Vyhľadávať v tomto blogu

štvrtok 1. augusta 2019

Podujatia/besedy/autogramiády v kníhkupectvách počas augusta 2019


01. 08. 2019

Názov: Châteaux po našom / vernisáž výstavy + diskusia s autorkou
Kde: CALEH, Banská Bystrica (Skuteckého 22, 974 01 Banská Bystrica)
Kedy: 17:00-20:00
Popis: Fotografka Jana Šturdíková Vás prevedie exkurziou po kaštieľoch na Slovensku citlivo zachytených autorkiným pohľadom cez hľadáčik fotoaparátu. Počas 5 ročného obdobia autorka navštívila 150 miest s cieľom zdokumentovať aktuálny stav opustených a chátrajúcich kaštieľov, ktoré rozdeľuje do kategórií podľa ich poslednej funkcie. Podnetom vzniku projektu bola fotografia chátrajúceho kaštieľa v Želiezovciach, doplnená sprievodným textom chváliacim sa jeho bohatou históriou, ktorý však vôbec nekorešpondoval s jeho súčasným smutným stavom. Rozpracovaný projekt v bakalárskej práci na Inštitúte tvorivej fotografie v Opave prerástol do komplexného celku, ktorý bol vydaný aj v knižnej podobe v apríli 2019.

Aktuálny stav roztrúsených národných klenotov po Slovensku a ich posledné využitie v podobe zberne surovín, zábavného podniku, skladu či posilňovne neprispieva k našej kultúrnej uvedomelosti a touto výstavou by sme radi prispeli k zlepšenie súčasnej situácie. Súčasťou podujatia bude prezentácia knižného spracovania projektu. Vernisáž výstavy + diskusia s autorkou výstavy sa uskutoční 1. augusta 2019 o 17.00 v Centre architekta L. E. Hudeca, Skuteckého 22, Banská Bystrica.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

02. 08. 2019

Názov: Ján Púček: Med pamäti / Banská Štiavnica
Kde: Eleuzína, Banská Štiavnica (Horná ružová 1, 969 01 Banská Štiavnica)
Kedy: 19:00-20:00
Popis: Čo nám napovedá minulosť, ktorú už nezmeníme? Pre autora Jána Púčeka je téma pamäti a historického dedičstva kľúčová. Svoju novú knihu s názvom Med pamäti venoval osudom, ktoré (ne)stihol poznačiť masaker s názvom 20. storočie. Cez príbehy nenarodených a hmlisté rodinné spomienky oživuje traumatizujúce udalosti dejín starého kontinentu, pričom v intímnom monológu formuluje otázky, na ktoré môže byť už zajtra neskoro.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

06. 08. 2019

Názov: Prístav precitnutia: Stretnutie s autorkou Máriou Modrovich
Kde: Fotogaléria Trafačka, Nitra (Janka Kráľa 65, 949 01 Nitra)
Kedy: 18:30-20:00
Popis: Nalaďte sa s nami na prózu. Pozývame Vás na augustové stretnutie s našou hosťkou Máriou Modrovich. Doposiaľ jej vyšli tri knižky. Autorský debut poviedok Lu&Mira, román Tichý režim a prozaický experiment Flešbek, ktorý bol v roku 2018 v nominovanej desiatke Anasoft litera. V súčasnosti publikuje v časopise Vlna, v ktorom vychádzajú aj útržky z jej súčasnej tvorby pod názvom Rozhovor s mužom členky kultu. Literárne stretnutie Prístavu bude prebiehať 6. augusta v Trafačke o 18:30.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

15. 08. 2019

Názov: Cap à l’Est: 17. ročník festivalu poézie
Kde: informácie o miestach konania podujatí nájdete po kliknutí na odkaz nižšie
Kedy: 15. 08. o 15:00 - 17. 08. o 21:00
Popis: Pozývame Vás na 17. ročník festivalu Cap à l’Est. Jeho hlavný program sa uskutoční v dňoch 15. až 17. augusta v Banskej Štiavnici a opäť prinesie poéziu aj do iných miest, ktoré nájdete v programe...
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

21. 08. 2019

Názov: Ako vytvoriť čítanie zábavným // Panta Rhei na Magio pláži
Kde: Magio pláž, Bratislava (Tyršovo nábrežie, 851 01 Bratislava)
Kedy: 10:30-11:30
Popis: Každé dieťa je iné, no všetky spája jedno - svet zázračna a zábava v kruhu rodiny. V čom je hlavný prínos spoločne stráveného času rodičov s deťmi pri knihách? Aké sú dôsledky toho, ak sa v rodinách vôbec nečíta? Tipy a triky na zábavné čítanie s deťmi vám povie náš hosť Juraj Šimuraj Šimkovič, lektor zážitkovej pedagogiky. Porozpráva svoje skúsenosti z praxe, ako odlákať deti od mobilov a prilákať ich ku knihám. Diskusiu moderuje Veronika Vaňková.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

24. 08. 2019

Názov: Ako začať minimalisticky cestovať? // Panta Rhei na Magio pláži
Kde: Magio pláž, Bratislava (Tyršovo nábrežie, 851 01 Bratislava)
Kedy: 18:00-19:00
Popis: Vychutnajte si dovolenku plnými dúškami a zároveň čo najviac eco-friendly! Spoznajte iný, no zodpovednejší spôsob cestovania. To, ako začať cestovať minimalisticky a tiež ekologickejšie, vám prezradia naši hostia, Daniel Kaba, bývalý rozvojový terénny pracovník a dnes eko-cestovateľ so zájazdmi do nízko-príjmových krajín. Druhým hosťom bude Martin Pavelka, nadšenec jogy a rozvojového dobrovoľníctva a zodpovedného cestovania. Ako znížiť uhlíkovú stopu počas cestovania, ako si vybrať ubytovanie s ohľadom na miestnu komunitu, či ako podporiť fair-trade produkciu v mieste výletu. Rozoberú titul od vydavateľstva Absynt, Vitajte v raji, a poradia ako si vybrať vhodný výlet do tzv. rozvojových krajín a prečo nebyť zástancami all-inclusive pobytov. Moderovať besedu bude Boba Markovic Baluchova.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára