Vyhľadávať v tomto blogu

nedeľa 18. októbra 2020

Knihy príjemné na dotyk

 Tento článok vyšiel v septembrovom čísle Magazínu o knihách v roku 2020. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihami detailnejšie zoznámiť.

Dotkni sa zvieratiek: Domáci maznáčikovia, Farma  
(Yoyo Books 2020)

 

Dotykové knihy si dokážu veľmi rýchlo získať čitateľskú priazeň malých detí (asi od jedného roka). Vydavateľstvo Yoyo Books prinieslo na náš knižný trh už veľa vydarených dotykových kníh, napríklad tituly z edície Dotkni sa zvieratiek.

Dotkni sa zvieratiek: Domáci maznáčikovia predstavuje bežné i menej bežné domáce zvieratká. Zabývalo sa v nej psíča, ryba, korytnačka, kanárik, škrečok či poník.

Z obálky Dotkni sa zvieratiek: Farma na čitateľa pozerá priateľsky pôsobiaca krava a vnútri knihy sa nachádzajú ďalší zvierací obyvatelia farmy, napríklad kôň, ovca, koza, hus alebo včela. 

Každému zvieraciemu zástupcovi je venovaná jedna strana a dieťa sa vďaka pútavej fotografii zoznámi s jeho reálnou podobou. Každé zviera o sebe niečo čitateľovi prezradí, napríklad čo rado robí, na čom si rado pochutí alebo čo dokáže. Dotykové plochy, umožňujúce pohladkať zvieratko a zistiť, aké je na dotyk, sú umiestnené iba v obrázkoch nachádzajúcich sa vždy na pravej strane.

Dotykové knihy z edície Dotkni sa zvieratiek umožňujú deťom zábavnou formou sa zoznámiť s rôznymi zvieratkami a do sýtosti sa ich dotýkať. 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára