Vyhľadávať v tomto blogu

nedeľa 14. novembra 2021

Básničkový karneval

Tento článok vyšiel v októbrovom čísle Magazínu o knihách v roku 2021. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.
 
Ivona Ďuričová, Katarína Ilkovičová (ilustrátorka): Básničkový karneval 
(Ikar 2021)

 
Fantázii sa medze nekladú a už vôbec nie pri (po)myslení na karneval. Fantázia Ivony Ďuričovej zašla veru ďaleko a poriadne sa vyšantila na básničkovom karnevale. Na knižné stránky uložila veselé (a občas neveselé) príbehy, zaujímavé myšlienky, sympatické postavy a fóriky.

Na básničkovom karnevale sa stále niečo deje. Kohút zatúžil odletieť s lastovičkami do Afriky, kukurica sa chcela stať slávnou, zaľúbený muškát dychtil po muškinej pozornosti, v komore sa rozpútala škriepka medzi zeleninou. Tóno dostal žihľavovú lekciu, smutnému dievčatku sa dostalo útechy od vŕby a v detskej spoločnosti sa ocitneme aj na rybačke, vo vlaku a v divadle.

Písmenková veselica dieťaťu predstaví sympatické básničkové postavičky, ich nevšedné príbehy a pozvŕta jazýček na knižnom parkete. Vydavateľstvo Ikar odporúča knihu Básničkový karneval pri príprave na súťaže v umeleckom prednese poézie pre žiakov 1. stupňa.
 



 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára