Vyhľadávať v tomto blogu

pondelok 31. júla 2023

Zajačikov veľký deň

Tento článok vyšiel v májovom čísle Magazínu o knihách v roku 2023. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.
 
Nora Dahlke, Nadine Reitz (ilustrátorka): Zajačikov veľký deň 
(prel. Radka Smržová, Ikar - Stonožka 2023)

 

Veľkonočný zajačik Jurko má pred sebou veľký deň – prvýkrát smie pomaľovať a schovať vajíčka. Lenže on sa ešte váľa v posteli! Nuž, je jasné, že treba zásah dieťaťa. Kniha mu poradí, aby zatriaslo knižkou. Zabralo to, Jurko sa zobudil, namiesto trasenia je teraz aktuálne nežné ranné zvítanie a potom hor sa spoločne do práce! Vajíčka sa však samé neprigúľajú do labiek a rúčok, musíme ich nájsť a potom opatrne pozbierať. Zaplnia prútený košík a až na jedného vajíčkového nešťastníka sa všetky čochvíľa dočkajú novej podoby...

Interaktívne leporelo, rozkošne ilustrované talentovanou Nadine Reitzovou, ktorá deťom už ponúkla viacero knižných príležitostí pomôcť zvieratkám, nadchne deti (asi od osemnástich mesiacov) hocikedy počas roka. Či už trávu pokrýva snehová alebo kvetová prikrývka, vždy má čo dieťaťu ponúknuť, čím ho zaujať. No najviac sa hodí k Veľkej noci a možno sa v niektorých rodinách tiež následne objaví milý zvyk – schovávanie (a hľadanie) veľkonočných vajíčok.
 


 
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára