Vyhľadávať v tomto blogu

streda 30. augusta 2017

Septembrové knižné novinky (2017)

 

Knihy pre dospelých



Názov: Petr a Lucie
Autor: Romain Rolland
Vydavateľ: Odeon CZ

Oficiálna anotácia: Celé jedno století uplynulo od událostí první světové války, které tvoří pozadí nejznámějšího díla Romaina Rollanda, nositele Nobelovy ceny za literaturu, novely Petr a Lucie. V mistrně vykreslené atmosféře města, přírody, světla a tmy, válečného rachotu i ticha sní svůj křehký sen o lásce nesmířlivý, trochu zhýčkaný mladík, procházející nelehkým obdobím dospívání, a života znalejší dívka, která však umí bezmezně milovat. Spíš než jako literární postavy působí jako skute ční lidé, s nimiž dýcháte i přicházíte o dech - a nejen proto, že jejich příběh se stejně tak může odehrát i dnes.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/688482


Názov: Jen zvířata
Autor: Ceridwen Doveyová
Vydavateľ: Paseka


Oficiálna anotácia: Jen zvířata nám dokážou vysvětlit, co vlastně znamená být člověkem. Kočka na západní frontě první světové války, šimpanz ve válečném Německu, sloní dvojčata v Mosambiku, medvěd v Sarajevu… Duše zvířat, která se během uplynulého století stala oběťmi lidských konfliktů, vypráví dojemné, tragické a nádherně podivné příběhy o svém životě a smrti. Zvířecí hrdinové a vypravěči současně nepřímo vzdávají poctu spisovatelům, kteří během téhož období o zvířatech psali. Během studené války se setkáme s želvou, která byla mazlíčkem Tolstého, americký delfín v Iráku píše dopis Sylvii Plathové, příběh škeble v Pearl Harboru je geniální variací na Kerouacův kultovní román Na cestě. Vzácně originální kniha elegantně splétá historii, mytologii, folklór i astrologii. Ukazuje, že dokud budou existovat zvířata, lidé o nich budou přemýšlet, psát a snít.

zdroj: https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/jen-zvirata.html


Názov: Irenine deti
Autor: Tilar J. Mazzeo
Vydavateľ: Motýľ

Oficiálna anotácia: Od najpredávanejšej autorky New York Times prichádza jedinečný a strhujúci príbeh o Irene Sendler - dáme, ktorá sa stala ženskou verziou Oscara Schindlera a zachránila pred smrťou a deportáciou 2 500 detí z nacistami okupovaného Poľska.

V roku 1942 dostáva mladá sociálna pracovníčka Irena Sendler povolenie vstúpiť do Varšavského geta ako verejná zdravotná špecialistka. Počas svojej práce sa snaží dostať k židovským rodinám, chodí od dverí k dverám a prosí rodičov, aby jej dôverovali a zverili jej svoje deti. Tie potom postupne pašuje cez oplotené mesto a presviedča svojich kamarátov a susedov, aby deti ukrývali. V extrémnych podmienkach a s pomocou lokálnych obchodníkov, obyvateľov geta a svojej osudovej lásky, sa Irene nakoniec podarilo prepašovať z nacistického vezenia tisíce detí. Tie s jej pomocou absolvovali nebezpečnú cestu cez mestské odpadové kanály, skrývala ich však aj v truhlách, zakrývala veľkými kabátmi na kontrolných stanovištiach a posúvala ich cez tajné priechody v opustených budovách.

Lenže to nebolo všetko. Irena okrem toho spravila na vlastné obrovské riziko ešte niečo obdivuhodnejšie: schovávala tajné zoznamy ukryté vo fľašiach pod starou jabloňou na záhrade svojho kamaráta. Figurovali v nich mená a skutočné identity židovských detí. Urobila tak s nádejou, že príbuzní ich vďaka tomu budú vedieť po vojne nájsť. To, čo Irena nemohla tušiť, je, že deväťdesiat percent ich rodín zahynie.

V knihe Irenine deti autorka Tilar Mazzeo rozpráva úžasný príbeh tejto odvážnej a statočnej ženy, ktorá riskovala vlastný život, aby zachránila nevinné deti pred Holokaustom - ozajstný hrdinský príbeh o prežití, odvahe a vykúpení.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/679370


Názov: Tři kamarádi
Autor: Erich Maria Remarque
Vydavateľ: Ikar CZ

Oficiálna anotácia: Robby, Otto a Gottfried se stali přáteli na život a na smrt během první světové války. Jako demobilizovaní vojáci neměli v poválečném rozvráceném a vyhladovělém Německu život o mnoho lehčí. Kamarádství jim však pomáhá obstát v boji o holé živobytí a dokážou se postarat i o dívku jednoho z nich, když ztratí zaměstnání a těžce onemocní. Kamarádství je to jediné, čemu dobrému je válka a bezvýchodnost po návratu z ní naučila, a právě kamarádství a láska muže k ženě, opravdová láska bez frází a patosu, obyčejná, silná, ohrožená nepřízní osudu je to, pro co stojí za to žít.

zdroj: https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/tri-kamaradi-16529029.html


Názov: Danse Macabre
Autor: Stephen King
Vydavateľ: BETA

Oficiálna anotácia: Knihu o hororu jako kulturním fenoménu napsal Stephen King s vervou a velkou láskou k tématu. Do podmanivého průvodce specifickým žánrem vložil pronikavé postřehy i upřímná vyznání, odhalil své zdroje inspirace a nabídl zasvěcené komentáře ke slavným i obskurním dílům. Čeho se bojíme? Kdo jsou lidé, kteří horor vyhledávají? O Draculovi či Frankensteinovi hovořil Stephen King už v původním vydání z roku 1981 a nyní se v dodatku z roku 2010 vyjadřuje i k novějším příběhům, jako je Záhada Blair Witch. Kniha je pro všechny, kteří horor nejen rádi čtou, ale také přemýšlejí o jeho významu.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/686699


Názov: Svorka
Autor: Katarína Holetzová
Vydavateľ: Marenčin PT

Oficiálna anotácia: Rozprávkový zámok uprostred hôr ukrýva tajomstvo. Spomienky na jeho minulosť oživí vražda známeho podnikateľa. Všetko nasvedčuje, že ide o sexuálne motivovaný čin. René Juhász s kolegom pátrajú po nových stopách. Tie ich vracajú do obdobia, kedy zámok slúžil ako detské sanatórium. Podľa výpovedí miestnych obyvateľov v nej za bývalého režimu vychovávali detských špiónov. Chlapci, ktorí si tu písali denníky, postupne umierajú za nejasných okolností. Ide o pomstu? Kto sa rozhodol po toľkých rokoch vraždiť? René Juhász hľadá pravdu v tuhej zime. Nikto mu už neverí, ale najväčším nepriateľom je jeho povaha, ktorá ho takmer pripraví o posledného priateľa.

zdroj: https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/svorka.html


Názov: Pýcha a předsudek
Autor: Jane Austen
Vydavateľ: Slovart CZ

Oficiálna anotácia: Slavný román Jane Austenové vykresluje, jak může nový mladý soused převrátit vzhůru nohama život v rodině s pěti dcerami. V ovzduší se vznáší pýcha, láska, předsudky, společenské konvence, zlomená srdce i společenský skandál, ale také sebepoznání a pochopení. Příběh lásky a hodnot odkrývá vztahy mezi společenskými vrstvami Anglie na přelomu 18. a 19. století a s jemnou, avšak nepřehlédnutelnou ironií líčí prostředí anglického venkova, tamní rodinné vztahy a snahy matek najít svým dcerám vhodné ženichy. Autorka se pohybuje na hraně odlehčeného a vážného tónu, její vtipné postřehy prozrazují bystrou a nemilosrdnou pozorovatelku. Nový překlad Kateřiny Hilské dává vyprávění svěží tempo, přičemž nic neubírá na zmíněné ironičnosti, a svět Elizabeth Bennetové a pana Darcyho je v jejím podání barevnější a jasnější, než jak jsme ho znali doposud.

zdroj: https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/pycha-a-predsudek-17970720.html


Názov: Osem hôr
Autor: Paolo Cognetti
Vydavateľ: Ikar

Oficiálna anotácia: Pietro je chlapec z mesta, plachý a samotár. Jeho matka pracuje ako zdravotná asistentka v poradni na okraji Milána. Otec je chemik vo fabrike, podozrievavý a nervózny muž, ktorý sa každý večer vracia domov plný hnevu. Pietrových rodičov spája spoločná vášeň: spoznali sa v horách, zamilovali sa do seba v horách, v horách, na úpätí Troch lavaredských štítov, sa dokonca zobrali. Hory ich navždy spojili aj počas prežitej tragédie a súčasné Miláno ich napĺňa len ľútosťou a nostalgiou. Keď na úpätí horského masívu Monte Rosa objavia dedinku Grana, cítia, že tu nájdu pokoj pre svoju dušu. Pietro tu trávi všetky letá a práve tu sa aj spriatelí s rovesníkom Brunom. Tak sa začínajú ich roky bádania a objavovania medzi opustenými domami, mlynom a strmými horskými chodníkmi. V tom období Pietro začína chodiť na túry so svojím otcom, čo bolo „asi to jediné, čo kedy od neho dostal a čo sa najviac podobalo na vzdelanie“. Pretože hory sú poznanie, pravý spôsob života, Pietrovo ozajstné dedičstvo – a to ho aj po dlhých rokoch odlúčenia opäť zblíži s Brunom.

Osem hôr je príbeh o priateľstve medzi dvomi chlapcami, neskôr medzi dvomi úplne odlišnými mužmi – dobrodružná cesta zložená z útekov a pokusov o návrat k ustavičnému hľadaniu cesty k sebapoznaniu.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/683590


Názov: Šesté vymírání: nepřirozený příběh
Autor: Elizabeth Kolbert
Vydavateľ: Barrister & Principal

Oficiálna anotácia: Americká autorka Elizabeth Kolbertová se rozhodla zasadit až detektivně pojatý příběh šestého vymírání, které probíhá přímo před našima očima, do kontextu katastrofických změn, jimiž procházela naše planeta ve vzdálené minulosti a které byly tak bolestné, že prudce snížily diverzitu života. Spletitou a fascinující historii jejich objevování objasňuje na pozadí sporů velkých přírodovědců, kteří položili základy vědních oborů, z nichž vycházela evoluční teorie. Neméně důležitou roli zde však mají i nejnovější vědecké poznatky z astronomie, geologie, biologie a genetiky. Na osudech řady živočišných druhů – od dinosaurů a amonitů přes megafaunu z poslední doby ledové až po druhy vymřelé zcela nedávno – sleduje obecné vzorce masových vymírání i to, v čem se navzájem odlišují a co je specifikem dnešního ohrožení biodiverzity. Převážná část knihy však popisuje, k čemu dochází v přítomnosti – ve zbytcích amazonského deštného prales, na rychle se oteplujících svazích And, na vnějších okrajích Velkého bariérového útesu i v bezprostředním okolí každého z nás. V této souvislosti můžeme lépe porozumět důsledkům změny složení atmosféry, okyselování oceánů nebo šíření invazivních druhů a fenoménům geologického období, pro něž se ujímá název antropocén. Čtenář nutně dospívá k přesvědčení, že romantická představa člověka, který v minulosti žil v souladu s přírodou, je mýtem. Homo sapiens byl díky svým charakteristikám, jimiž se z ostatní přírody vyděluje, bytostným ohrožením pro jiné druhy – stejně neodvratným jako srážka asteroidu se Zemí – už od svého vzniku, jak dokládá například jeho interakce s neandrtálci nebo vyhubení tzv. megafauny. Otázky nadhozené v závěru, zejména zda zásadně a nevratně neměníme směr evoluce a zda se obětí šestého vymírání nestaneme i my sami, případně jak tomu předejít, zůstávají otevřené a hledání odpovědí na ně už bude tématem jiného příběhu. Kniha získala Pulitzerovu cenu v oblasti literatury faktu za rok 2015.

zdroj: https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/seste-vymirani.html


Názov: Dievča vo vojne
Autor: Sara Nović
Vydavateľ: Motýľ

Oficiálna anotácia: Záhreb, 1991. Ana Jurić je bezstarostné desaťročné dievča, ktoré žije spolu so svojou rodinou v malom byte v hlavnom meste Chorvátska. Keď však vypukne v celej Juhoslávii občianska vojna, nabúra to Anino idylické detstvo. Každodenný život je zrazu poznačený potravinovými raziami a poplachmi. Ako sa vojna blíži až pred dvere ich malého bytu, Ana sa čoraz viac prestáva cítiť bezpečne.

New York, 2001. Ana študuje na vysokej škole na Manhattane. Aj keď sa snaží zabudnúť na svoju minulosť, nedarí sa jej utiecť pred spomienkami z vojny - ťažia ju tajomstvá, ktoré skrývala aj pred svojimi najbližšími. Prenasledovaná udalosťami, ktoré navždy zmenili osud jej rodiny sa preto Ana vráti do Chorvátska dúfajúc, že sa zmieri s miestom, ktoré niekedy nazývala domovom.

Vojnové dievča je srdečný a úprimne napísaný príbeh o tom, ako história tvaruje jednotlivca. Autorka Sara Nović v ňom nebojácne poukazuje na to, aký môže byť vplyv vojny na jedno mladé dievča.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/645121


Názov: Služebník smrti
Autor: Sam Christer
Vydavateľ: Knižní klub

Oficiálna anotácia: Sloužil doktoru Moriartymu. Za to ho teď čeká oprátka. Sherlock Holmes mu nabízí pomoc. On je však odhodlán uniknout popravě, aniž by musel někoho zradit. A rozhodně se chce pomstít, protože někdo na něj uchystal léčku a vzal mu to jediné, co na světě miloval… Strhující kriminální příběh z viktoriánské Anglie o nejzručnějším nájemném vrahovi, nejobávanější zločinecké organizaci a nejchytřejším detektivovi z pera autora thrillerů Odkaz Stonehenge, Tajemství Turínského plátna a Kodex Camelot.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/686048


Názov: Takový pěkný pár
Autor: Francis Scott Fitzgerald
Vydavateľ: Naše vojsko

Oficiálna anotácia: Výbor z časopiseckých povídek, sestavených do chronologického cyklu od let jinošství přes dospívání a první lásky až k manželství, je zároveň zrcadlem autorových osudů. Hrdinky povídek jsou oslnivě krásné, úspěšné, bohaté – a pro své partnery bez výhrady ničivé. Hrdinové mohou být nadaní a ctižádostiví, ovšem často jsou také napůl chudí. Ve škole, v armádě, v dospělém životě, všude se potýkají s rozporem mezi ideály „amerického snu“ a skutečností. S koncem dekády následovalo rozčarování a pád do světa zmítaného hospodářskou krizí a předzvěstí války.

zdroj: https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/takovy-pekny-par.html


Názov: Utajená láska prezidenta Masaryka Oldra Sedlmayerová
Autor: Petr Zídek
Vydavateľ: Nakladatelství Universum

Oficiálna anotácia: První životopis ženy, která v roce 1928 navázala intimní vztah s prezidentem Masarykem, přináší naprosto neznámý příběh spisovatelky, básnířky, publicistky a veřejné aktivistky Oldry Sedlmayerové. Životní příběh, jenž je napínavější než román, zavádí čtenáře do zákulisí prvorepublikové politiky. Kniha odhaluje milostný vztah, který měl navždy zůstat utajen. Masarykovy nikdy dříve nepublikované erotické dopisy ukazují, že československý prezident prožíval v letech 1928–1934 s Oldrou vášnivý milostný román. Tu, která poznala Masaryka jako málokdo, čekalo nakonec smutné stáří v osamění, zapomnění a bídě. Od autora historických bestsellerů o manželkách našich premiérů a Haně Benešové Petra Zídka.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/688621


Názov: Globální katastrofy a trendy: příštích padesát let
Autor: Václav Smil
Vydavateľ: Kniha Zlín

Oficiálna anotácia: Fundamentální změny probíhají nejčastěji buďto jako „fatální diskontinuita“ - náhlá katastrofická událost s potenciálem změnit svět – nebo jako vytrvalý, postupný trend. Ke globálním katastrofám patří vulkanické erupce, virové pandemie, války a rozsáhlé teroristické útoky; trendy jsou demografické, environmentální, ekonomické a politické posuny, které se časem rozvíjejí. Vědec Vaclav Smil v této provokativní knize přináší rozmanitý, interdisciplinární pohled na katastrofy a trendy, které může přinést příštích padesát let. Nejde o knihu předpovědí nebo scénářů. Kniha nám připomíná, abychom věnovali pozornost důsledkům zjevně nepředvídatelných událostí a definitivnímu směřování dlouhodobých trendů a počítali s nimi.

Smil se nejprve zamýšlí nad ojedinělými, ale kataklyzmatickými událostmi jak přírodního původu, tak vyvolanými člověkem, a posléze nad trendy globálního významu včetně přechodu z fosilních paliv na jiné energetické zdroje a rostoucí ekonomické a sociální nerovnosti. Zvažuje rovněž environmentální změny – svým způsobem kombinaci náhlých diskontinuit a postupných změn – a hodnotí často mylně pochopené spletitosti globálního oteplování.

Globální katastrofy a trendy se nestaví na stranu scénářů záhuby a zmaru ani na stranu technoeuforie. Smil namísto toho argumentuje, že pochopení změn nám pomůže zvrátit negativní trendy a minimalizovat riziko katastrofy.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/687799


Knihy pre deti



Názov: Denník Majky z Majáka 
Autor: Toňa Revajová
Vydavateľ: Slovart

Oficiálna anotácia: Majka má pätnásť a chodí na jedno zo žilinských gymnázií. Dávno pozná naspamäť celý repertoár Divadla pre deti a mládež Maják, napriek tomu ju čosi núti chodiť na každé predstavenie. A práve v deň, keď si uvedomí, že aj ona chce hrať, dostane ponuku od umeleckého vedúceho divadla. Nie veľkú - je to vlastne len pomoc pri súťaži malých detí. Zistí, že o nej v divadle dávno všetci vedia a radi by ju mali medzi sebou. Veľa z toho, čo sa stane doma a v škole, a takmer všetko, čo Majka zažije na ceste za vysnívaným povolaním a najmä na cestách i necestách poloprofesionálneho divadla, si zapisuje do zeleného denníka. Je vtipný, no najmä úprimný. Lebo ak aj občas žartuje, že by z neho raz mohla byť kniha, v skutočnosti vôbec neráta s tým, že ho niekto okrem nej bude niekedy čítať. Druhé vydanie knihy Denník Majky z Majáka dopĺňajú ilustrácie Adely Režnej.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/704805


Názov: Zverinec na 7. poschodí alebo x dôvodov, prečo nechovať zvieratá
Autor: P. Gajdošík
Vydavateľ: Slovart
Poznámka: dotlač

Oficiálna anotácia: Ak ste ešte nepočuli o zverinci Dominiky zo siedmeho poschodia, je čas sa zoznámiť s tými najzábavnejšími zvermi. Celé sa to začalo, keď sa s Dominikou začali kamarátiť mravce. Potom sused Zliepaný dostal alergiu na zamačiatkovaný byt, dedko naordinoval Dominike mliečnu diétu priamo od kravy Maliny, tatino zriadil v pohári od uhoriek slimačí hotel, po kuchyni lietala pečená hus, prasiatko Lola prišlo na nečakanú návštevu do vane susedy Gustušnej. A ako sa to všetko skončilo? Tatino sa zaprisahal, že najbližších desať rokov nebude rodinka chovať nijaké zvieratko. A ako správny chlap slovo aj dodržal, pretože rodinku čakali oveľa príjemnejšie starosti.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/704794


Názov: Spolkla mě knihovna
Autor: Klára Smolíková
Vydavateľ: Fragment

Oficiálna anotácia: Dobrodružná výprava do historie knih a knihoven od oblíbené autorky Kláry Smolíkové.

David by mohl číst neustále – při chůzi, v posteli, pod lavicí i na záchodě. Jenže do jeho přeplněné knihovny se už žádná další kniha nevejde. Když se pokusí silou nacpat do regálu ještě jednu útlou knížečku, knihovna se naštve a kluka spolkne i s kocourem Koniášem. Tím začne dobrodružná výprava do knižní historie. Dvojice navštíví knihovny šlechtické i klášterní, místa zarovnaná hliněnými destičkami i vzácnými papyry. Potkají knihovníky, učence a písaře, budou pomáhat s knihtiskem a hledat ztracený svitek. Držte jim palce, ať najdou způsob, jak knihovnu přesvědčit, aby je vyplivla zpět.

zdroj: https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/spolkla-me-knihovna.html


Názov: Medveď Wrr: Po prečítaní zavrieť!
Autori: Michal Široký & Jaromír Štejnar
Vydavateľ: Pandemic

Oficiálna anotácia: Poznáte pocit, keď sa začítate do knihy a jej príbeh vás úplne pohltí? Tak presne toto sa stalo aj medveďovi Wrr. A to doslova! V otlčenej škatuli od topánok sa dostane do zdanlivo opustenej továrne, v ktorej vznikajú knihy. Áno, úplne všetky knihy, ktorých máte doma plné police. Keď sa do jednej z nich začíta, kniha ho vtiahne do deja a stáva sa súčasťou jej príbehu. Stretne sa s pirátskou bandou na čele so skúseným kapitánom Crabsonom. Ten sa plaví naprieč knihami, v príbehoch ktorých hľadá ukryté súčiastky z rozbitého stroja na výrobu kníh. Jeho cieľ je jediný – získať nad strojom moc a podmaniť si celý knižný svet! Podarí sa medveďovi Wrr prekaziť jeho zákerný plán?

zdroj: https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/medved-wrr-po-precitani-zavriet.html


Názov: Čarodějnice
Autor: Roald Dahl
Vydavateľ: Pikola

Oficiálna anotácia: Skutečná čarodějnice schlamstne dítě se stejnou chutí, jako když sníš talíř jahod se šlehačkou! Představte si bandu čarodějnic, které vypadají téměř jako obyčejné ženské, vydávají se za bojovnice za lidská práva a k tomu ke všemu nesnášejí děti, protože jsou titěrné a nepříjemně roztomilé a taky smrdí jako psí hovínka! Když se náš odvážný malý hrdina náhodou ubytuje se svojí o nic víc sympatickou babičkou do stejného hotelu jako čarodějnice, je malér na spadnutí. Obsah čarodějnické výroční schůze, sjednané za účelem projednání plánu na zmizení všech dětí v Anglii, by nechtěl vyslechnout nikdo. Ani v hotelu s tak půvabným jménem jako Nádherná vyhlídka. Kniha je určena pro děti od 7 let.

zdroj: https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/carodejnice-16506679.html


Názov: Co mají na práci myšky a myšáci
Autor: Robin Král
Vydavateľ: Pikola

Oficiálna anotácia: Do rukou se vám dostala interaktivní knížka určená především předškolním dětem k rozvíjení jejich řečových schopností. Na velkých obrázcích si můžou hledat, co myšky a myšáci a spousta dalších zvířat mají zrovna na práci, a k tomu si zaveršovat s humornými básničkami Robina Krále, které ilustrace doprovázejí. Kniha formou bajek představuje dětem různá prostředí, která jsou podle svého charakteru naplněna co nejširším spektrem rozličných činností, jež si můžou samy nebo s pomocí rodičů vyhledávat. Na každé dvoustraně pak najdou úkoly, díky nimž můžou obrázky popisovat a zažít tak spoustu zábavy. Kniha je určena pro děti od 4 let.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/688459


Názov: Bájky pre všetkých
Autor: Dana Hlavatá
Vydavateľ: Fortuna Libri

Oficiálna anotácia: Vo zvieracej ríši sa dejú mnohé veselé, ale aj vážne veci. Rovnako ako v živote ľudí. Zažívame smutné, vtipné, zaujímavé i zdanlivo neriešiteľné situácie, ktoré každý z nás vníma inak. Príbehy o zvieratkách sú vlastne príbehmi ľudí. Poukazujú na naše nedostatky, učia nás, ako sa máme správať nielen k iným, ale aj k sebe, vážiť si jeden druhého a pochopiť, že na svete sme aj preto, aby sme si navzájom pomáhali a aby sme rodičom i starým rodičom dokázali vrátiť lásku, s ktorou nás vychovávali.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/704773


Názov: Zvieratká v abecede
Autor: Emília Hubočanová
Vydavateľ: Fortuna Libri

Oficiálna anotácia: Milé deti, podobne ako v bájkach, aj v týchto básničkách majú zvieratká, či už malé, alebo veľké, vlastnosti nás ľudí. Veď posúďte samy.

Vďaka tejto knižke spoznáte zvieratká a zároveň sa naučíte písmená abecedy.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/704775


Názov: Moja prvá kniha tvarov
Autor: Chiara Piroddi
Vydavateľ: Slovart
Poznámka: Montessori: svet úspechov

Oficiálna anotácia: V knihe Moja prvá kniha tvarov nájdete cvičenia a hry pre našich najmenších vychádzajúce z princípu svetoznámej pedagogiky Marie Montessori. Úlohy v tejto knihe rozvíjajú kognitívne schopnosti detí, ktoré pracujú s rôznymi pomôckami - s prstovými farbami, farbičkami, nálepkami. Deti tak môžu prostredníctvom pútavých úloh vstúpiť do sveta tvarov a učenie sa tak pre nich stáva hrou, zábavou a prirodzenou súčasťou života.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/703892


Názov: Moja prvá kniha farieb
Autor: Chiara Piroddi
Vydavateľ: Slovart
Poznámka: Montessori: svet úspechov
 
Oficiálna anotácia: V knihe Moja prvá kniha farieb nájdete cvičenia a hry pre našich najmenších vychádzajúce z princípu svetoznámej pedagogiky Marie Montessori. Úlohy v tejto knihe rozvíjajú kognitívne schopnosti detí, ktoré pracujú s rôznymi pomôckami - s prstovými farbami, farbičkami, nálepkami. Deti tak môžu prostredníctvom pútavých úloh vstúpiť do pestrého sveta farieb a učenie sa tak pre nich stáva hrou, zábavou a prirodzenou súčasťou života.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/703891


Názov: Moja prvá kniha čísel
Autor: Chiara Piroddi
Vydavateľ: Slovart
Poznámka: Montessori: svet úspechov

Oficiálna anotácia: V knihe Moja prvá kniha čísel nájdete cvičenia a hry pre našich najmenších vychádzajúce z princípu svetoznámej pedagogiky Marie Montessori. Úlohy v tejto knihe rozvíjajú kognitívne schopnosti detí, ktoré pracujú s rôznymi pomôckami - s prstovými farbami, farbičkami, nálepkami. Deti tak môžu prostredníctvom pútavých úloh vstúpiť do sveta čísel a objavovať kúzlo matematiky a učenie sa tak pre nich stáva hrou, zábavou a prirodzenou súčasťou života.    

zdroj: http://www.gorila.sk/product/703890


Názov: Čo sa deje na farme
Autor: neuvedený
Vydavateľ: Svojtka SK

Oficiálna anotácia: Vitajte na farme! Žije tu plno rôznych zvieratiek. Zisti, kto sa schováva v stodole. Je večer, čas zahnať ovečky z pastvy domov! Toto detské leporelo je určené pre deti od jedného roka. Má pevné stránky s posuvnými a otočnými prvkami, a tak si malí farmári pri prezeraní knižky súčasne precvičia jemnú motoriku- môžu na jednotlivých stránkach posúvať, ťahať, otáčať. Objavia nové veci a môžu sa o nich porozprávať. Tak rýchlo na farmu - je tam naozaj rušno!

zdroj: http://www.gorila.sk/product/703432


Názov: Čo sa deje na letisku
Autor: neuvedený
Vydavateľ: Svojtka SK

Oficiálna anotácia: Vitajte na letisku! Tu je naozaj veľmi rušno. Odbaví sa batožina a už odlietame. Pozrite sa z okienka lietadla na ľudí dolu na zemi! Toto detské leporelo je určené pre deti od jedného roka. Má pevné stránky s posuvnými a otočnými prvkami, a tak si malý pilot pri prezeraní knižky súčasne precvičí jemnú motoriku - môže na jednotlivých stránkach posúvať, ťahať, otáčať. Objaví nové veci a môže sa o nich porozprávať! Tak hor sa na letisko - je tam naozaj živo!

zdroj: http://www.gorila.sk/product/703431
  

Názov: Tajomstvá záhrady
Autor: neuvedený
Vydavateľ: Svojtka SK
Poznámka č. 1: podľa obrázku je na obálke názov Tajomstvá našej záhrady
Poznámka č. 2: edícia Posvieť si na to

Oficiálna anotácia: Kto alebo čo žije v záhrade okolo jablone? Rozsvieť si pod stránkou baterku a pozri sa... Preskúmaj zblízka ovocný strom - nájdeš malý svet plný veľkých prekvapení! Odhalíš skryté tajomstvá úžasného sveta v záhrade hneď za domom. Od červov prepletajúcich sa koreňmi po vtáky hniezdiace vysoko vo vetvách... Objav skryté zázraky obyčajnej záhrady a jablone, ktorú máš možno za domom, ani o tom nevieš. Priprav si baterku a vydaj sa objavovať skrytý svet plný veľkých prekvapení. Ideálne čítanie pod perinu!

zdroj: http://www.gorila.sk/product/703426


Názov: Tajomstvá našej Zeme
Autor: neuvedený
Vydavateľ: Svojtka SK
Poznámka: edícia Posvieť si na to

Oficiálna anotácia: Aké tajomstvá ukrýva naša planéta? Rozsvieť si pod stránkou baterku a pozri sa... Preskúmaj planétu Zem zblízka a zažiješ veľké prekvapenia! Od lávy valiacej sa zo sopky a burácajúcich búrok s hromami a bleskami po tvory žijúce pod hladinou oceánu a ukrývajúce sa v piesku. Objav všetky skryté divy Zeme. Priprav si baterku a vydaj sa objavovať skrytý svet plný veľkých prekvapení. Ideálne čítanie pod perinu!

zdroj: http://www.gorila.sk/product/703424


Názov: Encyklopedie Larousse: příroda
Autor: Sylvie Bézuelová
Vydavateľ: Knižní klub

Oficiálna anotácia: Encyklopedie seznamuje nejmenší děti hravou a zábavnou formou s podivuhodným světem přírody. Tematicky rozčleněné kapitoly představují přírodu ve všech ročních obdobích i v rozmanitých prostředích (hory, les, moře), ale představují též přírodu exotickou, přírodu rozhněvanou a přírodu ohroženou. Bohaté ilustrace a jednoduché obrázkové příběhy usnadňují dětem pochopení a knihu zpestřují mimo jiné zábavné úkoly a zajímavosti.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/688436


Názov: Pod hladinou mora
Autor: neuvedený
Vydavateľ: Svojtka SK

Oficiálna anotácia: Zoznám sa s rybkami, chobotnicami a inými morskými tvormi v tejto krásne ilustrovanej knižke s pohyblivými prvkami.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/704420


Názov: Objavujeme svet! Na stavbe
Autor: neuvedený
Vydavateľ: Svojtka SK
Poznámka: MiniPÉDIA

Oficiálna anotácia: Rozoznávaj stavebné stroje! Leporelo pre najmenšie deti s posuvnými prvkami a pestrými ilustráciami.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/703447


Názov: Objavujeme svet! Hračky
Autor: neuvedený
Vydavateľ: Svojtka SK
Poznámka: MiniPÉDIA

Oficiálna anotácia: Hraj sa, poznávaj hračky a nauč sa ich správne pomenovať! Leporelo pre najmenšie deti s posuvnými prvkami a pestrými ilustráciami.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/703448


Názov: Objavujeme svet! Futbal
Autor: neuvedený
Vydavateľ: Svojtka SK
Poznámka: MiniPÉDIA

Oficiálna anotácia: Zájdi na futbalový zápas a nauč sa pomenovať všetko, čo môžeš na futbale vidieť! Leporelo pre najmenšie deti s posuvnými prvkami a pestrými ilustráciami.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/703449


Názov: Stránky světa: Noční země
Autor: Kai Meyer
Vydavateľ: COOBOO

Oficiálna anotácia: Cesta do srdce světa knih!

Furia je na nejlepší cestě stát se skvělou bibliomantkou a proniká stále více a více do magického světa knih. Ale celému světu starých knihoven a mocných knižních svazků vládnou tři tyranské rody. Scházejí se v tajné komnatě, kde rozhodují o osudu bibliomantů i exlibris. Ale Furia a její přátelé se tyranské vládě nehodlají podvolit, a tak vyrážejí na dobrodružnou výpravu přes několik refugií, aby zničili centrum moci. A přitom narazí na největší tajemství světa bibliomantiky.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/703014

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára