Vyhľadávať v tomto blogu

pondelok 2. decembra 2019

Podujatia/besedy/autogramiády v kníhkupectvách počas decembra 2019

03. 12. 2019  

Názov: Dušan Kadlec v Panta Rhei / Košice
Kde: Panta Rhei - Palác kníh, Košice
Kedy: 17:30-19:00
Popis: Pozývame vás na besedu knihy známeho a úspešného zakladateľa blogu Motivation-man.sk, Dušana Kadleca, ktorého prvá motivačná kniha, 100 spôsobov, ktorými si zbytočne komplikujeme život, bola jednou z najpredávanejších tohto roku. Po veľkom úspechu vydáva druhú knižku, Zo dna ku hviezdam, ktorá ti ukáže, ako prekonať ťažké časy a zdolať aj to zdanlivo neprekonateľné. Je o tom, ako v živote zažiariť aj navzdory všetkému tomu zlému, čo sa nám v ňom prihodí. O tom, ako si svoj život zamilovať aj napriek tomu, že je ťažký. O tom, ako vyletieť ku hviezdam, i keď sa nás problémy snažia stiahnuť na dno. O tom, ako byť šťastní, i keď sa nám to občas zdá nemožné. Tešíme sa na Vás.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

03. 12. 2019  

Názov: Krst knihy Obchodná ulica Svedectvo doby
Kde: Martinus - Bratislava (Obchodná 26, 811 06 Bratislava)
Kedy: 18:00-19:00
Popis: "Keď retušujem fotografie z Obchodnej a pozerám sa do tvárí tých ľudí, tak si neviem vysvetliť, prečo som to niekoľko rokov robil. Kupoval som filmy, chemikálie, celé dni strávil v tmavej komore, bez perspektívy, že to bude mať reálny efekt. Zvláštne." Fotografie okoloidúcich, architektúry, predavačov, výkladov a domácností s chirurgickou presnosťou zachytávajú dobu a ľudí presne takých, akí vtedy boli a ako sa tvárili, keď mali pocit, že sa na nich nikto nepozerá.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku a tu.

03. 12. 2019  

Názov: Zuzka Šulajová v Panta Rhei / Nitra
Kde: Panta Rhei - Mlyny Nitra
Kedy: 17:30-19:00
Popis: Pozývame vás na besedu ku knihe Magický advent z pera autorky Zuzka Šulajová. Magický advent je prostý príbeh života, lásky a osudových zvratov vyrozprávaný pútavo, živo, s humorom a láskavým nadhľadom. Ide o čarovný svet, kde neistí chalani a neskúsené baby riešia vzájomné vzťahy. V celej svojej naivite a zraniteľnosti sa snažia zapadnúť medzi rovesníkov a zároveň porozumieť svetu dospelých. Hlavná hrdinka, tínedžerka Sofia, zavedie staršieho čitateľa do študentských čias a nezabudnuteľných spomienok. A mladšiemu pripraví vzrušujúcu generačnú zábavu. Tešíme sa na Vás.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

03. 12. 2019  

Názov: František Kozmon v Panta Rhei / Trnava
Kde: Panta Rhei - City Arena - nákupné centrum, Trnava (Kollárova 20, 917 01 Trnava)
Kedy: 17:30-19:00
Popis: Autor František Kozmon pochádza z Nitry, vyštudoval masmediálnu komunikáciu v Trnave a v súčasnosti žije v Bratislave. Jeho najnovší román Vlk je voľným pokračovaním kníh Kukučka, Rosnička a Potkan a ďalším prípadom kapitána Mareka Wolfa. Čo autora inšpirovalo k ďalšej kvalitnej knihe a precízne vykladanému mafiánskemu príbehu v kanadskom prostredí? Dozviete sa viac, na besede osobne.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

03. 12. 2019  

Názov: Život je len jeden: Erik Baláž v kníhkupectve Artforum
Kde: Artforum, Žilina (Mariánske námestie 11, 010 01 Žilina)
Kedy: 17:00-18:00
Popis: Srdečne pozývame na diskusiu s Erikom Balážom. Moderuje Janko Ničík. "Keď som v lese, nič iné neexistuje.“ Erik je dušou aj telom ekológ, ochranca prírody, jej nadšený „poznávač“. O prírode dokáže rozprávať s neutíchajúcim záujmom, fascinuje ho život v akejkoľvek podobe a vníma ho všade okolo seba. Zo stôp v snehu číta príbeh vlčej svorky, v prastarom lese nájde hlucháňa hôrneho, pod kameňom v prúde rieky objaví prehistorickú larvu pošvatky a mikrokozmos života na rozkladajúcom sa kmeni stromu mu ponúkne zábavu na dlhé hodiny pozorovania. Láska k prírode výrazne formovala jeho profesionálny a osobný život – od ranej mladosti sa ju snažil ochrániť, prešiel si písaním podnetov a apelovaním na kompetentných úradníkov, konfliktami so štátnymi autoritami aj stresujúcimi fyzickými blokádami ťažby. Zakúsil na vlastnej koži, čo je to byť persona non grata pre určité záujmové skupiny. Na druhej strane dokázal nadchnúť pre prírodu a jej ochranu masy ľudí prostredníctvom svojich unikátnych filmov, kníh, prednášok a videí.
 

Táto kniha rozhovorov prináša dva paralelné príbehy. Erikov osobný príbeh: od mládenca stopujúceho vlkov cez mladého ochranára či filmára z núdze až po aktivistu a politika. A príbeh prírody vyrozprávaný Erikom: príbeh komplexného, vzájomne sa ovplyvňujúceho systému, ktorého jednotlivé zložky vrátane nás ľudí sú od seba existenčne závislé.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

03. 12. 2019  

Názov: Čítanie ako terapia [-] Beseda s Katarínou Mayer a Martinom Milerom
Kde: Panta Rhei, Bratislava (Poštová ulica)
Kedy: 18:00-?
Popis: Beseda s Katarínou Mayer a Martinom Milerom. Aj vám sa stáva, že sa nájdete v príbehu knihy, ktorú čítate? Nie ste sami. Pri príležitosti vydania svojej novej knihy Sama za seba, poskytne Katarína Mayer postavy knihy k verejnej terapii. Známy psychológ Martin Miler rozoberie problémy postáv tak, aby ste si aj vy odniesli rady do vlastného života. Dotkneme sa, napríklad, týchto tém: Ako dlho vydržať vo vzťahu len kvôli deťom? Môžeme mať radi svoje nedokonalé telo? Obvinenia – čo ak si nesieme následky a vinu, za niečo, čo sme nespôsobili? Sama za seba je príbeh plný napätia a romantiky, ktorý vám prinesie zážitok a oddych. Po besede sa bude konať autogramiáda ku knihe, 3.12. o 18:00 na Poštovej ulici v Bratislave.
Viac informácií: Informácie sú dostupné tu.

04. 12. 2019  

Názov: Cynická obluda v Martinuse
Kde: Martinus - Bratislava (Obchodná 26, 811 06 Bratislava)
Kedy: 18:00-19:00
Popis: Všelijako sa dá listovať v dobe, ktorú sme všetci spoločne, v tejto malebnej krajine na hornom výbežku Karpatskej kotliny, prežili. Môžete si prechádzať sedem rokov staré noviny, keď sa vám chce. Alebo sa ňúrať v grafoch a štatistikách, ak máte dojem, že váš život nie je dostatočne nudný. Ale nič z toho tak dokonale a autenticky nezachytí tú tupotu, ktorou sme boli obklopení, ako vtipy, na ktorých sme sa po celý čas priebežne smiali. Cynická obluda ich za prvých sedem rokov svojej existencie spravila viac ako tritisíc. Z nich jej autor starostlivo vybral štyri stovky tých najlepších, najobľúbenejších, najvýstižnejších a tých, ktoré najviac pobúrili Andrej Danka.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku a tu.

04. 12. 2019  

Názov: Literárne disko: Jakub Drábik - Fašizmus
Kde: Artforum, Banská Bystrica (Horná Strieborná 10, 974 01 Banská Bystrica)
Kedy: 18:00-20:00
Popis: Literárna bašta pozýva na diskusný žúr venovaný súčasnej literatúre. O domácich i zahraničných tituloch s účasťou zaujímavých hostí. Za fašistov už boli označení takmer všetci. Termíny „fašizmus“ a „fašista“ patria k najpoužívanejším termínom druhej polovice 20. storočia a okrem iného v našom slovníku plnia funkciu univerzálnej nadávky. Historik Jakub Drábik vo svojej knihe objasňuje, čo fašizmus v skutočnosti je, ako ho definovať, koho možno za fašistu označiť, ako sa fašizmus navonok prejavuje i čo z toho všetkého vyplýva. Rôzne národné mutácie fašizmu sa objavili v každej európskej krajine, milióny ľudí fašistov volili v slobodných a demokratických voľbách. Mnohým sa zdala fašistická vízia a sľubovaný nový poriadok lákavé. Nedokázali rozkódovať nevyhnutne genocídnu podstatu fašizmu. Pozývame vás na predstavenie knihy Fašizmus s autorom Jakubom Drábikom, ktorý sa jej príprave venoval niekoľko rokov. Diskusiu moderuje Rado Sloboda.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

04. 12. 2019  

Názov: Výstup na Pontyho horu | uvedenie knihy
Kde: Artforum, Bratislava (Kozia 20, 811 03 Bratislava)
Kedy: 19:00-20:00
Popis: Pozývame vás na uvedenie moderného mytologického príbehu od Daniela Pastirčáka. S autorom sa o knihe bude rozprávať Mário Nicolini. Chlapec Ponty sa rozhodol zmieriť dva znepriatelené svety. Sám stojí medzi nimi: medzi ľuďmi z mesta a ľuďmi z divočiny. Jeho rodičia dokázali nájsť lásku napriek ich rozdielnemu pôvodu. Teraz cesta sťažená prekážkami, ktorými sú zloba, strach a sebectvo, čaká dospievajúceho Pontyho. Spolu s bengálskou mačkou Shanti a papagájom Rakim sa odvážne sa vyberá na vrchol svojej hory, kde ho čakjú láska a vzájomnosť. Daniel Pastirčák sa v najnovšej rozprávke pre väčších aj celkom dospelých čitateľov so sebe vlastnou bravúrou dotýka boľavých miest našich súčasných dní a prostredníctvom mnohých metaforických obrazov a podobenstiev kreslí cestu, po ktorej by sme sa mohli vybrať, aby sme na vrcholoch hôr svojich životov mohli zapichnúť víťaznú a múdru vlajku.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

04. 12. 2019  

Názov: 2. narodeniny KP s Majstrom a Margarétou
Kde: Kabinet pomalosti, Bratislava (Nová Cvernovka, Račianska 78, 831 02 Bratislava)
Kedy: 18:00-20:00
Popis: Kabinet pomalosti oslavuje druhé narodeniny. Pripravili sme si pre vás stretnutie s Majstrom, Margarétou, prekladateľom Jánom Štrasserom a ilustrátorkou Luciou Žatkuliakovou. Budeme sa rozprávať o novom slovenskom vydaní, preklade a vizuálnom stvárnení Bulgakovovho románu. Na debatu a občerstvenie srdečne pozýva moderátor Viktor Suchý.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

04. 12. 2019  

Názov: Milan Kňažko v Panta Rhei
Kde: Panta Rhei, Bratislava (Poštová ulica)
Kedy: 17:30-?
Popis: Pozývame vás na besedu ku knihe S otvorenými očami. Autorom je Milan Kňažko, ktorý sa stal jedným zo symbolom Nežnej revolúcie. V knihe S otvorenými očami autor opisuje svoj zážitok z detstva, ktortý sa mu vryl do pamäti na celý život. Aká bola jeho životná púť, ktorá ho priviedla na čelo Nežnej revolúcie? Pod tribúnou sa zhromaždili stovky príbehov, ktoré neboli nežné. Príbehy politických väzňov, náboženských disidentov či z emigrácie sa vracajúcich utečencov. Tešíme sa na vás 4.12.2019 v Panta Rhei v Bratislave na Poštovej ulici o 17:30. Besedou vás bude sprevádzať Jano Gordulič, scenárista, komik a zakladateľ show Silné reči. O zábavu bude postarané!
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku a tu.

04. 12. 2019  

Názov: Objavuj svet s Panta Rhei [-] Transibírska magistrála – od Moskvy do Pekingu 
Kde: Panta Rhei - Palác kníh Košice
Kedy: 17:30-? 
Popis: Zažite s nami epické momenty počas cesty najdlhšou nepretržitou železničnou traťou sveta. Takmer 10 tisíc kilometrov prepája Moskvu s Tichým oceánom. Dobrodružstvo spájajúce cárske Rusko a hodvábnu cestu. Poďte to zažiť s CK Objavuj svet 4. 12. o 17:30 v Panta Rhei Palác kníh Košice.
Viac informácií: Informácie sú dostupné tu.

04. 12. & 05. 12. & 06. 12. & 11. 12. & 12. 12. & 18. 12. & 19. 12. & 20. 12. 2019  

Názov: Živé rozprávky pre deti s Braňom Jobusom
Kde: BlumentaLive, Bratislava (Námestie Mateja Korvína, 811 07 Bratislava)
Kedy: 17:00-18:00
Popis: Čítanie rozprávok pre deti s Branislav Jobus vždy o 17:00 v dňoch 4., 5., 6., 11., 12., 18., 19. a 20. decembra. Dobro zvíťazí nad zlom počas decembrových večerov na Námestí Mateja Korvína. Nájdete tu svet rozprávok uprostred mesta, ktorý deťom prinesie známy rozprávkar Branislav Jobus. Okrem neho sa o pohodovú atmosféru postarajú aj hudobné formácie Silent TRIO, Ludo Kuruc Band a Ricco & Claudia. Sledovanie vystúpení vám spríjemnia aj tradičné pochúťky vianočných trhov, ktoré budú dotvárať atmosféru zimnej edície podujatí BlumentaLive.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

05. 12. 2019  

Názov: Pokojní v nepokoji - beseda s autorom knihy
Kde: Kabinet pomalosti, Bratislava (Nová Cvernovka, Račianska 78, 831 02 Bratislava)
Kedy: 18:00-19:30
Popis: Fotograf Timotej Križka zachytil príbehy 21 politických väzňov zo Slovenska. Svedectvá tých, ktorých pobyt vo väzení nezlomil a napriek neprávosti, ktorá bola na nich spáchaná, si zachovali vnútornú slobodu, pokoj a radosť. Ako hovorí jeden zo svedkov: „Každý z nás má mať určitý životný názor a za ním stáť za každej situácie. Nie meniť svoje názory vzhľadom k tomu, aby po ekonomickej alebo spoločenskej stránke získal niečo navrch. Tak bude šťastný a spokojný.“ (Ján Zeman) Srdečne vás pozývame na besedu s autorom Timom Križkom. Moderovať bude vydavateľka knihy Zuzana Dušičková.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

05. 12. 2019  

Názov: Martin Selner v Martinuse
Kde: Martinus - Bratislava (Obchodná 26, 811 06 Bratislava)
Kedy: 18:00-21:00
Popis: Martin Selner, známy svojou prvotinou Autismus & Chardonnay, prichádza s novinkou. Selner píše s iróniou a nadsázkou, neutápa svoje príbehy v pátose, no život s autizmom nijako nezľahčuje a uvedomuje si jeho ťažobu. Besedu s autorom bude moderovať Eva Petríčková, ktorá svoj život s autistickou dcérkou dokumentuje na Instagrame aj Facebooku na profile Spolu AUT.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku a tu.

06. 12. 2019  

Názov: Katastrofa letu 001 na Zlatých pieskoch
Kde: Panta Rhei, Bratislava (Poštová ulica)
Kedy: 17:30-?
Popis: Diskusia s autorom knihy, Davidom Púchovským. Najznámejšia letecká tragédia v Československu si vyžiadala 76 ľudských životov. Zmes článkov a svedectiev vydaných po roku 1989 priniesol aj pravdivé, aj konšpiračné teórie. Autor, David Púchovský, strávil rok skúmaním dokumentov v archívoch a rozhovormi s pamätníkmi a odborníkmi na vtedajšie letectvo, aby na konci pátrania dokázal uzavrieť prípad letu číslo 001 a odpovedať na otázku: Prečo lietadlo Iljušin IL-18 OK-NAB havarovalo? V piatok, 6.12. o 17:30 v Panta Rhei na Poštovej ul. vás pozývame na diskusiu o knihe Katastrofa letu 001 na Zlatých pieskoch.
Viac informácií: Informácie sú dostupné tu.

06. 12. 2019  

Názov: Andrej Bán v Žiline. Reportéri v prvej línii
Kde: Nová synagóga Žilina (J. M. Hurbana 220/11, 010 01 Žilina)
Kedy: 18:00-21:00
Popis: Diskusie s prekliatymi reportérmi pokračujú aj v Žiline! Pozývame vás na diskusiu s Andrejom Bánom, po ktorej bude nasledovať priateľské vianočné posedenie s Absyntom. Andrejovi Bánovi vydávame už druhú absyntovku. Po nečakanom bestselleri Slon na Zemplíne, v ktorom putujeme po Slovensku, sa tento raz presnieme na juh Európy. V jeho najnovšej reportážnej knihe Trochu oheň, trochu voda sú krajiny bývalej Juhoslávie opäť spolu... 
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

06. 12. & 13. 12. 2019   

Názov: Advokáti čítania
Kde: BIBIANA – Centrum detskej literatúry, čítania a SK IBBY, Bratislava [Panská 41, 811 02 Staré Mesto]
Kedy: 6. 12. o 08:00 & 6. 12. o 09:00 & 13. 12. o 8:00 & 13. 12. o 9:00
Popis: Program pracuje s rovnakou (vybratou) skupinou žiakov po celý rok 1x mesačne 60 minút. To, čo sa mení, sú knihy, príbehy, rozhovory na rôzne témy, vzájomné spoznávanie, vzťah jeden k druhému a k čítaniu - čítaniu v knižkách a tiež v životných situáciách. Program zároveň stimuluje žiakov byť aktívnymi vo svojej komunite, stať sa advokátmi čítania pre mladších spolužiakov.
Viac informácií: Informácie sú dostupné tu.

07. 12. 2019  

Názov: Nikoleta Vujisić v Panta Rhei
Kde: Panta Rhei - obchodné centrum TULIP, Martin (Pltníky 2, 036 01 Martin)
Kedy: 16:00-17:30
Popis: Pozývame Vás a tiež všetkých rodičov na besedu s Nikolka Vujisić do obchodné centrum TULIP v Martine do priestorov kníhkupectva Panta Rhei. Kniha ktorá sa vám dostane do rúk, skrýva viac bolesti a utrpenia, ako by ste čakali.

Kniha Neinstantne krásna je súborom 13 skutočných príbehov dievčat trpiacich poruchami príjmu potravy a 1 príbehom chlapca, ktorého tieto choroby tiež neminuli. Pretože anorexia či bulímia nie sú záležitosťou len dievčat, ktoré chcú vyzerať ako modelky. "Každé dievča si týmto prejde, nehovorte mi, že žiadne dievča v puberte nemalo myšlienky na to, že je príliš tučné. No čo dievčatá, ktorým sa to vymkne spod kontroly? Pre nich je určená táto kniha. Vážme si život. Už dávno ideálom krásy nie je "zretušovaná" fotka v magazíne a žena, ktorá radšej je vatu, než by mala pribrať aspoň o gram viac." Posolstvo, ktoré v sebe nesie táto kniha, je silné. Nemali by sme preto zatvárať oči, mali by sme si všímať varovné signály skôr, než bude neskoro.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

07. 12. & 14. 12. 2019 

Názov: Brána knihy otvorená I., II.
Kde: BIBIANA – Centrum detskej literatúry, čítania a SK IBBY, Bratislava [Panská 41, 811 02 Staré Mesto]
Kedy: 7. 12. o 14:00 - I. cyklus & 14. 12. o 14:00 - II. cyklus
Popis: Dva cykly seminárov pre rodičov, učiteľov predprimárneho vzdelávania a knihovníkov o čítaní s deťmi od najútlejšieho veku, kedy začať stimulovať záujem o knihu, ako budovať vnútornú motiváciu u bábätiek a čo všetko vplýva na rozvoj vnímavosti dieťaťa. Štyri nadväzujúce interaktívne semináre, 1x mesačne v sobotu v trvaní 90 minút.
Viac informácií: Informácie sú dostupné tu.

07. 12. & 14. 12. 2019    

Názov: Čítame v priestore knihy I., II.
Kde: BIBIANA – Centrum detskej literatúry, čítania a SK IBBY, Bratislava [Panská 41, 811 02 Staré Mesto]
Kedy: 7. 12. o 16:00 - I. cyklus & 14. 12. o 16:00 - II. cyklus
Popis: Dva cykly seminárov pre rodičov, učiteľov, knihovníkov a širokú verejnosť o tom, ako pracovať s deťmi mladšieho a staršieho školského veku so zámerom na rozvoj kultivovaného čítania a hlbšieho vnímania a porozumenia textu. Inovatívny program tvoria štyri nadväzujúce interaktívne semináre, 1x mesačne v sobotu v trvaní 90 minút.
Viac informácií: Informácie sú dostupné tu.

09. 12. 2019  

Názov: 99 sladkých teček Marie Baťové
Kde: Panta Rhei, Bratislava (Poštová ulica)
Kedy: 17:30-?
Popis: Kniha nie iba o receptoch! Prvné kapitoly sú venované Marii Baťové, pretože ak sa dá o niektorom manželskom páre povedať: „Za silným mužom hľadaj silnú ženu“ sú to určite manželia Baťovci. Kniha predstavuje aj ich partnerský vzťah. Recepty sú rozdelené do piatich častí - môžete sa teda tešiť na recepty vhodné na raňajky, k doobednej káve, ako sladká bodka po obede, popoludňajšia siesta alebo čaj o piatej. Viac o procese prípravy tejto krásnej knižky, odkiaľ recepty pozbierali a ako lúštili tieto ručne písane dobroty sa dozviete 9.12. o 17:30 v Panta Rhei na Poštovej ulici v Bratislave. Tešiť sa môžete aj na ochutnávku dezertov a vystúpenie hudobnej kapely Paper Moon Trio.
Viac informácií: Informácie sú dostupné tu.

10. 12. 2019  

Názov: Wojciech Górecki v Poprade. Reportéri v prvej línii
Kde: Popradská Christiania, Poprad (Námestie sv. Egídia 3004/108, 058 01 Poprad)
Kedy: 18:00-20:00
Popis: Prekliati reportér Wociech Górecki prichádza do Popradu! Poďte s nami prebádať Kaukaz - neznámu planétu na mape sveta! Územie medzi Čiernym a Kaspickým morom obývajú po stáročia desiatky rôznych národov s vlastnými jazykmi, dejinami i kultúrou. Každá krajina a každý človek, ktorý tu žije, je jednou planétou neznámej „kaukazskej galaxie“, ktorá sa stala pre poľského reportéra Wojciecha Góreckého celoživotnou vášňou. So zmyslom pre dobrodružstvo, s citlivým senzorom na zaujímavých ľudí a s hlbokými vedomosťami o tejto oblasti sa vydáva na cesty naprieč celým Kaukazom, aby ho videl, spoznal a pochopil. A toto obrovské bohatstvo teraz ponúka aj nám všetkým...
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

10. 12. 2019  

Názov: 84. KPČ: Diana Athill - Niekde ku koncu
Kde: Kabinet pomalosti, Bratislava (Nová Cvernovka, Račianska 78, 831 02 Bratislava)
Kedy: 19:00-21:00
Popis: Posledné stretnutie Klubu pomalých čitateľov v roku 2019 sa bude niesť v znamení jesene a zimy života z pohľadu britskej editorky a spisovateľky Diany Athill, ktorá opustila tento svet v januári vo veku 101 rokov. Jej memoárová kniha o tom, čo znamená starnúť (napísala ju ako 89-ročná), Niekde ku koncu, vyšla v Aspekte v preklade Jany Juráňovej.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

10. 12. 2019  

Názov: Uvedenie knihy Prameň od Milana Rúfusa
Kde: Panta Rhei, Bratislava (Poštová ulica)
Kedy: 17:30-20:00
Popis: Srdečne Vás pozývame na besedu a uvedenie knihy Prameň od Milana Rúfusa do Panta Rhei na Poštovej ulici v Bratislave. O knihe sa porozprávame s jej zostavovateľom Milanom Richterom, s grafickou dizajnérkou Máriou Rojko, ilustrátorom Ivanom Pavlem a pozvanie prijala aj pani Magdaléna Rúfusová. Večerom nás bude sprevádzať Dado Nagy.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

12. 12. 2019  

Názov: Zuzka Šulajová v Panta Rhei
Kde: Panta Rhei, Bratislava (Poštová ulica)
Kedy: 17:30-19:30
Popis: Pozývame vás na besedu ku knihe Magický advent z pera autorky Zuzka Šulajová. Magický advent je prostý príbeh života, lásky a osudových zvratov vyrozprávaný pútavo, živo, s humorom a láskavým nadhľadom. Ide o čarovný svet, kde neistí chalani a neskúsené baby riešia vzájomné vzťahy. V celej svojej naivite a zraniteľnosti sa snažia zapadnúť medzi rovesníkov a zároveň porozumieť svetu dospelých. Hlavná hrdinka, tínedžerka Sofia, zavedie staršieho čitateľa do študentských čias a nezabudnuteľných spomienok. A mladšiemu pripraví vzrušujúcu generačnú zábavu. Tešíme sa na Vás.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

12. 12. 2019  

Názov: Prezentácia knihy Nevyhorení
Kde: Martinus - Bratislava (Obchodná 26, 811 06 Bratislava)
Kedy: 18:00-19:00
Popis: Pozývame vás na prezentáciu knihy Nevyhorení a debatu o dôležitej téme. Kniha Nevyhorení ukazuje skutočné príbehy 21 ľudí, ktorí si prešli vyhorením a rozhodli sa prehovoriť neraz aj o tých najťažších chvíľach svojho života. Skúsenosti Slovákov a Sloveniek však dokazujú, že aj keď ide o vážnu diagnózu, existuje z nej cesta von. Oni ju našli, a preto nesie kniha názov Nevyhorení. Diskutovať budú autorky knihy Lucia Okša a Zuzana Matuščáková a dvaja hostia, ktorí zažili vyhorenie a ich príbehy sú opísané priamo v knihe: Zuzana Reľovská a Martin Ondrejkovič.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku a tu.

13. 11. & 19. 12. 2019   

Názov: Izba čítania[:] Zachráň neznámeho tvora 
Kde: BIBIANA – Centrum detskej literatúry, čítania a SK IBBY, Bratislava [Panská 41, 811 02 Staré Mesto]
Kedy: 13. 12. o 10:00 & 13. 12. o 11:15 & 19. 12. o 10:00 & 19. 12. o 11:15
Popis: Deti vstúpia do priestoru príbehu o Kráske a zvierati, do blízkosti známych a predsa tajomných postáv. Vyskúšajú si, aké to asi je - byť ako ony. V našom putovaní príbehom sa zameriame na štúdium postáv, pričom nám pomôžu symbolické odkazy, kostýmové objekty, ale najmä citlivé srdce.
Viac informácií: Informácie sú dostupné tu.

14. 12. 2019  

Názov: Detská noc literatúry: Cesta za svetlom
Kde: SNG Schaubmarov mlyn, Pezinok (Cajlanská 255, 902 01 Pezinok)
Kedy: 17:00-19:30
Popis: Vydajte sa s nami na cestu za svetlom a prostredníctvom rozprávok a príbehov preskúmajte, aké je to vaše svetlo, čo každý deň poháňa vpred vás. Pre niekoho je to viera v boha a kométa, ktorá ukázala pastierom Jezuliatko. Pre iného istota v rodine, láska, dobrodružstvo či nezištné priateľstvo.
Príbehmi pútnikov prekonávajúcich najrôznejšie prekážky na ceste za svojím svetlom a aj samotným mlynom vás prevedú osobnosti spod Malých Karpát: Agáta Petrakovičová, Juraj Illavský, Marián Kováč, Eva Kenderessy a Saša Petrášová. Na piatich stanovištiach budú paralelne prebiehať čítania tak, aby si každý návštevník mohol vypočuť všetky príbehy. Na šieste, tak trochu strašidelné stanovište bude však vstup povolený len dospelým. Vezmite si baterky a vydajte sa s nami na objavnú predvianočnú cestu mlynom.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára