Vyhľadávať v tomto blogu

štvrtok 23. mája 2024

Rýchle kolesá: Traktor & Rýchle kolesá: Sanitka

Malí milovníci kníh o dopravných prostriedkoch môžu byť spokojní – bohatá ponuka všakovakých knižiek, plných nielen dopravných prostriedkov, ale často aj zvukov, odklápacích častí alebo posuvných prvkov, narástla o dve malé knižočky, ktoré dorazili na (plastových) kolesách - Rýchle kolesá: TraktorRýchle kolesá: Sanitka
 
Rýchle kolesá: Traktor & Sanitka 
(Yoyo Books)
 
Traktor je veľmi užitočný stroj (Rýchle kolesá – Traktor)! Čo celý deň robí? Ak sa zvedavé dieťatko pripojí k farmárovi Františkovi, nájde odpoveď na túto otázku. Zvierací farmár sa mu priateľsky predstaví a prezradí mu, že pri práci na statku mu pomáha jeho spoľahlivý traktor. Ďalšie stránky mu ukážu, čo všetko traktor dokáže. S jeho pomocou farmár orie, seje, zbiera úrodu na poliach. Traktor mu pomáha prevážať zvieratá a seno a na trh v ňom vozí farmárske výrobky. Po príjemno-poučnom dni v spoločnosti Františka a jeho traktora sa s nimi dieťa ešte nemusí rozlúčiť. Môže knihu zavrieť a vyskúšať, či má naozaj rýchle kolesá. 
 

 
Ďalšia kniha s kolieskami (Rýchle kolesá – Sanitka) dieťa zoznámi so záchranárkou Zuzkou a jej sanitkou. Zuzka nastupujúc do sanitky dieťaťu prezradí, že keď niekto potrebuje pomoc, rýchlo naskočí do sanitky. Deje sa tak aj teraz, spolu dorazia k zranenému chlapčekovi, ktorý spadol z bicykla. Zuzka ho na mieste ošetrí a odvezie do nemocnice, kde sa oň už postará lekár. Chvíle so Zuzkou a jej sanitkou utečú veľmi rýchlo, ale ani s ňou sa dieťa nemusí rozlúčiť. Veď aj táto knižka má vraj rýchle kolesá! 
 

 
Knihy sú vhodné pre deti od desiatich mesiacov. 
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára