Vyhľadávať v tomto blogu

sobota 1. mája 2021

Svet zázrakov – Úžasná príroda

Tento článok vyšiel v aprílovom čísle Magazínu o knihách v roku 2021. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť. 

Svet zázrakov – Úžasná príroda (Yoyo Books 2021)

 
 
Medzi najčastejšie témy náučných detských kníh nepochybne patrí príroda. Čerstvým knižným prírastkom rozprávajúcim o prírode je titul Úžasná príroda, vydaný v rámci série Svet zázrakov od Yoyo Books.

Tvorcovia knihy majú vo veci jasno. Príroda je úžasná a ich kniha je toho presvedčivým ilustrovaným dôkazom. Vysvetľujú základné pojmy (príroda, spoločenstvo, potravinová sieť, biómy, fotosyntéza atď.), opisujú zmeny v prírode a kolobeh života. V knihe sa zakorenili stromy aj kvety a zabývali sa v nej rozmanité živočíchy.

Čitateľ má možnosť preniknúť pod zem i vnoriť sa pod hladinu mora, navštíviť najsuchšie i najchladnejšie miesta na Zemi. Spoznať majstrov kamufláže, uvidieť rôzne živočíchy v ich prirodzenom prostredí, oboznámiť sa s očarujúcimi hubami a mäsožravými rastlinami.

Očarujúce, prepracované ilustrácie si ľahko získajú čitateľovu pozornosť a prispievajú k pochopeniu, osvojovaniu si vedomostí.

Kniha pútavo a prehľadne predkladá informácie umožňujúce lepšie pochopiť svet okolo nás, uvedomiť si jeho krásu, výnimočnosť a význam.

Séria Svet zázrakov ponúka aj tituly Ľudské telo, Obdobie dinosaurovRíša zvierat
 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára