Vyhľadávať v tomto blogu

piatok 12. januára 2018

Januárové knižné novinky (2018)

 

Knihy pre dospelých



Názov: Zdi tvé 
Autor: Michael Třeštík 
Vydavateľ: Motto 

Oficiálna anotácia: Mimořádně zdařilý román odehrávající se v druhé polovině osmdesátých let, oceňovaný kritikou i čtenáři, je rozsáhlým psychologizujícím náhledem do života tehdejší společnosti skrze osudy tří hlavních hrdinů: uznávaného grafika Hynka, který se snaží vytvořit své životní dílo, jeho ženy Dany, jež se po autonehodě ocitá na vozíku a svého muže opouští, a její obětavé sestry Soni, neschopné navázat partnerský vztah. Každá z postav se vypořádává se složitými otázkami svobody, pravdy, vztahu ke druhým a schopnosti učinit rozhodnutí a převzít zodpovědnost za svůj život.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/710515


Názov: Nokturno
Autor: Ed McBain 
Vydavateľ: Baronet 

Oficiálna anotácia: Starou paní, kdysi světoznámou klavíristku, zabily dvě střely do srdce. Uprostřed noci, v lezavém lednovém počasí ve velikém zlém městě detektivové z 87. revíru pátrají po stopách, po zbrani, po vrahovi. Je to zamotaná historie; zastřelený kocour, obstarožní kožich, kdysi velmi drahý a velmi chic, vnučka oběti, kohoutí zápasy, skvrny páchnoucí po rybách… Město je vskutku veliké a opravdu zlé, takže dřív než nad jejich pátráním poprvé zapadne slunce, zemřou násilnou smrtí další tři lidé. Všechny ty vraždy spolu tak trochu souvisejí i nesouvisejí a i když se podaří pachatele odhalit, je tu ještě další, mnohem obtížnější úkol: najít spravedlnost.  

zdroj: http://www.gorila.sk/product/671242


Názov: Umírající detektiv
Autor: Leif G.W. Persson 
Vydavateľ: Moba 

Oficiálna anotácia: Lars Martin Johansson, bývalý šéf Národní kriminální policie a legendární vyšetřovatel, mezi kolegy známý jako „muž, který vidí za roh“, je už v důchodu. Jednoho dne je stižen mozkovou příhodou, ale naštěstí je do nemocnice dopraven včas. O tři dny později se probere z kómatu, částečně ochrnutý. Během konzultace s neuroložkou přijde řeč na pětadvacet let starý případ vraždy devítileté dívenky, který byl krátce předtím prohlášen za promlčený. Starý dobrý Johansson znovu začne s vyšetřováním, které vede přímo z nemocničního lůžka. Touží po tom, aby bylo spravedlnosti konečně učiněno zadost, ale zároveň tuší, že právě řeší poslední případ svého života.  

zdroj: http://www.gorila.sk/product/684190


Názov: Kriedové správy
Autorka: C.J. Tudor 
Vydavateľ: Ikar 

Oficiálna anotácia: V roku 1986 sú Eddie a jeho priatelia ešte iba chlapci na prahu dospievania. Dni trávia bicyklovaním okolo svojej ospalej anglickej dedinky a vymýšľaním vzrušujúcich hier. Keď kamarát Gav dostane na dvanáste narodeniny vedierko plné kried, po prvých rozpakoch ich darček nadchne. Na dohovorených miestach si kreslia kriedou panáčiky, svoj tajný kód obsahujúci správy, ktorým rozumejú iba oni. Potom ich však jeden tajomný kriedový panáčik privedie rovno k rozštvrtenému telu a tým sa ich životy navždy zmenia. 

V roku 2016 je Eddie už dospelý, trochu osamelý muž a myslí si, že s deprimujúcimi zážitkami z minulosti sa už vyrovnal. Nečakane však dostane list, ktorý obsahuje kresbu jediného kriedového panáčika. Keď sa ukáže, že rovnakú správu dostali aj jeho priatelia, všetci to považujú za hlúpy žart... kým jedného z nich nenájdu mŕtveho. Vtedy si Eddie uvedomí, že zachrániť sa znamená konečne zistiť, čo sa naozaj pred mnohými rokmi stalo. 


zdroj: https://www.bux.sk/knihy/381268-kriedove-spravy.html


Názov: Bronzové oko
Autor: Panagiotis Agapitos 
Vydavateľ: Vyšehrad 

Oficiálna anotácia: Další "byzantský příběh s tajemstvím" s hlavním hrdinou vysokým hodnostářem císařského dvora Leonem přibližuje málo známou dobu a kulturu. Severořecká Soluň roku 833. Právě sem protospatharios Leon doprovází na císařský rozkaz nově jmenovaného vojenského správce oblasti. Skutečným cílem jeho návštěvy je však zmapovat aktivity soluňského arcibiskupa, který ve sporu o uctívání ikon stojí na opačné straně nežli císař. Proti své vůli se Leon stává svědkem hádky mezi dočasným místodržícím a jeho manželkou. Následujícího rána je místodržící nalezen zavražděný a Leon se ujímá vyšetřování. Během něj se setkává se svou dávnou láskou mniškou a básnířkou Kassií, ve které ale také poznává nebezpečnou protivnici. Objevení další mrtvoly přiměje Leona postavit se čelem stínům minulosti, a také přehodnotit svůj pohled na spravedlnost.

Další pokračování své trilogie, Smaltová Medúza, zasadil Panagiotis Agapitos, jeden z nejvýznamnějších řeckých historiků byzantské literatury, na egejský ostrov Skyros.  



zdroj: http://www.gorila.sk/product/704732


Názov: Stín větru
Autor: Carlos Ruiz Zafón 
Vydavateľ: Knižní klub
Poznámka: ďalšie vydanie

Oficiálna anotácia: Stín větru, literární thriller s prvky historického, gotického i detektivního románu, se stal kultovním knižním fenoménem a celosvětovým bestsellerem vydaným ve 45 zemích. Carlos Ruiz Zafón v něm poprvé uvedl čtenáře do magického světa Pohřebiště zapomenutých knih – a k jejich radosti tak učinil ještě třikrát, v prózách Andělská hra, Nebeský vězeň a Labyrint duchů.

Ukryté hluboko v srdci starobylé Barcelony leží pohřebiště tisíců ztracených či odložených svazků. Sem je jednoho chladného rána roku 1945 přiveden jedenáctiletý Daniel Sempere, aby si vybral jeden titul. Daniel zvolí román Stín větru záhadného autora Juliána Caraxe – a nastoupí spletitou a nebezpečnou cestu iniciace do světa literatury i dospívání. Životní osudy Daniela a Juliána se začnou protínat, až nakonec vytvoří složitý mnohavrstevný propletenec… 


zdroj: https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/stin-vetru-18348125.html


Názov: Hana
Autorka: Alena Mornštajnová 
Vydavateľ: Host 
Poznámka: dotlač 

Oficiálna anotácia: Existuje-li něco, co prověřuje opravdovost lidského života, pak je to utrpení. A existuje-li něco, co život znehodnocuje, pak je to utrpení, které člověk působí jiným. Jenže co když je přesto nevinen? Co když je to všechno jen shoda okolností a člověk je pouze bezmocným nástrojem osudu?

Je zima roku 1954 a devítiletá Mira se přes zákaz rodičů vypraví k řece jezdit na ledových krách. Spadne do vody, čímž se její neposlušnost prozradí, a je za to potrestána tím, že na rodinné oslavě nedostane zákusek. Nevinná příhoda z dětství však pro Miru znamená zásadní životní zvrat. Následuje tragédie, která ji na dlouhá léta připoutá k nemluvné a depresivní tetě Haně a odhalí pohnutou rodinnou historii, jež nadále popluje s proudem jejího života jako ledová kra.


Příběh, který vychází ze skutečných událostí, popisuje Alena Mornštajnová ve strhujícím tempu a se smyslem pro dramatičnost, až má čtenář pocit, že sleduje napínavý film. Zůstává jen otázka, zda se kra osudu nakonec přece jen rozpustí…"  



zdroj: https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/hana-15599010.html


Názov: Můj rok 1958
Autorky: Alena Breuerová & Jarmila Frejtichová 
Vydavateľ: Management Press 
Poznámka: vekové odporúčanie: 15+ 

Oficiálna anotácia: Vydejte se po stopách československých dějin a prožijte znovu rok 1958.

Nenápadný, ale důležitý. Tak by se dal stručně charakterizovat rok 1958. Žádná mimořádně převratná událost naši zemi nepostihla, ale ti, kteří jej pamatují, o něm mluví jako o prvním roce, kdy začal být ve společnosti cítit aspoň mírný závan svobody. Ti, kteří se v tomto roce narodili, vkročili do světa, který se sice pomalu, ale přeci jen zlepšoval. Trvalo to do jejich desátých narozenin. Jaký tedy byl rok, ve kterém Československo slavilo velký úspěch na výstavě Expo 58 v Bruselu? Svět se po válce vzpamatoval z nejhoršího a lidé začínají zase naplno žít. I v Československu doznívají nejhorší excesy ranných padesátých let. Domovní důvěrníci, fronty před obchody a budovatelská hesla kam se podíváš jsou sice stále běžnou realitou, ale kultura už se nadechuje k obrovskému rozmachu, který se naplno rozvine v následujících několika letech. Lidé začínají pošilhávat po luxusu – móda a kosmetika přestávají být tabu a Pražanky si dokonce mohou nechat ušít prádlo na míru. Prodej fotografií spoře oděné Giny Lollobrigidy či Marilyn Monroe sice uvědomělý čtenář Večerní Prahy včas nahlásí, ale jinak bdělost a ostražitost polevují.

Zavzpomínejme tedy na rok, kdy Mao v Číně zahajuje politiku Velkého skoku, Fidelovi spolubojovníci unášejí mistra světa F1 a v USA přichází do prodeje obruč hula-hop. V Československu začíná televize vysílat každý den, na brněnském výstavišti vyrůstá Pavilon Z a hospodyňky si konečně mohou usnadnit život pomocí oddělovače bílků. A na závěr pak pro ty, kdo se v roce 1958 narodili, přinášíme několik vzpomínek na dobu, kdy jim bylo krásných osmnáct let. Takže připomeňme si spolu „kristusky“, „muchy“ i „pohřebné“… 

zdroj: http://www.gorila.sk/product/710571


Názov: Saddám Husajn: Výslech 
Autor: John T. Nixon 
Vydavateľ: CPress 

Oficiálna anotácia: S iráckým diktátorem mezi čtyřma očima. Co když vše mohlo být trochu jinak? 

John Nixon, bývalý analytik a důstojník CIA, byl prvním Američanem, který během několika měsíců na přelomu let 2003 a 2004 provedl podrobný a rozsáhlý výslech iráckého diktátora Saddáma Husajna. Tato kniha je pak koncentrovaným záznamem z těchto výslechů a rovněž jedinečným pohledem do způsobu myšlení bývalého vůdce Iráku. Kromě dosud nezveřejněných informací však Nixon předkládá i velmi znepokojující otázky směrem k americké vládě a dochází k závěru, že Spojené státy zcela zásadně a tragicky nepochopily Saddámovu roli coby rozhodného nepřítele radikálních proudů v islámském světě.

zdroj: https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/saddam-husajn-vyslech.html


Názov: Prezidenti
Autor: Vladimír Liška 
Vydavateľ: XYZ 

Oficiálna anotácia: Erudovaný historik a zkušený publicista Vladimíra Liška přináší osobitý pohled na hlavy našeho státu.

Jak prožívali svoji moc, ale i odpovědnost vůči občanům českoslovenští a čeští prezidenti? V čele naší republiky stálo za dobu její poměrně krátké existence jedenáct mužů, jejichž různorodé charaktery i schopnosti reflektují dějinné zvraty, kterým byl stát během své bouřlivé – nyní již staleté – historie vystaven. Prezidentský úřad byl vždy spojován s jistým majestátem, snad i proto, že ho zastávali přední politici, hrající – tu více, tu méně – úlohu arbitra i nejvýše postaveného reprezentanta naší republiky. Jací to byli lidé? Erudovaný historik a zkušený publicista Vladimíra Liška přináší osobitý pohled na hlavy našeho státu. Tato kniha však není souhrnem biografií, autor se zabývá především některými klíčovými, mnohdy dramatickými momenty jejich působení v prezidentském úřadu.

Skutečné příběhy československých a českých prezidentů jsou v některých fázích napínavější než smyšlené historické thrillery.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/710353


Názov: Ako budeme žiť na Marse
Autor: Stephen L. Petranek 
Vydavateľ: NOXI 

Oficiálna anotácia: Oceňovaný a úspešný novinár Stephen Petranek je presvedčený, že do roku 2027 budú ľudia žiť na Marse. Dokonca tvrdí, že to je nielen pravdepodobné, ale aj nevyhnutné. 

Znie to ako science fiction, no Petranek verí, že ľudia to budú potrebovať. V tejto jedinečnej provokatívnej knihe, v ktorej sa spája biznis, veda a ľudské skúsenosti, autor objasňuje, že život na Marse je záložný plán pre ľudstvo. 


Preteky sa už začali. Súkromné spoločnosti, ktoré vedú geniálni a trochu šialení podnikatelia ako napríklad Elon Musk, Jeff Bezos, Paul Allen či Sir Richard Branson; holandská reality šou a vesmírna misia Mars One; NASA; čínska vláda – tí a mnohí iní súperia, kto ako prvý umožní ľuďom žiť na Marse. 


V tejto vzrušujúcej kronike Petranek predstavuje cirkus, ktorý sa strhol o prvenstvo žitia na červenej planéte. Kniha Ako budeme žiť na Marse prináša reportáže z prvej ruky, rozhovory s hlavnými aktérmi a dôkladný výskum o tom, že do dvadsiatich rokov budeme žiť na Marse...


zdroj: http://www.gorila.sk/product/638672


Názov: Zvuky v reklamě
Autorka: Andrea Rafajová 
Vydavateľ: Aleš Čeněk 

Oficiálna anotácia: Jedná se o první publikaci s touto tematickou specializací v České republice a svým mezioborovým kontextem a rozsahem také první ve světovém badatelském rámci. Určena je pro cílovou skupinu nejen studentů ekonomických fakult, ale i pro odbornou veřejnost: pracovníky reklamních agentur, reklamní režiséry, tvůrce reklamních televizních, rozhlasových a filmových šotů a pro další aktéry, kteří přicházejí do styku s hudební strukturou v marketingové komunikaci. 

Má za cíl poukázat na pestrou škálu potencialit využití zvukové sféry v reklamě. Dílo bude podnětné taktéž pro profesionální hudebníky, které zajímá akustický prostor a jeho nejen (ne)komerční využití kolem nás. V konečném důsledku kniha zaujme každého člověka, který se stává denní posluchačskou a diváckou součástí reklamní komunikace v rozhlase, televizi a na internetu... 

zdroj: http://www.gorila.sk/product/710913


Knihy pre deti



Názov: Kravičko, krávo, dobrou chuť!
Autorka: Jo Lodge 
Vydavateľ: Svojtka&Co. 

Oficiálna anotácia: Jsou zvířátka čistotná? Umí slušně jíst a pít? Ideální první čtení pro batolata, obsahuje posuvné prvky, spoustu vtipných zvířat a hravých veršíků.

Proč není slušné mít při žvýkání otevřenou pusu? Zaskočí huse jídlo v krku, když bude hltat? Na co si dá mravenečník pozor při lízání zmrzliny? Co hrozí prasátku při pití limonády? Vyzkoušej si posuvné prvky a hned uvidíš, jak zvířátka na obrázcích ožijí. Zábavné první čtení – ideální pro batolata, obsahuje posuvné prvky, spoustu vtipných zvířat a hravých veršů. Tato knížka je skvělá na první chvíle společného čtení a smíchu nad veselými pohyblivými obrázky plnými legrace. Navíc nenásilnou formou učí děti o slušném chování a zdravých hygienických návycích.  

zdroj: Svojtka.cz


Názov: Tygříku, tygře, umyl ses dobře?
Autorka: Jo Lodge 
Vydavateľ: Svojtka&Co.

Oficiálna anotácia: Jsou zvířátka čistotná? Jak se myjí, češou a čistí si zuby? Ideální první čtení pro batolata, obsahuje posuvné prvky, spoustu vtipných zvířat a hravých veršíků. 

Jak se tygr zbaví špíny za ušima? Umí slon smrkat nahlas? Komu se nejvíc cuchají vlasy? Jaké je tajemství krokodýlova zářivého úsměvu? Vyzkoušej si posuvné prvky a hned uvidíš, jak zvířátka na obrázcích ožijí. Zábavné první čtení – ideální pro batolata, obsahuje posuvné prvky, spoustu vtipných zvířat a hravých veršů. Tato knížka je skvělá na první chvíle společného čtení a smíchu nad veselými pohyblivými obrázky plnými legrace. Navíc nenásilnou formou učí děti o slušném chování a zdravých hygienických návycích.  

zdroj: Svojtka.cz


Názov: Kde je paní Zebra?
Autor: neuvedený 
Vydavateľ: Svojtka&Co.

Oficiálna anotácia: Roztomilá knížka se schovanými zvířátky pro nejmenší děti. 

Knížka vhodná pro nejmenší děti a pro jejich první seznamovaní se světem. Rozvíjí jejich zrak, hmat a motorické schopnosti. Děti budou hledat schovaná zvířátka, měkké detaily z plasti umožní dětem zlepšovat poznávání světa hmatem. Na konci knihy na děti vykoukne překvapení. V malém kulatém zrcátku uvidí… Kohopak? No přece sebe!

zdroj: Svojtka.cz
 

Názov: Kde je pan Pejsek?
Autor: neuvedený 
Vydavateľ: Svojtka&Co.

Oficiálna anotácia: Roztomilá knížka se schovanými zvířátky pro nejmenší děti. 

Knížka vhodná pro nejmenší děti a pro jejich první seznamovaní se světem. Rozvíjí jejich zrak, hmat a motorické schopnosti. Děti budou hledat schovaná zvířátka, měkké detaily z plsti umožní dětem zlepšovat poznávání světa hmatem. Na konci knihy na děti vykoukne překvapení. V malém kulatém zrcátku uvidí… Kohopak? No přece sebe!  

zdroj: Svojtka.cz

 
Názov: Pohyblivý svět - Lidské tělo
Autor: neuvedený 
Vydavateľ: Svojtka&Co.

Oficiálna anotácia: Leporelo s pohyblivými prvky seznámí malého čtenáře s lidským tělem a se vším, co díky němu může dělat, také ho poučí o tom, jak se o své tělo správně starat.  

Naše tělo je úžasný vynález! Můžeme díky němu chodit, skákat, házet a nosit věci. Můžeme vidět, slyšet a ochutnávat různá jídla. Náš obličej vyjadřuje emoce – smějeme se, pláčeme, mračíme se nebo usmíváme. O tělo se ale musíme také řádně starat, aby bylo zdravé! Chodit pravidelně k lékaři a dodržovat základní hygienu. Barevné obrázkové leporelo obsahuje pohyblivé prvky, a tak bude objevování ještě zajímavější. Poznej, co všechno můžeš díky svému tělu dělat a jak se o něj máš starat. 

zdroj: Svojtka.cz


Názov: Pohyblivý svět - Na trhu
Autor: neuvedený
Vydavateľ: Svojtka&Co.

Oficiálna anotácia: Leporelo s pohyblivými prvky seznámí malého čtenáře s čerstvými potravinami, které se dají na trhu koupit a pomůže mu se mezi jednotlivými stánky orientovat. 

Maso, ovoce, zelenina nebo třeba čerstvé ryby. To všechno prodávají stánkaři na trhu. Maminka musí jít na trh nakoupit, aby ti mohla uvařit skvělé jídlo. Pojď s ní a podívej se, co všechno můžeš na trhu koupit. V kterém stánku prodávají cuketu a brokolici? A v jakém zase šunku? A kde pstruha? Až ho budeš jíst, dej si pozor na kosti! Barevné obrázkové leporelo obsahuje pohyblivé prvky, a tak bude objevování ještě zajímavější. Poznej, co všechno můžeš s maminkou nakoupit a jaká chutná jídla se dají z čerstvých surovin připravit.

zdroj: Svojtka.cz


Názov: Nakukni do príbehu - Krásny letný deň
Autor: neuvedený 
Vydavateľ: Svojtka&Co.

Oficiálna anotácia: Koho stretne mačiatko na potulkách po záhrade? Otáčaj stránky a zoznamuj sa so zvieracími kamarátmi v tejto čarovnej trojrozmernej knižke.  

Kto sa hrá na slniečku? Mačička sa potuluje po záhrade a hľadá si kamarátov. Stretáva motýľa aj včeličku, ale obaja majú naponáhlo. Ani myšička, ktorá si postavila domček vo vysokých steblách, nemá na mačiatko čas. Neskôr, keď sa zvieratká chcú s mačiatkom hrať, nemôžu ho nájsť. Och! Ono na slniečku zaspalo! V tejto úchvatnej knižke môžeš doslova nakuknúť do príbehu. Ponúka čarovný, trojrozmerný pohľad do slnečnej letnej prírody v záhrade, kde je poriadne živo. Otáčaj stránky, sleduj príbeh a zoznamuj sa s novými postavami, ktoré sa objavujú. To je krásny letný deň! 

zdroj: Svojtka.sk


Názov: Nakukni do príbehu - Jar je tu
Autor: neuvedený
Vydavateľ: Svojtka&Co.

Oficiálna anotácia: Sláva, je tu jar! Kto všetko sa po zime stretol pri rybníku? Otáčaj stránky a zoznamuj sa so zvieratkami v tejto čarovnej trojrozmernej knižke. 

Nastáva jar a pre kačičky pri rybníku všetko krásne, lákavo vonia. Aj vážka nad hladinou si užíva hru vo vetre a letí sa pozrieť na svoju kamarátku žabku. Vedľa sedí mamička lienka, ktorá má plno práce – musí svojim deťom ukázať celý svet! Na všetkých svojich priateľov sa teší bobor. To je úžasné, keď sa všetci pri rybníku zídu! V tejto úchvatnej knižke môžeš doslova nakuknúť do príbehu. Ponúka čarovný trojrozmerný pohľad do prebúdzajúcej sa jarnej prírody v okolí rybníka, kde je poriadne živo. Otáčaj stránky, sleduj príbeh a zoznamuj
sa s novými postavami, ktoré sa objavujú.


zdroj: Svojtka.sk
 

Názov: Nakukni do príbehu - Zimná krajina
Autor: neuvedený
Vydavateľ: Svojtka&Co.

Oficiálna anotácia: Sláva, je tu jar! Kto všetko sa po zime stretol pri rybníku? Otáčaj stránky a zoznamuj sa so zvieratkami v tejto čarovnej trojrozmernej knižke. 

Nastáva jar a pre kačičky pri rybníku všetko krásne, lákavo vonia. Aj vážka nad hladinou si užíva hru vo vetre a letí sa pozrieť na svoju kamarátku žabku. Vedľa sedí mamička lienka, ktorá má plno práce – musí svojim deťom ukázať celý svet! Na všetkých svojich priateľov sa teší bobor. To je úžasné, keď sa všetci pri rybníku zídu! V tejto úchvatnej knižke môžeš doslova nakuknúť do príbehu. Ponúka čarovný trojrozmerný pohľad do prebúdzajúcej sa jarnej prírody v okolí rybníka, kde je poriadne živo. Otáčaj stránky, sleduj príbeh a zoznamuj
sa s novými postavami, ktoré sa objavujú.


zdroj: Svojtka.sk
 

Názov: Nakukni do príbehu - Jeseň prichádza
Autor: neuvedený
Vydavateľ: Svojtka&Co.

Oficiálna anotácia: Hurá, prichádza čas plný farebného lístia! Čo majú zvieratká na jeseni najradšej? Otáčaj stránky a zoznamuj sa s kamarátmi v tejto čarovnej knižke. 

Prichádza jeseň – kto sa to schováva v lese? Sova je z tej farebnej krásy vo vytržení. Stretáva ďalšie lesné zvieratká a pýta sa ich, čo majú na jeseni najradšej. Veverička má plno práce, pretože si robí zásoby zo žaluďov. Vtáčiky si užívajú šelest lístia vo vetre. A líška? Tej musí zosilnieť kožúšok, aby ju udržal v teple. Mieri do svojho brloha, aby sa tam pomaznala s líščatami. Na jeseň je v lese skrátka krásne. V tejto úchvatnej knižke môžeš doslova nakuknúť do príbehu. Ponúka čarovný, trojrozmerný pohľad do jesenného lesa plného farebného lístia a zvieratiek, ktoré sa chystajú na zimu. Otáčaj stránky, sleduj príbeh a zoznamuj sa s novými postavami, ktoré sa objavujú.

zdroj: Svojtka.sk


Názov: Môj atlas ľudského tela
Autor: neuvedený 
Vydavateľ: INFOA

Oficiálna anotácia: Môj altas ľudského tela vás pozýva na putovanie za tajomstvami ukrytými v našom tele. 

Zábavné a pútavé ilustrácie vám pomôžu pochopiť ako dýchame, čo uvedie do pohybu našu krv alebo aká dôležitá je spolupráca jednotlivých orgánov. Dozviete sa, že naše telo je dokonale fungujúci stroj plný energie. Veľa zábavy si užijete pri hľadaní a nalepovaní obrázkových samolepiek na priložený plagát. Nazrite do skrytého sveta ľudského tela, je predsa tak úžasné! 

zdroj: http://www.gorila.sk/product/710086

Názov: Môj atlas vesmíru
Autor: neuvedený
Vydavateľ: INFOA

Oficiálna anotácia: Môj atlas vesmíru obsahuje krásne kresby, vzrušujúce fotografie a zaujímavé informácie, vďaka ktorým nahliadnete do tajomstiev vzdialeného vesmíru.  

Veľa zábavy si užijete pri hľadaní a nalepovaní obrázkových samolepiek do knihy alebo na plagát, ktorý je jeho súčasťou. Vďaka tomuto atlasu sa toho o vesmíre veľa dozviete. Preskúmate planéty slnečnej sústavy, Slnko a hviezdy. Oblečte si skafandre a hurá do vesmíru!

zdroj: http://www.gorila.sk/product/710091
 

Názov: Príbeh elektriny: Ako Janko zistil, prečo svieti žiarovka
Autor: Petr Mrázek 
Vydavateľ: Edika

Oficiálna anotácia: Vysvetlite malým prieskumníkom, čo je to elektrina a kde vzniká.
 
Prváčik Janko trávi prázdniny na dedine u babičky a dedka, ktorí ho vľúdne sprevádzajú na cestách za poznaním okolitých vecí. Kniha sa snaží pomocou názorných a vtipných ilustrácií pozvoľna deti zoznámiť s tým, ako sa elektrina dostane až k nim domov, upozorňuje na nutnosť bezpečného a šetrného zaobchádzania s elektrinou, v rubrike Pre zvedavcov pridáva zaujímavé súvislosti.

zdroj: http://www.albatrosmedia.sk/tituly/17451382/pribeh-elektriny/


Názov: Striga na vysávači
Autor: Terry Pratchett
Vydavateľ: Slovart
Poznámka: vekové odporúčanie: 7-9

Oficiálna anotácia: Je tu nová zbierka fantasticky vtipných príbehov od vášho obľúbeného Terryho Pratchetta. Striga na vysávači je netrpezlivo očakávaným pokračovaním knihy Draky zo Strašihradu. Tvoria ju rané poviedky najvtipnejšieho autora všetkých čias, pri ktorých sa popučíte od smiechu aj vďaka neskutočne smiešnym ilustráciám Marka Beecha. Čakajú vás bombasticky bláznivé príbehy o deckách a dospelých, o pirátoch i kúzelníkoch, o strigách i policajtoch, o dobrákoch i lotroch. V mnohých s potešením objavíte zárodky nápadov, ktoré sir Terry Pratchett neskôr rozvinul v ďalších dielach. Takže toto je nielen zábava pre malých, ale aj cenný zberateľský kúsok pre veľkých – a najväčších – fanúšikov Terryho Pratchetta.  

zdroj: http://www.gorila.sk/product/705787
  

Názov: Polča
Autor: Guus Kuijer
Vydavateľ: Albatros
Poznámka: vekové odporúčanie: 10+

Oficiálna anotácia: Polča má kluka, jmenuje se Mimún, ale jeho víra a kultura jim téměř znemožňují být spolu. Polčin otec se toulá ulicemi a místo něj je tu najednou matčin nový přítel. A dokonce se chtějí vzít! Je těžké zůstat šťastná, když se tolik věcí nedaří, ale Polča to nevzdává. Pomáhají jí v tom víkendy na statku u babičky a dědy, kam si Polča jezdí odpočinout. Pět příběhů o jedné neobyčejné dívce, které patří do kánonu moderní nizozemské literatury pro děti a mládež.

zdroj: http://www.gorila.sk/product/710269


Názov: 14 - 14: Priateľstvo naprieč storočiami
Autori: Siléne Edgar & Paul Beorn
Vydavateľ: COOBOO
Poznámka: vekové odporúčanie: 12+ 

Oficiálna anotácia: Hadrien a Adrien sú dvaja trinásťroční chlapci, ktorí žijú len pár kilometrov od seba vo Francúzsku. Majú problémy v škole, doma i s dievčatami – ako väčšina chlapcov v ich veku. Rozdiel medzi nimi je však v tom, že Hadrien žije v roku 1914 a Adrien v roku 2014. Ich osudy sa záhadne prepoja, keď sa pred ich domami objaví tajomná schránka a oni si začnú posielať listy. Najskôr si myslia, že píšu len vzdialenému bratrancovi, a vôbec netušia, že ich listy putujú časom. Keď si Adrien uvedomí, že Hadrien žije v minulom storočí, rozhodne sa ho varovať – blíži sa prvá svetová vojna a jeho kamarát sa musí za každú cenu ukryť!

zdroj: http://www.albatrosmedia.sk/tituly/15331958/14-14-priatelstvo-napriec-storociami/
  

Názov: Světové osobnosti, jak je (možná) neznáte 2
Autorka: Stanislava Jarolímková
Vydavateľ: Motto
Poznámka: vekové odporúčanie: 12+

Oficiálna anotácia: Druhý díl knihy přináší přehled světových osobností novověku, jejichž jména možná znáte ze školy, ale spoustu věcí o nich určitě ještě nevíte. Víte, že první americký prezident George Washington nebydlel ani jediný den v Bílém domě? Že T. A. Edison byl dvakrát ženatý a v Praze navštívil jedno slavné kino? Anglická královna Alžběta I. omezila „mlýnská kola“, vymyslela speciální lžíci a milovala hlávkový salát? Charles Darwin trpěl mořskou nemocí, stěžejní dílo psal přes dvacet let, a se sestřenkou Emou měl 10 dětí? Britská královna Viktorie svého budoucího manžela požádala sama o ruku, zavedla v zemi bílé svatební šaty i vánoční stromeček, a milovala jízdu vlakem? Karel May byl skvělým, čtenáři milovaným „lhářem“, a na svoji skutečnou cestu po světě se vydal až téměř v šedesáti letech, a to s bedekrem a cestovní kanceláří? Car Petr I. nenáviděl Kreml, nezaložil slavný Zimní palác a navštívil Čechy?

zdroj: http://www.gorila.sk/product/710638


Názov: Moře inkoustu a zlata: Čtenářka
Autorka: Traci Chee
Vydavateľ: Fragment
Poznámka: vekové odporúčanie: 14+
Poznámka: prvý diel série

Oficiálna anotácia: Ohromující debut o temném světě, kde je čtení výsada a je povoleno jen těm nejmocnějším.

Představte si svět, kde je čtení chápáno jako výsada a je povoleno jen hrstce nejmocnějších… Selfia ovládá umění přežít. Poté, co byl její otec zavražděn, ukrývala se totiž společně se svojí tetou Nin v divočině. Naučila se lovit, stopovat a také krást. Když jednoho dne tetu unesou, zůstane sama a začne si klást otázky. Kdo Nin unesl a proč? Souvisí její zmizení s otcovou vraždou a s tím podivným hranatým předmětem, který teta tak pečlivě schovávala? Kniha, kterou však nedokáže přečíst, a záhadný němý chlapec, kterého zachrání před krutým zacházením, se stanou její nadějí. Klíčem k odhalení tajemství jejího světa – a otcovy tragické smrti…

zdroj: http://www.gorila.sk/product/710587

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára