Vyhľadávať v tomto blogu

nedeľa 22. septembra 2019

Nesmrteľnosť je ukrytá v príbehoch

Tento článok vyšiel v júlovom čísle Magazínu o knihách v roku 2019. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s touto knihou detailnejšie zoznámiť. 

Eric Fan, Terry Fan: Medzi nebom a morom 
(preklad Lucia Hlubeňová, Ikar – Stonožka 2019)

Život Finna a jeho rodiny je prevoňaný slanou, sviežou vôňou mora a sprevádzaný šumom a špliechaním morských vĺn. More je prítomné aj v ich mysliach a príbehoch. Finn rád počúval fascinujúce príbehy svojho starého otca. Príbehy, v ktorých sa vynárali vtáky knihomoli, hniezdiace na Ostrovoch kníh, obrovské mušle a tancujúce medúzy. Príbehy o mieste, kde sa more vlieva do neba. Chceli ho spolu nájsť, ale nestihli sa o to pokúsiť. V deň dedkových nedožitých 90. narodenín sa Finn rozhodol postaviť loďku a vydať sa na vysnenú cestu, počas ktorej spolu s ním navštívime rozprávkovo pôsobiace miesta. Finnovi sa podarí nájsť miesto, kde sa more vlieva do neba a svet, ktorý sa nám vynorí pred očami zosilní už tak silné očarenie z tohto výnimočného dobrodružstva... 

Kniha Medzi nebom a morom ponúka skvostné, snové ilustrácie a citlivý, fantáziu podnecujúci príbeh. Kniha je vhodná pre deti od 5 rokov.      




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára