Vyhľadávať v tomto blogu

štvrtok 28. februára 2019

Podujatia/besedy/autogramiády v kníhkupectvách počas marca 2019


01. 03. 2019

Názov: Umlčaní
Kde: Diera do sveta, Liptovský Mikuláš (Námestie osloboditeľov 1, 031 01 Liptovský Mikuláš)
Kedy: 18:00-20:00
Popis: Kniha Umlčaní je príbehom Jána a Martiny. Cez autentické výpovede rodiny, priateľov, učiteľov a kolegov skladá pôsobivú mozaiku dvoch mladých životov, ktoré vo veku 27 rokov umlčala ruka nájomného vraha. Na portréte Jána a Martiny sa podieľalo 14 novinárov pod vedením šéfa investigatívy Aktuality.sk Mareka Vagoviča. Autori navštívili aj miesta, kde Ján a Martina vyrastali a ktoré kreovali ich osobnosť. Súčasťou portrétu je pohľad do zákulisia novinárskej práce. Samostatnú časť knihy tvoria odhalenia Jána Kuciaka zasadené do politických súvislostí. Na základe analýzy dostupných informácií a rozhovorov s dôveryhodnými zdrojmi mapuje osudnú februárovú noc aj doterajší priebeh vyšetrovania. Cennou súčasťou knihy je prvý a jediný profilový rozhovor s Jánom Kuciakom. Nechýba ani prelomová reportáž o prepojení talianskej mafie na najvyššie poschodia slovenskej politiky. Kniha je poctou dvom odvážnym mladým ľuďom aj pokračovaním ich odkazu. Spájal ich zmysel pre spravodlivosť a život v pravde, ktorá môže zmeniť každého z nás. Diskusiu s Marekom Vagovičom moderuje Anna Brisudová.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebookutu.

02. 03. 2019 

Názov: Marcová bratislavská knižná burza - 56. vydanie 
Kde: Stará tržnica, Bratislava (Námestie SNP 25, 811 01 Bratislava)   
Kedy: 9:00-15:00 
Popis: Dovoľujeme si Vás pozvať na 56. vydanie bratislavskej knižnej burzy. Táto jedinečná akcia sa bude konať v rámci podujatia TRH - PIAC - MARKT v sobotu, 2. marca 2019, v čase od 09:00 do 15:00, v Starej tržnici - na poschodí. Predávať sa budú najmä knihy, ale popritom sa určite objavia aj gramoplatne, pohľadnice, časopisy, CD-čka, komiksy a plagáty. Vstup pre navštevníkov je samozrejme zdarma. 
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

02. 03. 2019

Názov: Diskusia so spisovateľom Ballom
Kde: Komunitné Centrum Kompas NZ (Pribinova 3, 940 01 Nové Zámky)
Kedy: 17:00-19:00
Popis: Projekt Príbehy výnimočných Novozámčanov je reflexiou vzácnej doby, v ktorej mnohí Novozámčania robia svojou dlhodobo spoločensky zodpovednou prácou svojmu rodnému mestu a Slovensku skvelé meno. Ako štvrtý hosť prijal pozvanie spisovateľ Balla... HUDOBNÝ HOSŤ: Hana & Oliver. MODERÁTOR: Milan Grieč.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

02. 03. 2019

Názov: Fresh burza kníh 11
Kde: Fresh Market - farmárska tržnica, Bratislava (Rožňavská 1A, 831 04 Bratislava)
Kedy: 9:00-16:00
Popis: Pozývame všetkých milovníkov literatúry a čítania na tradičnú burzu kníh. Aj v marci Vám opäť ponúkame možnosť obohatiť si svoju knižnicu o nové i staršie knižky, jedinečné prvé vydania či preklady. Chýbať nebude ani cudzojazyčná literatúra. Obohatením burzy budú znova aj LP platne rôznych žánrov ako rock, pop, folk, metal, country a mnohé ďalšie! Platne si budete môcť nielen kúpiť, ale si ich priamo na mieste aj vypočuť.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

05. 03. 2019

Názov: Dúbravský knihomoľ 6 / K. Tučková / Vyhnáni Gerty Schnirch 
Kde: Centrum Rodiny Dúbravka (Bazovského 6, 841 01 Bratislava) 
Kedy: 18:00-20:30 
Popis: Šieste stretnutie dúbravského čitateľského klubu. 
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku

05. 03. 2019

Názov: Reportéri v prvej línii: Wojciech Jagielski v Bratislave! 
Kde: Nová Cvernovka (Račianska 1575/78, 831 02 Bratislava) 
Kedy: 18:00-20:00 
Popis: Diskusie s prekliatymi reportérmi pokračujú! Wojciech Jagielski prichádza na Slovensko predstaviť svoju absyntovku Všetky Larine vojny. Jagielski v nej majstrovsky vykresľuje shakespearovský príbeh silnej ženy a milujúcej matky, ktorej neustále zvierajú prsty okolo krku vojny - najskôr dve čečenské, ktoré jej zmarili sny o kariére herečky, potom tá sýrska, ktorá jej ukradla dvoch synov. Legendárneho poľského reportéra Wojciecha Jagielského od začiatku prirovnávali k otcovi poľskej reportážnej školy Ryszardovi Kapuścińskému. Právom. Lenže Jagielski sa vydal svojou vlastnou cestou. Jeho reportáže z Afganistanu, Ugandy, Južnej Afriky či Gruzínska sú zakaždým jedinečnou správou o stave sveta s výnimočnou literárnou hodnotou. Počas svojej kariéry videl tie najhoršie veci, ktorých sú ľudia schopní. Na vlastnej koži zažil 53 vojnových konfliktov, často v prvej línii a na hrane života. Zažitý, naštudovaný a trpezlivo nazbieraný materiál premieňa na vzácne knihy s hlbokým humanistickým posolstvom. Beseda je súčasťou putovného festivalu reportážnej literatúry Reportéri v prvej línii, ktorú z verejných zdrojov podporil hlavný partner Fond na podporu umenia.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku

05. 03. 2019

Názov: Lolina kniha v Artfore
Kde: Artforum - Košice
Kedy: 18:00-20:00
Popis: Kto sa skrýva za písmenom L., ktoré vo svojich denníkoch často spomínal Sándor Márai? Kto viac ako šesťdesiat rokov sprevádzal spisovateľa, mysliteľa a človeka s komplikovanou povahou a bol prvým čitateľom jeho textov? Osobnosť Loly, Ilony Matzner, manželky Sándora Máraia, je pre čitateľov a milovníkov literatúry dodnes veľká neznáma. Spisovateľ si úzkostlivo strážil súkromný život. Košická historička Anna Ötvös však našla a doslova zachránila množstvo dokumentov, ktoré tvoria mozaiku ich spoločného života - rozhovory, spomienky, fotografie, výpisy z matriky, vysvedčenia, listy, denníky, zvukové a obrazové záznamy. Lolinu knihu predstaví Anna Ötvös v utorok 5.marca od 18:00 v košickom Artfore, večerom bude sprevádzať moderátor Milan Kolcun. 
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

07. 03. 2019

Názov: Vladimír Leksa-Pichanič v Panta Rhei 
Kde: Panta Rhei - Bratislava (Poštová) 
Kedy: 17:00-19:00 
Popis: Pozývame vás na krst tejto skvelej publikácie plnej čarokrásnej poézie už 7. marca 2019 o 17:00 do Panta Rhei na Poštovej ulici. Večer poézie moderuje redaktorka Slovenského rozhlasu Ivica Ruttkayová. Chlapec, ktorý ako malý mal formičku na kvietky z piesku, dnes prichádza už ako dospelý muž. Naučil sa ako to v spoločnosti chodí a tak dnes už nedáva do svojej obľúbenej formičky piesok, aby vytvoril očarujúce kvietky, ale čaruje s formičkou krásny súzvuk slovíčok. Poet Vladimír Leksa-Pichanič prichádza so svojou knižnou novinkou Pod oknom našej spálne. 
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku

07. 03. 2019

Názov: Literárne disko: Správa o stave duše – P. Černák & M. Patarák
Kde: Artforum – Banská Bystrica
Kedy: 18:00-19:30
Popis: Literárna bašta pozýva na diskusný žúr venovaný súčasnej literatúre. O domácich i zahraničných tituloch s účasťou zaujímavých hostí.

„Doba je taká, že motivuje ľudí k ideálnemu sebaobrazu. Vyrába však narcistické a hraničné poruchy osobnosti v miere, aká tu azda ešte nebola,“ hovorí psychiater a psychoterapeut Pavel Černák, ktorý prešiel počas svojej dlhoročnej praxe všetky psychiatrie na Slovensku a liečil stovky ľudí s duševnými problémami. V knihe Správe o stave duše sa s Denisou Gura Doričovou rozprával o tom, ako vyzerala starostlivosť o duševné zdravie v minulosti a ako vyzerá dnes. Hovorí o javoch, ktoré sprevádzajú život súčasného človeka. Približuje najčastejšie duševné choroby našej spoločnosti: depresie, závislosti a psychózy. Opisuje, ako dnes prežívame vzťahy, sex, ako vychovávame deti či ako čelíme vlastnému i okolitému zlu.

Na marcovom Literárnom disku bude Pavel Černák diskutovať s ďalším svojím známym kolegom, psychiatrom Michalom Patarákom. Pozývame vás na výnimočné stretnutie venované našim dušiam!
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

08. 03. – 30. 03. 2019

Názov: Izba čítania: Pozor, nálezisko príbehov!
Kde: BIBIANA – Centrum detskej literatúry, čítania a SK IBBY, Bratislava [Panská 41, 811 02 Staré Mesto]
Kedy: 8. 3. o 10:00 & 8. 3. o 11:10 & 9. 3. o 16:00 & 15. 3. o 10:00 & 15. 3. o 11:10 & 16. 3. o 16:00 & 22. 3. o 10:00 & 22. 3. o 11:10 & 28. 3. o 10:00 & 28. 3. o 11:10 & 30. 3. o 16:00
Popis: Izba čítania umožňuje deťom experimentovať s príbehom, postavami, udalosťami a prostredím vo výstavnom koncepte. Deti sa môžu voľne pohybovať uprostred knižky, dotýkať sa objektov, vstupovať do deja a riešiť úlohy. Kniha sa stáva laboratóriom, v ktorom si deti skúšajú kreatívne postupy, prežívajú nové pocity a formulujú si vlastné názory, ku ktorým ich knižné laboratórium inšpiruje.
Viac informácií: Informácie sú dostupné tu.

09. 03. 2019

Názov: Literárne mecheche 
Kde: Kultúrny dom Bernolákovo (Hlavná 107, 900 27 Bernolákovo) 
Kedy: 10:00-16:00 
Popis: Príďte sa literárne vyžiť a objaviť krásy súčasnej slovenskej tvorby v literatúre. Zoznam autorov bude priebežne aktualizovaný.

Čo nás čaká a neminie?
- besedy autorov na zvolené témy
- čítania kníh
- autogramiády
- hudobný sprievod
- akcia Daj mi druhú šancu! (voľný výber kníh vyradených z knižnice)
- pásmo pre deti (aby sa rodičia mohli sústrediť ;))
- prezentácia časopisu Abdon, jeho dcérskeho projektu Amatérske Príbehy a spoločenskej hry Chakakeb
- ochutnávka a prezentácia Magic Cupcakes.
- ukážku z nezávislej tvorby autorov... 

Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

09. 03. 2019

Názov: Uvedenie detskej knihy: Kde je Ester N?
Kde: Esterházyho palác, Bratislava (Námestie Ľudovíta Štúra 4, 811 02  Bratislava)
Kedy: 16:00-17:30
Popis: SNG uvádza knihu o SNG pre svojho detského návštevníka - aj takého, ktorý v galérii ešte nikdy nebol. Po programe sa deti budú môcť stretnúť s autorkou a ilustrátorkou knižky a položiť im otázky, na ktoré rodičia určite nepoznajú odpoveď.

Knižka má v deťoch vzbudiť zvedavosť, kde sa tá obrovská budova - „viachlavá príšera" z obrázku v knihe - vlastne nachádza a čo sa v nej deje. Spolu s 12-ročnou Ester, ktorá sa večer ocitá v galérii so svojím potkanom Ernestom, sa malí čitatelia dostanú do všetkých zákutí galérie a spoznajú jej život trochu inak. Skoro až „detektívny" príbeh predstaví deťom a ich rodičom život galérie - ako sa ošetrujú diela a kde sú uložené, na čo máme v galérii stolársku dielňu, prečo sa napríklad zápisník môže stať umením a tiež ukáže, prečo je objavné a niekedy i  zábavné v galérii pracovať. Text Moniky Kompaníkovej je sprevádzaný ilustráciami Barbory Idesovej.

Tak ako v knihe sa i v rámci programu spolu s Ester ponoríme do útrob tajomnej budovy a popri aktívnych zadaniach sa pri prechádzke viacerými poschodiami zameriame na významy, ktoré galéria nielen má, ale predovšetkým dáva. Preskúmame jej funkcie odhora až dole. Zažite vzrušenie z príbehu galérie na vlastnej koži!

Program je určený (nielen) pre rodiny s deťmi od 6 rokov. V deň uvedenia bude možné zakúpiť si knihu v kníhkupectve Ex Libris v SNG v uvádzacej cene.
Viac informácií: Informácie sú dostupné tu.

09. 03. 2019

Názov: Čítame v priestore knihy II.
Kde: BIBIANA – Centrum detskej literatúry, čítania a SK IBBY, Bratislava [Panská 41, 811 02 Staré Mesto]
Kedy: 14:00-?
Popis: Seminár Čítame v priestore knihy je určený pre rodičov, učiteľov, knihovníkov a širokú verejnosť o tom, ako pracovať s deťmi mladšieho a staršieho školského veku so zámerom na rozvoj kultivovaného čítania, hlbšieho vnímania a porozumenia textu. Vedie Timotea Vráblová.
Viac informácií: Informácie sú dostupné tu.

11. 03. 2019

Názov: Joanna Connors v Martinuse
Kde: Martinus - Bratislava (Obchodná 26)
Kedy: 18:00-19:00
Popis: Joanna Connors mala tridsať rokov, keď jej neznámy muž priložil k hrdlu nôž a prinútil ju k sexu. Po dvadsiatich rokoch nevysloviteľných tráum sa rozhodla bojovať a tohto človeka nájsť. Nie však pre to, aby sa pomstila, ale aby ho pochopila, aby zistila, kto je ten muž a čo ho viedlo k tomu, aby zničil život mladej ženy. Pozývame vás na stretnutie s Joannou Connors, ktorej vyšla vo vydavateľstve Absynt kniha Nájdem si ťa. Autorka prichádza na Slovensko vďaka pozvaniu Stredourópskeho fóra, ktorého témou je násilie.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku a tu.

11. 03. 2019

Názov: Harabin v Žiline / diskusia o knihe Denníka N s autormi
Kde: Nová synagóga Žilina (J. M. Hurbana 11, 010 01 Žilina)
Kedy: 18:00-21:00
Popis: Pár dní pred prezidentskými voľbami pozývame na debatu o knihe, ktorá sa kandidátovi Štefanovi H. nebude páčiť. Žilinský krst knihy Denníka N a diskusiu s jej autormi Veronikou Prušovou a Mariánom Leškom bude moderovať Juraj Šeliga.

Zrodil ho Mečiar, vytiahol Fico, konkuruje Kotlebovi. Redaktorka Denníka N Veronika Prušová podrobne mapuje život a kariéru dvojnásobného šéfa Najvyššieho súdu, ministra spravodlivosti a aktuálne prezidentského kandidáta hroziaceho stále postupom do druhého kola. Text sprevádzajú komentáre Mariána Leška. V spoločnej diskusii predstavia spoločnú knihu a budú odpovedať na otázky, čo Harabin znamenal pre slovenskú justíciu, ale aj to, čo možno čakať od jeho budúceho pôsobenia v politike.

Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku

12. 03. 2019

Názov: Lucia Chrenko v trnavskom Martinuse 
Kde: Martinus - Trnava 
Kedy: 17:00-19:00 
Popis: Štyri kapitoly, v ktorých sa spojili desiatky rokov staré rodinné recepty s nevšednou galériou kuchynského servisu. Luciina vášeň a radosť z varenia, pečenia a prípravy jedla sa vinie od prvej až po poslednú stranu knihy. Nie je to však len kuchárska kniha s nadčasovými receptami, je to aj pocta k tradíciám, umeniu a radostným zážitkom či rodinným spomienkam, ktoré sú tým najlepším jedlom pre našu dušu. Príďte sa stretnúť s autorkou Luciou Chrenko, ktorá vám rada predstaví svoju knihu Tak ma mama naučila. 
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku a tu.

13. 03. 2019

Názov: Eva Umlauf vo Viole - Číslo na tvojom predlaktí je modré 
Kde: ViolaPrešov (Tkáčska 2, 080 01 Prešov) 
Kedy: 18:00-20:00 
Popis: Nezvykneme Vás pozývať na podujatia do Violy tak zavčasu, no tentoraz na to máme hneď niekoľko dôvodov. EVA UMLAUF (1942) pricestuje až z Mníchova, aby porozprávala o svojej knihe spomienok Číslo na tvojom predlaktí je modré ako tvoje oči, ktorú v slovenskom preklade vydalo vydavateľstvo Absynt, a ktorá okrem silného osobného príbehu je i sondou do historických udalostí na Slovensku. Chceme Vám preto dať možnosť, aby ste si pred stretnutím s autorkou stihli jej svedectvo prečítať. Táto kniha sa nás týka. Rozpráva príbeh ženy, ktorá sa v roku 1942, päť dní pred Vianocami, narodila v židovskom pracovnom tábore v Novákoch. Koncentráky na Slovensku? Áno, aj taká bola slovenská realita v čase druhej svetovej vojny. Eva Umlauf patrí medzi najmladších, ktorí majú na svojom predlaktí vytetované osvienčimské číslo. Po dlhých rokoch si uvedomila, že svedkovia miznú, a ak svoj príbeh nevyrozpráva, navždy sa stratí. Ako malé dvojročné dievčatko prežila Osvienčim – a to bol zázrak. Spolu s matkou a sestrou sa po vojne usadili v Trenčíne. Verili, že začnú normálny život, no už o pár rokov sa ich dotkla totalitná (i antisemitská) ruka komunistického Československa. Eva Umlauf rozpráva o svojom vysťahovaní do Nemecka, o láske i bolestných stratách. Táto kniha je na jednej strane žalujúcim prstom, ktorý ukazuje na tie najtemnejšie zákutia našej modernej histórie, no je aj silným príbehom o vôli a sile jednej ženy, ktorá prežila peklo a so svojím príbehom sa rozhodla podeliť. Aby sa nezabudlo. Aby sa nikdy nezabudlo. 
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku

13. 03. 2019

Názov: Pomôž včelám, zachrániš svet
Kde: Martinus - Bratislava (Obchodná 26)
Kedy: 18:00-19:00
Popis: Akými smermi sa uberajú stratégie pre záchranu včelstiev? Môžu mestá zachrániť miznúce včely? Aký je vzťah mestských ľudí k prítomnosti včelích úľov? Čím sa môžeme inšpirovať od svetových metropol a naopak, čomu by sme sa mali vyhnúť? Dokážeme zmeniť vnímanie miest a premeniť mestá na „jedlé“, pre včely a človeka zdravé, pestré a čisté? Aj o tom vás pozývajú premýšľať a diskutovať včelári a iniciátori projektu Pomôž včelám, zachrániš svet Helena Proková a Svetozár Ružička, 13. marca 2019 o 18:00 v našom kníhkupectve.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku a tu

14. 03. 2019

Názov: 77. KPČ: Mawer - Pražské jaro 
Kde: Kabinet pomalosti, Bratislava (Nová Cvernovka, Račianska 78, 831 02 Bratislava) 
Kedy: 19:00-21:00 
Popis: V marci budeme v Klube pomalých čitateľov diskutovať o románe Simona Mawera Pražské jaro (z anglického originálu Prague Spring do češtiny preložil Lukáš Novák, vydala Kniha Zlín v roku 2018). Anglický spisovateľ žijúci v Taliansku sa po úspechu románu Skleněný pokoj (orig. 2009, čes. preklad 2013) o osudoch Vily Tugendhat v Brne opäť vracia do Československa. 
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku

14. 03. 2019

Názov: Prezentácia knihy Správa o stave duše 
Kde: Martinus - Bratislava (Obchodná 26) 
Kedy: 18:00-19:00 
Popis: Psychiater a psychoterapeut Pavel Černák prešiel počas svojej dlhoročnej praxe všetky psychiatrie na Slovensku a liečil stovky ľudí s duševnými problémami. V Správe o stave duše rozpráva o tom, ako vyzerala starostlivosť o duševné zdravie v minulosti a ako vyzerá dnes. 
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku a tu.

16. 03. 2019

Názov: Brána knihy otvorená: II. Kam sa skrylo slniečko?
Kde: BIBIANA – Centrum detskej literatúry, čítania a SK IBBY, Bratislava [Panská 41, 811 02 Staré Mesto]
Kedy: 14:00-?
Popis: Brána knihy otvorená pre rodičov, učiteľov predprimárneho vzdelávania a knihovníkov pod názvom Modrý vrch je seminár o tom, ako cielene pracovať s deťmi od útleho veku, kedy začať stimulovať záujem o knihu, ako budovať vnútornú motiváciu u bábätiek a čo všetko vplýva na rozvoj ich vnímavosti. Vedie Timotea Vráblová.
Viac informácií: Informácie sú dostupné tu.

18. 03. 2019

Názov: Dušan Dušek: Aké príbehy, myšlienky, knihy a filmy mám rád?
Kde: Nadácia POLIS, Žilina (Mariánske námestie 31, 010 01 Žilina)
Kedy: 16:30-18:30
Popis: Rozhovor Jána Štrassera so slovenským spisovateľom obdarovaným pokojom, poetikou a humorom. Hosť: Dušan Dušek, básnik, prozaik, scenárista. Moderuje: Ján Štrasser, spisovateľ, prekladateľ, publicista.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

20. 03. 2019

Názov: Juraj Šebesta v Martinuse
Kde: Martinus – Bratislava (Obchodná 26)
Kedy: 18:00-19:00
Popis: Hévíz 2090: romanca s nádychom utópie a sci-fi. Po úspešných knihách pre mládež Keď sa pes smeje a Venussha (Ťažký týždeň) autor napísal román výsostne pre dospelých. Sme v láske slobodní, sami sebou? Prejavia sa civilizačné zmeny aj na milostných vzťahoch? Juraj Šebesta na to odpovedá s jemu vlastným humorom a otvorenosťou. Pozývame vás na stretnutie s autorom, ktorý u nás predstaví svoju najnovšiu knihu v stredu 20. marca o 18:00 v rozhovore s Dadom Nagyom a Denisou Fulmekovou.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku a tu.

21. 03. 2019

Názov: Slon na Zemplíne 
Kde: Kultúrne centrum Modra (Sokolská č. 8, 900 01 Modra) 
Kedy: 19:00-20:30 
Popis: SLON NA ZEMPLÍNE - beseda s autorom ANDREJOM BÁNOM. Reportáže Andreja Bána z knihy Slon na Zemplíne sú pestrou freskou príbehov z krajiny, ktorú poznáme zo všetkých najmenej. Kniha je intímnym svedectvom o krajine i ľuďoch žijúcich svoje životy v dedinách a mestečkách ďaleko za horizontom všeobecnej pozornosti. Vedľa muža, ktorý sa rozhodol žiť v súlade s prírodou neďaleko Sečoviec stojí príbeh oklamaných farmárov a agromafie z východného Slovenska, rozprávanie o Rómovi, ktorého umučili policajti sa dotýka rýdzo slovenskej tragédie arizácií židovského majetku. Srdečne Vás pozývame na stretnutie s autorom reportážnej literatúry. Moderuje: Ján Sklenár. Miesto: Malá sála kultúrneho domu. Vstup voľný! 
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku

25. 03. 2019

Názov: LQ#24 Milo nemilo/Zlá štvrť 
Kde: klub pod lampou, Bratislava (Partizánska 2 - vchod z Palisád, 811 03 Bratislava) 
Kedy: 19:00-20:00 
Popis: "Ako sa pije v Kamerune a ako na Slovensku?" To je otázka, ktorá napadne čitateľa pri knihách Mila Janáča a Mareka Vadasa, zasadených do prostredí krčiem a barov. Degustáciu oboch próz si pripravil kvartet literárnych vedcov na februárový LQ - literárny kvocient. Už názvy kníh, Milo nemilo a Zlá štvrť sľubujú, že diskusia nebude žiadny odvar, ani slabota. Tešíme sa na vás už tradične posledný februárový pondelok v Klube pod lampou! Moderuje: Peter Darovec. 
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku

25. 03. 2019

Názov: Tolkien Reading Day v Martinuse 
Kde: Martinus - Bratislava (Obchodná 26) 
Kedy: 18:00-19:00 
Popis: Blíži sa výročie pádu Barad Dur a zničenia Prsteňa a spolu s ním aj celosvetový Tolkien Reading Day. A bude sa opäť konať aj na Slovensku - prinajmenšom v Bratislave. Radi by sme vás preto pozvali na večer strávený počúvaním a prípadne aj čítaním vybraných pasáží z diel J.R.R. Tolkiena, tentokrát na tému Brány a okná. 
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku a tu.

28. 03. 2019

Názov: Literakvíz 03/2019
Kde: Artforum - Banská Bystrica
Kedy: 20:00-22:00
Popis: Pozývame Vás na marcové vydanie kvízu pre všetkých milovníkov a milovníčky dobrej literatúry a kultúrnych fenoménov vôbec. Priestor, kde si môžete overiť svoj prehľad o knihách, hudbe a umení, poďte (sa) hrať spolu s nami!
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku

29. 03. 2019

Názov: Advokáti čítania
Kde: BIBIANA – Centrum detskej literatúry, čítania a SK IBBY, Bratislava [Panská 41, 811 02 Staré Mesto]
Kedy: 9:00-?
Popis: Program Advokáti čítania pre teenegerov vedie vybraných študentov k budovaniu takej kultúry čítania, ktorá pomôže mladým ľuďom k ich širšiemu uplatneniu v živote. Zároveň stimuluje najstarších žiakov ZŠ a mladších SŠ, aby sa stali aktívnymi vo svojej komunite a boli advokátmi čítania pre mladších spolužiakov.
Viac informácií: Informácie sú dostupné tu

30. 03. 2019

Názov: Kurz knižnej väzby / Ateliér Nedbalka 
Kde: Galéria Nedbalka, Bratislava (Nedbalova 17, 811 01 Bratislava) 
Kedy: 13:30-18:00 
Popis: Pre koho je kurz určený? Chceli by ste si vyrobiť vlastný album na vlepovanie fotografií s využitím pôvodnej a elegantnej technológie knižnej väzby, ktorá pochádza z ďalekého východu? Zúčastnite sa kurzu organizovaného v Galérii Nedbalka a zistíte, že vyrobiť album zvládne naozaj každý. Odnesiete si album veľkosti A4 s pevnými lepenkovým doskami s celopapierovým poťahom a kartónovými listami vo vnútri. Kto nechce fotoalbum, môže si vytvoriť knihu, či skicár. Kurz je vhodný pre začiatočníkov, aj pre tých, ktorí sa už s ručnou knižnou väzbou stretli... 
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

30. 03. 2019

Názov: Od ucha k uchu
Kde: BIBIANA – Centrum detskej literatúry, čítania a SK IBBY, Bratislava [Panská 41, 811 02 Staré Mesto]
Kedy: 14:00-?
Popis: Kreatívny workshop Od ucha k uchu pre deti vo veku 6-12 rokov spolu s rodičmi je zameraný na rozvoj sluchového vnímania. Program v spolupráci s RTVS využíva rôzne formy zvukových podnetov s aktívnym zapojením detí do tvorivých úloh. Vedie Beata Panáková.
Viac informácií: Informácie sú dostupné tu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára