Vyhľadávať v tomto blogu

piatok 8. mája 2020

O chvályhodnej dračej túžbe

Tento článok vyšiel v aprílovom čísle Magazínu o knihách v roku 2020. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.

Ingo Siegner: Malý dráčik Kokosáčik ide do školy 
(preklad Silvia Ivanidesová, Pro Solutions 2019)

Dračí život je podľa mnohých rozprávok naplnený únosmi princezien, dramatickým bojom s princami a drastickým vypaľovaním kráľovstiev. Ingo Siegner však predstavuje dráčika, ktorý na nejakú vyfintenú princeznú ani nepomyslí. Čaká na neho lepší program. Nástup do školy.

Dráčik Kokosáčik i ostatní draci ohniváci pripisujú vzdelaniu veľký význam. Draky mäsožrúti naopak vzdelanie považujú za zbytočné. Výnimku predstavuje Oskar, dráčik mäsožrútik, ktorého zvedavosť prilákala do blízkosti školy a tu sa zoznámil s Kokosáčikom. 

Ich rozhovor sa spočiatku niesol v nepriateľskom duchu, ale skončil sa tým, že Kokosáčik pozval Oskara do dračej školy. Priateľskú ponuku síce neprijal, ale pri ďalšom stretnutí ju dostal znova a bolo očividné, že jeho túžba po vzdelaní je veľmi silná. V ceste jej však stojí odmietavý postoj Oskarových rodičov. Čerství kamaráti preto zosnovali odvážny plán...

Príbeh o priateľstve, túžbe po vzdelaní a ceste k jej naplneniu predstavuje prvý diel zo série o dobrodružstvách dráčika Kokosáčika. Vďaka štedrej nádielke ilustrácií, väčšiemu písmu a krátkym kapitolám predstavuje vhodnú knižnú voľbu pre začínajúcich čitateľov. 




 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára