Vyhľadávať v tomto blogu

sobota 29. mája 2021

Júnové knižné novinky (2021)

Názov: Fablehaven: Čaroles
Autor: Brandon Mull 
Vydavateľ: Fortuna Libri
Poznámka: séria Fablehaven, 1. diel 
 
Oficiálna anotácia: Úspešná séria Fablehaven sa vracia do kníhkupectiev! 
 
Stáročia boli čarovné bytosti zhromažďované v ukrytej rezervácii nazvanej Čaroles, aby sa zabránilo ich vyhubeniu. Je to jedna z posledných pevností ozajstnej mágie. Očarujúce? Jednoznačne. Vzrušujúce? Nepochybne. Bezpečné? Skôr naopak... 
 
Kendra a jej brat Seth nevedia, že ich starý otec je správca Čarolesa. Prastaré zákony udržiavajú v lesoch ukrytých za vstupnou bránou rezervácie poriadok medzi chamtivými trolmi, nezbednými satyrmi, zlomyseľnými bosorkami, skazenými škriatkami a závistlivými vílami. Keď však Kendra a jej brat Seth porušia pravidlá, oslobodia sa mocné sily zla a súrodenci musia čeliť najväčšej výzve svojho života, aby zachránili svoju rodinu, Čaroles a možno aj celý svet. 
 
zdroj: Bux.sk
 
Názov: Nezabudnite na veľrybu
Autor: John Ironmonger 
Vydavateľ: Lindeni
 
Oficiálna anotácia: Ak stratíte aj poslednú štipku nádeje, vždy je tu niekto, kto vám pomôže vidieť život inak.

Keď nahého mladého muža vyplaví more na pláž pri mestečku St Piran v Cornwalle, rýchlo ho zachránia dedinčania. Od miestneho doktora na dôchodku a učiteľa, cez zberača odpadkov na pláži, majiteľa hostinca až po kňazovu ženu a románopisca, všetci prijmú túto stratenú dušu medzi seba. Dedinčania však nevedia, že Joe Haak ušiel zo City v Londýne v strachu pred celosvetovým kolapsom civilizácie, ktorý predpovedal jeho počítačový program Cassie. Je však koniec sveta naozaj blízko? Podarí sa Joeovi presvedčiť vidiečanov, aby sa uzavreli pred okolitým svetom ohrozeným epidémiou? A čo veľryba, ktorá sa vznáša v zátoke?

Nezabudnite na veľrybu je intímny, vtipný a dojímavý príbeh človeka na jeho ceste nájsť si vo svete miesto, ktoré by mohol nazývať domov.

Názov: Svedectvá
Autorka: Margaret Atwood
Vydavateľ: Slovart
Poznámka: séria Príbeh služobníčky, 2. diel
 
Oficiálna anotácia: Dejiny sa neopakujú, ale rýmujú. 
 
Keď v roku 1985 Margaret Atwood vydala román Príbeh služobníčky, kniha vzbudila zaslúžený ohlas, ktorý neutíchol viac-menej dodnes. Aj jeho pokračovanie Svedectvá vzbudilo veľký záujem čitateľov aj kritikov - autorka zaň dostala Bookerovu cenu
 
Dej románu sa odohráva pätnásť rokov po udalostiach opísaných v Príbehu služobníčky a jeho rozprávačkami sú prominentná predstaviteľka gileádskeho režimu a dve dospievajúce dievčatá žijúce v odlišných svetoch - Agnes z Gileádu a Daisy z Kanady. Prostredníctvom ich svedectiev sa pred čitateľom odvíja svet teokratickej diktatúry, v ktorej ženy a ľudské práva neznamenajú vôbec nič. 
 
zdroj: Slovart
 
Názov: Neuromant
Autor: William Gibson 
Vydavateľ: Slovart
 
Oficiálna anotácia: Základné dielo kyberpunku, klasika sci-fi a jedna z najsilnejších vízií budúcnosti.  
 
Matrix je svet vo svete, globálny konsenzus, prelud, vyjadrenie každého jedného dátového bajtu v kyberpriestore. Henry Dorsett Case, hyperpriestorový kovboj a zlodej dát, podstúpi vďaka záhadnému undergroundovému klientovi výmenu kľúčových orgánov po tom, čo ho pomstychtiví zákazníci z podsvetia dali zmrzačiť, aby sa už nikdy nevedel pripojiť na matrix. Tajomný klient chce, aby sa Case zapojil do poslednej, smrteľne nebezpečnej akcie, ktorá prebieha v pozostatkoch bývalého sveta, na obežnej dráhe, no najmä v matrixe - kyberpriestore, ktorý sa nachádza všade a nikde. 
 
zdroj: Slovart
 
Názov: Hierarchia tmy
Autorka: Adriana Bolyová 
Vydavateľ: Ikar
Poznámka: séria Hierarchia tmy, 1. diel 
 
Oficiálna anotácia: Radana Vranická sa naučila načúvať vnútornému hlasu, ktorý sa jej ozýva od osemnástych narodenín. Radí jej, predvída budúcnosť, pozná pravdu o každom človeku. Keď ju uprostred horúceho dňa v Prahe napadne démon, vďaka hlasu intuície sa jej podarí uniknúť. Na pomoc však prichádza aj oveľa väčšia záhada – žena, vyslaná Západným démonologickým spoločenstvom. Odvádza Radanu do Innsbrucku, do sídla organizácie, ktorá profituje z kontaktu s všemocnými bytosťami. Tie však s ľudstvom nepaktujú zadarmo.
 
S neznámym krvilačným svetom, ktorý sa skrýva pod povrchom modernej doby, je Radana nezvratne prepojená. Kým hrozba ešte drastickejšieho Východného spoločenstva stále narastá, Radana čelí aj nadpozemským silám. Ak chce zachrániť seba aj svojich blízkych, ostáva jej jediná a najhoršia možnosť – stať sa skutočnou démonologičkou.
 
zdroj: Bux.sk

Názov: Volavka
Autor: František Kozmon 
Vydavateľ: Ikar
 
Oficiálna anotácia: Marek Wolf sa ocitá na mieste činu ešte pred príchodom polície: obeťou vraždy je jeho mama, vražednou zbraňou služobná devina a hlavným podozrivým brat Patrik. Ten ušiel z nápravnovýchovného zariadenia, no Wolf aj napriek dôkazom verí v jeho nevinu. Pátra po bratovi a celkom zabúda na vyšetrovanie, ktoré nestihol uzavrieť. Až kým nenadobudne podozrenie, že prípad Červ s maminou vraždou súvisí. Karol Lupták, stále mimo služby, hľadá nezvestnú kamarátku svojej dcéry. Stopy ho zavedú do luxusného hotela vo Viedni, z ktorého Laura za záhadných okolností zmizla. Bezpečnostná kamera ju zachytila potácať sa po chodbách, zo záberu sa stratila pri mraziacej miestnosti a na žiadnom ďalšom sa už neobjavila. Lupták je presvedčený, že Laurino zmiznutie súvisí so známou americkou speváčkou, ktorá v tú noc v hoteli organizovala súkromný večierok.

Volavka nadväzuje na predchádzajúcu Kozmonovu knihu Červ. Podľahol Wolf sebaklamu alebo sa dostal na stopu niečoho omnoho väčšieho? 
 
zdroj: Bux.sk

Názov: Kontinuita parku
Autor: Petr Šesták 
Vydavateľ: Host
 
Oficiálna anotácia: Všechno se zrychluje. Jen stromy zarputile trvají na tom, že porostou pomalu. Josef už nemá čas ztrácet čas. Po letech studií a pobytu v cizině se vrací do svého rodiště vést tzv. zodpovědný život coby středoškolský profesor. Malebné příhraniční městečko na něj čeká s doširoka otevřenou náručí jako čerstvě nalíčená past. Svět se sice mění v globální vesnici, ale maloměsto zůstává maloměstem. Josefovy kořeny i historii města zrcadlí starý park. Číhají v něm zákeřné vzpomínky, ale ve sluncem prozářené budoucnosti se už s keři nepočítá. Park totiž čeká revitalizace. Román je groteskně existenciálním vyprávěním o jedné generaci v bezdomoví mezi normalizační výchovou a kapitalismem, analogovým dětstvím a vpádem nových technologií, o jednom městě a zemi někde na periferii mezi Východem a Západem. 
 
Názov: Motýlí pavilon
Autor: Tim Postovit 
Vydavateľ: Host
 
Oficiálna anotácia: Tento mladý básník je domestikovaný ve dvou kulturách, ve dvou jazycích (jako dítě používal ruštinu, žil v Izraeli), češtinou však vládne dokonale. Jeho sbírka působí na první dojem nadreálně, ve skutečnosti však svými přesnými metaforami míří k podstatnému. Je angažovaná, neboť zasahuje čímsi víc než proklamacemi: působí přímo naléhavostí jazyka, tedy materiálu, v jehož řádu se každé dílo uskutečňuje. Zajímavě nasvěcuje intimní témata, ale „umí“ i záběry s delší perspektivou, tedy pohled na naši minulost a přítomnost. Hledá a nalézá nové cesty v jazyce, to vše s absencí suchého, konceptuálního mučení slov. A nechybí generační perspektiva: tak naše časy vidím já a nikdo jiný.
 
Názov: Záhada černolických vražd
Autorka: Jaroslava Černá 
Vydavateľ: Moba
 
Oficiálna anotácia: Píše se rok 1645 a z bojů ve Francii se vrací vysloužilý voják Martin. Než navštíví rodiče, zastaví se u sestry Johanky, která nevinnou dobrou radou změní nejen jeho život, ale i život celé rodiny. Nečekaný návrat syna se tak stává začátkem tragických událostí, jež vrcholí Johančinou smrtí. Hlavním podezřelým z vraždy je její manžel Viktorín.
 
„Zabila se sama! Musíte mi věřit!“ tvrdí zoufalý muž při vyšetřování. „Vrátila se od rodičů a vykřikovala, že všechno je její vina a že už nedokáže dál žít!“ Vyšetřovatel Borek začíná o hlavním podezřelém pochybovat a rozhodne se vypátrat všechny okolnosti, které k tragickým událostem vedly. Výslechy svědků ho zavedou hluboko do minulosti. Brzy nabývá přesvědčení, že skutečného vraha se mu možná nikdy nepodaří usvědčit… 
 
Názov: Zase se shledáme
Autorka: Madeleine Goldstein
Vydavateľ: Kontrast
 
Oficiálna anotácia: Kniha životních vzpomínek pozoruhodné ženy, která přežila koncentrační tábor, je vlastně kronikou židovské Paříže 20. století. Autorka v něm líčí osobitou atmosféru židovské menšiny žijící před válkou na Montmartru, své seznámení s budoucím manželem i jejich odchod do ilegality a účast na odboji. Těžištěm knihy je vylíčení osudu jich obou v koncentračním táboře, působivé svědectví o krutosti a nelidskosti nacismu. Příběh pokračuje i v poválečných letech a je doveden až do první dekády 21. století. Kniha je mementem i pro dnešní dobu, a ačkoliv většina přímých svědků tehdejších událostí už není mezi námi, jejich vzpomínky nám stále mají co říci. 
 
Názov: Štefánik
Autori: Václav Šlajch, Gabriela Kyselová, Michal Baláž 
Vydavateľ: Slovart
 
Oficiálna anotácia: Komiksový román o mužovi mnohých tvárí. Ktorá z nich je tá pravá? Všetky alebo žiadna? Muž veľkých gest a malicherných slabostí. Zábavný, spoločenský, osamelý, ambiciózny, nepochopený. Karierista, zvodca, fanfarón aj Don Quijote. Príbeh o maskách, ktoré nosíme, a o (ne)možnosti jeden druhého skutočne poznať.
 
Milan Rastislav Štefánik (1880 - 1919) bol politik, generál, astronóm, vedec, svetoobčan a predovšetkým dobrodruh. Možno najoriginálnejšia osobnosť moderných československých dejín. Niekoľko rokov po predčasnej smrti sa po jeho stopách vyberie sochár Bohumil Kafka. Pátra po tom, kým Štefánik v skutočnosti bol - v očiach svojej rodiny, priateľov, kolegov, mileniek. Lenže každé stretnutie narúša zaužívaný obraz tejto osobnosti, ktorú by mal Kafka zvečniť v monumentálnom pomníku. 
 
zdroj: Slovart
 
Názov: Narozen v modrý den: Pohled do neobyčejné mysli autistického savanta
Autor: Daniel Tammet 
Vydavateľ: Host
 
Oficiálna anotácia: Navenek působí jako nepřístupní géniové. A uvnitř?  
 
Daniel Tammet dokáže to, co jen málokdo na planetě. Zvládne se naučit cizí jazyk za týden. Vyjmenuje zpaměti tisíce číslic v čísle pí a téměř automaticky řeší komplexní matematické operace. A žije se synestezií — vnímá čísla jako barvy a naopak. Jeho životní dráha má však k matematické průzračnosti daleko. Výjimečnost zpravidla znamená také nepochopení a osamění, posměch a někdy i šikanu.

Narozen v modrý den je autobiografické vyprávění o dětství a dospívání mimořádně inteligentního chlapce s Aspergerovým syndromem, génia, pro něhož jsou obyčejné každodenní situace často neřešitelnou záhadou. Světový bestseller přeložený do bezmála dvaceti jazyků je příběhem o jedinečném prožívání citlivého chlapce i společnosti, která jej obklopuje a zároveň ho svými požadavky a představami utváří. 
 
Názov: Jednoduchá hojnosť: Čaro každodenného života
Autorka: Sarah Ban Breathnach
Vydavateľ: Ikar
 
Oficiálna anotácia: Kniha Čaro každodenného života vyšla prvýkrát v roku 1995 a dlho sa držala na vrchole rebríčka najpredávanejších titulov podľa denníka The New York Times. Dodnes je považovaná za fenomén deväťdesiatych rokov. Vďaka denným inšpiratívnym meditáciám a reflexiám sa stala zlatým štandardom generácie žien, ktorej pomohla znovu sa prihlásiť k svojmu pravému ja, nájsť rovnováhu v najrušnejších životných okamihoch a objaviť všetko to, čo ich robí šťastnými. Teraz vychádza v aktualizovanej podobe a je určená nielen tým, ktorí si obľúbili pôvodné vydanie, ale najmä novej generácii. Dnes sú ženy vystresované z nepretržitej záľahy „najnovších“ správ a vyrovnávajú sa so všadeprítomnými sociálnymi médiami, ktoré na ne doliehajú 24 hodín denne a 7 dní v týždni. Sarah Ban Breathnach oprášila svoj bestseller, aby naplnila aj potreby najmladších ročníkov, a to s otvorenosťou, dôvtipom a múdrosťou sebe vlastnou. Oslavuje v ňom tiché radosti, prosté potešenia a kvalitne strávené okamihy a pripomína nám, ako nájsť krásu v každodennom kolobehu. 
 
zdroj: Bux.sk
 
Názov: Matematika pre život: Sedem matematických princípov, ktoré formujú náš život
Autor: Kit Yates
Vydavateľ: Lindeni
 
Oficiálna anotácia: Zmeňte svoj život vďaka matematike.
 
Matematické vzorce formujú ľudské životy – od pôrodnosti cez choroby až po to, ako vnímame plynutie času. V tejto mimoriadne zrozumiteľne sformulovanej knihe nás Kit Yates vyzbrojuje jednoduchými matematickými pravidlami a nástrojmi, ktoré nám môžu pomôcť porozumieť chaotickým a často nejasným hádankám nášho sveta. Odhalíte, ako nám matematika môže zmeniť život k lepšiemu, ako sa vyvarovať omylov alebo ako čítať správy a odhaľovať lži.
 
zdroj: Albatrosmedia.sk


 
Knihy pre deti a mládež
 
 
Názov: Leto
Autorka: Gerda Muller
Vydavateľ: Ikar
Poznámka: vekové odporúčanie = 1+
Poznámka: séria Ročné obdobia 
 
Oficiálna anotácia: Nádherne ilustrované leporelo pre najmenších o slnečnom lete.

Rozkvitajúca jar sa s pribúdajúcimi slnečnými lúčmi mení na horúce leto. Druhé leporelo zo série o ročných obdobiach z dielne holandskej ilustrátorky Gerdy Muller priblíži malému čitateľovi aktivity spojené s dlhými dňami prázdninového obdobia. Krásne ilustrácie horúcich letných dní inšpirujú čitateľov a ich rodičov na trávenie chvíľ v prírode: v záhradke, pri jazerách či moriach.
 
zdroj: Bux.sk
 

Názov: Dedkov ostrov
Autor: Benji Davies
Vydavateľ: Albatros
Poznámka: vekové odporúčanie = 3+
 
Oficiálna anotácia: Dojemná a krásne ilustrovaná kniha pre najmenších čitateľov.
 
Syd mal rád svojho dedka a dedko zas svojho vnúčika Syda. Navždy. Nikto a nič to nezmení. Jemný pestrofarebný príbeh o tom, že ľudia, ktorých ľúbime, ostávajú blízko nás – v našom srdci, hoci sa nám zdá, že odišli veľmi, veľmi ďaleko. 
 
Názov: Práca snov / Bavia ma zvieratá
Autor: Steve Martin
Vydavateľ: Slovart
 
Oficiálna anotácia: Miluješ zvieratká a snívaš o tom, že keď vyrastieš, budeš s nimi pracovať? Ak znie tvoja odpoveď áno, táto kniha je pre teba!
Vďaka tejto knihe môžeš prežiť typický deň každého z 25 ľudí, ktorí pracujú so zvieratkami. Dozvieš sa, čomu sa celé dni venuje morský biológ, ako sa stať policajným psovodom, čo si vyžaduje práca portrétistu zvierat a mnoho iných zaujímavostí. Kniha plná úsmevných príbehov a užitočných faktov ti priblíži pestrú škálu fantastických povolaní od starostlivosti o škrečky a kone cez výskum tigrov a delfínov až po nakrúcanie sov a cvičenie psov. Na čo ešte čakáš? Pusti sa do čítania a zistíš, ako premeniť svoju lásku k zvieratám na prácu snov!   

zdroj: Slovart

Názov: Veľká kniha o divokých tvoroch
Autor: Yuval Zommer
Vydavateľ: Slovart
Poznámka: vekové odporúčanie = 7+
 
Oficiálna anotácia: Naozaj sú líšky prešibané, paviány nadurdené a netopiere slepé? Prečo vlky vyjú na mesiac? Ako veľmi lenivý je leňoch? Koľko bradavíc má prasa bradavičnaté? V tejto knihe nájdete odpovede na tieto i mnohé iné otázky a dozviete mnoho zaujímavostí o tom, ako sa predátory bránia, ako dávajú o sebe vedieť, čo sa stalo s predátormi ľadovej doby a ktoré predátory sú ohrozené a prečo. Zoznámite sa s mnohými druhmi nádherných i prekvapivých divokých tvorov z celého sveta.  

zdroj: Slovart
 
Názov: Beštia z Buckinghamu
Autor: David Walliams
Vydavateľ: Slovart
Poznámka: vekové odporúčanie = 7+
 
Oficiálna anotácia:Svetoznámy britský komik a autor detských bestsellerov David Walliams pre vás tentoraz napísal príbeh o naozajstnej beštii. Nie o nejakej obyčajnej oblude. O kráľovskej beštii. 
 
Princ Alfréd nikdy v živote nevyšiel z Buckinghamského paláca, zo sídla kráľovskej rodiny. Krajina je ponorená do tmy, riadi ju lord protektor, lebo kráľ je ako bez života, poriadok ohrozujú sprisahanci a vláda ani parlament už neexistujú. Všetkých strážia hrôzostrašné kráľovské stráže s laserovými puškami. Alfréd pozná vonkajší svet iba z kníh a verí, že všetko je tak, ako hovorí lord protektor a pestúnka. Raz v noci kráľovské stráže odvedú jeho milovanú mamu do Toweru a uväznia ju za vlastizradu. Afréd je odhodlaný zachrániť ju. A čo na to beštia z Buckinghamského paláca? Tak to si prečítajte. 
 
zdroj: Slovart
 
Názov: Detektív tchor Hektor opäť zasahuje
Autorka: Dana Hlavatá
Vydavateľ: Fortuna Libri
Poznámka: séria Detektív tchor Hektor, 2. diel
 
Oficiálna anotácia: Chýr o vyšetrovacích metódach a prevratných úspechoch detektíva tchora Hektora pri odhaľovaní zločinov sa rozletel do celého sveta. Nečudo, že si ho pozvali na africký kontinent, kde sa diali naozaj čudné veci. Aby nebol na všetko sám, pri riešení prípadov mu pomáhal nový asistent hroch Prďoch. Že mu bol nápomocný, o tom niet pochýb. Keby nebolo tohto zavalitého tvora na krátkych nohách, ktorému ani v strese nič neuniklo, iba prdíky, Hektor by nevyriešil také náročné úlohy, akými boli prípad horiacej savany, uneseného pštrosieho vajca, zjedenej dúhy, prepadu nosorožca hrubokožca, nevrlého slona, ukradnutého prsteňa, zmiznutých zubov, straty pamäti, otravy starého leva či hmýriaceho sa vreca. To, ako náš neomylný detektív tieto záhady rozlúskol, sa dozviete v knižke plnej napätia, ale aj humorných situácií. 
 
zdroj: Bux.sk
 

Názov: Odpadkový fantóm
Autor: Branislav Jobus
Vydavateľ: Slovart
 
Oficiálna anotácia: V Zbernom dvore Branislava Jobusa splnil Odpadkový fantóm svoju úlohu, vytriedil na dvore, čo sa dalo a skončil na skládke odpadu. Malej Etelke však tak veľmi chýbal, že presvedčila svoju mamu a vybrali sa ho na skládku hľadať. A tam sa začína nová kniha Odpadkový fantóm. Fantóma na skládke nájdu, treba mu síce vymeniť hlavu, ale to Etelka hravo vyrieši. Spolu s pracovníkmi skládky a zvieracími obyvateľmi zažijú množstvo dobrodružstiev, niekedy aj poriadne nebezpečných. A my sa popritom dozvieme, čo všetko sa na takej skládke deje a čo môžeme spraviť pre to, aby namiesto parkov a ihrísk nevznikali nové skládky.  

zdroj: Slovart
 
Názov: Akos Avoláš
Autorka: Marka Staviarska
Vydavateľ: Albatros
Poznámka: vekové odporúčanie = 8+
 
Oficiálna anotácia: Láskavá, vtipná a dobrodružná knižka od slovenských autoriek. 
 
Malý dinosaurík si pamätá len to, ako mu mama vraví: „Do tej jaskyne nesmieš nikdy vkročiť!“ Tak tam, samozrejme, vkročil. Potom to už bolo len samé tresk! bum! plesk! Zrazu sa ocitá medzi ľuďmi. O šesťdesiatpäť miliónov rokov neskôr. A práve vtedy sa začína jeho dobrodružná cesta naprieč krajinami s novými kamarátmi chlapcom Laurentom a psom Brunom. Aby našli spôsob, ako dostať dinosauríka naspäť domov, sú odhodlaní prejsť aj celý svet.  
 
Názov: Víťazstvá a prehry 1918-1945
Autor: Róbert Beutelhauser
Vydavateľ: Slovart
Poznámka: séria Naše hrôzyplné dejiny, 9. diel
 
Oficiálna anotácia: V ďalšej časti Našej hrôzyplnej histórie spoznáme osud Československa od jeho vzniku v roku 1918 až po jeho rozpad počas druhej svetovej vojny. Prvé roky boli búrlivé, nový štát sa musel vyrovnávať s nevraživosťou susedov a zároveň si politici museli ujasniť, aký štát chcú budovať. Budeme sledovať, ako sa nakoniec dva národy rozkmotrili, štát sa rozpadol a obyvatelia museli čeliť virvaru druhej svetovej vojny. Dôležitá etapa našich dejín je opäť opísaná zrozumiteľne a prístupne a ilustrovaná obrázkami Kataríny Slaninkovej.  

zdroj: Slovart

Názov: Modré srdce s kečupovým fľakom
Autorka: Marta Hlušíková
Vydavateľ: Slovart
Poznámka: vekové odporúčanie = 9+
 
Oficiálna anotácia: Deväťročná Laura má najväčšiu nohu v triede, geniálneho malého brata, v triede dve namyslené nepriateľky a jednu super kamošku. Okrem toho Laura ako jediná dostane od Lukiho modré srdce. Každý iný chlapec by jej daroval srdce červené, a nie modré zašpinené od kečupu. Napriek tomu všetkému je Laura dievča ako každé iné - raz sa trápi a raz smeje. To je asi u zaľúbených dievčat normálne.  

zdroj: Slovart

Názov: O chlapcovi, ktorý rozumel psom
Autorka: Gabriela Futová
Vydavateľ: Slovart
Poznámka: vekové odporúčanie = 10+
 
Oficiálna anotácia: Dobrodružný príbeh o psoch a o veciach, ktoré niekedy nechceme vidieť.
 
Gabika Futová prichádza tentoraz s dobrodružným príbehom o neľahkej téme pre staršie deti. Chlapec, ktorý rozumel psom je príbehom o láske k zvieratám, ale aj o rôznych formách ich týrania. Keď učiteľka zobrala svoju triedu do útulku venčiť psov, chlapec, o ktorom je tento príbeh, si vybral toho najškaredšieho. Bola to iba školská úloha, no len do chvíle, kým pes Jety naňho neprehovoril. Tým sa spustila séria spoločných dobrodružstiev. A išlo naozaj o krk. Zachránili spolu psíkov z množiarne, oslobodili psov uviazaných na reťazi a pritom sa dostali do riadnych problémov. Zasahovať musela dokonca aj polícia. Našťastie mama s otcom ho v tom nenechali a ich pochopenie a láska nakoniec všetko vyriešili.    

zdroj: Slovart
 
Názov: Stroj času
Autor: James Patterson
Vydavateľ: Slovart
Poznámka: vekové odporúčanie = 11+
Poznámka: séria Maxi Einsteinová, 3. diel
 
Oficiálna anotácia: Nová séria kníh pre deti od svetoznámeho amerického spisovateľa Jamesa Pattersona o geniálnej sirote Maxi Einsteinovej pokračuje.
 
V tretej časti Maxi i jej geniálnych kamarátov z Inštitútu pre zmenu čaká nové neuveriteľné dobrodružstvo. Tentoraz budú bojovať proti hladu. A okrem problému s nedostatkom jedla pre všetkých ľudí bude Maxi, ako inak, čeliť aj svojim nepriateľom - korporácii Korpor a doktorovi Zimmovi. Ako tak pred nimi uteká, zistí, že jej idol Albert Einstein vymyslel aj stroj času. Parádne sa jej hodí. V minulosti má totiž šancu zistiť, kto boli jej rodičia aj odkiaľ pochádza ona sama. Podarí sa jej to? Prečítajte si knihu a uvidíte sami.  

zdroj: Slovart


 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára