Vyhľadávať v tomto blogu

sobota 10. augusta 2019

Flamenco v podaní tapíra

Tento článok vyšiel v májovom čísle Magazínu o knihách v roku 2019. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s touto knihou detailnejšie zoznámiť.

Polly Faberová & Clara Vulliamyová: Linda a Gusto: Tapír v tom pláva 
(preklad Lucia Hlubeňová, Ikar - Stonožka 2019)

Gusto je späť! Roztomilý tapír, pôvodom z malajzijskej džungle, žije vo veľmi rušnom meste so svojou najlepšou kamoškou Lindou a jej oteckom. Gusto je expert na vyvolávanie chaosu a v zamotávaní sa do problémov. Tentoraz spôsobil rozruch na večerných kurzoch mestského  úradu. Pri odchode z kurzu pečenia úžasných tort a koláčov vyzeral ako nedokončený pokus o tapíriu tortu a počas kurzu baletu si vyslúžil šťuchance paličkou od prísnej trénerky. Po neúspechoch však nasledoval fenomenálny úspech! Gusto sa totiž ukázal ako skvelý tanečník flamenca. 

Šlamastiky, do ktorých sa Gusto dostal, možno opísať ako nevídané. Nevedomé privlastnenie si diamantového prsteňa a následný útek, pobyt v útulku a opätovné, nedobrovoľné stretnutie s PhDr. Cecíliou Skysnutou, zberateľkou kuriozít. Cecília Skysnutá plánuje otvorenie Múzea kuriozít a Gusto v ňom má zarezervované miesto ako exponát, konkrétne netvor. Najťažšia chvíľa však na Gusta a Lindu čaká na záver... 

Nápadité dobrodružstvá rozkošného tapíra a odvážneho dievčatka sú ako stvorené pre milovníkov zvierat i napínavých príbehov.  




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára