Vyhľadávať v tomto blogu

piatok 8. mája 2020

Liečivá dávka humoru dostupná na Obväzovej ulici

Tento článok vyšiel v aprílovom čísle Magazínu o knihách v roku 2020. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.

Szilvia May, Ildikó Petrók: Zvieracia nemocnica na Obväzovej ulici 
(preklad František Fundárek, Perfekt 2019)

Szilvia May a Ildikó Petrók pozývajú čitateľov do nemocnice, ktorá predstavuje neobvyklú verziu nemocničného prostredia. Táto nemocnica totiž poskytuje zdravotnú starostlivosť zvieracím pacientom. Ľudia majú do nej vstup zakázaný, a preto im tu ošetrenie nikto neposkytne. Čitatelia si ju môžu aspoň dôkladne poobzerať. Sú svedkami odborných vyšetrení, snahy pána Králika o tajné bojkotovanie redukčnej diéty, nečakaných ťažkostí komplikujúcich operáciu aj bežného života pacientov ubytovaných v nemocnici.

So zdravotnými problémami pacientov sa konfrontuje zdravotnícky personál na čele s riaditeľom nemocnice, mravcom Dr. Termitom. So psími blchami si poradil bocian Dr. Marabu, problémy s nadváhou rieši doktorka Gizka a príčinu upchatia slonieho chobota vypátral odvážny Dr. Žabiak Kováč, ušno-chobotovo-krčný špecialista. 

Návštevník ľudskej nemocnice má často pocit, že pobyt v nemocnici trvá nekonečne dlho. Návštevník Zvieracej nemocnice určite skonštatuje, že chvíle strávené medzi jej stenami ubehli veľmi rýchlo, boli príjemné a vďaka poskytnutým informáciám o zvieratách i obohacujúce. 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára