Vyhľadávať v tomto blogu

pondelok 27. apríla 2020

Zvierací obyvatelia Londýna v ohrození!

Tento článok vyšiel v marcovom čísle Magazínu o knihách v roku 2020. Text článku som v rámci jeho publikovania na blogu doplnila o fotografie, aby ste sa mohli s knihou detailnejšie zoznámiť.


Dermot O´Leary, Nick East: Toto je nindža mačka a obrí kobrí útek 
(preklad Alexandra Škorupová, Slovart 2019)
 

Londýn je obľúbenou turistickou destináciou, miestom dejinných udalostí aj zrodenia výnimočných príbehov. Dermot O´Leary a Nick East prenesú do Londýna deti (od šiestich rokov) a ukážu im tvár mesta, ktorú obvykle ľudský zrak nevníma, no najprv im predstavia Toto. 

Tmavosrstá mačka Toto sa s bratom Blyskotom presťahovala do Anglicka pred troma týždňami a tu už na nich čakali dramatické chvíle. Jej chutný sen so salámovou pizzou a vedrom syrových cestovín v hlavnej úlohe bol prerušený znepokojivými zvukmi z ulice. Ich pôvodcom bol tvor pochutnávajúci si na nevábnom obsahu kontajnera. Predstavil sa ako Mačkofúz, prihodil informáciu o členstve v združení mačacích turistických sprievodcov a ponúkol im prehliadku Londýna.

Skutočné dobrodružstvo odštartovalo po zistení, že Bob ušiel z londýnskej zoo. Za prívetivým menom sa ukrýva kobra kráľovská, a preto je pochopiteľné, že jej útek vzbudil u zvierat hysterickú reakciu. Toto sa rozhodla zobrať situáciu do vlastných labiek. Zrak jej síce veľmi neslúži, ale jej rozhodnutie nie je také šialené, ako by sa mohlo zdať. Toto totiž nie je obyčajná mačka. Toto je nindža mačka...

Príbeh ponúka okrem sympatických postáv, napínavého deja a ukážky nindža chvatov aj postupné odkrývanie prekvapujúcich skutočností, napríklad o pravej identite Mačkofúza a Bobovo odôvodnenie úteku. 




 

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára