Vyhľadávať v tomto blogu

pondelok 27. septembra 2021

Zachráňme našu planétu

Tento článok vyšiel v septembrovom čísle Magazínu o knihách v roku 2021. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť. 

Zachráňme našu planétu (Yoyo Books 2021)
 
 
Potreba prehodnotiť prístup k našej planéte sa už zmenila na nevyhnutnosť. Je čoraz jasnejšie, že treba konať. Netreba čakať do plnoletosti, už malí škôlkari môžu byť prospešní. Vysvetliť deťom, prečo musíme chrániť našu planétu a čo všetko sa dá pre jej záchranu urobiť, môžeme pomocou knihy Zachráňme našu planétu.

Knižné stránky ukrývajú pod odklápacími okienkami odpovede na mnohé otázky. Niektoré vysvetľujú situáciu, iné načrtávajú smutnú budúcnosť, ďalšie ponúkajú možnosti, ako prispieť k lepšej budúcnosti Zeme (a tým aj našej). Naozaj sa voda vďaka svojmu kolobehu nemôže nikdy minúť? Môže sa stať, že celé mestá zmiznú? Čo sa stane, keď sa oceány zahrejú? Ako šetriť vodou? Čo treba urobiť s vecami, ktoré už nepotrebujeme?

Odpovede na (neraz ťažké) otázky sú formulované stručne, zrozumiteľne a citlivo – ich cieľom nie je čitateľa vydesiť, ale reálne mu vysvetliť situáciu a možnosti riešenia. Viesť ekologickejší život nie je žiadna veda, nevyžaduje si ani veľké obete. Tipy uvedené na konci knihy sú toho dôkazom.
 


 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára