Vyhľadávať v tomto blogu

utorok 24. septembra 2019

Veľké dobrodružstvo malých výletníkov

Tento článok vyšiel v augustovom čísle Magazínu o knihách v roku 2019. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s touto knihou detailnejšie zoznámiť.

Ekaterina Trukhan: Veľký výlet (Egreš 2019)


V jeden slnečný letný deň sa traja najlepší kamaráti vybrali na výlet. O veľkých výletných plánoch týchto roztomilých zvieratiek napovedala vzdialenosť, ktorú ich autíčko prešlo, kým dorazili do cieľa, i čln, ktorý si zobrali so sebou. Z mesta sa dopravili na pobrežie a čoskoro po príchode si vychutnávali pohodové chvíle na palube člna. Skutočné dobrodružstvo sa začalo v okamihu, keď pozorný Oskar vytiahol z vody fľašu s mapou vnútri. Ukazuje mapa cestu k pokladu? Kamaráti sa to rozhodli zistiť. Doplavili sa na ostrov, ale podľa mapy musia ešte prejsť dlhý kus cesty vedúci až k majáku na vrchole vysokej hory. Oskar, Linda a Emil zvládli preskákať cez kamene, prejsť cez kľukatú tmavú jaskyňu i vyšplhať sa na strmú horu. Na jej vrchole naozaj objavili poklad! Poklad, ktorý túžil byť objavený...

Príbeh o pokojnom výlete, z ktorého sa nečakane stane vzrušujúce dobrodružstvo s nežným koncom, je ako stvorený pre deti od dvoch do štyroch rokov. Je krátky, ľahko pochopiteľný a rýchlo napreduje. Veľkou prednosťou tejto knihy je tiež skutočnosť, že malí čitatelia pochopia príbeh aj bez toho, že im prečítame text. Veselé farebné ilustrácie sú totiž natoľko výrečné, že deťom celý príbeh dokážu prezradiť aj bez nášho pričinenia. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára