Vyhľadávať v tomto blogu

sobota 7. marca 2020

Dobrodružstvá v pavúčom štýle

Tento článok vyšiel vo februárovom čísle Magazínu o knihách v roku 2020. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.

Katarína Kerekesová a ďalší: Websterovci 2 
(Slovart 2019)

Do života pavúkov Websterovcov mohli deti už nahliadnuť pri sledovaní animovaného seriálu Websterovci a pri čítaní knihy s rovnomenným názvom. Koncom roka 2019 vyšla ďalšia nádielka pavúčích príbehov s názvom Websterovci 2.

Mamička je vychýrenou gazdinou a zdá sa, že ju v jej snahe o dokonalú domácnosť nič nezastaví. Nepredstaviteľné sa však stalo skutočnosťou a mamička musela na chvíľu opustiť kolotoč domácich povinností a dopriať si oddych. Spolu s ockom sa vybrali na relaxačný pobyt do luxusného relaxačného centra. Nanešťastie sa veľmi rýchlo ukázalo, že tento pobyt je skôr za trest ako za odmenu.

Stresujúce chvíle zažíval aj tínedžer Hugo, ktorý sa pripravoval na skúšku z pavúčej histórie. Ako sa volá najväčšia tragédia pavúčích dejín? Kde sa nachádza Pavučina padlých pavúkov? Hugove vedomosti boli nedostačujúce a hrozilo, že skúška sa skončí fiaskom. Mladému pavúkovi sa však pošťastilo ocitnúť sa na mieste týchto dejinných udalostí. Nuda nehrozí ani v spoločnosti najstarších členov rodiny. Dedko Webster sa odhodlane pustil do rodinnej prípravy na športovú súťaž a babička Websterová podľahla vábeniu populárnej hry medzi pavúčou mládežou...

Autori vytvorili sympatický pavúčí svet tvorený dramatickými dejinami, nevšednými dobrotami a dobrodružstvami v pavúčom štýle. Svet, ktorý je veľmi odlišný a zároveň veľmi podobný ako ten náš, a preto si Websterovci dokážu získať záujem i porozumenie dieťaťa.







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára