Vyhľadávať v tomto blogu

pondelok 2. marca 2020

Marcové knižné novinky (2020)

Názov: Mesto
Autorka: Camilla Sten 
Vydavateľ: Ikar

Oficiálna anotácia: Jedného dňa všetci obyvatelia malého banského mesta Silvertjärn záhadne zmizli. Bez stopy sa stratilo takmer deväťsto ľudí. Nikto nevie, ako sa to stalo. Bola to nehoda, masová samovražda alebo v zmiznutí zohralo svoju úlohu oživenie fanatického náboženského hnutia? Odvtedy prešlo viac ako pol storočia. Alice je mladá ambiciózna dokumentaristka. Odmala počúvala príbeh o Silvertjärne z rozprávania starej matky, ktorá pri nevysvetliteľnej udalosti stratila celú rodinu. Túži konečne sa dozvedieť pravdu. S priateľmi sa rozhodne stráviť päť dní v izolovanom opustenom meste a zozbierať materiál na film. Len čo však dorazia na miesto, počujú zvláštne zvuky a vidia nevysvetliteľné veci. Čoskoro si musia položiť otázku, či je minulosť naozaj minulosťou a či tajomné mesto nepohltí aj ich. Mesto je klaustrofobický triler o zle, ktoré by nemalo jestvovať, a záhade, ktorá by sa možno nikdy nemala objasniť. 

zdroj: Bux.sk

Názov: Krvavý boľševník
Autorka: Louise Boije af Gennäs
Vydavateľ: Ikar

Oficiálna anotácia: Vražda Olofa Palmeho (1986). Geijerova aféra. Škandál zbrojovky Bofors. Záhadná smrť novinárky Cats Falckovej (1984). Pád Carla Algernona, inšpektora pre vojenskú techniku, pod vlak metra (1987). Nedávna história Švédska je plná škandálov, záhad a nevyriešených zločinov...

Po otcovej nečakanej smrti v plameňoch domu sa Sara sťahuje z Örebra do Štokholmu. Chce sa vyrovnať s minulosťou a začať nový život. Spočiatku ide všetko dobre: prácu v kaviarni vymení za zamestnanie v PR agentúre a úbohú izbu na predmestí za luxusný byt v Östermalme.V kancelárii náhodou nájde otcove dokumenty a zamotáva sa do spleti nebezpečných intríg, kde ľudia nie sú tými, za ktorých sa vyhlasujú. Čoskoro je však vystavená zvláštnym, znepokojivým udalostiam a hrozba proti nej a jej rodine je čoraz hmatateľnejšia. Uvedomuje si, že nemôže nikomu veriť. Niekto si myslí, že práve ona je rozhodujúcim kľúčom k niečomu dôležitému, ale kto to je? A o čo vlastne ide? Sara hľadá súvislosti a odpovede, ale pravda je príliš nebezpečná a boj jednotlivca proti mašinérii moci riskantný. 


zdroj: Bux.sk

Názov: Antiturista
Autor: Are Kalvo
Vydavateľ: Ikar

Oficiálna anotácia: Antiturista je vtipná a trochu nahnevaná kniha o špeciálnom vzťahu Nórov k prírode.

Are Kalvo vyrastal na idylickom západnom pobreží Nórska, no nikdy nezahorel láskou k prírode. Presťahoval sa do mesta a už sa za vidiekom neobzrel. Nikdy mu to nespôsobovalo problémy - až doteraz. Pred pár rokmi mu príroda ukradla prvých kamarátov. Blízki ľudia, s ktorými kedysi vymetal krčmy, zrazu chodili na túry, fotili si bežkárske stopy a s vážnym výrazom vyhlasovali, že iba v lone prírody si uvedomujú, akí sú maličkí. Jedného dňa si Kalvo všimol, že medzi priateľmi na sociálnych sieťach nemá jediného človeka, ktorý by sa neodfotil v horách. Prvýkrát od povinných školských výletov sa teda vydal na túru – pešiu i na bežkách –, aby našiel stratených kamarátov a prišiel veci na koreň. Čo robia po večeroch? O čom sa rozprávajú? A kto by sa dobrovoľne vybral dovolenkovať na miesto zvané Komárovo? 


zdroj: Bux.sk

Názov: Príbeh o Áste
Autor: Jón Kalman Stefánsson
Vydavateľ: Artforum

Oficiálna anotácia: Ásta, ktorej meno – ak si odmyslíme posledné písmeno – po islandsky znamená láska, sa narodí koncom päťdesiatych rokov mladému zaľúbenému páru, Sigvaldimu a Helge. Idyla rodinného života však netrvá dlho. Na Helgu doľahne monotónnosť a útrapy všedného dňa a rodinu opustí. Kým sa Sigvaldi snaží opäť si usporiadať život, vyrastá Ásta u pestúnky. Príbeh o Áste nie je len životným príbehom jednej ženy, ale aj rozprávaním o rodine, o osudoch, ktoré sa navzájom preplietajú a ovplyvňujú, o láske v jej mnohých podobách, ľudských túžbach, strate a ľútosti, vyrozprávaný s citlivosťou a pochopením. 

Príbeh o Áste je najnovším, v poradí dvanástym románom islandského autora Jóna Kalmana Stefánssona (1963). Román bol okrem iného nominovaný na Islandskú literárnu cenu a na francúzsku literárnu cenu Prix Médici. V slovenskom preklade od autora vyšli romány Letné svetlo a potom príde noc, Ryby nemajú nohy a Veľké asi ako vesmír.

zdroj: Bux.sk

Názov: Stalpi
Autor: Stefan Spjut
Vydavateľ: Host

Oficiálna anotácia: Když věříte na trolly, jste prostě jenom zvláštní, ale když víte, že existují, je to jako prokletí.

Na sámském území v severním Švédsku se objeví neobvykle velký vlk. Ochránci přírody pod tlakem veřejného mínění rozhodnou, že nebezpečné zvíře odchytí a převezou do Norska. Do cíle však už nedorazí. Diana se po studiích medicíny vrátila do rodného města, šťastně se vdala a narodila se jí dcera. Když se dozví, že se její dávná kamarádka z dětství Susso ocitla v obtížné situaci, rozhodne se ji navštívit. Nemůže ovšem tušit, jak nedozírné následky pro ni bude toto setkání mít. Sussina matka Gudrun zjistí, že z psychiatrické léčebny uprchl Lennart Brösth. Ani v nejmenším nepochybuje, že odsouzený zločinec nezapomněl, kdo před deseti lety stál za rozprášením jeho sekty. Je jen otázkou času, kdy se všichni opět ocitnou ve víru nepochopitelných a děsivých událostí.


zdroj: Host

Názov: Vernosť
Autor: Marco Missiroli
Vydavateľ: Slovart

Oficiálna anotácia: Ako sa vyrovnať s tým, že spolu s meniacim sa svetom okolo seba sa meníme aj my? Na túto otázku hľadá odpoveď vo svojej knihe Vernosť taliansky spisovateľ Marco Missiroli. Carlo je bývalý nádejný spisovateľ, ktorý vo svojej profesii prežíva iba vďaka pomoci vplyvného otca, a jeho manželka Margherita, architektka, ktorá si vybrala cestu dravej realitnej maklérky, spoločne snívajú o novom byte nad svoje pomery. A zatiaľ čo svoj život dokonale prispôsobili nepokoju svojho okolia, každý z nich túži po niečom mimo manželskej spálne: Carlo po mladej študentke Sofii a Margherita po silných rukách terapeuta Andreu. No ich puto je vystavené aj pokušeniam, ktoré prichádzajú z mnohotvárnosti ich vlastných citov. Keď zostanú verní svojmu partnerovi, nezradia svoje túžby a nepodvedú sami seba? Za román Vernosť dostal autor ocenenie Premio Strega Giovani za najlepší román podľa mladých čitateľov. 

zdroj: Slovart

Názov: Život Vernona Subutexa 1
Autorka: Virginie Despentes 
Vydavateľ: Inaque

Oficiálna anotácia: KTO JE VERNON SUBUTEX?

Mestská legenda. Nehanebník. Strážca tajomstva. Posledný svedok zaniknutého sveta. Tvár našej neľudskej komédie. Zrkadlo, v ktorom sa všetci vidíme. Prízrak nás všetkých.

Vernon Subutex kedysi vlastnil neslávne známy obchod s hudbou Revolver v parížskej štvrti Bastila. Bol legendou v celom meste. Ale so začiatkom nového milénia začali obchody upadať. Keď priateľ, ktorý mu platil nájomné, náhle umrie, Vernon sa bez úspor a bez podpory v nezamestnanosti ocitá na ulici.
V rukáve však má poslednú kartu. Ešte sa na ulici ani nestihne „ohriať“, keď sa ľudia dozvedia, že Vernon Subutex vlastní posledný videozáznam slávneho hudobníka Alexa Bleacha, ktorý bol jeho mecenášom a práve zomrel na predávkovanie. Filmoví producenti, trollovia, ba aj pornohviezdy sú Vernonovi v pätách, aby tento poklad získali. 


zdroj: Inaque

Názov: Život pána de Moliera
Autor: Michail Bulgakov
Vydavateľ: Ikar

Oficiálna anotácia: -

zdroj: Bux.sk

Názov: Kacír Michelangelo
Autor: Matteo Strukul
Vydavateľ: Slovart

Oficiálna anotácia: Rím, jeseň 1542. Michelangelo má 67 rokov a musí dokončiť náhrobok pápeža Júliusa II. Umelec sa však ocitol v hľadáčiku inkvizície: jeho priateľstvo s krásnou Vittoriou Colonnou neušlo pozornosti. Tú ženu dal sledovať hlavný inkvizítor, aby odhalil miesto, kde sa stretáva sekta Spirituáli, ktorá hlása návrat ku kresťanskej čistote v meste, kde je predávanie odpustkov na dennom poriadku. A práve Rím, sa stane krutým a zároveň úžasným divadlom, scénou, na ktorej sa pretnú životy mladej zlodejky Malasorte, ktorá má za úlohu sledovať Spirituálov, Vittoria Corsiniho, kapitána stráže svätej inkvizície, markízy z Pescary Vittorie Colonny a Michelangela Buonarrotiho, jedného z najgeniálnejších umelcov všetkých čias.

zdroj: Slovart
 

Názov: J SS Bach: Příběh hudby, lásky a války
Autor: Martin Goodman
Vydavateľ: Práh

Oficiálna anotácia: Silný příběh tří generací žen z rodiny nacistického důstojníka v koncentračním táboře Dachau a židovské rodiny z Vídně, v němž je každý hluboce poznamenán válečnými hrůzami bez ohledu na to, na které straně konfliktu stojí.

V 90. letech 20. století se v Kalifornii setkávají dva přeživší z obou rodin. Rosa je mladá australská muzikoložka, Otto světoznámý skladatel a violoncellista. Spojuje je hudba i minulost, ale bude zapotřebí ještě něčeho dalšího, co jim pomůže překlenout rány i propasti způsobené dějinami. S dětskými vzpomínkami na rozbombardovaný Leicester a Coventry se Martin Goodman po škole přestěhoval do Berlína. Jeho dílo zkoumá způsoby, jimiž válka působí v šokových vlnách na další generace. Spisovatel, oceněný za své romány i vědecká díla, nyní přednáší jako profesor kreativního psaní na Univerzitě v Hullu. 


zdroj: Knihy Dobrovský

Názov: Peterburg
Autor: Andrej Belyj
Vydavateľ: Európa

Oficiálna anotácia: V románe Peterburg ruského mladosymbolistu Andreja Belého (1880 – 1934) je vyrozprávaný príbeh mesta Peterburg a jeho obyvateľov v čase prvej ruskej revolúcie v rokoch 1905 – 1907. 

Peterburské ulice sa tu hemžia postavičkami a či tieňmi a siluetami ľudí, alebo len ich časťami – klobúkmi, nosmi a paličkami, splývajúcimi do sivej masy riadiacej sa inštinktmi. A v uzavretých priestoroch honosného domu sa zmietajú dvaja hlavní hrdinovia: Apolón Apolónovič a jeho syn Nikolaj Apolónovič. Vinou prevahy rozumu sa v nich zachovali len zvyšky citov, nenávisti a lásky, aj to skarikovaných v duchu autorovej skepsy. Otec, vysoký cársky úradník, ktorému sa syn odcudzil, ho neznáša kvôli jeho nečinnosti a syn otca nenávidí ideovo i telesne, chce ho zavraždiť. Na druhej strane je ľúbostný trojuholník, kde sa kvôli pokrivenej láske zmietajú všetci zúčastnení – Nikolaj Apolónovič, Sofia Petrovna aj oklamaný manžel... V tkanive rytmizovanej prózy s návratnými snami sa opakujú slová a vety, celé pasáže. Odrážajú utkvelé predstavy a posadnutosť románových postáv. Belyj prehlbuje baudelairovské videnie alegorizovaného veľkomesta, jeho románový Peterburg založený na geometrii priestoru predstavuje jedinečný svet, inú umeleckú realitu. Vytvoril ju pomocou experimentálnych, novátorských postupov, ktorými symbolizmus prekonal, „presiakol" avantgardnými prvkami. Toto vrcholné dielo spisovateľa predstavuje jeden z dôležitých inšpiračných zdrojov ruskej i svetovej literatúry.

Román Peterburg Andreja Belého je v novom slovenskom vydaní opatrený doslovom a kalendáriom života a tvorby spisovateľa, ako aj textovými vysvetlivkami určenými pre čitateľovu orientáciu. 

zdroj: Knihcentrum.sk

Názov: Hitler a Habsburkové
Autor: James M. Longo
Vydavateľ: Slovart CZ
Poznámka: Predpokladaný dátum vydania je 30. 3. 2020

Oficiálna anotácia: Kniha odhaľuje nielen to, prečo si Adolf Hitler urobil zo synov zavraždeného arcivojvodu Františka Ferdinanda d’Este a spravil z nich prvých dvoch Rakúšanov deportovaných do koncentračného tábora v Dachau, ale venuje sa aj odvahe kráľovskej rodiny, ktorá sa snažila tomuto osudu vzdorovať. V mladosti strávil Hitler päť rokov vo Viedni, kde sa jeho posadnutosť cisárskym rodom Habsburgovcov stala katalyzátorom jeho pomsty voči zaniknutej ríši, mŕtvemu arcivojvodovi a jeho sirotám. Nenávisť nasmerovala fašistického vodcu na cestu moci a nepriamo viedla k tragédii druhej svetovej vojny a holokaustu.

zdroj: Slovart
 

Názov: Čo si myslí moje dieťa?: Praktická príručka detskej psychológie pre moderných rodičov
Autorka: Tanith Carey 
Vydavateľ: Ikar

Oficiálna anotácia: Zistite, čo si vaše dieťa naozaj myslí, keď povie: „Aha, čo som urobila!“, „Nie som unavený“ alebo „Strápňuješ ma!“.

Táto kniha vás prevedie viac než stovkou každodenných situácií. Naučí vás dešifrovať správanie vášho dieťaťa, porozumieť pochodom v jeho hlave a sebavedomo zareagovať najlepším možným spôsobom. Zoznámite sa s míľnikmi, ktoré vaše dieťa prekonáva vo veku dvoch až siedmich rokov a dozviete sa, ako riešiť situácie, ktoré rodičov znepokojujú najčastejšie: záchvaty hnevu, súrodeneckú rivalitu, problémy so spánkom, bezpečnosť na internete a mnohé ďalšie. Nalaďte sa na najvnútornejšie myšlienky svojho dieťaťa a staňte sa rodičom, akým ste vždy túžili byť. 


zdroj: Bux.sk



Knihy pre deti a mládež
 

Názov: Všetko, čo jazdí - Moja obrázková knižka
Autor: -
Vydavateľ: Svojtka & Co.
Poznámka: vekové odporúčanie = 1+ 

Oficiálna anotácia: Táto knižka s fotografiami a popismi áut, motoriek, poľnohospodárskych a stavebných strojov a ďalších prináša slovnú zásobu z oblasti dopravných prostriedkov. 

Nehovorí vaše dieťa o ničom inom, iba o autách, buldozéroch, traktoroch a lodiach? Tak touto knižkou bude nadšené! Leporelo je zamerané na rozvíjanie slovnej zásoby z oblasti dopravných prostriedkov a všemožných strojov, ktoré možno zahliadnuť na ceste aj mimo nej. Okrem popisov fotografií sú stroje a dopravné prostriedky prakticky jednofarebné, takže možno prirodzene precvičovať a nenásilne učiť základné farby. A pozor! Knižka je opatrená rukoväťou, takže si ju možno brať pohodlne kamkoľvek so sebou! 

zdroj: Svojtka & Co.


Názov: Ľudské telo [-] Moja knižka s pohyblivými prvkami
Autor: -
Vydavateľ: Svojtka & Co.
Poznámka: vekové odporúčanie = 2+
Poznámka: v marci vyjde aj kniha Hmyz [-] Moja knižka s pohyblivými prvkami
Poznámka: predpokladaný dátum vydania obidvoch kníh je 31. 3. 2020 

Oficiálna anotácia: V tejto knižke s pohyblivými prvkami môžu deti od dvoch rokov poznávať ľudské telo, jeho funkcie a súčasne si tým rozširovať základnú slovnú zásobu. 

Vieš, že tvoje telo pokrýva koža? A vieš, že pod kožou máš kostru, ktorá sa skladá z kostí? Na stránkach tohto leporela s pohyblivými prvkami sa zoznámiš s časťami ľudského telo a jeho fungovaním. Dozvieš sa, ako sa oň správne starať a že prehliadka u lekára nie je nič hrozné alebo desivé. Poponáhľaj sa, otvor knižku a teš sa, čo nové sa o sebe a svojom telom môžeš naučiť.   

zdroj: Svojtka & Co.

Názov: Moje prvé protiklady
Autor: -
Vydavateľ: Pro Solutions 
Poznámka: v rámci série Moje prvé vyjdú aj tituly Moje prvé farby, Moje prvé tvary, Moje prvé čísla
Poznámka: predpokladaný dátum vydania kníh zo série Moje prvé je 30. 3. 2020 

Oficiálna anotácia: Vzdelávacie leporelo, ktoré si deti hneď obľúbia. Jednoduché veľké obrázky zvieratiek im pomôžu naučiť sa rozoznávať základné protiklady, s ktorými sa v živote stretnú. Tučná - chudá, veľký - malý, plná - prázdna, ťažký - ľahký, otvorená - zatvorená. 

zdroj: Bux.sk


Názov: O neposedné opičce
Autorka: Magdalena Takáčová 
Vydavateľ: Fragment
Poznámka: vekové odporúčanie = 2+ 

Oficiálna anotácia: Veselý příběh s kouzelnými ilustracemi o neposedné opičce, která nechtěla spinkat. 

Žila byla v jednom pralese malá opička. Celý den běhala, skákala, šplhala po stromech, potápěla se v jezeře nebo honila motýly. I když už večer zívala na celé kolo, tvrdila ostatním zvířátkům, že se jí vůbec nechce spinkat. Je to vůbec možné? Veselý příběh pro nejmenší doplněný kouzelnými ilustracemi. 

zdroj: Albatrosmedia.sk

Názov: Ľudské telo
Autor: -
Vydavateľ: Pro Solutions
Poznámka: v rámci edície Vieš už prečo? vyjdú aj tituly Hasiči a Dinosaury
Poznámka: predpokladaný dátum vydania kníh zo série Vieš už prečo? je 30. 3. 2020 

Oficiálna anotácia: Encyklopédia s otváracími okienkami z obľúbenej edície Vieš už prečo. Vieš pomenovať časti tela? K čomu nám slúžia oči, ústa a nos? Čo sa s nami deje, keď sme chorí? Otvor knihu s okienkami a začítaj sa do informácií, ktoré ti prinesú odpoveď na všetky tvoje otázky o ľudskom tele. 

zdroj: Bux.sk

Názov: Zázraky prírody: 44 fascinujúcich tajomstiev prírody
Autori: Alejandro Algarra & Gustavo Mazali
Vydavateľ: Ikar
Poznámka: vekové odporúčanie = 5+ 

Oficiálna anotácia: Príroda je skutočne úchvatná! Je plná tajomstiev a javov, ktoré si často nevieme poriadne vysvetliť. V tejto knižke nájdete odpoveď mnohé otázky – aj také, ktoré ste si doteraz možno nepoložili. Čo je to hrom? Čím sa živia rastliny? Čo je to skamenelina? Prečo spievajú cvrčky? Prečo niektoré zvieratá celú zimu prespia?

Táto krásne ilustrovaná knižka vám poskytne mnoho užitočných informácií o podnebí, Zemi, moriach a oceánoch, rastlinách i zvieratách. Fascinujúce prírodné javy a procesy vysvetlí veľmi zrozumiteľne a ľahko aj mladším čitateľom.


zdroj: Bux.sk
  
Názov: Stromy našej prírody
Autorky: Andrea Pinnington & Caz Buckingham 
Vydavateľ: Albatros
Poznámka: vekové odporúčanie = 7+ 

Oficiálna anotácia: Vydajme sa do neobyčajne zeleného, nádherného sveta stromov. 

V ruke držíte originálneho sprievodcu plného nádherných fotografií najbežnejších stromov našej prírody a niektorých rastlín, zvierat a húb, ktoré sú od nich závislé. Nechýbajú ani najznámejšie kry. Doplnkovo sa v knihe vyskytujú ďalšie zaujímavé európske dreviny, z ktorých sa mnohé pestujú na okrasu v našich parkoch a záhradách. Kniha je vhodná pre celú rodinu a popisuje stromy od agátu až po krušpán. Jej rozmer umožňuje zbaliť ju kamkoľvek so sebou, do lesov, do parkov, na prechádzky okolo vôd. 

zdroj: Albatrosmedia.sk

Názov: Ako umelci vidia svet - Umenie je hra
Autorky: Katarína Kosánová & Andrea Gregušová 
Vydavateľ: Slovart
Poznámka: séria Ako vidia svet, 2. diel 

Oficiálna anotácia: V knihe Ako umelci vidia sveta - Umenie je hra prevedú kamaráti GALÉ a RIA galériou slávnych slovenských maliarov všetky deti rovnako ako v prvej časti tejto populárno-náučnej publikácie. Deti sa naučia, ktoré výtvarné techniky používali a aj dnes používajú slovenskí maliari, a uvidia, aké zázraky s nimi dosiahli. Naši malí umelci si na vlastnej koži môžu vyskúšať, akým spôsobom slávni maliari svoje diela vytvorili. Naučia sa pochopiť pojmy, ako je línia, reprodukcia, ornament či figúra. Kniha je vhodná pre deti, ktoré rady kreslia, no pomôže diela slovenských umelcov priblížiť aj tým deťom, čo sa s farbičkami veľmi nekamarátia. 

zdroj: Slovart

Názov: Čarodej klope trikrát
Autorka: Cressida Cowell
Vydavateľ: Slovart
Poznámka: vekové odporúčanie = 9+
Poznámka: séria Čarodeji dávnoveku, 3. diel 

Oficiálna anotácia: Nová séria dobrodružných príbehov Čarodeji dávnoveku od autorky slávnej knihy Ako si vycvičiť draka Cressidy Cowell pokračuje treťou časťou Čarodej klope trikrát.

Stig so Xarom v nej ako vždy čaká ťažká úloha - popasovať sa s Diablovílou. Taká skúška nie je pre strachopudov. Navyše chcú Strigy zas a znova zničiť všetko, čo im je drahé. Deti postretne mnoho nástrah a nebezpečenstiev, no ony sa pomocou čarov a železa snažia zachrániť domovy svojich najbližších. Rodičia - kráľovná Bojovníkov Sychorax a Veľký Eskamotér, vodca kmeňa Čarodejov - im nerozumejú a neveria, takže si naši hrdinovia musia poradiť celkom sami. V tretej časti ich dobrodružstiev sa stretnete s novými čarodejnými predmetmi, čarami od výmyslu sveta a tvormi, o akých sa vám nesnívalo ani v tých najdesivejších nočných morách. Tak len čítajte a uvidíte, či bude dôvtip a odvaha hlavných hrdinov stačiť na prekonanie všetkých tých hrôz a desov?
 

zdroj: Slovart

Názov: Lov na baziliška
Autori: Andrej Žvalevskij & Jevgenija Borisovna Pasterna
Vydavateľ: Ikar

Oficiálna anotácia: Stredoškoláčke Ksiu nečakane zomrie najlepšia kamarátka Myška a v škole nastane hotové peklo. Dievča sa s niekoľkými spolužiakmi ulialo z vyučovania a užilo drogu s prímesou jedu známu ako Bazilišok. Otrávených je niekoľko, no len Myšku stála skúsenosť život. Prípad vyšetrujú ako vraždu, v putách odchádza aj jedna osoba z radov učiteľov. Ksiu by najradšej na všetko zabudla, ale nedá sa to. Ak nerozmotá klbko problémov ona, potom možno nikto. Tragédia vyvolala strach, no zjavne všetkých neodradila od experimentovania s omamnými látkami. Buď bude Ksiu bojovať do posledných síl, alebo sa vzdá. V takom prípade sa však potvrdí povera, že „bazilišok“ býva nesmrteľný. 

zdroj: Bux.sk

Názov: Ohnivý príboj
Autorka: Natalie C. Parker 
Vydavateľ: Slovart
Poznámka: vekové odporúčanie = 15+
Poznámka: séria Sestry mora, 1. diel 

Oficiálna anotácia: Vydajte sa na dobrodružnú plavbu za pomstou v novej fantasy sérii o sile ženského priateľstva! Caledonia Styxová velí na lodi Mors Navis posádke dievčat a žien, ktoré rovnako ako ona prišli o rodinu a domov. Poslanie posádky je jasné: zostať nažive a zničiť obrnenú flotilu skorumpovaného diktátora Arica Athaira, ktorý má ich blízkych na svedomí. Dievčatá sú nútené brázdiť nebezpečné moria na vlastnú päsť a bojovať s Aricovými mužmi – Brokmi povestnými svojou krutosťou. Keď však Caledoniina najlepšia priateľka len tak-tak prežije jeden z útokov iba vďaka Brokovi, ktorý vraj zbehol z Aricovej armády, Caledonia čelí dileme – má mu dovoliť pridať sa k posádke? Je tento chlapec kľúčom, vďaka ktorému sa im raz a navždy podarí zničiť Arica Athaira... alebo ohrozí všetko, za čo dievčatá z Mors Navis bojovali? 

zdroj: Slovart

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára