Vyhľadávať v tomto blogu

sobota 10. augusta 2019

O nevyspytateľnosti želaní

Tento článok vyšiel v júnovom čísle Magazínu o knihách v roku 2019. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s touto knihou detailnejšie zoznámiť.

Tomáš Murgaš & Marta Mészárosová: Grip. Had, ktorý chcel mať nohy 
(Vydavateľstvo E. J. 2019)

Každý z nás si už niekedy niečo želal. Želania bývajú skromné i chamtivé, splniteľné i nesplniteľné, tuctové i vyrážajúce dych. Občas je želanie ideálne iba v myšlienkach túžiaceho, pretože ak by sa splnilo, ukázali by sa jeho nedostatky. Takúto cennú skúsenosť získal had Grip, ktorý je medzi obyvateľmi lesa povestný svojou večnou ufňukanosťou a hundraním. Grip sa pre dôvod nespokojnosti nikdy nemusí plaziť ďaleko. Tentoraz je dôvod značne prekvapivý. Grip nemá nohy. Nezdá sa mu to fér a veľmi po nich túži! Nuž, prianie sa mu splnilo a to niekoľkokrát za sebou. Hada Gripa môžeme vidieť s obrovitánskymi sloními nohami, spomalenými leňošími nohami i so sto drobulinkými nožičkami. Grip dostal čo chcel, ale zistil, že mať nohy nie je také skvelé, ako si predstavoval. Ich obsluha totiž vôbec nie je jednoduchá... 


Zábavný, prekvapivý príbeh o želaniach, ich neželaných následkoch a o uvedomení si vlastnej jedinečnosti je vhodný pre deti od 4 do 8 rokov.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára