Vyhľadávať v tomto blogu

nedeľa 18. októbra 2020

Malá kniha s veľkým potenciálom

Tento článok vyšiel v septembrovom čísle Magazínu o knihách v roku 2020. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihami detailnejšie zoznámiť. 


Svetlana Kapalková, Martin Krkošek (ilustrátor): Nina ide spinkať 
(OZ Krajina čitateľov 2020)

 

Deň sa pomaly chýli ku koncu a nastal čas ísť do postele. Tá Ninina je už prichystaná. Lenže Nina má plné ruky práce, ale ako naschvál v jej rukách nič nepribúda. Chcela si zobrať deku zo stoličky, ale už si ju prisvojila mačka. Kakadu jej odmietol dať ponožky, pavúk odmietol dať plienku a rovnako neústupčivo sa zachoval aj psík ohľadne žiadanej knihy. Toľká nádielka odmietnutia je priveľká aj na dospelého, nieto na maličké dieťa. Našťastie bola nablízku mamička, ktorá pre Ninu pozbierala všetky veci a dievčatko mohlo zamieriť do postieľky. Spánok však ešte musel chvíľu počkať. Najprv sa bolo treba postarať o zajka a stráviť príjemnú chvíľku s čítajúcou mamou...

Milý príbeh plný nemilých komplikácií zaujme Nininých rovesníkov, ktorí tiež majú svoje obľúbené predmety a aktivity. Vycítia, aké pocity Nina prežíva a pocítia zvedavosť zistiť, na čo tie veci dievčatko potrebuje. Kniha Nina ide spinkať má potenciál stať sa súčasťou večernej rutiny detí od jedného roka. Detí hľadajúcich knižku o Ninke, aby si ju mohli prečítať s mamou alebo s tatom pred spaním.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára