Vyhľadávať v tomto blogu

štvrtok 10. októbra 2019

Všetci letia na metle

Autori: Julia Donaldson [autorka textu] & Axel Scheffler [ilustrátor]
Názov: Všetci letia na metle 
Vydavateľ: Svojtka & Co. 
Rok vydania: 2015 

Oficiálna anotácia: Ježibaba so svojou mačkou letia spolu na metle, keď tu jej zrazu vietor sfúkne z hlavy vzácny klobúk, potom mašľu a nakoniec aj kúzelnú paličku. Našťastie sa objavia zvieratká, ktoré jej stratené veci pomôžu nájsť. Každé z nich si zaslúži odmenu, hoci si žiada len miesto na metle a pozvánku na ďaleký let. Ale unesie metla toľko cestujúcich?

Obľúbený detský príbeh, ktorý sa stal aj predlohou animovanej filmovej rozprávky, napísala známa autorka detských kníh Julia Donaldsonová a ilustroval ju Axel Scheffler, ktorého ilustrácie vdýchli život nejednej fantazijnej postave spomínanej autorky, napríklad Gruffalovi alebo Gruffalinke.


Rozprávka vo veršoch, určená ako prvé čítanie pre začínajúcich čitateľov, prináša zábavu, napätie a radosť z dynamicky sa rozvíjajúceho deja príbehu. Napínavé dobrodružstvo s množstvom krásnych obrázkov budú chcieť deti počuť znova a znova, až kým sa ho nepodujmú prečítať si sami. Stretnutie spolku svojráznych cestujúcich na metle, s hladným zlým drakom v závere ilustrovanej rozprávky, je oslavou priateľstva a vzájomnej pomoci, zdolávajúcej nebezpečenstvo dôvtipom a odvahou.

Moju recenziu tejto knihy nájdete tu.  





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára