Vyhľadávať v tomto blogu

nedeľa 22. septembra 2019

Klasika v modernom poňatí

Tento článok vyšiel v júlovom čísle Magazínu o knihách v roku 2019. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s touto knihou detailnejšie zoznámiť.

Carolina Búzio: O troch prasiatkach (Yoyo Books 2019)

Rozprávka o troch prasiatkach patrí medzi klasické rozprávky, ktoré sa vyznačujú neobmedzenou aktuálnosťou a neustále narastajúcou čitateľskou základňou. Malí čitatelia sú schopní počúvať a sledovať svoje obľúbené rozprávky stále dokola a z pohľadu rodiča trvá dlho, kým sa nimi zasýti. Vydavatelia to dobre vedia, a preto prinášajú na náš knižný trh rozmanité vydania týchto rozprávok. Vydavateľstvo Yoyo Books vydalo túto rozprávku vo forme zvukovej knihy. Zvuková kniha O troch prasiatkach prináša jednoducho a stručne formulovaný príbeh o troch prasiatkach, ktoré sa vybrali do sveta. Netrvalo dlho a prasiatka sa stali hrdými majiteľmi domčekov. Lenže netušili, že neďaleko býva hladný vlk, ktorý dostal chuť na bravčovinku. Rozhodol sa prasiatka navštíviť, pričom otestuje stabilitu ich domčekov... 

Čitateľský zážitok prehlbuje 6 krátkych zvukových nahrávok zakomponovaných do strán knihy, výstižne prezentujúcich stavebný ruch, odfukovanie domčekov či reakciu vlka na jeho neúspešný lov. 

Táto verzia príbehu obsahuje pozitívny detail. Vlk je potrestaný, ale nie mŕtvy. Drastickosť bežne prítomná v tejto rozprávke je tu nahradená koncom vhodnejším pre citlivejšie deti.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára