Vyhľadávať v tomto blogu

sobota 30. mája 2020

Júnové knižné novinky (2020)

Názov: O ostatních nevím nic
Autorka: Kristýna Májová
Vydavateľ: Host

Oficiálna anotácia: Kolikrát musíte zopakovat přání, aby se vám splnilo?

O ostatních lidech nevím nic, zjistí Alice už jako malá. Celé dny se cítí osamělá, matka mizí do práce a babičku, která ji hlídá, nesnáší. Věčně to tak ale nebude. Je tu totiž On, se kterým po nocích mluvívá tajnou řečí. On, který jí plní všechna přání. Někdy hned, někdy za mnoho let, ale splní je všechna. Alice si je naprosto jistá, že jde jen o to, kolikrát musí přání zopakovat. Přesně 5647krát. V dětství vše funguje, získá kamaráda, tajnou lásku a nakonec i jinou babičku. Jenže čím je Alice starší, tím víc si uvědomuje, že se přání splní vždy trochu jinak, než jak se dohodli. Až ji napadne, jestli to s ní On vlastně myslí dobře. A pokud ne, jak dokáže žít ve světě, kde se každé její přání může obrátit proti ní? 



zdroj: Knihcentrum

Názov: Bezhviezdne more
Autorka: Erin Morgenstern
Vydavateľ: Lindeni

Oficiálna anotácia: Erin Morgenstern nám v novom románe otvára dvere do svojej zlatom pretkanej fantázie, pričom hľadá s čitateľmi odpoveď na otázku, aká je skutočná sila príbehov. Kultový román Nočný cirkus si získal srdcia a podmanil predstavivosť miliónov čitateľov po celom svete. Bezhviezdne more je spisovateľkiným vyznaním lásky všetkým čitateľom, neskutočne snovým, znepokojujúcim i vášnivým, prekypujúcim citmi a mystériami.

Zachary Ezra Rawlins objaví v univerzitnej knižnici zvláštnu knihu a na jej stránkach jeden deň z vlastného detstva popísaný do neskutočných detailov. Kým nemo dumá nad touto nevysvetliteľnou záhadou, natrafí na tri stopy – včelu, meč a kľúč –, ktoré ho zavedú na literárny maškarný ples. Krátko nato sa ocitne v prastarej knižnici hlboko v podzemí, kde sa nachádzajú všetky zabudnuté mestá, obývajú ich odvekí milenci a nebožtíkovia šepocú zabudnuté príbehy. 

Zachary sa musí mať na pozore pred strážcami, ktorí obetovali priveľa, aby ochránili jedinečnú zbierku. Aj pred tými, ktorí robia všetko pre jeho skazu. Prečo mu však robí spoločnosť sympatický bosý mladík Dorian, kým sa túla vinutými podzemnými chodbami, zabudnutými schodiskami, preplnenými tanečnými sálami a aj neskutočne sladkými plážami Bezhviezdneho mora? Zachary napokon sám vyrozumie, ako musí konať – a to nielen v knižnom príbehu, ale aj v skutočnom svete. 

zdroj: Albatrosmedia.sk

Názov: Deset podob zla
Autor: Roman Cílek
Vydavateľ: Naše vojsko

Oficiálna anotácia: „Vše, co o novodobé historii víme a předkládáme k uvěření našim potomků, je jen vrcholem ledovce. To vespod se odkrývá jen nesnadno a po zlomcích,“ tvrdil již před lety americký historik William L. Shirer, a i dnes je třeba mu dát za pravdu. Což ovšem neznamená, že se o hledání takových zlomků skryté pravdy nebudeme stále pokoušet. Zkušený autor literatury faktu a neotřelých detektivek Roman Cilek se o to ve svých knihách snaží již mnoho let, a ani tentokrát nás jeho výběr dramatických pohledů pod povrch historického dění nezklame.

zdroj: Knihy Dobrovský

Názov: Meta
Autor: Pavel Bareš
Vydavateľ: Host

Oficiálna anotácia: Superlidé existují. Ale žádný z nich není superhrdina. Nikdo na začátku jednadvacátého století nepotřebuje nadšence ve spandexu a pláštěnkách, kteří by se po nocích honili za zločinem. Zato po supershowbyznysu se lidé můžou utlouct. Ve světě, kde jsou superschopnostmi obdařené Mety světovými celebritami — nebo preventivně stíhanými nepřáteli státu —, nechce být Lenka Křížová ničím z toho. Je to zkrátka holka, která si chce odchodit vysokou, utratit alimenty a občas pomoct kamarádce u zkoušky svými mimickými schopnostmi. O slávu ani o davy fanoušků se nikdy neprosila. A přesto se zdá, že jednoho má. 

zdroj: Knihy Dobrovský

Názov: Zaklínač I [-] Posledné želanie
Autor: Andrzej Sapkowski
Vydavateľ: Lindeni
Poznámka: v júni vyjde aj druhý a tretí diel Zaklínača

Oficiálna anotácia: Knižná predloha seriálového hitu Zaklínač na Netflixe!

Geralt z Rivie, bielovlasý zaklínač, majster meča a umenia zabíjať, má v živote len jeden cieľ a obživu – zbavovať svet príšer. Odveké zaklínačské umenie chráni ľudstvo pred tými najodpornejšími stvoreniami, či už sú to mantichory, strigy alebo vlkolaky. Na svojej dlhej púti však Geralt zistí, že zlo sa často ukrýva práve v ľuďoch, intrigách a nenávisti, ktorá sa pre jeho inakosť často obracia proti nemu. Zaklínač si preto vždy vyberá cestu rozumu a snaží sa v sebe zadusiť akékoľvek city. Nie vždy sa mu to však darí.

Andrzej Sapkowski, držiteľ ceny World Fantasy Award za celoživotný prínos, vytvoril svojimi poviedkami o tajomnom zaklínačovi celosvetový fenomén, ktorý okrem knižných pultov a herných konzol dobyl aj televízne obrazovky fanúšikov po celom svete.

Prvá poviedková kniha Posledné želanie je skvelým úvodom do ságy o zaklínačovi Geraltovi z Rivie.

zdroj: Albatrosmedia.sk

Názov: Odyseus - Návrat
Autor: Valerio Massimo Manfredi
Vydavateľ: Slovart

Oficiálna anotácia: Záverečný diel rozprávania o Odyseovi, najľudskejšom hrdinovi starých gréckych mýtov. Prešlo desať dlhých rokov vojny a krviprelievania, nepokojnej lásky a neuhasiteľnej nenávisti, kým boli Trójania porazení. Teraz sa Odyseus so svojimi druhmi musí vydať na spiatočnú cestu na rodnú na Itaku. No kým bude môcť vychutnať svoj radostný triumf – deň pomsty, znovu musí bojovať s ľuďmi, temnými silami prírody, vrtošivou a nevyspytateľnou vôľou bohov. 

zdroj: Slovart

Názov: Milada Horáková
Autor: Zdeněk Ležák
Vydavateľ: Argo

Oficiálna anotácia: Milada Horáková je nejznámější obětí politických monstrprocesů v Československu. 27. června 1950 byla popravena v Praze na Pankráci. Co o ní víme víc? Právnička, sociální pracovnice, poslankyně, aktivní účastnice prvního, druhého i třetího odboje, bojovnice za práva žen… Je toho hodně, ale stále to málo vypovídá o její skutečné osobnosti.

Stostránková komiksová kniha spisovatele Zdeňka Ležáka a výtvarnice Štěpánky Jislové čtenáře seznámí se životem Milady Horákové mnohem podrobněji. Provede je dětstvím a mladými léty Horákové, její prací právničky na sociálním odboru, její odbojovou činností za druhé světové války, vězněním nacisty i vstupem do velké politiky po druhé světové válce. Nedílnou součástí je i soukromý život této političky.


Kniha dále sleduje zapojení Horákové do protikomunistického odboje po únorovém převratu, její zatčení v září 1949, série výslechů, vytvoření procesu a celý jeho průběh až po rozsudek a popravu. Kromě příběhu hlavní hrdinky sleduje také osudy vedlejších postav, čímž dokresluje charakter doby. Autenticky a velmi věrně vykresluje příběh jedné z největších osobností novodobých českých dějin.

zdroj: Knihy Dobrovský
 
Názov: Liečivá energia rastlín
Autorka: Fran Bailey 
Vydavateľ: Ikar

Oficiálna anotácia: Postarajte sa o svoje rastliny a ony sa postarajú o vás.

zdroj: Bux.sk



Knihy pre deti a mládež
 

Názov: Dobrý den, miminko [-] Sladké spaní
Autor: -
Vydavateľ: Svojtka & Co.
Poznámka: v júni vyjde aj titul Dobrý den, miminko [-] Dopravní prostředky

Oficiálna anotácia: Batole lépe rozlišuje kontrasty, proto má tato obrázková knížka jednoduchou černobílou grafiku, která je oživena jednou výraznější barvou. Uvnitř knížečky najdete jednoduché tříbarevné obrázky, uzpůsobené citlivému dětskému zraku, se kterými se běžně setkává. Děťátko se s tímto leporelem bude učit poznávat věci kolem sebe. Leporelo je vyrobeno z pevného materiálu, má oblé hrany a velké je tak akorát do dětských ručiček. Je to ideální první kniha v životě vašeho děťátka. Tak šup s ní do kočárku! 

zdroj: Knihcentrum.sk
 
Názov: Príbeh so zvukmi [-] Všetko, čo jazdí a lieta [-] 18 rôznych zvukov
Autor: - 
Vydavateľ: Svojtka & Co.
Poznámka: vekové odporúčanie = 1+
Poznámka: predpokladaný dátum vydania je až 30. 6. 
Poznámka: v júni vyjde aj Príbeh so zvukmi [-] Zvieratká na farme [-] 18 rôznych zvukov a Prvé slovíčka [-] 18 superzvukov 

Oficiálna anotácia: Veselú knižku s celostránkovými ilustráciami a krátkym príbehom, plným rôznych dopravných prostriedkov, dopĺňajú tlačidlá s 18 zvukmi.  

Všetky autá nedočkavo čakajú na štart pretekov. Monster truck chce predbehnúť hasičský voz. Minibus dostáva v zákrute šmyk... Aj na jazere, kde prebiehajú preteky plavidiel, je od skorého rána rušno... A ani vzdušné dopravné prostriedky nezaháľajú a súťažia v rýchlosti. Kto sa nakoniec dostane na stupne víťazov? Táto knižka s veselými celostránkovými ilustráciami obsahuje krátky príbeh plný rôznych dopravných prostriedkov, strojov a zariadení a hlavne 18 zvukov, ktoré skvelo dopĺňajú dej. Deti si obľúbia čítanie veselého príbehu spoločne s stláčaním tlačidiel! Stačí len nájsť správny obrázok, stlačiť a ste hneď uprostred hlučného rachotu motorov! 

zdroj: Svojtka & Co.

Názov: Spoznávaj dotykom [-] Pod hladinou mora 
Autorky: Stéphanie Babin & Nathalie Choux  
Vydavateľ: Svojtka & Co. 
Poznámka: vekové odporúčanie = 2+ 
Poznámka: predpokladaný dátum vydania je až 30. 6.  
Poznámka: v júni vyjde aj Spoznávaj dotykom [-] Na vidieku

Oficiálna anotácia: Drsná žraločia koža, tuhý korytnačí pancier, lesklé rybie šupiny - s touto dotykovou knižkou je výprava pod morskú hladinu veľkým dobrodružstvom.  

Milujú vaše deti spoznávanie zvierat nielen očami a chcú si na všetko ideálne samy siahnuť? Práve pre nich sú určené knižky Poznávaj dotykom. V tejto sa pozrú pod hladinu oceánu, kde sa ukrývajú prapodivný tvory. Povrchy ich tiel sú rôzne. Korytnačka má tvrdý pancier, ryba pravidelné šupiny a delfín zase mäkkou kožu. A kto sa to ukrýva pod odklápacím okienkom? Nie je to chobotnica? Deti musia pri čítaní dobre hľadať mnohé podmorské zvieratá sa totiž vedia skvelo maskovať! Nechajte deti zapojiť viac zmyslov a doslova sa dotknúť sveta pod hladinou.

zdroj: Svojtka & Co.

Názov: Kniha s magnetkami: Vozidlá
Autor: - 
Vydavateľ: Ikar

Oficiálna anotácia: Na čo slúži vysokozdvižný vozík? Kam ide policajné auto? Aké je tempo na pretekárskej dráhe? Pomocou 16 farebných obrázkových magnetiek si môžu deti vymýšľať vlastné príbehy o rôznych vozidlách. 4 ilustrované scény s magnetickým podkladom, 16 pestrých obrázkových magnetiek, praktický uzatvárací obal. Krátke texty pri obrázkoch vedú deti od 4 rokov hravou formou k správnemu umiestneniu magnetiek.

zdroj: Bux.sk

Názov: Rastiem [-] hrám sa a spoznávam ľudské telo
Autorka: Beatrice Costamagna 
Vydavateľ: Svotka & Co.
Poznámka: vekové odporúčanie = 3+

Oficiálna anotácia: Knižka plná poučenia pre malé zvedavé deti objavujúce svet, ktorý ich obklopuje a je plný zábavy. Obsahuje množstvo rozličných interaktívnych prvkov.  

Odklápacie okienka, stránky zložené z rozličných materiálov, vyťahovacie obrázky, otáčacie kolieska, dotykové prvky ... Otvára sa pred vami interaktívna knižka s veselými farebnými obrázkami, ktorá je určená tým úplne najmenším čitateľom, ktorí práve spoznávajú svet okolo seba. Deti sa naučia, čo je to čas a ako plynie, ako sa meniaročné obdobie a aké jedlá je zdravé jesť. Spoznajú farby, tvary aj protiklady. Preskúmajú dopravné prostriedky, písmená aj čísla. Vďaka tejto knižke deti nielen spoznajú svet, ale priučia sa aj vhodnému správanu a zdravému spôsobu života. Aktivity na stránkach ich budú baviť podnecujú totiž k samostatnosti a (s drobnou pomocou rodičov) k spoznávaniu sveta vo všetkých jeho dôležitých aspektoch.

zdroj: Svojtka & Co.
 
Názov: Kubko hovorí prvé slová
Autorka: Marta Galewska-Kustra 
Vydavateľ: Ikar

Oficiálna anotácia: Kniha pre malých čitateľov, ich rodičov aj logopédov, ktorá patrí do každej knižnice.
 
Druhá časť Kubkových dobrodružstiev sa stane obľúbeným spoločníkom vášho dieťaťa v období, keď sa začne oboznamovať s rečou. Autorka sa zameriava na typické slová, s ktorými deti prichádzajú do kontaktu v prvom a druhom roku života. Jednoduché, a pritom zaujímavé texty s prvkami humoru sú pre dieťa atraktívne. Prostredníctvom príkladov z každodenného života si môže rozvíjať jazykové schopnosti.
 
Kniha zároveň predstavuje výborný materiál pre staršie deti, ktoré sa práve učia čítať. Publikácia má jednoduchú formu, obsahuje krásne ilustrácie a prirodzeným spôsobom zdokonaľuje detskú reč. 

zdroj: Bux.sk

Názov: Nej... Planeta Země v pohybu
Autorka: Anne-Sophie Baumann
Vydavateľ: Svojtka & Co.
Poznámka: vekové odporúčanie = 4+

Oficiálna anotácia: Největší a nejpropracovanější ilustrovaná kniha s pohyblivými prvky o planetě Zemi. Nabízí ti dlouhé hodiny hraní a objevování.

Prozkoumej úchvatné a velice propracované stránky, při jejichž otáčení se doslova tají dech. Vystoupej po obloze až do výšky 12 000 metrů, rozevři stránku a nech vzniknout pohoří, zjisti, jak se pohybovaly tektonické desky, nahlédni do samotného jádra planety. Podívej se, jak člověk mění krajinu a využívá její zdroje k získání potravy, energie a nerostného bohatství. Jak se žije v různých částech naší planety - odklop okénka a zjisti, jaké rozdíly panují v jednotlivých podnebích na Zemi. Tato kniha z řady Nej... obsahuje více než 45 pohyblivých částí pro názorný zážitek z naší krásné planety, která nás nikdy nepřestane fascinovat a kterou je třeba chránit. Kniha je ručně vyrobená; aby pohyblivé prvky dlouho vydržely, vyžaduje jemnější zacházení.

zdroj: Svojtka & Co.
 
Názov: Abeceda s Emou
Autorka: Elena Rabčanová 
Vydavateľ: Fortuna Libri
Poznámka: predpokladaný dátum vydania je až 30. 6. 
Poznámka: v júni má vyjsť aj titul Počítame s Emou  

Oficiálna anotácia: Opica Ema je odmalička vetroplach, ale čuduj sa svete doma má všetky písmená abecedy. Preto dostala dôležitú úlohu – má ich zaniesť prváčikom do školy. Na tejto dobrodružnej ceste zažijú všetky decká s Emou kopu zábavy, pomôžu jej vyriešiť rôzne zaujímavé úlohy a ak budú pozorné, naučia sa všetky písmenká. 

zdroj: Bux.sk

Názov: Môj prvý atlas vesmíru
Autorka: Louise Forshaw 
Vydavateľ: Ikar
Poznámka: v júni vyjde aj Môj prvý atlas zveratiek

Oficiálna anotácia: nezverejnená

zdroj: Bux.sk

Názov: Objím ma, Myška!
Autorka: Lisa Kerrová 
Vydavateľ: Fortuna Libri

Oficiálna anotácia: Myška Emilka má veľa kamarátov. Najlepšie sa cíti, keď ich môže objímať. V jedno ráno však zistí, že jej chuť rozdávať objatia sa kamsi stratila. Podarí sa malej myške a jej kamarátom vyriešiť tento problém? 

zdroj: Bux.sk

Názov: Povedz mi, ako chrániť prírodu
Autorka: Sophie de Mullenheim 
Vydavateľ: Ikar
Poznámka: séria Povedz mi

Oficiálna anotácia: nezverejnená

zdroj: Bux.sk

Názov: Toto je nindža mačka a záchrana svetového (mieru) syra
Autor: Dermot O´Leary 
Vydavateľ: Slovart
Poznámka: vekové odporúčanie = 6+
Poznámka: séria Toto je nindža mačka, 2. diel 

Oficiálna anotácia: V druhej časti série o najmegasuper mačkách na svete už naša odvážna Toto nebude musieť zachrániť len obyčajný Londýn. Musí zachrániť svetový mier! Ako? No predsa záchranou ešte svetovejšieho syra. Toto totiž nie je žiadna obyčajná chlpatá spoločníčka starých dám. Nie je to mačka na spríjemnenie dlhých zimných večerov. Toto je nindža mačka. Síce takmer nič nevidí, zato má nadprirodzené nindžovské superschopnosti. Ako každý nindža, aj Toto musí chrániť slabších. Na svojej prvej naozaj misii musí poraziť zločineckú bandu plnú gaunerov a pašerákov všetkých druhov a veľkostí. Podarí sa jej to?

zdroj: Slovart
 
Názov: Paddington hľadá prácu
Autor: Michael Bond 
Vydavateľ: Slovart
Poznámka: vekové odporúčanie = 7+
Poznámka: Príbehy medvedíka Paddingtona 

Oficiálna anotácia: Paddington sa vracia z Peru do Anglicka a aj tentoraz je jeho cesta plná dobrodružstiev. Zapojí sa do súťaže o sto libier, zapletie sa do vyšetrovania detektívov Scotland Yardu a vyskúša si niekoľko povolaní, ktoré ešte žiaden medveď jakživ neskúsil. Či už sa mu darí viac, alebo menej, jedno je isté – medveď Paddington sa narodil pod šťastnou hviezdou a napokon sa vždy všetko na dobré obráti.

zdroj: Slovart

Názov: Anna na Redmonde
Autorka: Lucy Maud Montgomery 
Vydavateľ: Slovart
Poznámka: séria Anna zo Zeleného domu, 3. diel

Oficiálna anotácia: Anna Shirleyová, hrdinka série románov kanadskej spisovateľky Lucy Maud Montgomery, je už celé desaťročia obľúbená po celom svete. V tretej časti Anniných príbehov Anna v Redmonde sa vyberie na vysnívanú vysokú školu Redmond do mesta Kingsport v provincii Nové Škótsko. Je jej síce smutno, že opúšťa Marillu a dvojčatá, ale zároveň sa už nemôže dočkať novej školy a zážitkov. Domov sa vracia len na prázdniny a vzrušujúci život vysokoškoláčky si po počiatočnej neistote skutočne vychutnáva. Na Redmonde si nájde priateľov, ktorí ju vtiahnu do čulého spoločenského diania. S priateľkami si dokonca prenajmú domček U Patty, kde si vytvoria útulné hniezdočko. Annini vrstovníci dospievajú priamo pred jej očami. Dievčatá sa postupne vydávajú, chlapci ženia, no ona sa nechce vzdať svojich snov. Aj jej sa hrnú žiadosti o ruku, občas dosť absurdné, všetky však odmieta, kým nakoniec nenájde svojho rozprávkového princa. Ale čo na to Gilbert Blythe?

zdroj: Slovart

Názov: Addamsova rodina [-] Knihovnička Wednesday Addamsové
Autorka: Calliope Glass 
Vydavateľ: Jota
Poznámka: nezrovnalosť v názve titulu - na obálke je slovo knihovnička, v anotácii je uvádzaná čítanka

Oficiálna anotácia: Ikonická Addamsova rodina opět tady!

Čítanka Wednesday Addamsové představuje nezbytnou příručku pro každého gotika i fanouška Addamsovy rodiny. Upozorňuje na nejdůležitější romány, básně, divadelní hry a filmy v žánru gotiky za posledních pět století. Těžko by se našel někdo, kdo by nikdy neslyšel o Draculovi nebo Bídnících, ale zasvěcené komentáře Wednesday Addamsové pomohou ukázat, že například i zdánlivě nudná učebnicová „klasika“ v podobě románů sester Brontëových má své kouzlo – temné kouzlo. A co teprve Srdce temnoty, Šarlatové písmeno nebo Otrantský zámek!

Nikdy jste o nich neslyšeli? Čítanka Wednesday Addamsové vás přesvědčí, že tajuplný svět nadpřirozena v rozličných podobách, které je nutné znát, prosakuje na povrch celé zeměkoule. Temná klasika, kterou možná nezná ani vaše učitelka češtiny, je zdrojem inspirace a klíčem k pochopení jednání výstředně zasmušilé Wednesday Addamsové a její rodiny.


zdroj: Knihy Dobrovský
 
Názov: Všechny barvy počasí
Autorka: Britta Teckentrup 
Vydavateľ: Host

Oficiálna anotácia: Počasí nás provází na každém kroku. Má vliv na to, co nosíme na sobě, co jíme, jak bydlíme i jak se cítíme. Často o něm mluvíme a zaujatě sledujeme předpovědi. Počasím zkrátka žijeme. A právě o tom je tahle knížka — jen k údajům o teplotě vzduchu či pravděpodobnosti srážek přidává ještě něco navíc.

Jak vznikají červánky? Proč je nebe modré? Odkud se bere déšť a sníh? Proč je aprílové počasí tak proměnlivé? Netradiční naučná kniha jednoduše a srozumitelně vysvětluje řadu jevů a projevů počasí i to, jak ovlivňuje životy lidí.

Zároveň je však i poetickým průvodcem — v neuvěřitelně působivých ilustracích zachycuje, jak na nás počasí působí, jak ho prožíváme. Každá dvoustrana je malá obrazová báseň, do níž je vepsáno, co vědeckými slovy popsat nelze, a nám — malým i velkým — ukazuje snad všechny barvy, jaké může počasí mít. 


zdroj: Knihy Dobrovský

Názov: Posol 
Autor: Neal Shusterman  
Vydavateľ: Slovart 
Poznámka: vekové odporúčanie = 15+ 
Poznámka: séria Žatva smrti, 3. diel 

Oficiálna anotácia: Finále dystopickej trilógie, ktorá si získala čitateľov po celom svete. A nielen tých young adult!  

Prešli tri roky, odkedy Rowan a Citra zmizli bez stopy – počas katastrofy, čo má na svedomí kosec Goddard, ktorý nemilosrdne zlikvidoval svojich protivníkov a konečne sa dostal k moci. Sú to tri roky, odkedy sa Nimbus odmlčal – a jediný človek, s ktorým ostal v kontakte, je Greyson Tolliver. A je to práve tretí diel dystopickej série zo sveta Koscov, v ktorom sa osud ľudstva, „odsúdeného na večný život“, zavŕši. Predtým však budú musieť nové spojenectvá aj staré priateľstvá prejsť najťažšou skúškou a možno opäť raz poraziť smrť. 

zdroj: Slovart
Názov: Červené zvitky mágie
Autori: Cassandra Clare & Wesley Chu 
Vydavateľ: Slovart
Poznámka: vekové odporúčanie = 18+
Poznámka: séria Najstaršie kliatby, 1. diel

Oficiálna anotácia: Nová fantasy séria bestselleristky Cassandry Clare a ďalšie osudy obľúbených hrdinov! 

Magnus Bane netúžil po ničom inom okrem dovolenky. Chcel sa vydať na veľkolepú cestu po Európe s Alecom Lightwoodom, s ktorým konečne tvoria pár. No len čo pricestujú do Paríža, objaví sa správa o démonskom kulte, ktorý má vraj v úmysle uvrhnúť celý svet do chaosu. A tento kult údajne založil práve Magnus. Pred mnohými rokmi. Zo žartu. 

Magnus a Alec sa musia rýchlo vydať na cestu krížom cez Európu v stopách kultu, skôr ako narobí ešte väčšie škody. Akoby to nestačilo, celou cestou ich prenasledujú démoni a je čoraz ťažšie odlíšiť priateľov od nepriateľov. Magnus a Alec si musia navzájom dôverovať ešte viac ako predtým – aj keby to malo znamenať, že odhalia tajomstvá, ktoré doteraz zostali skryté. 

zdroj: Slovart

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára