Vyhľadávať v tomto blogu

nedeľa 14. novembra 2021

Mojich 100 prvých anglických slovíčok - Svet okolo nás

Tento článok vyšiel v októbrovom čísle Magazínu o knihách v roku 2021. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.
 
Suzanne Herbert (ilustrátorka): Mojich 100 prvých anglických slovíčok - Svet okolo nás 
(Yoyo Books 2021)

 
Vydavateľstvo Yoyo Books k nám už prinieslo veľa rôznorodých titulov pre najmenšie deti. Nezabúda však ani na trošku staršie deti, ktorým ponúka napríklad titul Mojich 100 prvých anglických slovíčok - Svet okolo nás.

Sto anglických slovíčok sa usalašilo na knižných stranách. Nenastal knižný chaos, pretože sa pekne rozmiestnili do siedmych tematických kategórií. Hudobné nástroje, zvieratá, moje telo, dopravné prostriedky, oblečenie, pomôcky a hračky, farby. 

Každá téma dostala k dispozícii jednu bohato ilustrovanú dvojstranu. Anglické slovíčka čakajú na zoznámenie s dieťaťom ukryté pod obrázkami. Ich odkrytie, odhalenie na knižných stranách je v čitateľových rukách – stačí potiahnuť záložku prítomnú (takmer) na každej strane a ony sa mu hneď vynoria pred očami.

Interaktívne poňatie spoznávania anglických slovíčok je nielen hravé, ale aj praktické – umožňuje totiž zakrývať a odokrývať slovíčka dovtedy, kým sa úspešne neusadia v slovnej zásobe dieťaťa. 
 


 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára