Vyhľadávať v tomto blogu

štvrtok 23. mája 2024

Knižka a plyšové kocky na hranie: Zvieratká z farmy

O zvieratkách žijúcich na farme už u nás vyšlo toľko kníh, že by sme nimi poľahky naplnili niekoľko fariem. Vydavateľstvá to neodrádza, usilovne vydávajú ďalšie. Konkurencia je teda veľká, dôležité je dieťa (a ešte predtým rodiča) niečím zaujať na prvý pohľad. Knižka a plyšové kocky na hranie: Zvieratá z farmy od Yoyo Books zaujme tým, že neprišla sama – priviedla so sebou plyšové kocky. 
 
Knižka a plyšové kocky na hranie: Zvieratá z farmy 
(Yoyo Books)

 
Plyšové kocky? Veď tie určite odvedú pozornosť od knihy! Nuž, stať sa tak môže, ale ak dieťaťu robí spoločnosť rodič, môže kocky použiť pri čítaní knihy. Na každej kocke sú dve zvieratká obývajúce aj knižné stránky.

Každú knižnú dvojstranu obýva jedno zvieratko. Žaba, páv, ovca, pes, kohút, včela, koza, krava, mačka, somár. Okrem zvieratka na nej nie je už nakreslené nič. Samotné zviera je nakreslené jednoducho, občas sa vyskytne drobný detail (klobúčik na žabej či somárikovej hlave) nič teda neodvádza pozornosť malého čitateľa. Zvieratká sa farebne líšia, niektoré majú rovnakú farbu ako v skutočnosti, iné sa zahalili do farieb, aké môžu mať iba v detských knihách – páv je celý modrý, kohút červený, mačka ružová.

Plyšové kocky zaujmú dieťa a prekvapia rodiča – sú totiž pôsobivo prepracované. Okrem zvieratiek, ktoré dieťa nájde aj v knihe, tu objaví tiež skryté prvky – hrkálku, pískadlo a kovový zvonček. Jedna kocka mu ponúka malé zrkadielko, iná saténové stužky, ďalšia plyšové zvieratko, vykúkajúce z kocky. Kocky sú farebné, príjemné na dotyk, ponúkajúce rôzne prekvapenia a zaujímavé detaily (vyšívané detaily, plno záhybov).

Zvieratká z farmy môžu byť spokojné – dieťa sa im určite bude ochotne venovať, zahrá sa s nimi a užije si veselé chvíle s ich knižnou i kockovou verziou. 
 


 
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára