Vyhľadávať v tomto blogu

streda 29. júla 2020

Podujatia/besedy/autogramiády v kníhkupectvách počas augusta 2020

3. 8. 2020    

Názov: Artdebut - Kolbas, Madro, Blanch
Kde: Zichyho palác, Bratislava (Ventúrska 9, 811 01 Bratislava)
Kedy: 18:00-20:00
Popis: V programe Artdebut predstavujeme mladých umelcov. Krst knihy Všetko alebo znič od debutujúceho autora Karlosa Kolbasa a prezentácia prvotiny Svätyne od Dominky Madro (vydavateľstvo KK Bagala). Svoju tvorbu odprezentuje aj mladá slovenská hudobníčka Blanch, ktorej na jeseň 2019 vyšiel debutový album Delusion. Moderuje Viliam Nádaskay.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

6. 8. 2020    

Názov: 91. KPČ: Pastva pro oči
Kde: Kabinet pomalosti, Bratislava (Nová Cvernovka, Račianska 78, 831 02 Bratislava)    
Kedy: 18:30-20:30
Popis: Stretnutie na čerstvom vzduchu v Medickej záhrade (na terase Domčeka i pri fontáne) sa vydarilo a radi si ho zopakujeme aj v auguste (v prípade nepriaznivého počasia včas ohlásime zmenu). Vybrali sme si román americkej autorky Myly Goldberg (*1971) Feast Your Eyes v českom preklade Jany Kunovej - Pastva pro oči (Odeon, Praha 2020). Príbeh fiktívnej fotografky Lillian Preston sa odohráva v New Yorku 50. a 60. rokov a je inšpirovaný dielom Diane Arbus, Berenice Abbott a Vivian Maier. Srdečne pozývame do nášho book clubu, ak máte aj vy záujem vstúpiť do voľnej debaty, sledujte správy v tejto udalosti. Tešíme sa na vás!
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

6. 8. 2020    

Názov: Literárny večer s Adrianou Boysovou - Mimóza
Kde: Podivný barón, Púchov (Nábrežie slobody 552/1, 020 01 Púchov)
Kedy: 19:00-21:00
Popis: Pozývame Vás na prvé verejné predstavenie knihy rodáčky z Púchova! "Mimóza" je zbierka 18 poviedok rôznych tém: smutné aj veselé, o živote, vzťahoch, ... Vstupné: dobrovoľné.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

7. 8. 2020    

Názov: Anasoft litera Mika Rosová: Tvoja izba // koncert Něco Něco
Kde: Diera do sveta, Liptovský Mikuláš (Námestie osloboditeľov 1, 031 01 Liptovský Mikuláš)
Kedy: 18:00-22:00
Popis: *Anasoft litera uvádza* v Diere do sveta v Liptovskom Mikuláši Miku Rosovú a jej knihu Tvoja izba, ktorá je v aktuálnej desiatke ceny Anasoft litera 2020. Po piatich rokoch ticha vychádza Michaele Rosovej nová prozaická kniha. Autorka si sama zostavila celý tvorivý tím a sama prijala aj rolu vydavateľky. Knihu sprevádza anotácia pozostávajúca z jednej skromnej vety: Hlavne aby konce boli šťastné. Večer moderuje Peter Cibo. Po besede Vás Diera do sveta a Anasoft litera pozývajú na koncert Něco něco speváčky Alžběty Trusinovej (Neřvi mi do ucha) a Tomáša Tkáča (Pris), ktorý obstaráva syntezátory, gitaru a spev. Duo žánrovo plynule prechádza od farebného weird popu cez potemnelú elektroniku až k špinavým tanečným plochám. Rovnako ako kmitá nálada hudobného prejavu, tak sa i ich české texty pohybujú na rozmedzí od hravosti a optimizmu až po melanchóliu. Vstup na koncert: 4 EUR. Tešíme sa na Vás.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

8. 8. 2020    

Názov: Kde toľko trčíš?!? - workshop o detskom hneve s Kristínou
Kde: Artforum, Žilina (Mariánske námestie 11, 010 01 Žilina)
Kedy: 11:00-12:00
Popis: Zdravíme a zvolávame letných knihomoľov, najmä tých malých. Pozývame Vás na malý letný workshop s Kris Kacaljak /Kristína Holúbková/, ktorý sa uskutoční na našom dvorčeku (v prípade zlého počasia u nás v kníhkupectve). Ak sa rozhodnete prísť, doneste si prosím so sebou akékoľvek pocity. Ideálne príďte vytočení, naprdnutí, nahnevaní a ak máte, doneste si aj kúsok zúrivosti. Vítané je aj zúfalstvo, zhrozenie či kúsok letného zrútenia. Ak máte v zásobe aj radosť, nadšenie, smútok, strach či niečo úplne iné, neváhajte priniesť aj tie. Spoločne sa o pocity podelíme, zanadávame si, podudreme, zadupeme, poplačeme, vytešíme sa, vyskáčeme a zaspievame si. Domov sa vrátime tichí a pokojní ako hladina jazera alebo nabití radosťou ako žiarovky. V pláne je spoločná porada, tentokrát o hneve. Najprv sa poradíme o tom, podľa čoho vlastne vieme, že sa hneváme. Potom si navzájom poradíme finty, aby sme pri hneve vyskúšali, čo funguje a čo nefunguje. Ak nám ostane čas, zoznámime Vás aj s komiksovými postavičkami papagájom Chronom, korytnačkou Kairou a s hodinárikom Ručičkou.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

17. 8. 2020    

Názov: Farkaš číta Pankovčína
Kde: Zichyho palác, Bratislava (Ventúrska 9, 811 01 Bratislava)
Kedy: 18:00-20:00
Popis: Premiéra seriálu audiopoviedok Marakéš (Šicke me naše) od Václava Pankovčína. Číta: Boris Farkaš. Hudobní hostia: Zuzana Homolová a Miloš Železňák.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

24. 8. 2020    

Názov: Madeline Vadkerty: Slovutný pán prezident (Listy Tisovi)
Kde: Zichyho palác, Bratislava (Ventúrska 9, 811 01 Bratislava)
Kedy: 18:00-20:00
Popis: Diskusia s americkou autorkou žijúcou v Bratislave Madeline Vadkerty a spoluautorom Jánom Púčekom o knihe Slovutný pán prezident (vyavateľstvo Absynt). Moderuje Michal Hvorecký. Hudobný hosť Mojše Band. Ukážky číta Jana Oľhová.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

25. 8. 2020    

Názov: Literakvíz 08/2020
Kde: Artforum, Banská Bystrica
Kedy: 20:00-22:00
Popis: Pozývame Vás na poprázdninové vydanie kvízu pre všetkých milovníkov a milovníčky dobrej literatúry a kultúrnych fenoménov vôbec. Priestor, kde si môžete overiť svoj prehľad o knihách, hudbe a umení, poďte (sa) hrať spolu s nami!
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

26. 8. - 29. 8. 2020    

Názov: litera fest v lepších časoch
Kde: klub pod lampou
Kedy: 26. 8. o 9:00 - 29. 8. o 22:00
Popis: Stretnite sa s desiatimi slovenskými spisovateľkami a spisovateľmi, ktorým vlani vyšli tie najlepšie prozaické knihy.

Balko, Peter: Østrov, KK Bagala - vydavateľstvo pôvodnej tvorby 2019
Bodnárová, Jana: Koža, ASPEKT 2019
Farkašová, Etela: Hodiny lietania, Vydavateľstvo Spolku slovenských spisovateľov 2019
Kucbelová, Katarína: Čepiec, Slovart - vydavateľstvo najlepších kníh 2019
Lavrík, Silvester: Posledná k. & k. barónka, Dixit 2019
Mojžišová, Zuzana: Modus vivendi, Artforum 2019
Rosová, Michaela: Tvoja izba, vlastným nákladom 2019
Sabuchová, Alena: Šeptuchy, Artforum 2019
Staviarsky, Víťo: Kšeft, Staviarsky 2019
Šulej, Peter: Fytopaleontológia, Marenčin PT 2019

Hlavný festivalový program bude tento rok v klub pod lampou a bude plný rozhovorov s desiatkou Anasoft litera, dramatizovaných čítaní úryvkov z tých najlepších slovenských kníh, premiér videosejí, koncertov, performance a diskusií... V Knižnici Kornela a Nade Földváriovcov SNG – Slovenská národná galéria sa 21. 8. uskutoční vernisáž projektu Re-book, redizajnovaných kníh z minuloročnej desiatky Anasoft litera a diskusia Súdime knihy podľa obalu.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára