Vyhľadávať v tomto blogu

nedeľa 22. septembra 2019

Rozprávkový rok s Červeným panáčikom

Tento článok vyšiel v júlovom čísle Magazínu o knihách v roku 2019. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s touto knihou detailnejšie zoznámiť. 

Jana Pohanková, Anna Neborová: Červený panáčik 
(preklad Mária Štefánková, Slovart 2019)
 
Nový rok sa nemohol pre otecka a mamičku začať radostnejšie. Spolu s novým rokom zavítal na svet aj Červený panáčik. Deti nemusia čakať, kým Červený panáčik vyrastie, pretože toto dieťa rastie priam rozprávkovou rýchlosťou. Kratulinké príbehy z chlapcovho života môžu sledovať okamžite. Jeho dni sú tvorené hrejivými i veselými zážitkami, spojenými s jeho milujúcou rodinou a vernými plyšákmi a tiež rozmanitými dobrodružstvami. Vo svojich snoch a fantázii cestuje na ďaleké i neobvyklé miesta. Obopláva celú Austráliu, posedí si na kraji Mesiaca, zalieta s dúhou a stretne sa s Eskimákmi. Neprejde deň, aby sa nestalo niečo nové. Chlapec to prijíma s neúnavnou detskou samozrejmosťou, ale jedného dňa sa dozvie novinku, ktorú nedokáže rýchlo spracovať. Bude mať súrodenca! A keďže život v tejto rodine beží o trošku rýchlejšie, dieťatko sa stihne narodiť skôr, ako dočítame knihu... 

Kniha ponúka rozprávku na každý deň v roku a ešte jednu navyše. Vďaka svojej dĺžke sú rozprávky vhodným čítaním pre deti, ktoré sa ešte nevydržia sústrediť na príbeh dlhšie ako pár minút. Ich dĺžku určite ocenia aj rodičia, ktorí čítajú deťom pred spaním a škemranie ešte o jednu rozprávku je na dennom poriadku. V prípade tejto knihy nie je problém ochotne prečítať na posedenie hoc aj 10 rozprávok! Rok s Červeným panáčikom síce ubehne rýchlejšie, ale oproti bežnému roku má veľkú výhodu. Môžeme ho prežiť zas a znova. 







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára