnosti Jahrenová našla domov pro sebe i svou laboratoř.

Autorčin zkoumavý pohled na rostliny, její úžasná duševní houževnatost a bystrá pozorování oživují každou stránku této nevšední knihy. Stejně, jako vám otevře dveře ke krásným a složitým mechanismům uvnitř každého listu, stébla trávy a okvětního lístku, také navždy změní váš pohled na svět přírody. Je to výmluvný příklad toho, co se může stát, když v sobě objevíte vášeň, energii a odvahu, abyste žili tím, co opravdu milujete, a postupně se stali osobou, jíž jste se stát měli.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/683172

Názov: Příběhy slavných oper: od Mozarta k Janáčkovi
Autor: Miloslav Pospíšil
Vydavateľ: Brána
Poznámka: táto kniha má vyjsť 5. 7. podľa Gorily; Martinus a Nejlevnější knihy uvádzajú dátum vydania 30. 6., napriek tomu je kniha označená ako "pripravujeme", "ešte nevyšla" (uvádza Martinus) a "očekávaná novinka (Nejlevnější knihy)

Oficiálna anotácia: Nevšední a poutavě napsaná kniha, která seznámí čtenáře s obsahy a unikátní historií vzniku nejslavnějších oper, které milují již generace operních nadšenců a milovníků krásného zpěvu. Erudovaný operní dramaturg přibližuje čtenářům proslulá díla Wolfganga Amadea Mozarta, Giuseppe Verdiho, Giacoma Pucciniho, Georgese Bizeta, Jacquese Offenbacha, Charlese Gounoda, Richarda Wagnera, Umberta Giordana, Pietra Mascagniho, Amilcare Ponchielliho, Francesca Ciley, Modesta Petroviče Musorgského a našeho Leoše Janáčka.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/687543

Názov: Jonathan Livingston Racek
Autor: Richard Bach
Vydavateľ: Argo
Poznámka: Gorila.sk uvádza, že kniha vyjde 31. augusta, ale vydavateľ uvádza plánovaný termín vydania 25. 7. (dátum menil - predtým bol dátum 11. 7. 2017)

Oficiálna anotácia: Česky poprvé vychází rozšířené (autor přidal jednu kapitolu) vydání knížky, která se zařadila mezi literární kultovní díla. Novela o racku Jonathanovi je podobenstvím o lidech-ptácích toužících po poznání a naplnění života, po lásce, svobodě a volnosti. Ani po téměř padesáti letech od svého vzniku neztratila nic na síle a kráse. Tento příběh je napsán pro ty, kdo jdou za hlasem svého srdce a vytvářejí si svá vlastní pravidla, pro ty, kdo vědí, že život je ve skutečnosti mnohem bohatší, než se při povrchním pohledu zdá. Právě ti poletí s Jonathanem Livingstonem Rackem výš a rychleji, než si kdy mohli přát.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/687802
 
Názov: Modernisté
Autor: Martin Hilský
Vydavateľ: Argo
Poznámka: Gorila.sk uvádza, že kniha vyjde 31. augusta, ale vydavateľ uvádza plánovaný termín vydania 18. 7. 2017

Oficiálna anotácia: Modernisté pojednávají o čtyřech klíčových osobnostech moderní anglické literatury: o T. S. Eliotovi, Jamesi Joyceovi, Virginii Woolfové a D. H. Lawrenceovi. Ve čtveřici zasvěcených esejí ukazuje Martin Hilský, co jednotliví autoři znamenali pro soudobý britský i světový literární kontext, jakým způsobem se vymezovali vůči existující literární tradici a jak ji naopak rozvíjeli, a především: čím si stále získávají pozornost náročných čtenářů. Hilského výklad v sobě přitom spojuje hlubokou vědeckou znalost tématu se stylistickou lehkostí a esejistickým švihem, který je v českém psaní o literatuře ojedinělý. Když Modernisté vyšli poprvé, v roce 1995, vzbudili nefalšované kritické i čtenářské nadšení a jejich náklad byl brzy rozebrán. Naše druhé, revidované vydání ukazuje, že kniha Martina Hilského dodnes neztratila nic ze svého kouzla, že dodnes dokáže čtenářsky uchvátit i intelektuálně inspirovat – stejně jako to dodnes dokážou díla pojednávaných modernistických velikánů.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/687679

Názov: Architektúra Vysokých Tatier: 1871 - 1918
Autor: Maroš Semančík
Vydavateľ: Slovart
Poznámka: Gorila uvádza, že kniha vyšla 31. 6. 2016, ale napriek tomu ju nemajú na sklade a dodacia doba môže trvať niekoľko týždňov; vydavateľ uvádza, že kniha má plánovaný termín vydania v júli 2017

Oficiálna anotácia: Architektúra vo Vysokých Tatrách v danom období bola súčasťou európskeho vývoja a predstavuje výrazný fenomén aj v dnešnom slovenskom kontexte. V súčasnosti však predstavuje svet, ktorý sa postupne stráca. Rýchlym tempom mizne architektonické a súčasne historické a kultúrne dedičstvo, ktoré vypovedá o vývoji tohto územia. Predkladaná monografia predstavuje Vysoké Tatry v takej podobe, ako ich už dnes nemôžeme zažiť na vlastné oči. Podrobnú umeleckohistorickú štúdiu dopĺňajú stovky dobových fotografií, architektonických plánov, máp, ako aj kompletný súpis stavieb, ktoré boli v danom období na území postavené či naprojektované. Autorom textu je historik umenia a architektúry Maroš Semančík, ktorému sa podarilo počas vyše desaťročného výskumu zhromaždiť a spracovať bohatý materiál k tejto téme.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/608093

Knihy pre deti


Názov: Příběhy z muzea: Tajemství kouzelného pírka
Autor: Vladimír Šoltys
Vydavateľ: Edika
Poznámka: názov podľa Gorily a Nejlevnějších knih znie Příběhy z muzea: exotičtí ptáci - na obálke je však uvedený iný názov/podnázov

Oficiálna anotácia: Co se stane, když Vlaďka jednoho dne objeví kouzelné pírko? Co všechno dokáže jedno takové pírko „napáchat“? A co se asi přihodí v muzeu, kde na svou proměnu čekají ptačí cestovatelé z celého světa?

Vlaďka nejprve nevěří vlastním očím. Tohle všechno že způsobilo jen jedno barevné ptačí peříčko? Ale když si vyposlechne všechny ty neuvěřitelné příběhy a navíc zjistí, že ředitel má za úkol otevřít novou sbírku, odhodlává se k činu. Není totiž muzeum jako muzeum. A v tom Vlaďčině se dějí opravdu prapodivné věci! Kniha přístupnou formou seznamuje děti s tím, k čemu je vlastně takové muzeum dobré. Že zdánlivě neživé exponáty v muzeu, zapadané prachem, nás často i bez kouzelného pírka mohou zaskočit příběhem, který se za nimi ukrývá. Přestávají tak být pouhými anonymními předměty s inventárními čísly a stávají se z nich bytosti se jménem, povahou a zároveň i v jistém smyslu někým, koho můžeme mít rádi.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/684027

Názov: Velká kniha podzemí
Autor: Štěpánka Sekaninová
Vydavateľ: B4U Publishing

Oficiálna anotácia: Jak si představuješ život v podzemí? Jako černočernou hlínu a chlad? Tak to se tedy pleteš! V podzemí je totiž pěkně rušno. Zvířata, rostliny, garáže, sportoviště i galerie. Nevěříš? Pojď se mnou dolů. Nádherné ilustrace a podrobné informace ze světa tam dole tě jednou pro vždy vyvedou z omylu.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/683624

Názov: Jediný den
Autori: Martin Baltscheit & Wiebke Rauers
Vydavateľ: CPRESS

Oficiálna anotácia: K tomu být šťastný, není třeba mnoho času. Kamarádi divočák s lišákem zažijí vylíhnutí okouzlující mušky jepice, která je tak líbezná, že je těžké ji nemilovat. Jenže jako každá jepice má na život jen jeden jediný den. Hodní přátelé jí tu hroznou věc nedokážou říct, a tak jí namluví, že tím, kdo má brzy odejít, je lišák. Líbezné mušce je ihned jasné, co je třeba udělat. V tom případě se do toho jediného dne musí vejít celý život a veškeré jeho štěstí.
Laskavý příběh pro děti a rodiče o přátelství, ztrátě a nezkrotné síle života.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/684034

Názov: Harry Potter: Rekvizity a artefakty
Autor: Jody Revenson
Vydavateľ: Slovart CZ
Poznámka: v slovenčine vyjde tento titul v auguste

Oficiálna anotácia: Během natáčení osmi filmů o Harrym Potterovi museli zaměstnanci filmových studií zhotovit řadu nezvyklých rekvizit. Museli například vystrojit ony úžasné hostiny v Bradavicích, zhotovit dokonalá létající košťata, kouzelné mapy a další pomůcky. Nemluvě o spoustě potřeb nutných ke každodennímu životu v kouzelnickém světě, jako jsou třeba noviny s pohyblivými obrázky, zlomyslné učebnice či huláky.

Čtvrtá ze série knih o světě filmů o Harrym Potterovi seznamuje čtenáře s prací lidí, kteří vytvořili úžasné nálepky lahviček s lektvary, různé modely košťat, vybavení obchodu Kratochvilné kouzelnické kejkle, rozmanité kouzelnické hůlky, potřeby pro famfrpál a spoustu dalších předmětů. Text, jak už je zvykem, doprovází spousta zajímavých skic a návrhů, dosud nezveřejněných fotografií a dalších překvapení z archivů společnosti Warner Bros. Součástí knihy je i plakát s rodokmenem rodiny Blacků, návrh knihy Bajky barda Beedleho a řada dalších překvapení.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/675666

Názov: Velké myší spiknutí
Autor: Roald Dahl
Vydavateľ: Pikola

Oficiálna anotácia: Každý den chodí malý chlapec kolem cukrárny s výlohou zaplněnou všelijakými úžasnými dobrotami – sklenicemi s velkými karamelkami a sladkými sirupy. Je to nejlepší cukrárna ve městě, až na to, že její majitelkou je paní Pratchettová – postarší vytáhlá babizna se špínou za nehty! Navíc je tak nafoukaná, že to svět neviděl. A chlapec se jí rozhodne trochu zavařit… Věděli jste, že z tohoto chlapce vyrostl spisovatel Roald Dahl? Autobiografický příběh nezklame fanoušky Dahlových knih, ani ty, kteří se s knihami jednoho z největších světových vypravěčů doposud nesetkali. Kniha je určena pro děti od 7 let.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/678795

Názov: Encyklopedie velmi důležitých věcí: pro děti, které chtějí všechno vědět
Autor: [neuvedený]
Vydavateľ: Pikola

Oficiálna anotácia: Malí objevitelé od 4 do 7 let se v této přehledné encyklopedii s bohatými ilustracemi dozvědí vzrušující a velmi důležité informace o světě, který je obklopuje: o vesmíru, o minulosti naší planety, o kontinentech, o přírodě, o vědě, objevech či umění, ale také o lidech, kteří planetu obývají, o vlastním těle a vůbec o spoustě dalších věcí, které v jiných knihách nenajdou. Pro zvídavé děti je tato knížka k nezaplacení!

zdroj: http://www.gorila.sk/product/680272

Názov: Moja kniha o zvieratkách: kto tu s nami žije
Autor: Janko Kurilla
Vydavateľ: Ikar

Oficiálna anotácia: Pohľad na zvieratká v prírode nás často poteší, pretože na všetkých je niečo pekné a zaujímavé. Vedia sa radovať i smútiť, predpovedajú počasie, sú výborní architekti či športovci. A my ľudia sme zas múdri ako sovy, pracovití ako včely, za tuhej zimy spíme ako medvede a v lete plávame ako bystré pstruhy.

K zvieratkám, ktoré žijú na Slovensku, viaže autora silné puto a rád o nich deťom všeličo prezradí, čo ich poučí aj prekvapí. Napríklad, že poriadkumilovný jazvec má vo svojom byte kuchyňu a spálne, že vrabec dostane pred dažďom zlú náladu i to, že motýľ súmračník vonia jahodami...

Deti pobavia vtipné básničky o každom zvieratku, a keď si knižku pozorne prečítajú, naše dravce, vtáčiky, ryby, plazy aj chrobáčiky sa čoskoro stanú ich dobrými známymi.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/683208

Názov: Veľká kniha snehu a ľadu
Autor: Štěpánka Sekaninová
Vydavateľ: Albatros

Oficiálna anotácia: Ako vzniká sneh a koľko druhov snehu poznáme? Existujú dve rovnaké vločky a na čo je nám sneh a ľad? Na všetky studené otázky dostane každý záujemca mrazené odpovede v balení plnom celostranových ilustrácií, roztváracích chlopní a informácií o zime. Aké to je, keď sa na človeka valí lavína? Ako dobre sa býva v iglu a spí na lôžku zo stvrdnutého ľadu? Čitateľ, ktorý to chce vedieť, nech neváha a vyskúša... Bez teplých rukavíc, šálu a poriadnej čapice sa ale nezaobíde. Pozor... blíži sa snehová búrka!

zdroj: http://www.gorila.sk/product/683686

Názov: Moja úplne prvá encyklopédia
Autor: [neuvedený]
Vydavateľ: Svojtka&Co.

Oficiálna anotácia: Encyklopédia, ktorá odpovie na veľa všetečných otázok malých i veľkých. Africká savana aj farma, ulice mesta aj vesmír – prosto pre každého niečo!

zdroj: http://www.gorila.sk/product/684010

Názov: Ľudské telo: 60 úžasne zaujímavých skutočností: pozri pod okienko
Autor: [neuvedený]
Vydavateľ: Svojtka&Co.

Oficiálna anotácia: Objavte spolu s deťmi fascinujúci mechanizmus nazývaný ľudské telo.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/684002

Názov: Zvieratá: 60 úžasne zaujímavých skutočností: pozri pod okienko
Autor: [neuvedený]
Vydavateľ: Svojtka&Co.

Oficiálna anotácia: Odklop okienka a nazri pod obrázky v tejto knihe – dozvieš sa mnoho úžasných a neuveritelných faktov o zvieratách a ich nádherne rozmanitom svete!

zdroj: http://www.gorila.sk/product/684003

Názov: Logopedické maľovanky: logopedické cvičenia pre deti od 4 do 7 rokov
Autor: Ivana Novotná
Vydavateľ: Edika
Poznámka: tento titul vyšiel už v rokoch 2011 a 2013

Oficiálna anotácia: Logopedické maľovanky sú určené predovšetkým predškolákom a začínajúcim školákom, ktorým robí problémy správna výslov­nosť niektorých hlások. Maľovanky môžu využívať nielen rodičia, ale aj učitelia v materských a základných školách a špeciálni pedagógovia. Pri práci s deťmi je veľmi dôležitá motivácia, pretože iba s jej pomocou môžeme dosiahnuť aktivácie dieťaťa. A práve maľovanky deti k práci vhodne motivujú a pomáhajú im predísť možnej nechuti k logopedickým cvičeniam. Súčasne s touto interaktívnou knihou teda nezabudnite deťom podať kvalitné pastelky...

zdroj: http://www.gorila.sk/product/686932

Názov: Turistický zápisník
Autor: Milan Pohl
Vydavateľ: Fragment

Oficiálna anotácia: S tímto zápisníkem se na výletě nikdy neztratíte!

Jít na výpravu do přírody není jako vydat se na procházku do parku. Kdo nechce zabloudit v terénu, který ještě nezná, musí vědět několik důležitých věcí. My jsme nelenili a sepsali je do tohoto zápisníku, který by měl mít každý začínající turista pořád po ruce. S ním se totiž na výletě nikdy neztratí! * plánování výletu * orientace v terénu * práce s mapou * jak se chovat v přírodě * první pomoc * hry do přírody * a mnoho dalších užitečných rad a tipů.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/684043

Názov: Otoč, posuň!: Hasičská stanice
Autor: [neuvedený]
Vydavateľ: Svojtka&Co.

Oficiálna anotácia: Víš, jak to vypadá a co všechno se nachází uvnitř hasičské stanice? Posouvej a otáčej pohyblivými částmi stránek a pozoruj hasiče při práci.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/683780

Názov: Otoč, posuň!: Hoří, hoří!
Autor: [neuvedený]
Vydavateľ: Svojtka&Co.

Oficiálna anotácia: Jak probíhá výjezd hasičů, když se ozve "hoří"? Pomoz hasičům uhasit oheň! Posouvej a otáčej pohyblivými částmi stránek a poznej, jak probíhá práce hasičů.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/683778

Názov: Objevujeme svět!: Miminko
Autor: [neuvedený]
Vydavateľ: Svojtka&Co.

Oficiálna anotácia: Co potřebuje miminko? Lahvičku, plenku, vaničku... A co dál? Ideální knížka pro malé děti, kterým v rodině přibyla malá sestřička či bráška. Víš, s čím si miminka rády hrají a kde spinkají? Dozvíš se to v tomto leporelu s pestrými ilustracemi. A kdoví možná pak budeš moct pomáhat mamince a tatínkovi v péči o miminko. Toto leporelo pro nejmenší děti je vhodný doplněk k rozvíjení jemné motoriky, neboť obsahuje spoustu rozličných pohyblivých částí. Knížka s prvky Montessori.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/677315

Názov: Objevujeme svět!: Noc
Autor: [neuvedený]
Vydavateľ: Svojtka&Co.
Poznámka: v slovenčine vyjde tento titul v auguste

Oficiálna anotácia: "Húúú..." Slyšíš? Jaké zvíře loví v noci? Co to září na noční obloze? Co je to maják a jak vypadá světluška? Jaká jiná světýlka ještě můžeme v noční tmě vidět? Ideální knížka pro všechny děti, které jsou také tak trochu nočními tvory a touží se dozvědět více o tom, co se v noci ve městě i v přírodě děje. Pestré ilustrace oživují pohyblivé prvky v knize, díky nimž si dítě procvičí i jemnou motoriku. Knížka s prvky Montessori.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/677313

Názov: Objevujeme svět!: Školička
Autor: [neuvedený]
Vydavateľ: Svojtka&Co.

Oficiálna anotácia: Chodíš do školky? A s kým si tam hraješ? Nebylo by fajn mít paní učitelku a kamarády ze školky i doma v knížce? Jaké jsou ve školce tvé nejoblíbenější hračky a co tam míváte k obědu? Chodíš domů "po o", nebo "po spa"? Vyjmenuj vše, co máš na školce nejraději! Namaluj pěkný obrázek pastelkami. V tomto leporelu s pevnými stránkami a všelijakými pohyblivými prvky si děti procvičí jemnou motoriku. Prostřednictvím pestrých ilustrací se seznámí s pravidly chování ve školce. Ať už do školky chodí, nebo se tam teprve chystají, tato knížka je bude bavit! Knížka s prvky Montessori.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/677312

Názov: Objevujeme svět!: Tvary
Autor: [neuvedený]
Vydavateľ: Svojtka&Co.
Poznámka: v slovenčine vyjde tento titul v auguste

Oficiálna anotácia: Víš, co to jsou tvary? Jaký tvar má třeba létající papírový drak? Nauč se poznávat tvary jednotlivých předmětů! Co je kulaté? Co má tvar čtverce? A co trojúhelníku? Všechny základní tvary objevíš v tomto leporelu s pestrými ilustracemi. Knížka je vhodná pro nejmenší děti, které si díky ní procvičí jemnou mototriku – obsahuje totiž velké množství nejrůznějších pohyblivých částí a okének, které obrázky oživují. Knížka s prvky Montessori.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/677311

Názov: Objevujeme svět!: Čísla
Autor: [neuvedený]
Vydavateľ: Svojtka&Co.
Poznámka: v slovenčine vyjde tento titul v auguste

Oficiálna anotácia: Kolik se vylíhlo kuřátek? Kolik myšek okusuje sýr? Kolik motýlků vyletí zpoza keře? Spočítej všechna zvířátka a nauč se čísla od jedné do pěti! Pestrobarevné ilustrace a posuvné prvky v tomto leporelu učí děti počítat zábavnou formou. Pohyblivé elementy v této knize rozvíjí jemnou motoriku dítěte a přispívají k živosti ilustrací. Knížka s prvky Montessori.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/677310

Názov: Podívej se pod okénko: Odkud pochází jídlo
Autor: [neuvedený]
Vydavateľ: Svojtka&Co.

Oficiálna anotácia: Máme je na stole každý den – mléko, sýry, maso, ovoce i zeleninu. Kde se ale všechno to jídlo vzalo? Myslíš, že ze supermarketu? Kdepak! Vše, co jíme, se muselo nejprve někde vypěstovat nebo chovat, potom zpracovat, uložit, zabalit… Je to dlouhá cesta a ty ji teď díky této knížce můžeš poznat. Odkud získáváme mléko? Jak se pěstují jahody, pomeranče nebo hrášek? Vše důležité o jídle a potravinách, domácích i exotických, se dozvíš z této krásně ilustrované knížky se spoustou odklápěcích okének. Pod každým z nich se skrývá spousta zajímavostí a informací o rostlinách, zvířatech, jak se chovají či pěstují, a co všechno je potřeba udělat před tím, než se jídlo dostane do obchodů a do naší spíže nebo ledničky. Otevři knížku a objevuj! Dobrou chuť!

zdroj: http://www.gorila.sk/product/677276

Názov: Moje první Montessori karty: 123
Autor: [neuvedený]
Vydavateľ: Svojtka&Co.
Poznámka: v slovenčine má tento titul plánované vydanie 20. 7. 2017

Oficiálna anotácia: Skvělý způsob, jak si procvičit počítání a psaní číslic. Vezměte do ruky jednu z 28 karet. Každá z nich díky zaobleným rohům přirozeně padne do dlaně. Na kartách naleznete čísla, barevné realistické vizualizace a návod, jak danou číslici nejlépe napsat. Stačí jet prstem (tužkou) podle vyznačených čar. Osm dalších karet skýtá zajímavé úlohy. Odpověď najdete hned na druhé stránce. Díky názornosti a zapojení hmatového vjemu do výuky spadá tato pomůcka do metod pedagogiky Montessori. Připravte se: 3, 2, 1… hra začíná.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/677287

Názov: Moje první Montessori karty: ABC
Autor: [neuvedený]
Vydavateľ: Svojtka&Co.
Poznámka: v slovenčine má tento titul plánované vydanie 20. 7. 2017

Oficiálna anotácia: Skvělý způsob, jak si procvičit abecedu a psaní písmen. Vezměte do ruky jednu z 31 karet. Každá z nich díky zaobleným rohům přirozeně padne do dlaně. Na kartách naleznete písmena, barevné realistické vizualizace a návod, jak dané písmeno nejlépe napsat. Stačí jet prstem (tužkou) podle vyznačených čar. Další dvě karty skýtají zajímavé úlohy na procvičení abecedy. Díky názornosti a zapojení hmatového vjemu do výuky spadá tato pomůcka do metod pedagogiky Montessori. Je to snadné jako A, B, C… Připravte se, hra začíná!

zdroj: http://www.gorila.sk/product/677286
 
Názov: Otázky a odpovědi o vědě: Podívej se pod obrázek
Autor: [neuvedený]
Vydavateľ: Svojtka&Co.

Oficiálna anotácia: Co je to věda? Jak se provádějí pokusy? Lze chodit po tekutině? Co umí mikroskop a kdo vynalezl počítač? Na tyto a mnoho dalších otázek najdeš odpovědi pod odklápěcími okénky této obrázkové encyklopedie. Popusť uzdu své zvědavosti a staň se mladým vědcem. Na světě i ve vesmíru je toho ještě tolik k objevení. Otevři první okénko a začni... TEĎ!

zdroj: http://www.gorila.sk/product/677295

Názov: Čo je to hovienko?: Pozri sa pod okienko: prvé otázky a odpovede
Autor: [neuvedený]
Vydavateľ: Svojtka&Co.

Oficiálna anotácia: Kakajú všetci. Ale čo sa potom s vykakaným hovienkom stane? Odpovede nájdete pod okienkami v tejto očarujúcej knižke pre najmenších.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/684000

Názov: Příběh zemního plynu: jak Honzík zjistil, k čemu slouží zemní plyn
Autor: Petr Mrázek
Vydavateľ: Edika

Oficiálna anotácia: Zvídavý Honzík se těší na návštěvy u babičky a dědečka, kteří ho vlídně provázejí při jeho průzkumných cestách za poznáním. Tentokrát se Honzík zahloubá nad zemním plynem, dokonce pomáhá starší sestře svého kamaráda se školním úkolem na toto téma. Kniha se může stát cenným pomocníkem při vysvětlování některých jevů. Autor se snaží s pomocí názorných a vtipných ilustrací jednoduše objasnit nejčastěji kladené dětské dotazy týkající se zemního plynu.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/685894


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára