Vyhľadávať v tomto blogu

štvrtok 31. januára 2019

Podujatia/besedy/autogramiády v kníhkupectvách počas februára 2019


01. 02. 2019

Názov: Prezentácia knihy Umlčaní  
Kde: Martinus - Košice  
Kedy: 18:00-19:00  
Popis: Kniha Umlčaní je príbehom Jána a Martiny. Cez autentické výpovede rodiny, priateľov, učiteľov a kolegov skladá pôsobivú mozaiku dvoch mladých životov, ktoré vo veku 27 rokov umlčala ruka nájomného vraha. Ak vás zaujíma, ako sa rodil 300-stranový príbeh Jána a Martiny - Umlčaní, čo nové prináša kniha a či jej tvorba pomohla redakcii vyrovnať sa s tragédiou, rezervujte si čas. Diskutovať môžete so šéfom investigatívneho tímu portálu Aktuality.sk a hlavným autorom knihy Umlčaní Marekom Vagovičom. 
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku a tu.

02. 02. 2019

Názov: Februárová bratislavská knižná burza - 55. vydanie 
Kde: Stará tržnica, Bratislava (Námestie SNP 25, 811 01 Bratislava) 
Kedy: 9:00-15:00  
Popis: Dovoľujeme si Vás pozvať na 55. vydanie bratislavskej knižnej burzy. Táto jedinečná akcia sa bude konať v rámci podujatia TRH - PIAC - MARKT v sobotu, 2. februára 2019, v čase od 09:00 do 15:00, v Starej tržnici - na poschodí. Predávať sa budú najmä knihy, ale popritom sa určite objavia aj gramoplatne, pohľadnice, časopisy, CD-čka, komiksy a plagáty. Vstup pre návštevníkov je samozrejme zdarma. 
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

02. 02. 2019

Názov: Fresh Burza kníh 10
Kde: Fresh Market - farmárska tržnica, Bratislava (Rožňavská 1A, 831 04 Bratislava)
Kedy: 9:00-16:00
Popis: Pozývame všetkých milovníkov literatúry a čítania na ďalšiu burzu kníh. Aj vo februári Vám opäť ponúkame možnosť obohatiť si svoju knižnicu o nové i staršie knižky, jedinečné prvé vydania či preklady. Chýbať nebude ani cudzojazyčná literatúra. Obohatením burzy budú znova aj LP platne rôznych žánrov ako rock, pop, folk, metal, country a mnohé ďalšie! Platne si budete môcť nielen kúpiť, ale si ich priamo na mieste aj vypočuť.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

04. 02. 2019

Názov: Babajaga v Artfore / Výstava ilustrácií Hedvigy Gutierrez
Kde: Artforum, Bratislava (Kozia 20)
Kedy: 18:00-20:00
Popis: Srdečne Vás pozývame na výstavu ilustrácií autorky Hedvigy Gutierrez z knihy BABA JAGA. Kniha BABA JAGA je ilustrovaná kniha, ktorá prepája tradičné a súčasné. Autorka textu a vydavateľka Kvetoslava Vanerková čerpá z tradičnej rozprávkovej literatúry pre deti, ktorú pretvára do súčasnej podoby a tým nastavuje zrkadlo dnešným hodnotám. Kniha kritizuje dnešnú spoločnosť. Ilustrácie sú vytvorené v technike digitálnej grafiky. Prevládajú predovšetkým figuratívne motívy, ktorých vizuál odzrkadľuje ich charakter. Výsledkom je humorne podaná ilustrovaná kniha, ktorá je určená nielen pre dospievajúcich, ale aj dospelých. Ilustrácie budú vystavené v kaviarenských priestoroch Artfora.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

05. 02. 2019

Názov: Príbehom na stope v Kabinete pomalosti  
Kde: Kabinet pomalosti, Bratislava (Račianska 78, 831 02 Bratislava)
Kedy: 18:00-20:00  
Popis: Stratená chuť jazykov. Storytellingové pásmo podľa knihy Jozefa Tancera Rozviazané jazyky. ...o šviháctve na Korze, o rajcovných sukničkách a hnusných vlajkách, o zrade v školskej lavici, o kartovej partičke v Sade Janka Kráľa, o kufri,... a okrem iného aj o strate jazyka rozprávajú Sylvia Pabst, Réka Rózsa, Mária Jánošíková, Martina Jánošíková, lektorka Barbora Voráčová. 
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

06. 02. 2019

Názov: Veronika Homolová Tóthová v Martine   
Kde: Martinus - Martin   
Kedy: 17:00-18:00   
Popis: Príbeh Jozefa Gabčíka, Anny Malinovej a jej dcéry Alenky (1939) sa týka nás všetkých. Aj vďaka ich odhodlaniu a odvahe sa mohlo po druhej svetovej vojne Československo obnoviť v pôvodných hraniciach. O Jozefovi Gabčíkovi sa píše aj v učebniciach pre špeciálne jednotky. O Anne Malinovej nie. A pritom bola pre Gabčíka pred atentátom na Heydricha, ale aj po ňom, veľmi dôležitá. Neprávom sa na ňu zabudlo, lebo sa nezachoval výsluchový protokol z gestapa. Pozývame vás na besedu s Veronikou Homolovou Tóthovou, autorkou bestselleru Mengeleho dievča, ktorá k nám príde predstaviť svoju najnovšiu knihu Mama milovala Gabčíka. 
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku a tu.

07. 02. 2019

Názov: Bratislava: Diskusný večer o knihe Umlčaní  
Kde: Martinus - Bratislava (Obchodná 26)  
Kedy: 18:00-20:00  
Popis: Ak Vás zaujíma, ako sa rodil 300-stranový príbeh Jána a Martiny - Umlčaní, čo nové prináša kniha a či jej tvorba pomohla redakcii vyrovnať sa s tragédiou, rezervujte si čas. Diskutovať môžete so šéfredaktorom portálu Aktuality.sk Petrom Bárdym, šéfom investigatívneho tímu Aktuality.sk Marekom Vagovičom a šéfom reportérov Aktuality.sk Jánom Petrovičom. Diskusný večer je otvorený pre verejnosť, vstup je voľný.   
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku a tu.

07. 02. 2019

Názov: Knižná noc s Harrym Potterom  
Kde: Panta Rhei - Bratislava (Poštová)  
Kedy: 20:45–23:59
Popis: Milí muklovia, čarodejníci a čarodejnice, s radosťou Ťa pozývame na oslavu piateho ročníka každoročne organizovanej KNIŽNEJ NOCI s HARRYM POTTEROM, ktorá sa koná po prvýkrát aj na Slovensku 7. februára 2019. Tohtoročná téma udalosti je ROKFORT. Pre čo najlepší čarodejnícky zážitok, prosím 7.2. nasledujte tieto inštrukcie: Prosíme dostavte sa o trištvrte na deväť (20:45) na stanicu King´s Cross (Panta Rhei, Poštová, Bratislava), ideálne v tematickom odeve. Prejdite cez nástupište 9 ¾, kde obdržíte lístok na Rokfortský express. Možno stretnete aj dámu s občerstvujúcim vozíkom a budete si môcť pochutnať na Fazuľkách každej chuti alebo čokoládových žabkách. V Rokforte vás privíta ten najpovolanejší, profesor Dumbledore! O 21:15 začne kvíz o Magické ceny. Odporúčame zopakovať kúzla, výskyt fantastických zverov a ingrediencie do elixírov. A čo bude ďalej? Nemôžeme vám predsa prezradiť všetko naraz! ...Tajomná komnata bude už čoskoro otvorená....
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku a tu.

07. 02. 2019

Názov: Roth číta Stravinského / Konvergencie 2019   
Kde: klub pod lampou, Bratislava (Partizánska 2 - vchod z Palisád, 811 03 Bratislava)
Kedy: 19:00-20:30
Popis: Igor Stravinskij (1882 – 1971) bol známy nielen ako skladateľ, ale aj ako vynikajúci pozorovateľ sveta okolo seba a autor brilantných postrehov a bonmotov o hudbe a hudobníkoch. Jeho myšlienky ostali zachované v knihách Kronika môjho života, Hudobná poetika (cyklus šiestich prednášok pre Harvard) a v početných rozhovoroch s Robertom Craftom. Výber zo Stravinského textov vo vynikajúcom preklade Andreja Záthureckého zaznie na Konvergenciách v interpretácii charizmatického Roberta Rotha – Rozprávača, Vojaka i Diabla v konvergenčnom naštudovaní Príbehu vojaka. Výber pripravil muzikológ Andrej Šuba. Podujatie sa koná v rámci zimnej série koncertov Stravinskij / Konvergencie 2019. VSTUPENKY sa budú dať zakúpiť na mieste (5 Eur). Pre držiteľov permanentiek na koncety so Stravinským je vstup voľný.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku a tu a tu.

07. 02. 2019

Názov: Knižná noc s Harrym Potterom (KE)
Kde: Panta Rhei, Košice (Hlavná 72)
Kedy: 20:45-23:59
Popis: Milí čarodejníci aj muklovia, pre čo najlepší čarodejnícky zážitok, prosím 7.2. nasledujte tieto inštrukcie: Prosím, dostavte sa o trištvrte na deväť (20:45) na stanicu King´s Cross (Panta Rhei, Palác kníh Košice), ideálne v tematickom odeve. Prejdite cez nástupište 9 ¾, kde obdržíte lístok na Rokfortský express. Možno stretnete aj dámu s občerstvujúcim vozíkom a budete si môcť pochutnať na Fazuľkách každej chuti. Po vstupe do Rokfortu si vypočujete príhovor. O 21:15 začne kvíz o Magické ceny. Odporúčame zopakovať kúzla, výskyt fantastických zverov a ingrediencie do elixírov. A čo bude ďalej? Nemôžeme vám predsa prezradiť všetko naraz! ...Tajomná komnata bude už čoskoro otvorená...
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku a tu.

07. 02. 2019

Názov: Správa o stave duše: Pavel Černák
Kde: Artforum, Bratislava (Kozia 20)
Kedy: 19:00-21:00
Popis: Srdečne vás pozývame do kníhkupectva Artforum na rozhovor Denisy Gura Doričovej s terapeutom a psychiatrom Pavlom Černákom, ktorý počas svojej praxe prešiel všetky psychiatrie na Slovensku a liečil stovky ľudí s duševnými problémami. O jeho skúsenosti sa dočítate aj v knihe Správa o stave duše. Diskutovať sa bude o tom, ako vyzerala starostlivosť o duševné zdravie v minulosti a ako vyzerá dnes, aké javy sprevádzajú život súčasného človeka - ako dnes prežívame vzťahy, sex, ako vychovávame deti či ako čelíme vlastnému i okolitému zlu a aké sú najčastejšie duševné choroby našej spoločnosti.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

08. 02. 2019

Názov: Krst trilógie :-)  
Kde: Monsters Cafe and Bar, Bratislava (Rusovska cesta 50-56, 851 01 Bratislava) 
Kedy: 18:00-20:00  
Popis: Príďte s nami privítať trilógiu Legenda o Braslavovi, ktorá sa konečne dočká aj svojho krstu. Čakať na Vás bude príbeh vzniku knihy a okrem krstnej mamy a moderátorky aj ľudia, ktorí sa priamo podieľali na jej ukuchtení.  
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

09. 02. 2019

Názov: Šimon Ondruš v Panta Rhei
Kde: Panta Rhei, City Arena - nákupné centrum, Trnava (Kollárova 20, 917 01 Trnava)
Kedy: 15:15-18:18
Popis:
Srdečne Vás pozývame na čítačku knihy pouličného básnika Šimona Ondruša - Samoláska a spolulásky. Zároveň si budete môcť nechať napísať priamo na mieste pred čítačkou báseň na mieru pre svoju milovanú polovičku alebo pre seba. Február je priam vhodný na takýto osobný poetický darček. Tešíme sa na Vás v kníhkupectve Panta Rhei. Báseň na počkanie od 15:15 hod. Čítačka a prezentácia knihy začína o 17:17 hod. 
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

11. 02. 2019

Názov: Pavel Pospíšil v Martinuse
Kde: Martinus - Bratislava (Obchodná 26)
Kedy: 18:30-19:30
Popis: Pavel Pospíšil je uznávaným expertom na gastronómiu, televíznou kuchárskou hviezdou a taktiež majiteľom úspešnej reštaurácie. V novinke Moje cesta k Michelinu popisuje nielen svoj životný príbeh, ale prináša aj 64 unikátnych receptov, ktorými zaručene urobíte dojem. Pozývame vás na prezentáciu knihy Moje cesta k Michelinu, ktorú nám predstavia Pavel Pospíšil a Kamila Magálová.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebookutu.

12. 02. 2019

Názov: Chvíľka poézie v Panta Rhei
Kde: Panta Rhei, Bratislava (Vysoká 2)
Kedy: 17:30-19:00
Popis: Pozývame vás na utorkovú chvíľku poézie. Spríjemníte si čas po práci a stretnite sa s jedinečným slovenským poetom Erik Ondrejička. Podujatím nás bude sprevádzať Dado Nagy. Okrem pánov sa môžete tešiť aj na dramaticko–hudobné poetické vystúpenie študentov Konzervatória POETRI. Tešíme sa konečne na poéziu!!!!!
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku a tu.

13. 02. 2019

Názov: Poézia slam, poézia tam: Láska
Kde: Baudelaire Bar, Bratislava (Panská 6, 811 01 Bratislava)
Kedy: 19:00-21:00
Popis: Po pár mesiacoch oddychu, opäť Poézia slam, poézia tam. Tentokrát v našom bratskom podniku Baudelaire na Panskej ulici v Bratislave. Príde Vlado Janček, príde Tono S., príde Lyrik a príde Bene. Štyria šraci, čo vám budú rozprávať (a rozprávať, a rozprávať, a rozprávať), recitovať, repovať, hocičo, hlavne o láske. Však február. Však predvečer Valentína. Dve kolá vlastných textov a jedno kolo cudzích textov (o láske) ich obľúbených autorov. Aj vy môžete byť súčasťou tohoto večera v špeciálnom štvrtom kole, stačí ak naberiete odvahu sa postaviť za mikrofón a predniesť svoju obľúbenú báseň o láske. Napíšte nám správu, ak máte zaújem, taktiež dajte vedieť, ktorého autora ste si vybrali. Bude to Prévert? Či dakto úplne iný? Napíšte nám. Ako sme spomínali, tenkrát poprvé v Baudelaire. Streda je ten deň, 19:00 je ten čas. Vlado Janček, Lyrik, Tono S., Bene a nad tým všetkým láska.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku a tu.

13. 02. 2019

Názov: Hlbokomorské rozprávky
Kde: Kultúrne centrum Modra (Sokolská č. 8, 900 01 Modra)
Kedy: 17:00-19:00
Popis: HLBOKOMORSKÉ ROZPRÁVKY - autorské čítanie a beseda s Monikou Kompaníkovou.

„Predstav si vodný svet pod morskou hladinou. Ako v hrnci plnom dobre posolenej planktónovej polievky tam plávajú ryby, chobotnice, medúzy, morské panny, kôrovce, ulitníky, obrovské cicavce, ponorky a jeden či dva batyskafy. A úplne dole, morské dno. Na dne tej najhlbšej priekopy, v hĺbke viac ako desaťtisíc metrov, na severnom okraji Tichého oceánu, tam, kde sa už nedostane slnečný lúč, potápač, ponorka a dokonca ani japonské lovkyne perál – tak tam už nie je vôbec nič. I keď - nie je to celkom tak...“

Srdečne Vás pozývame na besedu s autorkou knihy Monikou Kompaníkovou, ktorá nám porozpráva príbeh o hlbokom priateľstve na dne mora. Moderuje Eva Kenderessy. Podujatie je určené pre rodiny s deťmi. Odporúčaný vek dieťaťa je od 6 do 10 rokov.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

14. 02. 2019

Názov: Prezentácia knihy Umlčaní  
Kde: Martinus - Žilina  
Kedy: 17:00-18:00  
Popis: Kniha Umlčaní je príbehom Jána a Martiny. Cez autentické výpovede rodiny, priateľov, učiteľov a kolegov skladá pôsobivú mozaiku dvoch mladých životov, ktoré vo veku 27 rokov umlčala ruka nájomného vraha. Ak vás zaujíma, ako sa rodil 300-stranový príbeh Jána a Martiny - Umlčaní, čo nové prináša kniha a či jej tvorba pomohla redakcii vyrovnať sa s tragédiou, rezervujte si čas. Diskutovať môžete so šéfredaktorom portálu Aktuality.sk a spoluautorom knihy Umlčaní Petrom Bárdym. 
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku a tu.

14. 02. 2019

Názov: 76. KPČ: Muriel Spark  
Kde: Kabinet pomalosti, Bratislava (Račianska 78, 831 02 Bratislava)
Kedy: 19:00-21:00  
Popis: Na 76. stretnutí Klubu pomalých čitateľov budeme diskutovať o klasickej lahôdke britskej literatúry - románe Muriel Spark(ovej) Nejlepší léta slečny Jean Brodieovej (Prostor, Praha 2018), ktorý konečne vychádza v českom preklade Martina Pokorného. 
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

14. 02. 2019

Názov: Literárne čítanie/koncert: Alma Rosé
Kde: Primaciálny palác, Zrkadlová sieň, Bratislava
Kedy: 18:30-20:30
Popis: Ľuba Lesná: Alma Rosé. Novela z knihy Tisícročná žena. Čítanie: Ivana Kuxová a Wilhelm Pfeistlinger. Hudba: Lucia Harvanová (husle), Maroš Klátik (klavír). 

Novela Ľuby Lesnej sleduje príbeh Almy Rosé, netere Gustava Mahlera, ktorá bola husľovou virtuózkou, zakladateľkou a dirigentkou úspešného orchestra Viedenské valčíkové dievčatá. Počas holokaustu sa ako Židovka ocitla v koncentračnom tábore v Osvienčime, kde sa stala šéfkou ženského orchestra. Hoci išlo z veľkej väčšiny o amatérske, resp. poloprofesionálne hudobníčky, Alme Rosé sa podarilo neúnavným cvičením doviesť orchester do takmer profesionálnej úrovne. Orchester dosiahol takú kvalitu, až si ho volali na oslavy aj nacistickí šéfovia koncentráku. Na podobnej privátnej oslave sa Alma Rosé zrejme zámerne otrávila alkoholom. Hoci sa novela končí samovraždou Almy Rosé, celé vyznenie príbehu nie je pesimistické, pretože napriek všetkému, napriek osobnej Alminej tragédie, sa vďaka jej obrovskému talentu, ale aj vďaka pevnej vôle, odvahe a sile predviesť umenie v plnej kráse Almina hudba zvíťazila nad mašinériou továrne na smrť.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku a tu.

15. 02. 2019

Názov: Prezentácia knihy Umlčaní  
Kde: Martinus - Martin  
Kedy: 17:00-18:00  
Popis: Kniha Umlčaní je príbehom Jána a Martiny. Cez autentické výpovede rodiny, priateľov, učiteľov a kolegov skladá pôsobivú mozaiku dvoch mladých životov, ktoré vo veku 27 rokov umlčala ruka nájomného vraha. Ak vás zaujíma, ako sa rodil 300-stranový príbeh Jána a Martiny - Umlčaní, čo nové prináša kniha a či jej tvorba pomohla redakcii vyrovnať sa s tragédiou, rezervujte si čas. Diskutovať môžete so šéfredaktorom portálu Aktuality.sk a spoluautorom knihy Umlčaní Petrom Bárdym. 
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku a tu.

15. 02. 2019

Názov: Silvia Zeumerová v Panta Rhei (NR)
Kde: Mlyny Nitra, Nitra (Štefánikova trieda 61, 949 01 Nitra)
Kedy: 17:00-19:00
Popis: Pozývame vás na predstavenie knihy, prezentáciu filmovej upútavky a čítanie z knihy Parstelvan. Poetický príbeh o sile lásky. Lyrická fantasy z pera slovenskej autorky a rodáčky z Nitry je vyznaním lásky, ktoré si potrebujete prečítať! Podujatím vás prevedie Mário Zeumer. Autorka vám knihu na záver rada podpíše.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku a tu.

16. 02. 2019

Názov: Detská noc literatúry  
Kde: Schaubmarov mlyn, Pezinok (Cajlanská 255, 902 01 Pezinok) 
Kedy: 17:00-20:00  
Popis: Mlynica, povala, sýpka či stará kuchyňa skrývajú množstvo príbehov. Niektoré sú zábavné, iné záhadné a niektoré neuveriteľné. Vezmite si baterky a lampáše a príďte spolu s deťmi objavovať zabudnuté príbehy a bežne nedostupné priestory nášho mlyna na detskú noc literatúry. 
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

18. 02. 2019

Názov: Manažérsky a podnikateľský úspech – umenie či veda? (TT)
Kde: Panta Rhei, City Arena - nákupné centrum, Trnava (Kollárova 20, 917 01 Trnava)
Kedy: 17:00-18:30
Popis: Pozývame vás na prednášku a diskusiu s úspešným manažérom Mirom Siváčkom, ktorý sa rozhodol spracovať svoje manažérske skúsenosti netradičnou formou.

Kniha Dokonalá hra ponúka množstvo postrehov a zamyslení na tému manažment. Ako funguje? Aké v ňom platia pravidlá a princípy? V napínavom a emotívnom príbehu ich neskúsený mladík postupne odhaľuje a vytvára si svoju vlastnú manažérsku filozofiu. Súbeh okolností ho nakoniec prinúti otestovať ju v ostrej konfrontácii s reálnym životom. Ako dopadne mocenský zápas o ovládnutie firmy? Akú hru rozohral blízky rodinný a obchodný priateľ? Svet peňazí testuje vôľu aj charaktery. Nie všetci jeho nástrahy zvládajú so cťou. Napriek tomu je kniha plná rešpektu k ľuďom, ktorí sa rozhodli postaviť na vlastné nohy a podnikať. Je sondou do duše manažmentu...
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebookutu.

19. 02. 2019

Názov: Simmel: Rembrandt (prezentácia knihy)
Kde: Goethe-Institut Bratislava (Panenská 33, 814 82 Bratislava)
Kedy: 18:00-20:00
Popis: Srdečne Vás pozývame na prezentáciu knihy Rembrandt od Georga Simmela. Knihu predstaví jej vedecký redaktor, sociológ Miro Tížik (Sociologický ústav SAV) a sociálna antropologička Zuzana Sekeráková Búriková (Katedra sociologie / Department of Sociology FSS MU).
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

19. 02. 2019

Názov: Manažérsky a podnikateľský úspech – umenie či veda? (NR)
Kde: Panta Rhei, Mlyny Nitra (Štefánikova trieda 61, 949 01 Nitra)
Kedy: 17:00-18:30
Popis: Pozývame vás na prednášku a diskusiu s úspešným manažérom Mirom Siváčkom, ktorý sa rozhodol spracovať svoje manažérske skúsenosti netradičnou formou.

Kniha Dokonalá hra ponúka množstvo postrehov a zamyslení na tému manažment. Ako funguje? Aké v ňom platia pravidlá a princípy? V napínavom a emotívnom príbehu ich neskúsený mladík postupne odhaľuje a vytvára si svoju vlastnú manažérsku filozofiu. Súbeh okolností ho nakoniec prinúti otestovať ju v ostrej konfrontácii s reálnym životom. Ako dopadne mocenský zápas o ovládnutie firmy? Akú hru rozohral blízky rodinný a obchodný priateľ? Svet peňazí testuje vôľu aj charaktery. Nie všetci jeho nástrahy zvládajú so cťou. Napriek tomu je kniha plná rešpektu k ľuďom, ktorí sa rozhodli postaviť na vlastné nohy a podnikať. Je sondou do duše manažmentu...
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebookutu.

21. 02. 2019

Názov: Als die Kirche den Fluss überquerte
Kde: Rakúske kultúrne fórum Bratislava / Österreichisches Kulturforum Bratislava (Hodžovo námestie 1A, 811 06 Bratislava)
Kedy: 18:00-20:00
Popis: Predstavenie knihy Als die Kirche den Fluss überquerte bude sprevádzané čítaním z knižky (Didi Drobna), udalosť bude moderovať Michal Hvorecký v nemeckom jazyku.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku a tu.

26. 02. 2019

Názov: Filozofická kaviareň: Søren Kierkegaard, Choroba na smrť 
Kde: Goethe-Institut Bratislava (Panenská 33, 814 82 Bratislava)
Kedy: 18:00-20:00  
Popis: Kierkegaardova kniha o zúfalstve chce čitateľovi zasiahnuť do života. Chce sa ho dotknúť na citlivom mieste, vyrušiť a vyprovokovať ho. Filozof pred­stavuje zúfalstvo ako chorobu ducha a tvrdí, že je oveľa rozšírenejšie, než si myslíme. Zúfalstvo je stav vnútornej nerovnováhy a nezmyselnos­ti, stav, v ktorom človek nie je sám sebou. Kierkegaard predstavuje široké spek­trum podôb zúfalstva: ukazuje, ako človek nechce byť sám sebou alebo ako chce byť sám sebou nezmyselným spôsobom. Priznať si vlastné zúfalstvo je prvým krokom k tomu, aby sme sa mu vzopreli a pre­konali ho. Kniha bola preložená do mnohých jazykov a zaz­namenala svetový ohlas. Hostia: prekladateľ Peter Šajda a germanista Milan Žitný. Organizujeme v spolupráci s vydavateľstvom Premedia. 
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

27. 02. 2019 

Názov: Manažérsky a podnikateľský úspech – umenie či veda? (PO) 
Kde: Panta Rhei, EPERIA SHOPPING MALL (Arm. gen. Svobodu 25, 080 01 Prešov) 
Kedy: 17:00-18:30 
Popis: Pozývame vás na prednášku a diskusiu s úspešným manažérom Mirom Siváčkom, ktorý sa rozhodol spracovať svoje manažérske skúsenosti netradičnou formou. 

Kniha Dokonalá hra ponúka množstvo postrehov a zamyslení na tému manažment. Ako funguje? Aké v ňom platia pravidlá a princípy? V napínavom a emotívnom príbehu ich neskúsený mladík postupne odhaľuje a vytvára si svoju vlastnú manažérsku filozofiu. Súbeh okolností ho nakoniec prinúti otestovať ju v ostrej konfrontácii s reálnym životom. Ako dopadne mocenský zápas o ovládnutie firmy? Akú hru rozohral blízky rodinný a obchodný priateľ? Svet peňazí testuje vôľu aj charaktery. Nie všetci jeho nástrahy zvládajú so cťou. Napriek tomu je kniha plná rešpektu k ľuďom, ktorí sa rozhodli postaviť na vlastné nohy a podnikať. Je sondou do duše manažmentu... 
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebookutu.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára