Vyhľadávať v tomto blogu

streda 6. mája 2020

Májové knižné novinky (2020)

Názov: Tajný príbeh
Autorka: Donna Tartt
Vydavateľ: Slovart 

Oficiálna anotácia: Strhujúci debut autorky svetového bestsellera Stehlík.

Úprimná spoveď hlavného hrdinu Richarda Papena, ktorý sa v spomienkach vracia do svojich študentských rokov na malej vermontskej univerzite, kde našiel taký životný štýl, po akom vždy túžil – prenikne do skupiny bohatých a svetáckych študentov, ktorých si charizmatický profesor klasických jazykov vybral do svojho seminára. Richard, očarený novými priateľmi, vo svojej zaslepenosti netuší, že spáchali zločin, hoci sa mu to stalo takmer pred očami.  
 
zdroj: Slovart


Názov: Žena z horného poschodia
Autorka: Claire Messud
Vydavateľ: Inaque

Oficiálna anotácia: Spoveď ženy, ktorú prebudila, premenila a napokon opustila túžba po úplne inom svete, ako bol ten jej. Nástojčivý, intímny a prenikavo emocionálny tón tohto rozprávania vás tiež premení a prebudí – a nikdy vás neopustí.

Nora Eldridgeová je spoľahlivá, hoci nenápadná priateľka a susedka, zakaždým v pozadí a na okraji úspechov iných ľudí. Príchod rodiny Shahidovcov – fešáka Skandara, libanonského intelektuála, elegantnej Sireny, talianskej umelkyne, a ich syna Rezu – ju však vtiahne do komplikovaného a fascinujúceho nového prostredia. Hľadá šťastie a aj ho nachádza, ale najskôr musí prekročiť svoj tieň. Potom však zasiahnu Sirenine bezohľadné ambície a nasleduje ničivá zrada. 

zdroj: Databáze knih

Názov: Nevidený
Autorka: Mari Jungstedt
Vydavateľ: Slovart
Poznámka: séria Anders Knutas (SK), 1. diel

Oficiálna anotácia: Gotlandské skoré leto je v najkrajšom rozpuku, blížia sa prázdniny a turistická sezóna. Helena a Per usporiadajú vo svojom letnom domčeku každoročný večierok, ktorý sa však končí žiarlivou hádkou. Helena sa neskôr vyberie na prechádzku a ráno ju nájdu na pláži zavraždenú. Krátko nato sa nájde mŕtvola druhej mladej ženy. Medzi obyvateľmi ostrova a prichádzajúcimi letnými hosťami sa šíri panika. Polícia vo Visby chce chytiť páchateľa ešte pred turistickou sezónou a prv ako vrah znova udrie.

Nevidený je prvá časť úspešnej série švédskej autorky Mari Jungstedtovej o komisárovi Andersovi Knutasovi a Karin Jacobssonovej, ktorí v gotlandskej idyle vyšetrujú záhadné vraždy. 


zdroj: Slovart

Názov: Zločin v abštajku
Autor: Ladislav Beran
Vydavateľ: Moba

Oficiálna anotácia: O tom, že písecký autor, emeritní kriminalista Ladislav Beran umí v archivech hledat zajímavé případy z 30. let, už své příznivce mnohokrát přesvědčil. V této knize nabízí čtenářům další případy, které vyšetřovala dnes už legendární písecká četnická pátračka v čele se štábním kapitánem Votrubou, štábním strážmistrem Hřebejkem, praporčíkem Čípem, strážmistrem Kovaříkem a dalšími členy sehraného týmu. 

zdroj: Knihy Dobrovský

Názov: Neistota
Autor: Alexej Slapovskij
Vydavateľ: Slovart

Oficiálna anotácia: Originálne románové svedectvo o jednom storočí v dejinách Ruska od boľševickej revolúcie v roku 1917 až po rok 2017. Základným znakom toho storočia bola neistota.

Popredný ruský prozaik a dramatik Alexej Slapovskij svoju sugestívnu výpoveď podáva prostredníctvom dejín jedného ruského rodu, no nie je to rodinná sága, ale fascinujúca historická i žánrová koláž - v denníkoch, listoch, dokumentoch, poviedkach i dialógoch. Autor na okraj svojho diela výstižne podotkol: „Každá generácia začína žiť doslova odznova, od tej predošlej zdedí iba to, čo sa u nás nemení - striedanie zmien s nepredvídateľným výsledkom.“


zdroj: Slovart

Názov: Co po ní zbylo
Autor: Erik Rickstad
Vydavateľ: Host

Oficiálna anotácia: Profesoru poezie na odlehlé Vermontské univerzitě Jonahu Baumovi se celý život převrátí vzhůru nohama, když jeho žena Rebecca a malá dcerka Sally zmizí z domova. Nic neukazuje na únos — žádné stopy vraždy, žádný důkaz, že Rebecca Jonaha opustila. Jen Sallyiny mrazivé kresby, Jonahovy malé lži a šerifovy obavy, že nic není takové, jak to vypadá. I Sallyina nejlepší kamarádka Lucinda ví, že Sally by jen tak nezmizela, když spolu sdílejí tolik tajemství — zvlášť to, co viděly v lese. A Lucinda přísahala, že tohle tajemství si nechá pro sebe. V den pětadvacátého výročí zmizení své ženy a dcery najde Jonah v lese malou dívenku. Nemohla by to být Sally? Je holčička vůbec skutečná, nebo je jen výplodem Jonahova zoufalství a smutku? Anebo se v temných lesích odehrává něco zlověstnějšího? 

zdroj: Knihy Dobrovský

Názov: Inferium
Autor: Roman Bureš
Vydavateľ: Epocha

Oficiálna anotácia: Existuje peklo? Co se v něm s hříšníky vlastně děje a za jak velká či malá provinění se tam dostanete? A odkud se v Inferiu bere ten dobytek, který rodí země a ze kterého démoni podle chuti odkrajují kusy masa, a to znovu dorůstá, dobytek, který jen bučí a bez odpočinku vykonává tvrdou práci? V pekelné říši Inferium zazní proroctví, které tvrdí, že lidé spáchají zlo tak veliké, že to ani nebe neunese. Démoni ho však neberou vážně – navíc ani netuší, že jejich dobytek jsou nějací hříšníci. Co by asi tak mohli spáchat? Když je však protržena nebeská blána a ze zemského povrchu se do Inferia nahrnou lidé jako rozzuření sršni, prastarý pekelný řád se otřásá v základech. Dokáže satanova legie porazit Waffen-SS? Inferium je napínavý akční román o střetu dvou civilizací, z nichž každá má úplně jiný pohled na svět. 

zdroj: Knihy Dobrovský


Názov: Muž, který si hrál s panenkami: Nenávist se probouzí
Autor: Magnus Jonsson
Vydavateľ: Grada

Oficiálna anotácia: Expertka na šifrování Linn Ståhlová pronásleduje brutálního vraha v prvním dílu strhující trilogie NENÁVIST.

Ve Stockholmu někdo zabíjí ženy. Omámí je prášky, udusí polštářem a s pedantskou důsledností se zbaví důkazů. Tělo za sebou zanechává naaranžované jako porcelánovou panenku. Detektivové Rickard Stenlander a Erik Svensson osloví s žádostí o pomoc při vyšetřování expertku na počítače a kryptologii Linn Ståhlovou. První obětí byla studentka, stejně jako Linn, a oni mají důvod se domnívat, že Linn by mohla vraha znát.

Má to ale háček – Linn je bývalou členkou Antifašistické akce, organizace vedené na černé listině švédské tajné služby, v minulosti byla souzena za zločiny proti národní bezpečnosti a vůči spolupráci s policií proto zaujímá dost skeptický postoj. Hodiny ale tikají, a jestli má nesourodý tým zastavit sériového vraha, musí jít osobní problémy stranou.


Zatímco se pátrání naplno rozbíhá, Linniny aktivity upoutají pozornost pravicových extrémistů, kteří mají s Linn z dřívějška nevyřízené účty. Mezi vyšetřovateli roste nedůvěra a podezření, že ne všichni sledují stejný cíl, a minulost dohání Linn způsobem, jakým to nejméně čeká. 

zdroj: Knihy Dobrovský

Názov: Prodavač minulostí
Autor: José Eduardo Agualusa
Vydavateľ: Triáda

Oficiálna anotácia: Félix Ventura žije v chátrající vile plné knih uprostřed angolské metropole Luandy a živí se tím, že na objednávku vyrábí lidem minulosti. Jedná se o zcela seriózní podnikání a o jeho služby je nesmírný zájem. Mezi jeho zákazníky je řada známých osobností, hlavně bohatí podnikatelé, ministři, poslanci. Ti všichni už vědí, že budoucnost si umí zajistit, ale ještě by potřebovali tu správnou minulost. Věří Félixovi, který jim s nadhledem a vtipem umí doplnit a upravit rodokmen i životní příběh tak, že v nových poměrech obstojí. Jednoho dne však Félixe vyhledá neznámý cizinec a kromě příběhu chce i nové osobní doklady. Odmítá říct, kdo skutečně je, ale nabízí mimořádně štědrou odměnu. Když Félix po dlouhém váhání nabídku přijme, vůbec netuší, na jak dobrodružnou cestu mezi různými identitami, dvojníky a sny se vydává. 

V příběhu, který si pohrává s tvárností paměti, různorodými identitami a překračuje tenkou hranici mezi snem a skutečností, je i mnoho narážek na nedávnou minulost i současnost Angoly, která je sama plná paradoxů. 

Ačkoliv je román zasazen do konkrétní doby i místa, zabývá se i velmi obecným fenoménem paměti, historické i čistě osobní. Rozvíjí myšlenku o tom, jak zrádná je osobní paměť a jak je možné člověku, ale i skupině lidí či celému národu paměť pozměnit či vnutit. Vlastně tak velmi neotřele také předjímá jedno z výrazných témat současnosti, jímž je soupeření virtuální a materiální skutečnosti v tom, jaký obraz si člověk učiní o sobě i světě, v němž žije. 

zdroj: Knihy Dobrovský


Názov: Veselá svině s račicí a depkou
Autorka: Andrea Kábelová
Vydavateľ: Zeď

Oficiálna anotácia: Kniha o nemoci, které se obává snad každá žena. I o ní jde ale vyprávět s humorem. Příběh o životě s rakovinou prsu, vyprávění syrově upřímné, přímočaré, bez patosu, ale i sarkastické a vtipné. Taková je kniha publicistky Andrey Kábelové. S nadhledem a často i s černým humorem v ní popisuje svůj osobní příběh. Jak reagovali její blízcí, když jim sdělila svou diagnózu? Jak o tom mluvit, anebo radši nemluvit s těmi ostatními? Co může nemocný očekávat od lékařů a také sám od sebe? A hlavně: jak žít během i po této zkušenosti „normální“ život? Čtivá kniha zachycuje autorčiny zásadní poznatky a zážitky, které mohou pomoci všem ženám, jimž vážná nemoc obrátí život naruby. S nimi i s jejich nejbližšími se Andrea Kábelová nyní – bez příkras a beze strachu – dělí o svůj tehdejší prožitek, obavy a naděje. 

zdroj: Knihy Dobrovský

Názov: Vášně duše
Autor: Raffaele Simone
Vydavateľ: Dauphin

Oficiálna anotácia: Historický román o složitých vztazích René Descarta s královnou Kristýnou a princeznou Alžbětou Falckou ve formě dopisů, skutečných i fiktivních, které si protagonisté vyměňují s různými osobami. Pravda a fikce se tak neoddělitelně prolínají a čtenáři se nabízí neotřelý pohled na konec života velkého filosofa na pozadí událostí švédského dvora. 

zdroj: Knihy Dobrovský

Názov: Král
Autor: Szczepan Twardoch
Vydavateľ: Host

Oficiálna anotácia: Židovský gangster. Polské peklo. Varšava 1937.

Všechno začíná v přeplněném sále, kde nadšené publikum sleduje boxerský zápas. Probíhá souboj o titul mistra Varšavy. Polští fanoušci podporují falangistu Andrzeje Ziembińského, zatímco ze židovských tribun se ozývají výkřiky na počest závodníka klubu Makabi Varšava Jakuba Šapira. Tento večer je jeho. Mezi jásáním jedněch a hvízdáním druhých sledují Šapirův triumf sedmnáctiletý Mojše Bernštajn a socialista a král varšavského podsvětí Kmotr Kaplica.

O čtyřicet let později v Tel Avivu se voják ve výslužbě sklání nad psacím strojem, aby vzpomínal na večer, kdy v ringu poprvé uviděl pohledného a sebejistého boxera. Tehdy ovšem netušil, že právě Šapiro, Kaplicova pravá ruka, v roce 1937 zabil jeho otce, a už vůbec si neuvědomoval, kolik v jeho životě změní jeden večer a setkání s Kmotrem Kaplicou… 


zdroj: Knihy Dobrovský

Názov: Papež ukrutný
Autor: Alejandro Jodorowsky
Vydavateľ: Argo

Oficiálna anotácia: Je srpen roku 1503 a umírá papež Alexandr VI., vlastním jménem Rodrigo Borgia. To je ta pravá chvíle pro zapřisáhlé nepřátele Borgiů, rod della Rovere, aby se intrikami a sliby, jež nehodlají dodržet, pokusili papežský stolec obsadit sami. Giulianovi della Rovere se to také zdaří a stane se z něj papež Julius II. Tím ale boj mezi rody nekončí…

Českému čtenáři důvěrně známý Alejandro Jodorowsky má v úmyslu zachytit bouřlivé dějiny Vatikánu v patnáctém a raném šestnáctém století ve volné trilogii, kterou započal sérií Borgia a v níž pokračuje zde. Také pro tento příběh ze středověké Itálie využil služeb italského kreslíře. Theo (Theo Caneschi, Toskánsko 1973) je specialista na historické komiksy: jeho Hliněný trůn se odehrává za stoleté války, po Delabym převzal kresbu zatím posledního dílu série Murena, která se odehrává ve starém Římě. 


zdroj: Knihy Dobrovský

Názov: Lov na Pabla Escobara
Autori: Steve Murphy & Javier Pena
Vydavateľ: Ikar

Oficiálna anotácia: Neslávne známy medellínsky kartel pašoval v osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch do Spojených štátov a Európy tony kokaínu. Na jeho čele stál legendárny kolumbijský narkobarón Pablo Escobar. Z Kolumbie sa stala vojnová zóna, nájomní vrahovia sicariovia nemilosrdne likvidovali konkurenciu, ale aj policajtov a obyčajných obyvateľov, všetko pre jediný cieľ – udržať Pabla Escobara na čele jednej z najvplyvnejších zločineckých organizácií všetkých čias. Escobar zarábal miliardy dolárov, kupoval si politikov a najšikovnejších právnikov a štylizoval sa do úlohy hrdinu zbedačeného kolumbijského ľudu. Dlhé roky bol napriek enormnej snahe kolumbijskej polície nedotknuteľný. 

Steve Murphy a Javier F. Pena boli agenti pridelení ku kolumbijsko-americkému pátraciemu oddielu Bloque de Búsqueda, ktorý mal za úlohu skoncovať s Escobarovou hrôzovládou. Príbeh dvoch odhodlaných agentov medzitým spoznal celý svet prostredníctvom seriálu spoločnosti Netflix Narcos. Prvýkrát však prehovorili osobne a v tejto knihe rozprávajú skutočný príbeh o tom, ako sa podieľali na stíhaní najhľadanejšieho zločinca na svete. Od ťažkých začiatkov v elitnom policajnom útvare a náročnom výcviku až po životnú misiu v kolumbijskom Medellíne, kde ďaleko od domova slúžili v prvej línii nekonečnej vojny proti drogám, ktorá do dnešného dňa pustoší Ameriku.

zdroj: Bux.sk


Názov: Byl jsem brněnským katem
Autor: Zdeněk Jirásek
Vydavateľ: Naše vojsko

Oficiálna anotácia: František Babočka se narodil v roce 1901 v chudé rodině. Byl ale jiný než ostatní chlapci z vesnice. Na přání otce se vyučil řezníkem a zjistil, že má silný vnitřní vztah ke krvi a k zabíjení zvířat. Prožíval zvláštní uspokojení z moci ovládat životy jiných tvorů. Tento pocit se sice snažil potlačit, ale stále ho vnímal ve svém podvědomí. Během válečných let poznal zrůdnost nacismu a jeho přisluhovačů. Když byl v Brně již 23. května 1945 ustanoven Mimořádný lidový soud, aby soudil exponenty okupačního režimu, zrádce a kolaboranty, přihlásil se do výběrového zřízení na místo mistra popravčího. Uspěl. Již 9. června 1945 byl vynesen první rozsudek smrti a téhož dne vykonán. Během následujících dvou let popravil Babočka bezmála sto osob. 

zdroj: Najlacnejšie knihy.sk


Názov: 999 Neobyčajné ženy z prvého oficiálneho transportu do Osvienčimu
Autorka: Heather Dune Macadam
Vydavateľ: Ikar

Oficiálna anotácia: Dvadsiateho piateho marca 1942 takmer tisíc mladých nevydatých židovských žien a dievčat nastúpilo v Poprade do vlaku. Oblečené v najlepších šatách dôverčivo zakývali na rozlúčku svojim rodičom a vo vidine dobrodružstva odišli do sveta. Prihlásili sa na „prácu“, lebo verili, že si odkrútia pár mesiacov v nejakej továrni a vrátia sa domov. Realita však bola celkom iná – poslali ich rovno do Osvienčimu, kde ich nútili otročiť. Vláda slovenského štátu zaplatila Nemcom 500 ríšskych mariek za každého takto „vysídleného“ Žida alebo Židovku. Z 999 deportovaných žien a dievčat z prvého transportu prežilo len niekoľko.

O prvom oficiálnom židovskom transporte do Osvienčimu sa vie len málo, ale tieto skutočnosti sú ešte aj dnes veľmi dôležité. V dobytčiakoch sa netlačili partizáni ani vojnoví zajatci, muži v ňom totiž vôbec neboli. Len necelá tisícka mladých dievčat a žien, ktoré slovenské vládne orgány poslali na takmer istú smrť. Bezmocné a bezvýznamné neboli len pre svoj židovský pôvod, ale aj preto, že to boli ženy.
 

Heather Dune Macadam, uznávaná autorka z USA, odkrýva ich tragické príbehy založené na rozhovoroch s preživšími, na konzultáciách s historikmi, očitými svedkami a na rozhovoroch s príbuznými prvých žien deportovaných zo Slovenska do Osvienčimu. Jej kniha je dôležitým doplnkom v mozaike literatúry o holokauste a o histórii žien. 

zdroj: Bux.sk


Názov: Smrt půvabného média: Zápisky vídeňského psychoanalytika
Autor: Frank Tallis
Vydavateľ: Portál

Oficiálna anotácia: Vídeňský policejní inspektor Oskar Rheinhardt je přivolán k nevysvětlitelnému úmrtí proslulého média. Jedná se o klasickou záhadu zamčeného pokoje. Zavražděná, půvabná mladá žena, byla středobodem kroužku spiritistů, jehož členy byli odborník na atypické zámky, nevypočitatelný maďarský hrabě, aristokratka přívrženkyně madame Blavatské, která se považuje za vtělení exotického božstva, a další originální jedinci. Inspektor se radí o případu s doktorem Maxem Liebermannem, který se právě pod mírným nátlakem své rodiny chystá zasnoubit s přitažlivou, avšak povrchní Clarou, ale zároveň je stále více fascinován svou pacientkou slečnou Lydgateovou, vzdělanou a inteligentní anglickou guvernantkou se symptomy hysterie.

V zakouřených kavárnách mocnářství na konci devatenáctého století vzkvétá zájem o nové umělecké a vědecké směry, ale zároveň se to tu jen hemží jedinci pochybné pověsti. Holmesovskou dvojici vyšetřovatelů spojuje vášeň pro zpěv a klasickou hudbu, při jejímž poslechu se často věnují rozebírání případů, které inspektor právě řeší. Doktor Liebermann se navíc právě seznámil se Sigmundem Freudem a s velkým zájmem navštěvuje středeční schůzky v jeho bytě. Své nemalé znalosti a vhled pak dává k dispozici příteli inspektorovi. Čtenář si tak může kromě napínavého příběhu navíc vychutnat i autentickou atmosféru doby počátků psychoanalýzy ve Vídni s mnoha zajímavými detaily. 

zdroj: Najlacnejšie knihy.sk
 
Názov: Příběh žvýkací gumy
Autori: Jiří Nikl & Miroslav Polák
Vydavateľ: Olympia

Oficiálna anotácia: Žvýkací guma. Pochutina s téměř dvousetletou historií rozšířená dnes po celém světě. Její žvýkání zrychluje krevní oběh, prokrvuje dásně a zvyšuje tvorbu slin, které napomáhají neutralizaci kyseliny plaku poškozujícího zubní sklovinu. Uplynulé století plné válek a politických zvratů však přisoudilo žvýkačce i další role včetně - jazykem komunistické propagandy - "ideologické diverze". V době po druhé světové válce se stala výrazem západního stylu života a v ujařmené východní Evropě, jak na stránkách knihy vzpomínají známé osobnosti, se vyvažovala zlatem. Kolem "chewing gum" vznikla též jakási subkultura, která se vedle konzumace voňavých plátků a polštářků podílela na osvětě široké populace formou vkládaných obrázků ať již zábavného, tak i edukativního charakteru. Konečně narůstající produkce žvýkací gumy ve světovém měřítku a rozmanitost obalů a příloh zrodily též sběratelský obor, jemuž ve světě holduje nezanedbatelný počet lidí. O tom všem, slovem i obrazem, vypovídá tato ojedinělá publikace - první svého druhu na českém knižním trhu. 

zdroj: Knihy Dobrovský




Knihy pre deti a mládež
 

Názov: Afrika z kufríka
Autorky: Petra Gmucová & Katarína Hutníková
Vydavateľ: Ikar
Poznámka: vekové odporúčanie = 18+ mesiacov

Oficiálna anotácia: S deťmi je to občas iná divočina. Na pomoc vám prichádzajú šikovní vychovávatelia z prírody. Ich nápady skrotia neposedné detské šelmičky a výchovu hravo zvládnete. Verte im!

Prenosný kufrík s rozkladacím veršovaným leporelom je vymyslený ako spoločné čítanie najmenších s rodičmi. Vychádza z poznania, že malé deti obľubujú príbehy o zvieratách a rady sa učia napodobňovaním. Každé zvieratko, ktoré dieťa spoznáva na safari, má určitú pozitívnu vlastnosť a na jej základe radí dieťaťu, ako si osvojiť potrebné návyky a vykonávať aj menej obľúbené činnosti. Rodičov často stojí dosť síl, kým naučia svoje ratolesti, aby si zvykli na prvé každodenné povinnosti. Možno, že s pomocou sympatických vychovávateľov z ríše zvierat všetko pôjde ľahšie! Kufrík a leporelo fungujú ako harmonický celok, a to aj zásluhou pôsobivého dizajnu a ilustrácií z dielne mladej slovenskej výtvarníčky Kataríny Hutníkovej. 


zdroj: Bux.sk

 
Názov: Môj veľký obrázkový slovník - Vozidlá
Autor: -
Vydavateľ: Fortuna Libri
Poznámka: v máji vychádza aj titul Môj veľký obrázkový slovník - Gazdovstvo

Oficiálna anotácia: Čo všetko dokáže bager? Čo sa deje na benzínovej pumpe a prečo musí ísť auto do servisu? Veľký obrázkový slovník plný objavov, zaujímavostí a zábavy. 

zdroj: Bux.sk


Názov: Každá láska je lepšia ako žiadna
Autorky: Rose Lagercrantz & Eva Eriksson
Vydavateľ: Verbarium
Poznámka: séria Príbehy o Tine a Fride, 7. diel
Poznámka: vekové odporúčanie = 7+ 

Oficiálna anotácia: Je jar a Tina sa chystá odletieť do Ríma na ockovu svadbu. Podľa nej najväčšiu zásluhu na tom, že sa sobáš uskutoční, má práve ona. Pobúri ju však, keď sa dozvie, že na svadbu nepozvali Fridu, lebo ocko si to neželá. A čo na to Frida, že ju nepozvali? Nuž, zatiaľ to ešte nevie, lebo je s rodinou na ostrove a pomáha s jarným upratovaním chatky. Tak to vyzerá v siedmej knihe o priateľstve Tiny a Fridy. Vzdialenosť medzi priateľkami v poslednom čase narastá, stretávajú sa čoraz menej. Príbehy o Tine a Fride hovoria o dôvere a oddanosti. A neľahkej láske. Ale i vzdialená láska je predsa lepšia ako žiadna. 

zdroj: Bux.sk


Názov: Zvieratá našich lesov
Autorky: Andrea Pinnington & Caz Buckingham
Vydavateľ: Albatros
Poznámka: vekové odporúčanie = 3+ 

Oficiálna anotácia: Prostredníctvom 12 tlačidiel zažijeme čarovnú atmosféru lesa, polí a parkov a vypočujeme si živočíchy, ktorým patrí svet, keď sa pomaličky ukladáme k spánku a im patrí svet. Slávik, kuvik, jeleň, líška... tým sa naše dobrodružstvo v prírode akurát začína.

zdroj: Albatrosmedia.sk


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára