Vyhľadávať v tomto blogu

piatok 27. decembra 2019

Čo má kaktus spoločné s brokolicou?

Tento článok vyšiel v novembrovom čísle Magazínu o knihách v roku 2019. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.

Dotkni sa farieb: Červená (Yoyo Books 2019)
Dotkni sa farieb: Modrá (Yoyo Books 2019)
Dotkni sa farieb: Zelená (Yoyo Books 2019)
Dotkni sa farieb: Žltá (Yoyo Books 2019)

Dotykové knihy patria medzi knižných obľúbencov čitateľov vo veku od šiestich mesiacov do troch rokov. Vďaka dotykovým plochám z rozmanitých materiálov, zakomponovaných do obrázkov, môžu deti pocítiť hebkosť medvedieho kožúška alebo drsnosť slonieho chobota. 

Vydavateľstvo Yoyo Books vydalo edíciu Dotkni sa farieb, pozostávajúcu zo štyroch dotykových kníh, ktorá deťom predstavuje základné farby. Lienka, slon, krokodíl a včela. Každý z týchto tvorov obsadil obálku jednej knihy a dieťa naň opätovne natrafí hneď po jej otvorení. Lienka, slon, krokodíl i včela uvažujú nad tým istým. Kto má rovnakú farbu ako ja? Zamyslené zvieratá (i deti) nájdu odpoveď na ďalších stranách. Červenú farbu má okrem lienky aj nahryznuté jablko a usmievavá jahoda. Modrá farba dominuje periu pyšného páva, kaktus a brokolica majú rovnakú farbu ako krokodíl a včelími knižnými susedmi sú kukurica i leopard. Dotyková plocha je umiestnená na každej obálke a v každom obrázku na pravej strane dvojstrany. Dieťa môže pohladkať leoparda, rybu alebo brokolicu, ktorú deti nevidia na tanieri rady, ale v knižnej podobe určite vzbudí väčšie sympatie.  

Dotykové knihy z edície Dotkni sa farieb sú vhodné pre deti, ktoré sa učia spoznávať farby a tiež môžu prispieť k rozvoju ich slovnej zásoby. Vďaka jednoduchým, veselým a milo pôsobiacim ilustráciám sú vhodným knižným spoločníkom aj pre menšie deti (asi od šiestich mesiacov). 






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára