Vyhľadávať v tomto blogu

streda 29. júla 2020

Augustové knižné novinky (2020)

Názov: Zvrácený osud
Autor: Tung Si
Vydavateľ: Verzone

Oficiálna anotácia: Kdo by nechtěl změnit vlastní osud, když se narodí do chudé rodiny, do chalupy mu fouká, střecha skoro padá na hlavu a do vsi samotné ani nevede silnice? Wang Chuaj si nepřeje nic víc, než aby měl jeho syn lepší život než on. Vždyť mu to předpověděl věštec: kluka čeká zářná budoucnost, vystuduje vysokou školu, odstěhuje se do města a nebude už dřít na polích jako on, jeho otec i jeho děda. Osud se však vzpírá, a ať se hrdina i celá rodina snaží sebevíc, nedá se zvrátit. Koho by napadlo, že co Čchang-čch‘ nedokáže pro sebe, podaří se mu zařídit pro svého syna. Ovšem jakou cenu bude muset za dosažení takového snu zaplatit? Silný příběh o cestě za štěstím navzdory osudu. 

zdroj: Knihy Dobrovský


Názov: Tesla Noir
Autor: Lukáš Vavrečka
Vydavateľ: Host

Oficiálna anotácia: Thriller z alternativní historie světa plného Teslových vynálezů. 

Píše se rok 1936. Ulicemi New Yorku se míhají světla elektromobilů a vysoko nad úrovní vozovky sviští vlaky nadzemní magnetické dráhy. Na střechách hučí transformátory a plazmové kanály zásobují město energií. Mladý reportér Jamie Collins je proti své vůli zatažen do vyšetřování, které začíná v hotelovém pokoji číslo 3327. Z tohoto apartmá totiž zmizel světoznámý vynálezce a vizionář Nikola Tesla. Místo něj leží na podlaze tři spálená těla. Netrvá dlouho, než Collinsovi dojde, že i jemu hrozí nebezpečí. Společně se svéráznou a emancipovanou Lilly Kolbenovou přichází na to, že případ je složitější, než se zpočátku zdálo. A mohlo by být ještě hůř — pokud se posledního Teslova vynálezu zmocní tajuplný nepřítel. 

zdroj: Knihy Dobrovský
 

Názov: Život je jen náhoda
Autorka: Rosa Liksom
Vydavateľ: Pistorius & Olšanská

Oficiálna anotácia: Minipříběhy psané z nevšední perspektivy a okořeněné pořádnou dávkou černého humoru z pera uznávané finské spisovatelky Rosy Liksom. Ať už je jejich hlavním hrdinou taxikář vyprávějící hororové příběhy, pytlák marně toužící po kousku společenského uznání, žena s třinácti košťaty a třinácti telefony, či muž, kterému medvěd ukradl motorovou pilu, jednotlivé výpovědi nadchnou svým osobitým, dost možná i trochu absurdním pohledem na život. 

zdroj: Knihy Dobrovský


Názov: Před bouří
Autorka: Zuzana Hartmanová
Vydavateľ: Host

Oficiálna anotácia: Každá apokalypsa potřebuje svoje krysy.

Příběhy většinou nezačínají koncem světa. Jenže na Leru nastává konec světa každých sedm dní, když se jím proženou magické bouře, které srovnají se zemí vše, co se nachází mimo ochranné bariéry. Když totiž srazíte z nebes bohy, musíte počítat s následky.

Bohové padli před osmdesáti lety. A jejich pád zanechal Ler zjizvený a z větší části neobyvatelný. Magií kontaminovaná půda, mutace nebo absence povrchové vody nejsou ničím neobvyklým. Mimo města může i jeden špatně nabitý bateriový článek znamenat předěl mezi životem a smrtí. Ne všichni se s tím ale dokázali smířit, a tak hledají způsoby, jak přelstít přírodní i lidské zákony — jako krysy si hledají skulinky, ve kterých můžou přežívat. Jenže co když si někteří lidé začnou uvědomovat, že mezi přežíváním a žitím je propastný rozdíl? A co teprve když si to uvědomí i sami bohové…


zdroj: Knihy Dobrovský


Názov: Debutant
Autor: Sergej Lebeděv
Vydavateľ: Pistorius & Olšanská

Oficiálna anotácia: Sergej Lebeděv se ve svém thrilleru Debutant nechal inspirovat skutečnými aférami spojenými s vraždami ruských emigrantů. Čtenáři odhaluje dlouhou historii vývoje bojových jedů v Sovětském svazu a upozorňuje na používání těchto zbraní pro likvidaci nepohodlných osob i v současnosti. Téma nabývá nečekané aktuálnosti v souvislosti s ohrožením pražských politiků ze strany ruského režimu vyvolaným odstraněním sochy maršála Koněva.

Skvěle gradovaný příběh k sobě přivádí Kalitina, bývalého vedoucího chemika utajeného vojenského výzkumného ústavu, v němž se vyvíjely bojové jedy, a podplukovníka Šeršňova, agenta FSB vyslaného, aby Kalitina zabil. Kalitin, vždy slepě oddaný své práci a považující se za stvořitele, jenž vyvinul dokonalý, neodhalitelný jed, nazvaný Debutant, se po rozpadu SSSR nechtěl smířit s úpadkem svého ústavu a se vzorkem svého vynálezu emigroval na Západ. Očekával, že tam ocení jeho schopnosti, ale byl pouze zpravodajsky vytěžen a se změněnou identitou poslán do ústraní. Plynou desetiletí, Kalitin stárne a ve vzpomínkách se vracívá do svého světa – do Ruska, do dob socialismu, do uzavřeného města a přísně tajného ústavu, kde syntetizoval své jedy. Teprve když dojde k vraždě jiného uprchlého agenta neznámou látkou, která by mohla pocházet z jeho bývalé laboratoře, rozpomene se západní rozvědka znovu na jeho jméno a povolá jej do komise vyšetřující podivnou smrt. Tím však bezděky prozradí jeho ukrývanou identitu a ruská tajná služba za ním vyšle své agenty. A od tohoto okamžiku se k sobě oběť a vrahové neúprosně blíží…


zdroj: Knihy Dobrovský


Názov: Pani riek
Autorka: Philippa Gregory
Vydavateľ: Slovart
Poznámka: séria Vojna ruží, 1. diel

Oficiálna anotácia: Nová séria o vojne ruží od obľúbenej autorky historických románov Katarína Aragónska - večná princezná, Druhá Boleynová a Dedičstvo Boleynovcov.

Jacquetta Luxemburská, vojvodkyňa z Bedfordu a grófka z Rivers, rozpráva svoj neobyčajný životný príbeh od stretnutia s Janou z Arcu, ktorú väznili na hrade jej strýka cez sobáš s vojvodom z Bedfordu, synom anglického kráľa Henricha IV., až po manželstvo s jej osudovou láskou Richardom Woodvillom, za ktorého sa tajne vydala bez kráľovho zvolenia a mala s ním 14 detí vrátane budúcej kráľovnej Alžbety Woodvillovej. Vďaka rodinným vzťahom Woodvillovci nadobúdajú na kráľovskom dvore vplyvné postavenie aj moc a Jacquetta sa stáva hneď po kráľovnej druhou najvýznamnejšou ženou anglického dvora. 


zdroj: Slovart


Názov: Neviestky Osvienčimu
Autor: Dominik W. Rettinger
Vydavateľ: Lindeni

Oficiálna anotácia: Platená láska. Platba za život. 

O hrôzach nacistických koncentračných táborov sa už napísalo veľa. Tento román je však prvou knihou venovanou tematike Komanda Puff, verejného domu pre väzňov, ktorý otvorili na Himmlerov príkaz vo viacerých koncentračných táboroch vrátane Osvienčimu.

Atraktívna mladá Poľka Eliza sa po sérii osudných chýb ocitne v pekle Osvienčimu. Vo vlaku, ktorý vezie väzňov do tábora, spozná Magdalenu, mimoriadne krásnu devätnásťročnú dievčinu. Šokované biedou, hladom a nesmiernym utrpením bojujú v príšerných podmienkach o prežitie. Ich krása však nezostane dlho nepovšimnutá: padnú do oka veliteľovi Komanda Puff Wolfgangovi Steinhoffovi, ktorý im ponúkne prácu. Za obslúženie desiatich mužov denne získajú poriadne jedlo, šaty a trocha dôstojnosti. A po odslúženom polroku ich vraj prepustia na slobodu! Netušia, že si za svoje telá práve kúpili vstupenku do ďalšieho pekla, z ktorého iba zázrakom vyviazne živá len jedna z nich. Eliza si všetky udalosti zaznamenala do denníka, ktorý sa po vojne dostane do rúk Steinhoffovej matky. Verí, že v ňom nájde dôkaz o synovej nevine. Lenže to, čo sa dozvie, ju oberie o všetku nádej...

zdroj: Albatrosmedia.sk


Názov: Tajný život úhořů
Autor: Patrik Svensson
Vydavateľ: Kniha Zlín

Oficiálna anotácia: Bestsellerová senzace ze Švédska. 

Od útlého dětství chodil Patrik s tatínkem chytat úhoře. Celé hodiny mlčky číhali na tuto nejpozoruhodnější rybu světa. Proč se úhoři rozmnožují zásadně jen kdesi v Sargasovém moři? Jak je možné, že na dlouhé cestě z Evropy nezabloudí? A co by nám rozluštění úhoří záhady mohlo prozradit o domovu, světě a lidském životě? Vydejte se s Patrikem Svenssonem na dobrodružnou plavbu vodami plnými vzpomínek, existenciálních záhad a… úhořů.
 
zdroj: Knihy Dobrovský


Názov: Ohňostrojení
Autor: Robert Fulghum
Vydavateľ: Argo

Oficiálna anotácia: Fulghumovské eseje tak, jak je známe a máme rádi. Ohňostroj vtipu i moudrá zamyšlení. Autor bere čtenáře za ruku a vede ho na dobrodružnou výpravu, ukazuje mu svět novýma očima a poodhaluje něco ze svého procesu uvažování i tvorby. Na jaké židli Fulghum nejraději sedává? O čem si povídá se starou indiánkou? Proč se pořád vrací do Česka? To vše, a ještě mnohem víc se dozvíte v nové knize esejů Roberta Fulghuma. 

zdroj: Knihy Dobrovský


Názov: Čudná planéta: Nezvyčajné rozhovory obyvateľov jednej (čudnej) planéty
Autor: Nathan W. Pyle
Vydavateľ: Tatran

Oficiálna anotácia: Všetci sa považujeme za normálnych. Ale čo je normálne? Podľa autora komiksu Čudná planéta ľudia až takí normálni nie sú. Výsledkom je nekompromisná pravda o nezmyselnosti ľudského správania, ale predovšetkým neuveriteľne zábavné čítanie. 

Nathan W. Pyle sa inšpiroval svetom, ktorý všetci dobre poznáme, a obrátil ho hore nohami. Tak vniesol do bežného života zaujímavú perspektívu. Na zdôraznenie situácie často použil technický jazyk počítačových expertov a vďaka tomu sú obyčajné denné úkony a rozhovory odrazu nápadne citlivé a absurdné. Pri pohľade cez túto šošovku sú rituály ľudstva na jednej strane celkom nezmyselné a na druhej zase nesmierne ľudské. Pyleov humor je jemný aj očarujúci a v každom čitateľovi prebudí sebareflexiu, aby dokázal zvážiť dôsledky svojho správania pre nás pozemšťanov.

zdroj: Tatran


Názov: Kulturní vetřelec: Dějiny čtení - kalendárium
Autor: Jiří Trávníček
Vydavateľ: Host

Oficiálna anotácia: Ano, čtení je kulturní vetřelec. Drtivou většinu svého bytí na Zemi jsme jako lidstvo strávili mimo čtení. 

Představímeli si dějiny lidstva jako jeden rok, dostavuje se v něm písmo (i čtení) až 20. prosince, od té doby se jich ale drží jako klíště. Publikace představuje, co všechno se na této kulturní prosincové párty událo, počínaje vynalezením písma a konče dobou digitální. Činí tak formou kalendária rozděleného do šesti historických epoch a mapujícího zhruba sedm set událostí, jež jsou v kontextu čtenářské kultury podstatné. Už několikrát v dějinách se například věřilo, že se čtení zbavíme, třeba že ho spolkne vizuální kultura nebo že se vrátíme do stavu kultury orální. Zatím však pořád nic… Všem kapitolám předchází krátký úvod poskytující nejen základní obecně historické zarámování, ale i zasazení epochy do perspektivy čtenářské kultury daného času. 


zdroj: Knihy Dobrovský


Názov: Dějiny smrti
Autor: Philippe Aries
Vydavateľ: Argo

Oficiálna anotácia: Dějiny smrti jsou jedním z vrcholných děl francouzské historiografie. P. Aries je sepsal po dvacetiletém shromažďování obrazových, archeologických, vyprávěcích, liturgických a jiných písemných pramenů. Výsledkem jeho snažení jsou fascinující dějiny vztahu člověka ke smrti, jenž se vytvořil na rozhraní antického a křesťanského světa a přetrval až hluboko do 19. století. Aries plasticky a téměř vyčerpávajícím způsobem zachytil historické proměny evropské mentality ve vztahu k umírání a smrti: vývoj pohřebního ritu, dějiny hřbitovů a jejich vizuálních proměn, vztah člověka k mrtvému tělu, vztah lékaře a smrti, dějiny lidového jednání a myšlení v posledních okamžicích života, představy o posledním soudu a posmrtném životě apod. Arièsova kniha však nepostrádá ani rozměr moderního světa, jenž se mimo jiné projevil právě ve změnách postojů ke smrti směrem k většímu individualismu a ateismu. 

zdroj: Knihy Dobrovský


Názov: Fakty a triky zo sveta matematiky
Autor: -
Vydavateľ: Ikar

Oficiálna anotácia: Ako udržať tajomstvo. Ako byť priemerný. Ako použiť symetriu.

Možno si neuvedomuješ, že MATEMATIKA RIADI TAKMER VŠETKO v živote, či ide o výhru v súťaži, predpovedanie návratu kométy alebo vyriešenie kriminálneho činu. Táto výnimočná kniha odhaľuje pôvod najdôležitejších matematických myšlienok (Pozor, prekvapenie!), NAOZAJ JEDNODUCHO vysvetľuje, ako fungujú (dobré ako domáca úloha), a ukazuje, aké výnimočné veci sa s nimi dajú robiť – zmerať pyramídu či stať sa trilionárom. NAVŽDY TO MÔŽE ZMENIŤ TVOJ POHĽAD NA MATEMATIKU!

zdroj: Bux.sk


Knihy pre deti a mládež
 

Názov: Zvedavé otázky a odpovede - Záchrana našej planéty
Autorka: Camilla de la Bedoyere
Vydavateľ: Slovart
Poznámka: edícia Zvedavé otázky a odpovede
Poznámka: v rámci edície Zvedavé otázky a odpovede vyjdú aj tituly Moje telo a Zvieratá

Oficiálna anotácia: Máte veľa zvedavých otázok? Táto kniha je plná odpovedí! Zistíte, ako tvoriť menej odpadu, čo je uhlíková stopa, čo znečisťuje našu planétu, ako šetriť energiu, čo je recyklácia a mnoho ďalších pozoruhodných a prekvapivých faktov. Pútavé texty sú navyše doplnené krásnymi a vtipnými ilustráciami. Tak čítajte a dozviete sa, ako môžete aj vy prispieť k záchrane našej planéty!

zdroj: Slovart


Názov: Prečo si musím čistiť zuby?  
Autorky: Katie Daynes & Marta Álvarez Miguéns
Vydavateľ: Svojtka & Co.
Poznámka: vekové odporúčanie = 3+

Oficiálna anotácia: Leporelo s odklápacími okienkami jednoducho a zrozumiteľne zoznamuje malé deti so zubnou hygienou a odpovie na všetko, čo je s ohľadom na čistenie zubov zaujíma.

Nechce si vaše dieťa čistiť zuby? Bojí sa zubárov? A čo keď vytiahne ten najťažší kaliber: "Zvieratká si taky nemusí čistiť zuby!" Táto ilustrovaná knižka s odklápacími okienkami obsahuje odpovede na najčastejšie otázky detí o zuboch. Vysvetľuje, k čomu sú zuby dobré, prečo deťom vypadávajú, prečo je dôležité sa o ne správne starať a chodiť pravidelne k zubárovi. A vysvetľuje aj to, že sa zvieratka aj o svoj chrup starajú, aj keď nemajú žiadny kefku. Vďaka tomuto krásne ilustrovanému leporele už bude ranné a večerné hygiena jedna veľká zábava!
  
zdroj: Svojtka & Co.


Názov: Vtáky voľnej prírody
Autorky: Caz Buckingham & Andrea Pinnington
Vydavateľ: Albatros
Poznámka: vekové odporúčanie = 3+

Oficiálna anotácia: Počúvaj a spoznaj pozoruhodné vtáky z mokradí! 

Vtáky mokradí vydávajú jedny z najpozoruhodnejších vtačích zvukov – od tklivého volania hvizdáka až po trúbový spev žeriava. Táto knižka vás prevedie fascinujúcim svetom mokradí a zoznámi vás s vtáctvom, ktoré v týchto vlhkých oblastiach žije. 
 
zdroj: Albatrosmedia.sk


Názov: Zvieratá zo safari 
Autorky: Caz Buckingham & Andrea Pinnington
Vydavateľ: Albatros
Poznámka: vekové odporúčanie = 3+

Oficiálna anotácia: Počúvaj fascinujúce zvuky divokých zvierat!

Stačí zavrieť oči a ocitnete sa v dych berúcej africkej krajine. Budete počuť nezabudnuteľné zvuky savany vrátane revu levov, chechtania hyen a trúbenia slonov. Táto zvuková knižka je skutočnou inšpiráciou pre celú rodinu a umožní vám spoločne sa započúvať do fascinujúcich zvukov prírody. 

zdroj: Albatrosmedia.sk


Názov: Saurík už nie je jedináčik  
Autor: Myroslav Lajuk
Vydavateľ: Albatros
Poznámka: vekové odporúčanie = 3+

Oficiálna anotácia: „Čoskoro budem mať bračeka!“ zvýskol Saurík.

Kamaráti nechápavo krútili hlavami: „Mladší súrodenec ti prinesie samé starosti. Celé dni len spí, plače a kaká. Žiadna sranda. A keď vyrastie, musíš sa s ním deliť o sladkosti!“ Saurík mal z toho všetkého zmätenú hlávku. Mamička s ockom sa predsa na bračeka tak veľmi tešia… Nežná knižka o súrodeneckej láske. O prvotnom strachu a žiarlivosti, ktoré sa časom premenia na silné puto.

zdroj: Albatrosmedia.sk


Názov: Veľké otázky malých zvedavcov: Zvieratá  
Autorka: Claire Philipová
Vydavateľ: Albatros
Poznámka: vekové odporúčanie = 6+
Poznámka: v auguste vyjde aj titul Veľké otázky malých zvedavcov: Vesmír

Oficiálna anotácia: Vedia sa vtáky zaľúbiť? Prečo ryby plávajú v húfoch? Uvidíme ešte niekedy živého mamuta? Veľké otázky o zvieratách, na ktoré sa deti rady pýtajú, a vzrušujúce odpovede, ktoré rodičia potrebujú, aby vedeli uspokojiť ich zvedavosť.

zdroj: Albatrosmedia.sk


Názov: Fakt husté zvieratá  
Autori: Andy Seed & Claire Almon
Vydavateľ: Svojtka & Co.
Poznámka: vekové odporúčanie = 7+

Oficiálna anotácia: Tento sprievodca predstaví zvieratá z celého sveta, ktoré síce nemusia mať to najvyberanejšie správanie, ale sú úžasné, ohromujúce a možno trošilinku nechutné! 

Možno tvoja mačka občas vykašle chumáč chlpov, alebo sa ti pes vyváľa v niečom smradľavom, ale ver nám to je slabý čaj oproti tomu, čo sa dozvieš v tejto úžasne nechutnej knihe! Vieš, do akej dlžky môže dorásř pásomnica? Vieš, kto dokáže vykakať bobky v tvare kocky? A kto si rád pochutnáva na svojom moči? Aj keď sa nám môže zdať toto správanie (občas) nechutné a odporné, zvieratá majú dobrý dôvod, prečo to robia a čo tým získajú. Čo je účinnejšie, než na nepriateľa vystreknúť krv z očí, ovracať ho, alebo robiť mŕveho? Krv, sliz, zdochliny, zvierací kanibalizmus, vybuchujúce žaby... už sme povedali asi všetko potrebné, tak hurá do čítania a objavovania úplne úžasných zvierat z celého sveta!
 
zdroj: Svojtka & Co.


Názov: Hrozby sú všade okolo nás  
Autor: David O'Doherty
Vydavateľ: Slovart
Poznámka: vekové odporúčanie = 8+
Poznámka: séria POZOR, POZOR! (Hrozbológia), 1. diel

Oficiálna anotácia: V novej sérii s príznačným názvom POZOR, POZOR! nájdete všetko, načo prišiel vážený a svetaznalý doktor. Ak sa chcete zachrániť, keď váš školský autobus prepadnú piráti, v žiadnom prípade nevyslovujte slová zlato ani poklad. A nech vám ani nenapadne spomínať, že máte doma zlatú rybku alebo že sa vaša sesternica volá Zlatica. Keď dostanete mačiatko, najprv si overte, či je to naozaj mačiatko, a nie mláďa tigra.

  • Ako zistíte, či je váš učiteľ upír?
  • Čo všetko sa vám môže prihodiť na bicykli?
  • Ktorý člen rodiny je najnebezpečnejší?

Ak vám ešte zostalo niečo z pudu sebazáchovy, určite si prečítajte rady najväčšieho hrozbológa na svete. Možno vám to zachráni život. Knihu plnú hrozieb a desov by si mal povinne prečítať každý. Je v nej toľko obrázkov, že ju ocení i ten najlenivejší čitateľ. Aj tí predsa potrebujú vedieť, ako sa vyhnúť všetkým hrôzam a nebezpečenstvám a prežiť v hrôzostrašnej džungli dnešného sveta. 

zdroj: Slovart


Názov: Marcy a hádanka sfingy  
Autor: Joe Todd-Stanton
Vydavateľ: Albatros
Poznámka: vekové odporúčanie = 8+

Oficiálna anotácia: Spoznaj starovekých egyptských bohov v ďalšom vzrušujúcom príbehu z mytologickej série Brownstonovcov.

Marcin dobrodružný otec Artur sa stratil v Egypte. Marcy naberie odvahu a vydá sa po jeho stopách, ktoré ju dovedú až k obrovskej sfinge. Aby zachránila otca, musí najprv vyriešiť hádanku. O pomoc poprosí egyptských bohov. Poslednú úlohu však musí zvládnuť sama. Prekoná Marcy svoj najväčší strach a zachráni otca? Odhaľ s Marcy záhadu sfingy a stretni starovekých egyptských bohov v ďalšom vzrušujúcom príbehu z mytologickej série Brownstonovcov.


Názov: Tajomná lekáreň  
Autorka: Anna Ruhe
Vydavateľ: Fragment
Poznámka: vekové odporúčanie = 10+

Oficiálna anotácia: Niektoré tajomstvá by mali ostať navždy utajené!

V starej vile to zvláštne vonia – mnohými vôňami súčasne. To si Luci všimne vo svojom novom domove ako prvé. Nedokáže však zistiť, odkiaľ tie neobyčajné pachy prichádzajú. Ani kľúč, ktorý nájde pod drevenou doskou v schodisku, nepasuje do žiadnej zámky. Existuje vo vile tajná izba? Luci sa pustí do pátrania spolu so svojím malým bratom Bennom a chlapcom od susedov Matsom. Keď sa im podarí preniknúť do skrytej časti vily, nemôžu uveriť vlastným očiam. Objavia regály plné záhadných flakónov s ligotavými a bublajúcimi voňavými tekutinami! No vo fľaštičkách nedriemu iba príjemné prekvapenia, ale aj veľké nebezpečenstvá. Najmä jeden flakón by mal radšej navždy zostať zatvorený... 
 
zdroj: Albatrosmedia.sk


Názov: Štyri mŕtve kráľovné  
Autorka: Astrid Scholte
Vydavateľ: Slovart
Poznámka: vekové odporúčanie = 15+

Oficiálna anotácia: Napínavá fantasy detektívka plná zvratov, v ktorej má konflikt rôznych túžob smrteľné dôsledky.

Sedemnásťročná Keralie Corringtonová možno vyzerá neškodne, ale v skutočnosti je jednou z najšikovnejších zlodejok a klamárok v Quadare. Mladý posol Varin je, naopak, čestný, bezúhonný občan Eónie, najosvietenejšieho regiónu krajiny. Ich cesty sa prepletú, keď Keralie okradne Varina o balíček a obaja sa tak ocitnú uprostred sprisahania proti všetkým štyrom kráľovnám Quadary. V bezvýchodiskovej situácii musia spojiť svoje sily, pokúsiť sa odhaliť strojcu vrážd kráľovien a zachrániť si vlastné životy. Ich vynútené spojenectvo sa postupne mení v nesmelú romancu, najprv však budú musieť prežiť a rozlúštiť záhadu štyroch mŕtvych kráľovien. 


zdroj: Slovart

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára