Vyhľadávať v tomto blogu

štvrtok 27. augusta 2020

Podujatia/besedy/autogramiády v kníhkupectvách počas septembra 2020

5. 9. 2020    

Názov: Autorské čítanie: Ziemowit Szczerek - Sivý dym
Kde:
Eleuzína, Banská Štiavnica (Horná ružová 1, 96901 Banská Štiavnica)
Kedy: 16:30-18:00
Popis: V rámci Malého festivalu poľskej kultúry sa s autorom o jeho ostatnej knižke porozpráva prekladateľ Patrik Oriešek. Maďarsko vedie vojnu proti Rumunsku, Moskva a Petrohrad sú minulosťou, Dunaj sa rozlial do celej Panónskej panvy. Kde to, dopekla, sme? Nad strednou a východnou Európou sa rozprestiera tajomný Sivý dym. Neplatia v ňom fyzikálne zákony, nefunguje v ňom nič z normálneho sveta. Rastúca hmlovina priťahuje pozornosť vedcov, ale aj rôznych dobrodruhov. Jedným z nich je Marcin Szreniawa, vojnový reportér a agent tajnej organizácie, ktorý sa pohybuje po regióne Dymu a viac ako odpovede na pálčivé otázky ho zaujíma permanentné vzrušenie. A ešte drogy. Román poľského reportéra a spisovateľa Ziemowita Szczereka je buď geopolitickým sci-fi, futuristickou tragigroteskou, alebo prognózou vývoja na pár (posledných) rokov v strede Európy. /Pravda/
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.
 
5. 9. 2020    

Názov: Fresh Burza Kníh 22
Kde: Fresh Market - farmárska tržnica, Bratislava (Rožňavská 1A, 831 04 Bratislava)
Kedy: 9:00-16:00
Popis: Viaceré stánky budú u nás vo Fresh Markete opäť patriť knihám! Možnosť doplniť si svoju knižnicu o nové i staršie knižky, jedinečné prvé vydania či preklady máte aj v septembri. Chýbať nebude ani cudzojazyčná literatúra. Obohatením burzy budú už tradične aj LP platne rôznych žánrov ako rock, pop, folk, metal, country a mnohé ďalšie! Platne si budete môcť nielen kúpiť, ale si ich priamo na mieste aj vypočuť.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.
 
8. 9. 2020    

Názov: Magazín o knihách - 5. narodeniny
Kde: Panta Rhei, Bratislava (Poštová, Bratislava)
Kedy: 17:30-19:00
Popis: Pozývame Vás na besedu v spolupráci s Magazínom o knihách, kde sa dozviete to najlepšie z knižného sveta. Tento rok oslavuje Magazín o knihách svoje 5. narodeniny a 8. septembra ich spolu oslávime v kníhkupectve Panta Rhei na Poštovej ulici. Pre tých z vás, ktorí do Bratislavy pricestovať nemôžu budeme besedu aj livestreamovať. Besedou budú sprevádzať Martin Kasarda- šéfredaktor Magazínu o knihách a zástupca šéfredaktora Róbert Kotian. Ich hosťami budú riaditeľ vydavateľstva Petit Press Alexej Fulmek, zakladateľ vydavateľstva Dajama Daniel Kollár a riaditeľ vydavateľstva Slovart Juraj Heger. Vidíme sa 8.9. o 17:30 v Panta Rhei na Poštovej.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.
 
10. 9. 2020    

Názov: Jakoby v Artfore
Kde: Artforum, Košice (Hlavná 87, 040 01 Košice)
Kedy: 18:00-19:00
Popis: Pozývame vás na prezentáciu knihy Jakoby Retrospektíva v stredu 8.apríla od 18:00 do kníhkupectva Artforum na Hlavnej 87. Výpravnú publikáciu o živote a diele významného košického maliara Júliusa Jakobyho predstaví jej editor Daniel Liška za účasti maliarovho priateľa, sochára Juraja Bartusza, riaditeľky Východoslovenskej galérie Doroty Kenderovej a autorky grafickej podoby knihy, výtvarníčky Kataríny Rybnickej. Večer moderuje reportér Peter Béreš.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

11. 9. - 13. 9. 2020    

Názov:
BRaK - Bratislavský knižný festival 2020
Kde: Nová Cvernovka, Bratislava (Račianska 1575/78, 831 02 Bratislava)
Kedy: 11. 9. o 17:00 - 13. 9. o 20:00
Popis: BRaK - Bratislavský knižný festival sa napokon uskutoční tento rok v polke septembra v našej obľúbenej Novej Cvernovke. Postupne budeme pridávať program. Jednou z tém 7. ročníka ostáva "Nový folklór". Tešíme sa na vás pri krásnych knihách.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

13. 9. 2020    

Názov: Potulky na Činčucykli + čítanie knižky Cukrové topánky
Kde: Monsters Cafe and Bar, Bratislava (Rusovská cesta 50-56, 851 01 Bratislava)
Kedy: 16:00-19:00
Popis: Monsters cafe and bar je naša spriatelená kaviareň. Chodíme tam veľmi radi. Aj Činčucyklu sa tam veľmi páči. A áno, začala sa škola. Môže zdať, že to je celkom nanič. Ale ono je to presne naopak. Lebo prázdninám síce odzvonilo, ale letu veru ešte nie. Ani čítaniu vonku, ani tricyklu, ani dobrým detským knihám. V nedeľu 2.Augusta sa uvidíme v krásnych priestoroch superného Monsters cafe, ktoré je ideálnym miestom pre rodiny s deťmi. Budeme na vás číhať na troch kolesách, budeme spoločne čítať a ako vždy - budeme mať náladičku ako lusk.
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.

24. 9. 2020    

Názov: 92. KPČ: Posledná barónka
Kde: Kabinet pomalosti, Bratislava (Nová Cvernovka, Račianska 78, 831 02 Bratislava)
Kedy: 19:00-21:00
Popis: Septembrové stretnutie Klubu pomalých čitateľov prinesie diskusiu o románe Silvestra Lavríka Posledná k. & k. barónka (Dixit, Iron Libri, SNG 2019). Srdečne pozývame do nášho book clubu, vstúpte aj vy do voľnej debaty. Podujatie podporila MČ Bratislava - Nové Mesto. Ďakujeme!
Viac informácií: Informácie sú dostupné na Facebooku.
 
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára