Vyhľadávať v tomto blogu

nedeľa 22. septembra 2019

Vstúpte do Hildinho sveta

Tento článok vyšiel v júlovom čísle Magazínu o knihách v roku 2019. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s touto knihou detailnejšie zoznámiť.

Luke Pearson: Hilda a trol (preklad Magdaléna Poppelková, Albatros 2019)
 
Medzi hustými lesmi a majestátnymi horami sa krčí drevený dom. Býva v ňom Hilda, neobyčajné dievča s modrými vlasmi. Hildina povaha i zmýšľanie sem skvelo pasujú. Na to, aby ste (s)pokojne žili v blízkosti trolov, obrov a iných zvláštnych bytostí, musíte byť odvážni, vynaliezaví a prahnúci po dobrodružstve. Hilda taká je. Disponuje aj inými, (nielen) deťom sympatickými vlastnosťami. Zdravou drzosťou, priamočiarosťou, priateľskosťou. Hilda rada prespáva v stane, keď prší, a dokonca sa rada bojí. Napríklad pri čítaní knihy s názvom Trolovia a iné nebezpečné tvory (autor neznámy). Hilda tiež rada chodieva von a kreslí kamene. Tentoraz však Hilda počas svojej kresliarskej výpravy objavila desivý nález. Troliu skalu! Hilda toho vie o troloch dosť na to, aby vedela, že má byť obozretná. Lenže aj Hilda občas urobí chybu. Napríklad zaspí na nevhodnom mieste, alebo si nedočíta celú kapitolu v knihe. Hilda sa ocitne zoči-voči prebudenému trolovi... 

Tento jedinečný komiks prenesie deti do krásneho sveta, obývaného fascinujúcimi bytosťami, a umožní im zažiť neobvyklé dobrodružstvo. Komiks je vhodný pre deti od 8 rokov. 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára